Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[b]Hanka[/b] - aż mi dech zaparło z wrażenia :o

Z własnej praktyki wiem, że niestety takie psiaki, choć przecież kochane, mają minimalne szanse na adopcje - a tu dwa naraz? DWA?? :lol: Dla mnie to nie-sa-mo-wi-te!
To budujące, że tacy ludzie istnieją...

Posted

z niedowierzaniem tu weszłam...i z lękiem...

i aż się poryczałam...i to w końcu były dobre łzy...

za Czarusia i Romea :angel:

za niesamowitą opiekunkę :laola:

za miłość, która wydaje się niemożliwa, a w końcu przychodzi :drinking:

Posted

Niesamowita i bardzo wzruszajaca historia, ja takze nie moge powstrzymac sie od lez :cry:
Wlascicielka pieskow musi miec przeogromne serce. Bede spac spokojniej czytajac takie wiadomosci i majac swiadomosc, ze TACY ludzie sa wsrod nas- trzeba ich tylko znalezc.
Dziewczynki, odwalilyscie kawal wspanialej roboty :angel:

Posted

Haniu, czarodziejko :P w jedno szczęście uwierzę... ale dwa... naraz :o a jeszcze wczoraj patrzyłam na zdjęcie Romea i jakoś trudno było mi wyobrazić sobie, że mały piękny-inaczej :wink: znajdzie amatora... a jednak cuda się zdarzają :D

Posted

Ja kiedyś zakochałam się właśnie w takiej starej szkaradzie.. dla mnie noce były okropne, że nie mogłam jej wziąść, rozmawiałam dużo niej z mamą, prawie sie zgodziła ;) ale okazało się że suczke bierze starsza pani.. :angel: sunka była przekona, niby powoli chodziła, ale chwytała za serducho ;) nie mogłam spac.. :cry: ale teraz jestem szczęśliwa że znalazła dom, szkoda, że nie wiem czy jeszcze żyje i do kogo trafiła ;)

Posted

Ja tak sobie myślę, że jezeli byłoby więcej ludzi, którzy zwracaja uwage na cierpienia starych i niechcianych psów, świat byłby lepszy.
Mam nadzieję, że osobe, która przygarnęła Czarusia i Romea będzie omijało cale zło tego świata. Zasłuzyła na to. Dobrze, że te biedne psiaki najpierw ktoś zobaczył, potem zadał sobie trud szukania im domu no i wreszcie, że znalazł się ktoś, kto wziął je do siebie...

Posted

mój parów też jest ze schroniska na rybnej i jak go brałam to naprawdę był... paskudny :lol:
łysy, broczące ropą rany (grzybica), brak kawałka ucha, połamane żebra, do tego to czego widać nie było ale również obrzydliwe - tasiemiec, i rzesze innych przypadłości.
jest u mnie już 7 lat, nadal łysy, ale ogólnie w lepszej kondycji. kiedyś ktoś powiedział, ze parów jest tak brzydki, że aż piękny.

mimo całej swej brzydoty dla mnie i tak jest najcudniejszym psem pod słońcem. BIERZCIE BRZYDALE! uwierzcie mi, że z każdym dniem, jakkolwiek pies nie był by brzydki, w oczach swego właściciela w czarodziejski sposób pięknieje :laugh2_2:

Posted

To ja - nowa właścicielka Czarusia i Romea:) Przeczytałam wszystkie Wasze posty, z których wnioskuję, że bardzo poruszyła Was sprawa tych psiaków. Może kogoś interesuje, co się z nimi dalej dzieje, dlatego postanowiłam napisać parę słów.
Pierwsza noc była ciężka dla Romea, chodził po pokoju niepewny, niespokojny i głodny - nie dawałam mu nic jeść, bo ponoć go brzuszek bolał po kiełbaskach, którymi uraczyła psiaki moja siostra. Dopiero rano, po obfitym posiłku usnął spokojnie na cieplutkim posłaniu:) Teraz chodzi za mną krok w krok, ciągle sprawdza, gdzie jestem, szczeka i biega w kółko, kiedy wołam: Idziemy na pole?:) I ciągle domaga się pieszczot:)
Czaruś natomiast od samego początku poczuł się jak u siebie w domu:) Spokojnie przespał całą noc.
Żebyście widzieli jak wyglądają nasze spacery:):) Prowadzę ich oczywiście na smyczy. Mają już swoją ulubioną trasę:) Na początku rozbiegają się w różnych kierunkach, węszą itd., natomiast w drodze powrotnej ustawiają się bliziutko obok siebie, przytulają i ciągną równo jak psy zaprzęgowe :lol: Przezabawny widok:)
Oba pieski są kochane. Nie żałuję decyzji nawet w najmniejszym stopniu, mimo, że rodzina była nastawiona bardzo negatywnie. Mieszkają sobie w mieszkaniu ze mną i mężem. Nie brakuje im niczego - mają cieplutkie legowisko, jedzenia ile tylko potrzebują i tyleż pieszczot:) Zastanawiam się właśnie, co by było gdybym wzięła jeszcze jednego psiaka - zabrakło by mi ręki do głaskania :lol:
Pozdrowienia dla wszystkich:) Od Czarusia, Romea i Agnieszki:)

Posted

Ekstra wiadomość, wyściskaj chłopaków!!!

Cudownie ze to własnie na Was trafiło jesteście suuuuper ludzmi!!!! Oby tak dalej ~!!! Moze jakies foteczki z niowego domku?

Posted

bardzo sie ciesze, bo los starych psiakow jest mi szczegolnie bliski.

A jest to jedna z bardziej wzruszajacych historii :D
Agnieszka pelne szacunku uklony ode mnie.

ps. Widze ze tez jestes z poludnia bo "na pole" chodzisz :lol: Ja tez chodze "na pole" i wszyscy sie smieja ze mnie, chlip, chlip :D

Posted

Agnieszka super, że się odezwałaś ;) można liczyć na zdjęcia szczęśliwców? :)

Jogi wszyscy sie śmieją? a skądrze.. troszke to smiesznie brzmi :lol: :oops:

Posted

[b]Agnieszka[/b] - przecież są jeszcze nogi :-D
A ja jako posiadaczka właśnie trzech psów (tyle, że różnej wielkości, więc nawet mam trudniej ;-)) mogę powiedzieć, że jest wieeele sposobów na mizianie i tarmoszenie takiej trójki na raz:
- dwie ręce i noga
- dwie ręce a trzeci cmokany w czółko
- naprzemienne tarmoszenie, ale w takim tempie, że nawet się nie orientują, że nie są jedyne
- dwie ręce naprzemiennie, ale wolniej plus ciągłe gadanie skierowne do tego właśnie nie głaskanego.

Jak widać - wszystko jest możliwe! :-D To co - szukamy Ci trzeciego? Teraz ciemny brąz lub biel pewnie? ;-)

Pisz o nich często i może dorzuć jakieś zdjęcia? :roll: :-)

Posted

[quote name='Agnieszka-Małek']Żebyście widzieli jak wyglądają nasze spacery:):) Prowadzę ich oczywiście na smyczy. Mają już swoją ulubioną trasę:) Na początku rozbiegają się w różnych kierunkach, węszą itd., natomiast w drodze powrotnej ustawiają się bliziutko obok siebie, przytulają i ciągną równo jak psy zaprzęgowe :lol: [/quote]

:roflt: hahaha słodki widok musi być :angel: