Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich :).

Chciałabym bardzo pomóc Lemoniadzie z Radys. Jest miejsce w hoteliku u szafirki, jak zwykle brakuje funduszy które będą potrzebne na hotel, SPA, sterylkę, transport, weta i inne. Sunia ma chyba też chore oczko bo jest zaczerwienione.

Bardzo proszę o pomoc :). Może wspólnymi siłami uda się pomóc kolejnej suni.

A tak piszą o Lemoniadzie na stronie Psów w Radys:

LEMONIADA - artystka. Nie dość, że urody filmowej, to jeszcze pełna wdzięku i pomysłów. Energiczna, bardzo towarzyska, uśmiechnięta od ucha do ucha. Futro nawet w schronisku nosi z klasą - a co dopiero, gdy je odda do pralni! Jak na prawdziwą gwiazdę przystało, potrafi robić sztuczki, nieznane szerszemu pospólstwu - w naszym przypadku po kratach kojca chodziła jak małpa, a przynajmniej jak kot. Fantastyczna i naprawdę nietuzinkowa. I straszna szkoda, że od pół roku w schronisku... (uwaga, właściciele domów i posesji - jak widać, dla Lemoniady ogrodzenia to pikuś. Weźcie to pod uwagę, zanim zdecydujecie się na adopcję).
Lemoniada ma ok. 2 lat. W schronisku przebywa od kwietnia 2017r.
KOJEC: VI - 12
NR: 9308

Pies przebywa w Radysach.

.....................................................................................................................

20.09.2017 Lemoniada zamieszkała w hoteliku u szafirki :)

.....................................................................................................................

27.10.2017 Lemoniada zamieszkała we Wrocławiu :)

uenkwl9c8jqi.jpg

dwzddc7zwdt3.jpg

xj90nxfcxsg6.jpg

...........................................................................................................................................................................................................................................................................................

Tak jest teraz :)

h0069j5alutb.jpg

• Upvote 1
Posted

Deklaracje stałe:

10zł -kiyoshi                       X
30zł-Monika F. (FB):          X
30zł- AniaB                        X          
10zł-Elżbieta R. (FB)         X
100zł-Aldona M. (FB)        X,XI
10zł -Marta K (FB):            X
20zł-Jagoda K.(FB)         IX,X
30zł- Dorota W. (FB)       IX,X 
10zł -Ewelina O. (FB)         X,XI
10zł-Emilia B. (FB)             X

Deklaracje jednorazowe:

• 50 zł -Bogusik/wpłacone
  • ? - mdk8  :)
  • 20 zł -agat21/wpłacone
  • 20 zł -renatka_s  /wpłacone
  • 20 zł -nesiowata /wpłacone
  • 50zł - teresaa118 :)/wpłacone
  • 50 zł -Czarna Kafka/wpłacone
  • 150 zł -zachary /wpłacone
  • 50 zł-Marta K.(FB)/wpłacone
  • 30 zł -Patrycja Bal-W. (FB)/wpłacone
  • 30 zł -Agnieszka P. (FB)-wpłacone
  • 50 zł-Monika F.(FB)-wpłacone
Posted

Wykaz wpłat:

• 20zł -renatka_s /21.09.2017/dekl. jednorazowa
  • 20zł-nesiowata/21.09.2017/dekl. jednorazowa
  • 20zł-agat21/21.09.2017/dekl.jednorazowa
  • 100zł-Monika Frąckiewicz (FB)/19.09.2017/dekl. stała +na transport
  • 60zł-Marta Krupa (FB)/21.09.2017/stała + na transport
  • 50zł-Czarna Kafka/22.09.2017/dekl.jednorazowa
  • 150zł -zachary/22.09.2017/dekl.jednorazowa
  • 50zł-teresaa118/25.09.2017/jednorazowa
  • 10zł-Elżbieta Rossa(FB)/25.09.2017/stała X
  • 50zł-Bogusik/25.09.2017/stała X
  • 30zł-AniaB/25.09.2017/stała X
  • 10zł-E.Biernat /25.09.2017/stała X
  • 30zł-D.Wandrychowska (FB)/27.09.2017/ stała X
  • 10zł-E.Olender(FB)/27.09.2017/stała X
  • 10zł -kiyoshi/28.09.2017/stała X
  • 20zł-J.Kotecka (FB)/28.09.2017/stała X
  • 30zł-Patrycja Bal Wiertek/29.09.2017/stała X
  • 160zł-Aldona Mijalska/29.09.2017/stała X + bonus
  • 20zł -Jagoda Kotecka /04.10.2017/stała X
  • 30zł -Dorota Wandrychowska/06.10.2017/stała X
  • 30zł -Agnieszka Piasecka /10.10.2017 /jednorazowa
  • 10zł -Ewelina Olender /18.10.2017/stała XI
  • 100zł -Aldona Mijalska/26.10.2017/stała

Razem wpłaty : 1020 zł

..........................................................................................................................

Wydatki:

• 150 zł-transport do hoteliku /29.09.2017
  • 100zł-wet /29.09.2017/wg faktury
  • 100zł-hotelik wrzesień
  • 50zł -SPA
  • 17.5zł -wyróżnienie olx
  • 17.5zł-wyróżnienie olx
  • 86zł- czipowanie, szczepienie, odpchlenie, odrobaczenie
  • 39zł -rejestracja w Safe Animal
  • 260zł -hotelik październik
  • 200zł-kwota przelana na konto foksika

Razem wydatki : 1020zł

..........................................................................................................................

