Jump to content
Dogomania

Bo czy nierasowość przekreśla szansę na lepsze życie? Wcale nie! MISIO (teraz BRUGO) ma swoją Rodzinę! :)

Recommended Posts

Posted

W końcu u siebie. Imię fajne, dźwięczne. Chłopak musi odpocząć po tylu wrażeniach. A jutro porządnie zabezpieczony pójdzie na spacer na wały nad Odrą.

Posted

Fantastycznie, filmik mogłabym oglądać godzinai :) To zmieniam tytuł wątku.

Niech Wam się dobrze razem żyje! A może kiedyś przypadkiem spotkamy się na spacerku;)

Posted

Spał bardzo grzecznie, w łóżku. :) Jest bardzo wesoły, kilka spacerków w najbliżej okolicy już było. Ma już swojego pana doktora, był na wizycie kontrolnej, bo trochę się drapie. Został zaopatrzony przeciwko pchełkom, a obcinanie pazurków za dwa tygodnie, żeby się na razie nie stresował.

• Upvote 3
Posted

O kurcze, w łóżku. Jak sobie przypomnę tamta zimę przespana na poboczu drogi w minus ileś, oprócz największych mrozów gdzie był u mnie w wiatrolapie, to... Ogromnie się cieszę. Tak to jest bardzo wesoły, Ufny psiak. Niech wam się dobrze żyje i czekam na dalsze wieści. 

Posted

Kąpany był u nas przed wyjazdem, wszyscy przeżyliśmy:)

Pchełek na pewno nie ma, był zakrapiany u weta Vectrą 3D i jeszcze preparat działa.

U nas też się drapał na początku (nawet o tym wiolhelm wspominałam przez tel.), to chyba z ciepła (pił dużo wody) lub ze stresu. Potem mu przeszło.

Rozliczenie zrobię po weekendzie jak będę mieć rachunek od weta za czipa, bo wczoraj TZ się spieszył i nie czekał na rachunek.

Posted

To przepraszam Murko, nie wiedziałam o kąpieli. No właśnie z tym drapaniem mówiłaś pamiętam. One się i tutaj drapaly mimo że dawałam kropelki. Braszka z tego powodu była już kilka razy u weta. Zawsze stwierdza ze za sucha skóra i bierze kapsułki po których jest lepiej. A jak przestaje brać to znowu się drapie. 

Posted

Niestety Brugo złapał jakiegoś wirusa, zdaniem weterynarza jeszcze wcześniej, ale to nieistotne. Dostał lekarstwa i teraz czuje się już lepiej, chociaż trochę pokasływał i kichał oraz odpluwał flegmę. Poza tym jest bardzo słodki. :)

23772413_1716243791721383_1797916115_n.jpg

Posted
32 minuty temu, Filipki napisał:

Niestety Brugo złapał jakiegoś wirusa, zdaniem weterynarza jeszcze wcześniej, ale to nieistotne. Dostał lekarstwa i teraz czuje się już lepiej, chociaż trochę pokasływał i kichał oraz odpluwał flegmę. Poza tym jest bardzo słodki. :)

23772413_1716243791721383_1797916115_n.jpg

U Mureczki właśnie kilka psiaków zachorowało i już są po leczeniu i jest okey.To jakiś był/jest okropny wirus zaraźliwy.

Posted

Wirus to pewnie od nas, bo u nas psiaki chorowały. Brugo u nas nie kaszlał, ale pewnie zmiana miejsca, stres spowodował rozwój choroby. Mam nadzieję, że szybko sobie z nią poradzi. U nas jeszcze dwa psy są leczone (boksowe już przechorowały i teraz na domowe się rzuciło).

Posted
1 minutę temu, wiolhelm170 napisał:

To ja zapłacę 60 zł a filipki za chip,ok?

Ale na koncie Misia są pieniądze, jest 88 zł . Jeśli filipki zapłacą za chip 45 zł to spokojnie z konta Misia wystarczy na resztę i jeszcze zostanie. 

Posted
2 minuty temu, Murka napisał:

Filipki już wpłacili 200 zł (to za transport + chip).

Rozumiem,czyli to poza transportem i chipem jest do zapłaty 105 zł. Na koncie Misia jest 88 zł, czyli brakuje 17 zł. Wiolhelm, czy Ty dopłacisz te 17 zł  bezpośrednio do Murki a ja wpłacę 88 zł czy zrobimy to jakoś inaczej ?