Gabi79 Posted August 3, 2017 Posted August 3, 2017 CUDOWNE WIEŚCI!!! Widać, że Zuleczka jest najszczęśliwsza na świecie!!! Quote
rozi Posted August 4, 2017 Posted August 4, 2017 15 godzin temu, konfirm31 napisał: Ogromnie się cieszę ze wspaniałego domu Zulki :))). Niestety, małe pieski b. często mają kłopoty z kamieniem na zębach, moja Lerka też, pomimo, że gryzie twardy pokarm. Za namową mojej wetki, stosuję PlaqueOff, który dodaję do jedzenia w podanej na ulotce ilości. Preparat kupuję w Zooplusie. Naprawdę działa(kamień znika) chociaż to widać dopiero po kilku tygodniach codziennego stosowania. Czy ten preparat dodaje się tylko do suchej karmy, czy działa też w mokrej? Na ile Ci wystarcza opakowanie 40g ? Quote
konfirm31 Posted August 4, 2017 Posted August 4, 2017 Daję do mokrego, bo do suchej nie da rady. To jest taki zielony proszek. Lerka dostaje zgodnie z rozpiską 1 miarkę (czubatą). Zjadła 1/2opakowania w ciągu ok 1,5 miesiąca. Przedtrzonowce i trzonowce, miała wręcz czarne. Teraz, są tylko brązowawe przy podstawie. Mam nadzieję, że i to zejdzie. Będę nadal stosować. Quote
rozi Posted August 4, 2017 Posted August 4, 2017 19 minut temu, konfirm31 napisał: Daję do mokrego, bo do suchej nie da rady. To jest taki zielony proszek. Lerka dostaje zgodnie z rozpiską 1 miarkę (czubatą). Zjadła 1/2opakowania w ciągu ok 1,5 miesiąca. Przedtrzonowce i trzonowce, miała wręcz czarne. Teraz, są tylko brązowawe przy podstawie. Mam nadzieję, że i to zejdzie. Będę nadal stosować. Dziękuję za odpowiedź, w takim razie u mnie to opakowanie wystarczy na pół roku, więc kupię jedno :) Quote
helli Posted August 4, 2017 Posted August 4, 2017 ja tez polecalam juz te algi (sa to algi "zjadajace" kamien)- efekt po 2-3 mies, miareczka jest b. malutka (uwaga: w polskiej ulotce jest mowa o lyzeczce, jesli sie nie myle, a chodzi o te miarke w opakowaniu) mozna tez dac na mokry palec i pomazac nim zabki u psa, bo sa niejadki edit: ja posypywalam suche chrupki, mozna wsypac na dno miski, pare kropli wody, potem chrupki i wymieszac wszystko (aby chrupki obeszly mazia) Quote
helli Posted August 4, 2017 Posted August 4, 2017 z tego co czytam, to u Myszki (vel Zulki) pb nie dotyczy kamienia, ale uszkodzonych mechanicznie zabkow - ile ta psinka musiala miec przejsc mam nadzieje, ze nawet przy braku zabkow da rade sie odzywiac - sa pewno miekie/ mokre karmy; no i aby z tymi rzepkami- operacja sie odbyla i sie udala nie wiem tylko, czy takie forsowne marsze 10 km sa wskazane, ale dobrze, ze troche chodzi i sie umiesnia (miesien trzyma stawy), i chyba schudla tez, bo byla kluska Quote
kiyoshi Posted August 4, 2017 Author Posted August 4, 2017 Helli no rzeczywiscie 10 km to sporo ale widac sunia ma sily i kondycje na takue spacery Ufam Pani calkowicie i wiem ze nikt tam krzywdy Myszce nie zrobi Nikt w zyciu na pewno tak o nia nie dbal jak teraz... Quote
Tianku Posted December 1, 2017 Posted December 1, 2017 Ciekawe co tam u Zuleńki jakoś tak sobie o niej dzisiaj myślę :) Quote
kiyoshi Posted December 1, 2017 Author Posted December 1, 2017 1 godzinę temu, Tianku napisał: Ciekawe co tam u Zuleńki jakoś tak sobie o niej dzisiaj myślę :) U Zuleczki z cala pewnoscia wszystko dobrze Pani wtskala ostatnio maila z nowymi zdjeciami ale z braku czasu nie wszystko wstawiam :) Quote
Tianku Posted December 1, 2017 Posted December 1, 2017 1 godzinę temu, kiyoshi napisał: U Zuleczki z cala pewnoscia wszystko dobrze Pani wtskala ostatnio maila z nowymi zdjeciami ale z braku czasu nie wszystko wstawiam :) pokaż Zueleczkę Quote
helli Posted December 1, 2017 Posted December 1, 2017 Miała być operacja, ale chyba trzyma się na razie bez niej? Quote
kiyoshi Posted December 1, 2017 Author Posted December 1, 2017 48 minut temu, helli napisał: Miała być operacja, ale chyba trzyma się na razie bez niej? nie wiem mówiąc szczerze, zapytam Pani w koljenym mailu Quote
helli Posted December 1, 2017 Posted December 1, 2017 28 minut temu, kiyoshi napisał: nie wiem mówiąc szczerze, zapytam Pani w koljenym mailu Nie wiem czy pytać, jeszcze okaże się, że operacja kosztowna (na pewno), a mogą mieć inne potrzeby Quote
iwstar58 Posted December 31, 2017 Posted December 31, 2017 Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku! Quote
kiyoshi Posted August 13, 2018 Author Posted August 13, 2018 ZUleczka ma cudowne zycie:) jej Pani ostatnio pojawiła się na grupie Radysiaków na facebooku, więc przerzucę też trochę foteczek tutaj, co by się wszyscy nacieszyli:) 2 1 Quote
Tianku Posted August 13, 2018 Posted August 13, 2018 prześliczna Zuleńka :) a co za grupa na fb? Quote
kiyoshi Posted August 13, 2018 Author Posted August 13, 2018 1 godzinę temu, Tianku napisał: prześliczna Zuleńka :) a co za grupa na fb? Grupa nazywa się "mam psa z Radys" :) Quote
helli Posted August 13, 2018 Posted August 13, 2018 Ile atrakcji mamy Po uszach widać trudy życia, obszarpane Quote
Recommended Posts