Stan konta:  0 zł

Posted
2 minuty temu, zachary napisał:

Sara2011, oko suni ewidentnie do konsultacji i pewnie leczenia. Weterynarza zafunduję suni, jakąś deklarację niedużą też,bo mam od wielu lat kilka deklaracji.

Zachary, pięknie dziękuję :). Mam nadzieję, ze to oczko to nie jest jakaś poważna sprawa i da się to jakoś łatwo i szybko wyleczyć. Slicznie dziękuję za deklarację pomocy <3.

Posted

Jestem u radysianki

Na pewno jakis bazarek sklece

Popatrzcie na drugie zdjecie gdzie stoi ta osoba przy boksie. Powiekszylam- ona placze:( ile bolu, brzradnosci w tej twarzy

Osoby ktore jezdza do Radys maja strasznie trudne zadanie. Ogrom psiego nieszczescia i kompletna niemoc. Ale to dzieli nim ponad 500 psow rocznie trafia do adopcji- inaczej- dozywocie

Sarus- swoja dyszke skromna podtrzymuje

Posted
1 minutę temu, kiyoshi napisał:

Jestem u radysianki

Na pewno jakis bazarek sklece

Popatrzcie na drugie zdjecie gdzie stoi ta osoba przy boksie. Powiekszylam- ona placze:( ile bolu, brzradnosci w tej twarzy

Osoby ktore jezdza do Radys maja strasznie trudne zadanie. Ogrom psiego nieszczescia i kompletna niemoc. Ale to dzieli nim ponad 500 psow rocznie trafia do adopcji- inaczej- dozywocie

Sarus- swoja dyszke skromna podtrzymuje

Dziękuję Iza <3

Posted
14 minut temu, Sara2011 napisał:

Podrzucę słodką Lemoniadkę, może ktoś wypatrzy i wspomoże ?

Melduję się na wątku Lemki.Jak dobrze,że chcesz jej pomóc Mariolu :) Coś na pewno wpłacę ale zadeklaruję się później.Czy wiadomo kiedy będzie transport?

Ja wypatrzyłam takiego bidulka w masakrycznym stanie :) Może byśmy mogły mu z Anulą pomóc ale muszę to jeszcze obgadać...

Posted
2 minuty temu, Bogusik napisał:

Melduję się na wątku Lemki.Jak dobrze,że chcesz jej pomóc Mariolu :) Coś na pewno wpłacę ale zadeklaruję się później.Czy wiadomo kiedy będzie transport?

Ja wypatrzyłam takiego bidulka w masakrycznym stanie :) Może byśmy mogły mu z Anulą pomóc ale muszę to jeszcze obgadać...

Dziękuję Bogusiu. Jeśli chodzi o sznaucerki, to słyszałam że były zarezerwowane i czekają tylko na transport. Ale jeszcze dopytam.

A transport Lemoniady chyba byłby już w środę.

Posted
2 minuty temu, Sara2011 napisał:

Dziękuję Bogusiu. Jeśli chodzi o sznaucerki, to słyszałam że były zarezerwowane i czekają tylko na transport. Ale jeszcze dopytam.

A transport Lemoniady chyba byłby już w środę.

Będę wdzięczna jak będziesz mogła zapytać :)

Posted
9 minut temu, Bogusik napisał:

Piasku i Maksiu jadą do malawaszki.  Wiem bo rozmawiałam z nią o nich.  I oczywiście witam się u Radysianki :)

Posted
8 minut temu, Bogusik napisał:

3 minuty temu, anecik napisał:

Piasku i Maksiu jadą do malawaszki.  Wiem bo rozmawiałam z nią o nich.  I oczywiście witam się u Radysianki :)

Nie wiem czy sznaucerki jadą do malawaszki ale będą jechały tym środowym transportem ale nie wiem do kogo.

Witaj anecik :)

Posted
8 minut temu, Sara2011 napisał:

Nie wiem czy sznaucerki jadą do malawaszki ale będą jechały tym środowym transportem ale nie wiem do kogo.

Witaj anecik :)

sznaucerki miały jechać do malawaszki, ale zgłosił się po nie dom stały. Ponoć dobry i sprawdzony.

Posted
Przed chwilą, agat21 napisał:

Piękna artystka :) Jednorazowo grosik kapnę. Jak któryś z "moich" psiaków znajdzie dom, to dam stałą. 

Dziękuję pięknie :)

Posted
14 minut temu, zachary napisał:

Dobrze zrozumiałam Saro, Lemoniada we środę pojedzie do Szafirki?... To przez całą Polskę. Transport będzie trochę kosztować. Dorzucam 100 zł na ten cel.

Zachary, transport z Radys do Słubic być może będzie za darmo bo przy okazji transportu innych psiaków (ale to jeszcze w trakcie negocjacji). Jeśli to się uda to trzeba będzie pokryć koszt transportu Nowa Sól-Słubice-Nowa Sól. Dam znać jak to wszystko wyszło. Staram się zawsze szukać transportów łączonych żeby wyszło jak najtaniej:).

Jeśli ew. będziesz dysponowała jakąś kwotą, to przydałaby się potem pomoc  do sterylki lub na leczenie oczka :).