andzia69 Posted February 23, 2017 Author Posted February 23, 2017 17 minut temu, konfirm31 napisał: I..... co? napisałam wyzej - za wcześnie mi się zatwierdziło Quote
konfirm31 Posted February 23, 2017 Posted February 23, 2017 Doczytałam. Biedna sunieczka. Też myślę, że jak operować, to najlepszą metodą. A ile to może kosztować po wszystkich upustach? 1 Quote
andzia69 Posted February 23, 2017 Author Posted February 23, 2017 19 minut temu, konfirm31 napisał: Doczytałam. Biedna sunieczka. Też myślę, że jak operować, to najlepszą metodą. A ile to może kosztować po wszystkich upustach? normalnie kosztuje ok. 3500 średnio za 1 łapę :( nawet jak da dużą zniżkę, to i tak to będą tysiące :( Mam nadzieje, ze trochę zostanie z użebranych funduszy od Aparta i będzie taki dobry, że podzieli się z Dżettą - całe szczęście, że nie miał robionego więzadła tylko resekcję główki i szyjki kości udowej (też błędna diagnoza w Kielcach :(, bo miał mieć zerwane więzadło ). Gdyby miał robione więzadło, to by nie starczyło na zapłacenie operacji. Ale...ale doktor w razie czego poczeka, aż się użebra :) mam nadzieję. ostatnio pytałam ile kosztuje zwykla metoda w W-wie - 1500 zł/łapa; TTA - robiona wczoraj albo przedwczoraj łapa u owczarka - 2500 Quote
konfirm31 Posted February 23, 2017 Posted February 23, 2017 To musimy zbierać. Dobrze, że Apart zaoszczędził trochę dla koleżanki ;) i że wet poczeka. Dokładnie 2500 będzie kosztować taka sama operacja Foresta w klinice Vetriver w Laskach. Na szczęście, tylko jedna łapa. 1 Quote
agat21 Posted February 23, 2017 Posted February 23, 2017 Nie ma rady, zbieramy na operację. Jutro pożebram u przyjaciół, wiem, że im się nie przelewa, ale bardzo są zwierzolubni - może choć po parę złotych dadzą na bidulę.. 3 Quote
beataczl Posted February 24, 2017 Posted February 24, 2017 kurcze duzy koszt ale wyjscia nie ma dzis przelalam 100 zl ode mnie jest link do siepomaga juz? 2 Quote
mar.gajko Posted February 24, 2017 Posted February 24, 2017 Ja w marcu coś kapnę, bo teraz już się wyssałam. 1 Quote
andzia69 Posted February 24, 2017 Author Posted February 24, 2017 DZISIAj ok. 18 dzwoniłam do lecznicy. Rozmawiałam tylko z panią z recepcji,bo doktor właśnie kończył operować sunię. Mam dzwonić w poniedziałek o 12. Sorki, że dopiero piszę, ale nie wyrabiam :( Są pierwsze wpłaty - wklejam na początek <3 Zrobiłam na tym pomagam, ale cienko idzie :( To link jest - nie wiem, czemu nie podlinkowuje się https://pomagam.pl/il9usfl6 1 Quote
agat21 Posted February 24, 2017 Posted February 24, 2017 Oj, to jeszcze cały weekend czekania. Oby z suńką było jak najlepiej. Quote
beataczl Posted February 26, 2017 Posted February 26, 2017 Dnia 24.02.2017 o 22:52, andzia69 napisał: DZISIAj ok. 18 dzwoniłam do lecznicy. Rozmawiałam tylko z panią z recepcji,bo doktor właśnie kończył operować sunię. Mam dzwonić w poniedziałek o 12. Sorki, że dopiero piszę, ale nie wyrabiam :( Są pierwsze wpłaty - wklejam na początek <3 Zrobiłam na tym pomagam, ale cienko idzie :( To link jest - nie wiem, czemu nie podlinkowuje się https://pomagam.pl/il9usfl6 mam nadzieje,ze wszystko jest dobrze , trzymam dalej kciuki za sunie. jak to mowia ziarnko do ziarnka ..ja widze ,ze podlinkowany i przekierowuje Quote
andzia69 Posted February 27, 2017 Author Posted February 27, 2017 2 godziny temu, agat21 napisał: Co z sunieczką? Rozmawialam tylko z panią z recepcji :( z doktorem nie udało mi się porozmawiać - spróbuję jutro Chciałam poprosić o czas na zebranie pieniędzy i o to, zebyśmy nie musieli 2 x jeździć - czyli żeby zabrać z powrotem 2 psiaki - Dżettę i Modisia :( Bo Dżettę można już zabierać...no ale tylko do kojca hotelowego :( nie mamy dt Quote
mar.gajko Posted February 27, 2017 Posted February 27, 2017 3 minuty temu, andzia69 napisał: Rozmawialam tylko z panią z recepcji :( z doktorem nie udało mi się porozmawiać - spróbuję jutro Chciałam poprosić o czas na zebranie pieniędzy i o to, zebyśmy nie musieli 2 x jeździć - czyli żeby zabrać z powrotem 2 psiaki - Dżettę i Modisia :( Bo Dżettę można już zabierać...no ale tylko do kojca hotelowego :( nie mamy dt A jakie ona musi mieć warunki po tych operacjach? Quote
