Bushido Posted July 15, 2017 Posted July 15, 2017 Gminny punkt przetrzymań psiaków w Zawichoście. Cztery kojce, wokół kilka bud, do których przypięte są psy łańcuchami. Kontroli tam żadnej. Kto chce wrzucić psa do kojca wrzuca i odjeżdża. W sezonie szkolnym psy dostają resztki ze stołówki z pobliskiej szkoły, w pozostałych miesiącach jedzą suchą karmę, którą ktoś nam podaruje lub sami kupimy. Działamy tam we dwie ja - Justyna i Marylka. Liczba psiaków dochodzi do 10, ale nie mamy ani dobrych warunków, ani rąk chętnych do pracy w nadmiarze. Zawichost to mentalnie wieś, ale jednak miasto. Miejscowych adopcji mamy bardzo mało. Może dlatego, że nie oddajemy zwierzaków w niesprawdzone ręce, na łańcuch czy do kojca też nie. Za to nie boimy się adopcji nawet w dalekie miejscowości. Szukamy transportu lub czasem same zawozimy psiaki do nowych domów. Działając kiedyś w sandomierskim przytulisku wiem, że to forum ma dużą siłę. Nieśmiało proszę o pomoc w szukaniu domów, tego potrzebujemy najbardziej. Poniżej przedstawiam naszą aktualną załogę: Kapsel: w przechowalni od 2 lat, trudny do okiełznania, kocha ruch, uwielbia skakać po wszystkim i po wszystkich, najtrudniejszy przypadek Torres: troszkę w typie ONka, oaza spokoju i łagodności, cudowny... Hugo: znaleziony jako przywiązany do drzewa, uratowany przez myśliwego, fajny psiak dla aktywnych ludzi Bary: piękny, duży i dostojny Filipek: trafił do nas po śmierci właściciela, zakochany jest w dużych psiakach Harry: nie wiadomo skąd się wziął, ale jest:) przytulanka straszna:) Quote
kiyoshi Posted July 15, 2017 Posted July 15, 2017 przychodze do Was kochani, jako, że sama znam doskonale realia gminnych przechowalni...i wiem jaki to cięzki kawałek chleba. Sama jest wolo w takim samym punkcie w wielkopolsce. Chciałabym jakoś pomóc...pewnie najbardziej potrzebujecie ogłoszeń? Quote
brunka Posted July 17, 2017 Posted July 17, 2017 Czy mogę prosić o więcej informacji o Barym, wiek w przybliżeniu, jaki duży (zdjęcie na "stojaka"), jaki stosunek do innych psów (z kotami pewnie nie da rady), wszystko co tylko o nim wiecie. Quote
Bushido Posted July 20, 2017 Author Posted July 20, 2017 Dnia 15.07.2017 o 22:03, kiyoshi napisał: przychodze do Was kochani, jako, że sama znam doskonale realia gminnych przechowalni...i wiem jaki to cięzki kawałek chleba. Sama jest wolo w takim samym punkcie w wielkopolsce. Chciałabym jakoś pomóc...pewnie najbardziej potrzebujecie ogłoszeń? Tak, ogłoszenia głównie potrzebne. Największy odzew mamy z olx, ale za to tam nie można dublować ogłoszeń. Wstawiamy też na różne strony na fejsie typu psygarnij i karmimy psiaki. Quote
Bushido Posted July 20, 2017 Author Posted July 20, 2017 Dnia 17.07.2017 o 15:45, brunka napisał: Czy mogę prosić o więcej informacji o Barym, wiek w przybliżeniu, jaki duży (zdjęcie na "stojaka"), jaki stosunek do innych psów (z kotami pewnie nie da rady), wszystko co tylko o nim wiecie. Wiek około 2-3 lata. Waga ok. 25 kg. Pies dosyć potężny, niestety typ włóczykija. Tylko do domu z solidnym ogrodzeniem. Charakter przytulaka, uwielbia starszych, lubi dzieci, nie ma w nim agresji. W naszych warunkach (kojec + mało ruchu) nie przepada za psami, ale po wsi włóczył się ok. 3 miesiące i żył z psami w zgodzie. Posturą przypomina berneńczyka. Quote
Bushido Posted August 1, 2017 Author Posted August 1, 2017 Raz są, raz nie ma... Dziś pokombinuję i ponaprawiam to:) Quote
malagos Posted August 1, 2017 Posted August 1, 2017 21 godzin temu, Aldrumka napisał: dlaczego ja nie widzę zdjęć :( No, ja też nie widzę... Quote
Bushido Posted August 4, 2017 Author Posted August 4, 2017 Zdjęcia naprawione. Bibi pojechała do nowego domu. Tak jak myślałam długo u nas nie posiedzi. :) Wstawiam zdjęcia z nowych domów. Bibi Kuki W sierpniu prawdopodobnie pojedzie jeszcze Harry i dla Filipka szykuje nam się dom pod granicą niemiecką. Państwo adoptowali od nas jakieś 3 lata temu staruszkę, niewidomą owczarkę z ogromną nadwagą. Sunia odeszła w tym roku, a jej miejsce zajmie Filip. Ale żeby nie było kolorowo, to 4 psy czekają na miejsce w przechowalni. Gmina ma nam kupić dodatkowy kojec. Quote
Aldrumka Posted August 14, 2017 Posted August 14, 2017 tak , widzę psiaczki - wszystkie do przytulenia :) Quote
agat21 Posted August 16, 2017 Posted August 16, 2017 Dobrze, że jakieś efekty ogłoszeń są. Psiaki mają szczęście, że mają Was :) Quote
Bushido Posted August 20, 2017 Author Posted August 20, 2017 Barry i Harry w domach. Za to nowy psiak na pokładzie. Mieszkał w polach. Śliczny prawda? Quote
Bushido Posted August 20, 2017 Author Posted August 20, 2017 Niestety jest problem z Kapslem i Hugo... Zero zainteresowania. Nie wiem jak to zmienić. A ten psiak od tygodni śpi na ulicach Zawichostu. Quote
Bushido Posted September 12, 2017 Author Posted September 12, 2017 Rudy Misiek został uratowany przed schroniskiem, pojechał do domu na Śląsk:) Quote
Recommended Posts