Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja swojej kotce jednak obcięłam końcówkę, nie widziałam, aby to pogorszyło efekt.
Ważne, aby oprócz obróżki była praca z psem. Obróżka może pomóc, ale sama nie odczaruje strachów.

A może paraliż Grzesia wynika z faktu, że ma smycz? Może warto mu przyczepiać leciutki sznureczek, tasiemkę i niech tak biega po domu pod nadzorem nawet z godzinę, dwie dziennie? A potem w domu Pani Renata chwytałaby za końcówkę i próbowała tak chodzić z Grzesiem, przekupując go pasztetówą? Z czasem można by zmienić na leciutką smycz itd... i potem wyjść na podwórze... a dopiero potem za płot.

Nic dziwnego, że Grześ wpadł w panikę, jak obca mu (przepraszam Cię, Oleno - ale jemu kojarzysz się chyba tylk z wyjazdami do weta) osoba wzięła go na jakiś sznurek i to w obce miejsce: ani nie miał o kogo się oprzeć, ani nie był w znanej sytuacji... Tylko właśnie, z Grzesiem trzeba pracowac już teraz... ogródek nie pomoże sam w sobie - Mimi miała domek z ogrodem i co? i tylko nabawiła się gorszych strachów...

Posted

Jestem u Grzesia. happy.gif

Nasz Grześ to "trudny przypadek", ale na pewno to, co napisałaś, Tysiu, powoli by mu pomogło.

Tylko czy pani Renata jest w stanie tak pracować z jednym z psiaków, które są w hoteliku?...

Spokojnego piątku. 

• Like 1
Posted
3 godziny temu, Nesiowata napisał:

Witaj strachulcu. Będzie lepiej. Ale nie obędzie się bez pracy.

3 godziny temu, Elisabeta napisał:

Jestem u Grzesia. happy.gif

Nasz Grześ to "trudny przypadek", ale na pewno to, co napisałaś, Tysiu, powoli by mu pomogło.

Tylko czy pani Renata jest w stanie tak pracować z jednym z psiaków, które są w hoteliku?...

Spokojnego piątku. 

Na pokonanie strachów pies potrzebuje czasem dużo czasu. Skąd my to znamy :(

Brak odpowiedniej ilości czasu na pracę z psem jest zapewne bolączka wielu hotelików. Ażeby był skutek, pracować trzeba codziennie, kilka razy dziennie. Nie każdy hotelik może poświęcić tak dużą ilość czasu jednemu pieskowi :(

Znalezione obrazy dla zapytania obrazki na dzień dobry piątek

• Like 1
Posted
1 minutę temu, Nesiowata napisał:

Dzień dobry Grzesiu - za oknem już jasno. I mamy sobotę.

Po takim poście zaraz człowiekowi się nastrój poprawia, Nesiowata. happy.gif Dobrej soboty Wszystkim życzę. Przytulam mocno kochanego Grzesia. wub.gif

• Like 2
Posted
Dnia 22.03.2018 o 12:38, Tyś(ka) napisał:

A może paraliż Grzesia wynika z faktu, że ma smycz? 

Jego to tak nie stresuje jak blisko jest pani Renata lub jej mąż, on się boi obcych:(, dlatego jeśli znajdzie się chętny dom, fajnie jakby chciał parokrotnie Grzesia odwiedzić w hotelu i go do siebie przyzwyczaić. 

Posted
2 minuty temu, Olena84 napisał:

Jego to tak nie stresuje jak blisko jest pani Renata lub jej mąż, on się boi obcych:(, dlatego jeśli znajdzie się chętny dom, fajnie jakby chciał parokrotnie Grzesia odwiedzić w hotelu i go do siebie przyzwyczaić. 

