Jump to content
Dogomania

TROPEK W SWOIM DOMKU!! ZAMIESZKAŁ W KRAKOWIE!! BĄDŹ JUŻ NA ZAWSZE SZCZĘŚLIWY MALUSZKU!!Malutki Tropek już u anecik!!!Jestem malutki, grzeczny, nie zajmę dużo miejsca!! Zabierzcie mnie stąd!!

Recommended Posts

Posted

Nie wiem czy to jest właśnie tak z tym transportem...Analizując, to koszt transportu przedstawiony przez TZ Hani to 800zł Z Nowej Soli do Zamościa i powrót.Gdyby Tropek jechał sam cena była by 800zł.  tak jak dla naszych czy Kitki.Koszt transportu zmniejsza się jeżeli jedzie ich więcej, bo nie jest liczony na jednego tylko dzielony na ilość psów.O ile wiem Patti też tak rozlicza koszty transportu i zawsze korzystniej wychodzi jak jedzie więcej psiaków.Równie dobrze można by przyjąć taką wersję,że skoro my zabieramy 3 psy z Zamościa i zgadzamy się na zapłacenie 800zł to reszta może jechać gratisowo :) Jak Hawanka robiła bazarek kilometrowy to cała suma była przekazywana na koszty transportu i nie było podziału trasowego.Do zapłacenia 800zł-zebrane na bazarku 800zł-Zapłacone za transport-800zł

• Upvote 1
Posted

Oczywiście ,że jest lepiej gdy koszt transportu ponoszą wszyscy.Zawsze to wychodzi taniej na psa. Kiedyś koszt był dzielony proporcjonalnie do trasy jaką przejechał pies.  Na pewno nie wzięłabym psa , za którego transport trzeba by było zapłacić 800 zł.

W przypadku Kitki różnica jest niewielka, więc nie widzę problemu ,ale w przypadku Tropka  różnica jest większa.

Już się nie wypowiadam .Zdecydują sponsorki Tropka.

Posted

My również nie widzimy problemu, jeżeli jednak koszty mają być podzielone odcinkowo bo przecież każdy nas już trochę zna i wie,że nie szukamy jakiejś zwady, awantury a tym bardziej krzywdy dla psa :) Jeżeli tak zostanie uznane to jedynie prosimy kogoś o rozliczenie całej trasy.Z Nowej Soli do Zamościa to 400zł /połowa z kwoty 800zł/: na 5 psów= 80zł na każdego psa i to wiadomo.Z Zamościa do Katowic czy okolic bo nie wiemy gdzie było przekazanie/odbiór-400:na 5 psiaków w zależności od kilometrów.Z Katowic/okolic w zależności od kilometrów do Wrocławia : na 4 psiaki i z Wrocka do Nowej Soli : na 3 psiaki

Posted
8 godzin temu, Bogusik napisał:

My również nie widzimy problemu, jeżeli jednak koszty mają być podzielone odcinkowo bo przecież każdy nas już trochę zna i wie,że nie szukamy jakiejś zwady, awantury a tym bardziej krzywdy dla psa :) Jeżeli tak zostanie uznane to jedynie prosimy kogoś o rozliczenie całej trasy.Z Nowej Soli do Zamościa to 400zł /połowa z kwoty 800zł/: na 5 psów= 80zł na każdego psa i to wiadomo.Z Zamościa do Katowic czy okolic bo nie wiemy gdzie było przekazanie/odbiór-400:na 5 psiaków w zależności od kilometrów.Z Katowic/okolic w zależności od kilometrów do Wrocławia : na 4 psiaki i z Wrocka do Nowej Soli : na 3 psiaki

Bogusiu, ja też nie szukam zwady, zwłaszcza z tak wspaniałymi osobami, jak Ty czy Anula.

Po prostu kiedyś Anula rozliczała transport odcinkowo, tak jak napisałaś powyżej i myślałam, że tym razem też tak policzy.