andzia69 Posted February 27, 2017 Author Posted February 27, 2017 Dnia 26.02.2017 o 15:23, irenas napisał: Wpłaciłam 50 zł i trzymam kciuki! Irenko, Beataczl dziękuję :) :) Mar.gajko - warunki - najlepiej domowe :) Bez szaleństw pt. skoki przez przeszkody :). Karo po 2 mies. wchodził i schodził na 3 piętro :) Quote
mar.gajko Posted February 27, 2017 Posted February 27, 2017 Przed chwilą, andzia69 napisał: Irenko dziękuję :) Mar.gajko - warunki - najlepiej domowe :) Bez szaleństw pt. skoki przez przeszkody :). Karo po 2 mies. wchodził i schodził na 3 piętro :) A zaraz po operacji? Schody? Czy płasko? Jakaś opieka opatrunkowa? Leki? Quote
andzia69 Posted February 28, 2017 Author Posted February 28, 2017 16 godzin temu, mar.gajko napisał: A zaraz po operacji? Schody? Czy płasko? Jakaś opieka opatrunkowa? Leki? Pytałam - teraz jak chodzi asekurują ją pod brzuchem - czyli po schodach i owszem niewielu może, ale trzeba ja np. szalikiem podtrzymywać, schodzenie normalne - nie w podskokach. O lekach nie mówili. Rozmawiałam z lecznicą. Sunia czuje się dobrze, nie chce chodzić w kołnierzu i chce się koniecznie dobrać do szwów. Modiś glosował w tle :) teraz ta druga wiadomość...przyziemna i dołująca -nas a mą suczynę potrzebujemy ok. 4500 zl :( Nie wiem, czy damy radę zebrac...na razie idzie cieńko :( Bo to taki zwykły kundelek Quote
pitusia Posted February 28, 2017 Posted February 28, 2017 Czy koszty są razem z pobytem w lecznicy? Miałabym kilka książek, jeśli ktoś robiłby bazarek to chętnie oddam. Najważniejsze, że sunia czuje się dobrze i że zoperowali ją na kredyt. Quote
agat21 Posted February 28, 2017 Posted February 28, 2017 Dzięki za wieści o sunieczce. Dobrze, że się dobrze czuje. Rozumiem, że operacja się udała? Mam pierwsze grosze od znajomych dla niej, dołożę jutro po wypłacie coś ode mnie i poleci przelew. Czy dacie radę jakieś podliczenie robić, żeby było wiadomo ile brakuje? Quote
andzia69 Posted February 28, 2017 Author Posted February 28, 2017 3 godziny temu, pitusia napisał: Czy koszty są razem z pobytem w lecznicy? Miałabym kilka książek, jeśli ktoś robiłby bazarek to chętnie oddam. Najważniejsze, że sunia czuje się dobrze i że zoperowali ją na kredyt. tak,to raczej wszystkie koszty jeśli chodzi o sunię Co do bazarku - ja nie dam rady, jeszcze nie rozliczyłam bazarku dla Aparta ...a ile byków zrobiłam :( Jeszcze nie wszystkie osoby wpłaciły :( Quote
ewab Posted February 28, 2017 Posted February 28, 2017 6 godzin temu, agat21 napisał: Dzięki za wieści o sunieczce. Dobrze, że się dobrze czuje. Rozumiem, że operacja się udała? Mam pierwsze grosze od znajomych dla niej, dołożę jutro po wypłacie coś ode mnie i poleci przelew. Czy dacie radę jakieś podliczenie robić, żeby było wiadomo ile brakuje? Wpłaty: 22.02 Barbara T. 50 zł 23.02 Anonimowy darczyńca 300 zł Karolina Sz. 100 zł Ewa O 50 zl Patrycja D 50 zł Anna D 50z ł 24.02 Ewa B 50 zł Sylwia W 50 zł Bożena J 10 zł 27.02 Irena S 50 zł 28.02 Anita N 100 zł KIK BIS 200 zł Na pomagam jest 240 zł minus 7,5% prowizji Nie wiem ile zostało od Aparta Quote
andzia69 Posted February 28, 2017 Author Posted February 28, 2017 jak wpłyną wszystkie wpłaty z bazarku, to wtedy będę mogła rozliczyć wreszcie Aparta...na razie to 17 osób nie wplaciło jeszcze :( Quote
Aldrumka Posted March 1, 2017 Posted March 1, 2017 21 godzin temu, pitusia napisał: Czy koszty są razem z pobytem w lecznicy? Miałabym kilka książek, jeśli ktoś robiłby bazarek to chętnie oddam. Najważniejsze, że sunia czuje się dobrze i że zoperowali ją na kredyt. mogłabym zrobić bazarek, podaj mi tytuły na pw może zdjęcia będą możliwe do znalezienia w internecie; nie wiem czy mogłabyś wysyłać 1 Quote
pitusia Posted March 1, 2017 Posted March 1, 2017 Dzisiaj wieczorkiem porobię zdjęcia i wyślę, bo teraz tytułów pamiętam. Quote
Recommended Posts