Z Kikunią jest ten sam problem. Najbardziej stresuje ją wszystko co nowe i wszyscy ludzie z wyjątkiem Mnie i TZta.  Koleżanka mimo, że przychodzi do nas od czasu do czasu, jest potworem, który trzeba obszczekać. Może ucieknie :)

Posted
Przed chwilą, elik napisał:

Z Kikunią jest ten sam problem. Najbardziej stresuje ją wszystko co nowe i wszyscy ludzie z wyjątkiem Mnie i TZta.  Koleżanka mimo, że przychodzi do nas od czasu do czasu, jest potworem, który trzeba obszczekać. Może ucieknie :)

Niestety psiaki są cudowne, ale często przez złych ludzi którzy kiedyś stanęli na ich drodze potem ciężko ich do siebie przekonać

Posted
3 minuty temu, Olena84 napisał:

Niestety psiaki są cudowne, ale często przez złych ludzi którzy kiedyś stanęli na ich drodze potem ciężko ich do siebie przekonać

Przez złych ludzi lub przez brak socjalizacji w okresie szczenięctwa, co miało miejsce w przypadku Kikuni. Przez 2 lata od urodzenia, do dnia zabrania jej z domu gdzie mieszkała nikt niczego jej nie uczył, niczego od niej nie chciał, nie dotykał, nic nie widziała poza ścianami domu i ogrodzeniem podwórka. Zmarnowane lata :(  Nie wiem czy te braki są do odrobienia. Pewnie nie wszystkie.

Posted
14 minut temu, elik napisał:

Przez złych ludzi lub przez brak socjalizacji w okresie szczenięctwa, co miało miejsce w przypadku Kikuni. Przez 2 lata od urodzenia, do dnia zabrania jej z domu gdzie mieszkała nikt niczego jej nie uczył, niczego od niej nie chciał, nie dotykał, nic nie widziała poza ścianami domu i ogrodzeniem podwórka. Zmarnowane lata :(  Nie wiem czy te braki są do odrobienia. Pewnie nie wszystkie.

Ważne że bezpieczna u Ciebie i na pewno szczęśliwa!

• Like 1
Posted
11 minut temu, Olena84 napisał:

Ważne że bezpieczna u Ciebie i na pewno szczęśliwa!

Bezpieczna na pewno, ale czy tak całkiem szczęśliwa ?  Kiedy jest w domu i nikt obcy nie przychodzi, to za pewno, ale gdy wyjdziemy na spacer, to jest tyle potworów, które na nią czyhają, że nie wiem czy jest szczęśliwa. W tych momentach na pewno nie :(

Posted

Dzień dobry, Grzesiu. happy.gif Oj, ciemno. Czas letni, ale temperatura jeszcze zimowa...

8 godzin temu, elik napisał:

Bezpieczna na pewno, ale czy tak całkiem szczęśliwa ?  Kiedy jest w domu i nikt obcy nie przychodzi, to za pewno, ale gdy wyjdziemy na spacer, to jest tyle potworów, które na nią czyhają, że nie wiem czy jest szczęśliwa. W tych momentach na pewno nie :(

Biedne te nasze Strachulce, skrzywdzone kiedyś przez człowieka... Kikunie, Benie, Grzesie...Invision-Board-France-111.gif

Spokojnej niedzieli. 

• Like 2
Posted
3 godziny temu, Elisabeta napisał:

Oj, ciemno. Czas letni, ale temperatura jeszcze zimowa...

Temperatura zimowa, ale słonko już wiosenne.

Dobrego dnia wszystkim. 

• Like 1
Posted
14 godzin temu, elik napisał:

wypisz wymaluj Grześ

1 godzinę temu, elik napisał:

Rankiem jeszcze jest chłodno, ale w ciągu dnia cieplej, a słoneczko świeci tak, że chce się żyćZnalezione obrazy dla zapytania zdjęcia nurka kwiaty

truskawki i bita śmietana... już nie mogę się doczekać owoców sezonowych

Posted
37 minut temu, Radek napisał:

Do truskawek już coraz bliżej:) 

to cieszy

35 minut temu, Nadziejka napisał:

..tak wiosennie sobiem odpocziwam
 z ojem ulibienem cigarro .. i zagladam
 do Was do Grzesiunia z pozdrowionkami

Podobny obraz

oj ten fiolet chyba nie pasuje do różowego?

Posted
7 godzin temu, Radek napisał:

Czyli domek z ogródkiem (i dużym sercem) poszukiwany.

Nic dodać, nic ująć, Radku. happy.gif Tak ładnie to napisałeś... Jak wrócą do mnie lajki po wczorajszym szaleństwie u Blekusia, to tu jeszcze zajrzę... iconwink.gif

Spokojnego poniedziałku dla Grzesia i jego Przyjaciół.

• Like 2