Gdyby Tropek jechał sam na trasie Katowice Zamość koszt byłby ok. 400 zł więc 160 + 30,- do anecik to i tak jest mniej.

Posted
9 godzin temu, Bogusik napisał:

Z Nowej Soli do Zamościa to 400zł /połowa z kwoty 800zł/: na 5 psów= 80zł na każdego psa i to wiadomo.Z Zamościa do Katowic czy okolic bo nie wiemy gdzie było przekazanie/odbiór-400:na 5 psiaków w zależności od kilometrów.Z Katowic/okolic w zależności od kilometrów do Wrocławia : na 4 psiaki i z Wrocka do Nowej Soli : na 3 psiaki

Bogusiu, czyli u Tropka podział jest prosty. 80 zł (Nowa Sol - Zamość) + 40 zł (Zamość - Katowice- połowa trasy) = 120 zł.  Pozostaje kwota do podziału 680 zł. Ktoś pomoże?

Posted

Jeżeli się zgadzacie ze sposobem rozliczenia to : Tropek 80+40 =120 zł, Kitka  - 80+40+25 = 145 złzł,  3 pieski  240 + 120 +75 + 100  = cała trasa 535 zł .Sprawdźcie czy dobrze policzyłam. 120+145+535 = 800 zł

Posted
2 minuty temu, Poker napisał:

Jeżeli się zgadzacie ze sposobem rozliczenia to : Tropek 80+40 =120 zł, Kitka  - 80+40+25 = 145 złzł,  3 pieski  240 + 120 +75 + 100  = cała trasa 535 zł .Sprawdźcie czy dobrze policzyłam. 120+145+535 = 800 zł

Właśnie też teraz rozliczyłam ten nieszczęsny transport i wyszło mi mniej więcej tak samo,więc jest ok. :)

Posted

Tropek już odrobaczony, wykąpany - można rzec - gotowy do adopcji :D Pierwszą noc spędził na podłodze -pogardził legowiskiem, dzisiejszą już "zaliczył" na legowisku. Na kolanach chętnie przesiaduje ale na kanapę jeszcze nie wskoczył. Dziś też nie było niespodzianek po nocy, zobaczymy jutro. Z koteckiem i wszystkimi psami jest ok, troszkę poszczekiwał na sławetnego Nico - psa sąsiada. Spaceruje sobie, macha wesolutko ogonkiem, ma jeszcze odruch - jak głaszczę psiaki po łebkach, że jak widzi moją rękę bezpośrednio nad sobą to się kuli. Chętnie przybiega - wręcz domaga się - głasków. Oczywiście zabawek ani zabaw z psiakami nie zna. Na imię już reaguje , ze smyczą nie ma tragedii. W sobotę umówione szczepienie na wirusóki - jak rozumiem faktura na ZEA? Wiem że może na krótko - ale zamówiłam mu piękną niebieściutką adresówkę :D

• Upvote 3
Posted

wierzyc sie nie chce, ze takiego malego ktos bil czy przeganial brutalnie;

a pies sasiada ma atrakcje,  przyglada sie, co nowego przybylo, jak ogladanie tv, i dzien mija

Posted
24 minuty temu, Tyś(ka) napisał:

Tropek to chłopaczek na medal :)
To w takim razie tylko ogłoszeń brakuje?

Pewnie że na medal :)

7 minut temu, helli napisał:

wierzyc sie nie chce, ze takiego malego ktos bil czy przeganial brutalnie;

a pies sasiada ma atrakcje,  przyglada sie, co nowego przybylo, jak ogladanie tv, i dzien mija

Największe atrakcje on i my to mieliśmy jak Neska i Jadwinia cieczkę miały :D

Posted
17 godzin temu, Bogusik napisał:

Nie wiem czy to jest właśnie tak z tym transportem...Analizując, to koszt transportu przedstawiony przez TZ Hani to 800zł Z Nowej Soli do Zamościa i powrót.Gdyby Tropek jechał sam cena była by 800zł.  tak jak dla naszych czy Kitki.Koszt transportu zmniejsza się jeżeli jedzie ich więcej, bo nie jest liczony na jednego tylko dzielony na ilość psów.O ile wiem Patti też tak rozlicza koszty transportu i zawsze korzystniej wychodzi jak jedzie więcej psiaków.Równie dobrze można by przyjąć taką wersję,że skoro my zabieramy 3 psy z Zamościa i zgadzamy się na zapłacenie 800zł to reszta może jechać gratisowo :) Jak Hawanka robiła bazarek kilometrowy to cała suma była przekazywana na koszty transportu i nie było podziału trasowego.Do zapłacenia 800zł-zebrane na bazarku 800zł-Zapłacone za transport-800zł

Zgadzam się z tym.

I jeszcze jedno P.Piotr musiał wrócić do Nowej Soli do domu pomimo,że zostawiał po drodze psiaki, nie pofrunął.

1 godzinę temu, Poker napisał:

Nie szukam zwady ale swoje zdanie musiałam napisać.

Rozliczenie okey.Dołożymy jeszcze do transportu naszych psiaków 55,00zł.

Posted

Anula,nikt nie szuka zwady tylko chcemy się dogadać w sprawie transportu. Szkoda,że nie ustaliłyśmy zasad przed. Każda z nas myślała po swojemu. jak w rosyjskiej piosence :para się umówiła.On czekał pod kinem ,a ona pod apteką. Oczywiście wtedy nie spotkali się tylko później  i znowu się umówili w tym samym miejscu. On czekał pod kinem ,a ona pod apteką.:)

Posted
4 godziny temu, anecik napisał:

Tropek już odrobaczony, wykąpany - można rzec - gotowy do adopcji :D Pierwszą noc spędził na podłodze -pogardził legowiskiem, dzisiejszą już "zaliczył" na legowisku. Na kolanach chętnie przesiaduje ale na kanapę jeszcze nie wskoczył. Dziś też nie było niespodzianek po nocy, zobaczymy jutro. Z koteckiem i wszystkimi psami jest ok, troszkę poszczekiwał na sławetnego Nico - psa sąsiada. Spaceruje sobie, macha wesolutko ogonkiem, ma jeszcze odruch - jak głaszczę psiaki po łebkach, że jak widzi moją rękę bezpośrednio nad sobą to się kuli. Chętnie przybiega - wręcz domaga się - głasków. Oczywiście zabawek ani zabaw z psiakami nie zna. Na imię już reaguje , ze smyczą nie ma tragedii. W sobotę umówione szczepienie na wirusóki - jak rozumiem faktura na ZEA? Wiem że może na krótko - ale zamówiłam mu piękną niebieściutką adresówkę :D

Super wiadomości o super Tropku :) Coś czuję,że nie posiedzi u Ciebie aneciku zbyt długo...:)

Posted
1 godzinę temu, Bogusik napisał:

Super wiadomości o super Tropku :) Coś czuję,że nie posiedzi u Ciebie aneciku zbyt długo...:)

Bogusiu, wszystkie nasze psiaczki nie zagrzeją długo miejsca, ponieważ wszystkie cudne i w mig znajda domki!!!

Posted
21 minut temu, Alaskan malamutte napisał:

Bogusiu, wszystkie nasze psiaczki nie zagrzeją długo miejsca, ponieważ wszystkie cudne i w mig znajda domki!!!

Oby Asiu Twoje słowa były prorocze i się sprawdziły! :)

Posted
3 godziny temu, Alaskan malamutte napisał:

Anula, poproszę numer konta do wpłaty za transport.  

Masz moje dane do przelewu takie jak z bazarku.W tytule: transport Tropek.

Posted
19 godzin temu, Alaskan malamutte napisał:

Przelew poszedł. Proszę o potwierdzenie, jak pieniążki dotrą na konto.

Pieniążki nadeszły 19.05.17 - 120,00zł za transport Tropka.Bardzo dziękuję