Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 24.01.2017 o 14:31, Marysia O. napisał:

I jeszcze kilka :)

i9_WPDvcLbl064qZk8Kho7Ihc27uJ2Msxbj03oMT1l-sj1QkIW48uEdEnoviWAx9YTokvdmq1R_bhXqxFA3HpQpo7Gfa3elH7yt905-Isidsu37Jksq0ArgguVeXI6FzGr9U8e7K-zv9lSX2w9DfutKJ1QgvNzIT8-g_tJcMRo7VZuujjO75p620Lo8_G4KzxjEIr36ZSarVmRRZTVOZCbp00tPhO0MhRlcIOIzInnUKQYfhMopWJuBWqaWDR28h4ZX6YCLxqSuHN0IHkgl6szHA-pKRF65jHjb9cYWAB7xrkToY3NhNL0b-Atqdgl337BO84k6E8SZzM43CRojB-1FhQrLVMHMb2y1miEPQr3MgEbBCj-NRpb3nX5nUNvKh1CSRwqO2gD7JT0WoKn8o9lzuNBmioWb4FNf_ZsKBkFfO4-71Odb5eNjCAI66uskkC7rSHo3rydyg7tQJB_jF3zz0GDPvx95BxNQllsEaaOY-9YNlG29DpAGNGMB8mpSw3Gb54-sDnntRfSlt9DyJx00J6akuRewptDmWB_82mNEu4mM6hvOnNlNj1ARbzUwLY3KqGf7lYhTEQCKzOE6AwlFnhfVMTb9gyIzglUf91qn2Yg8LM_OD=w909-h604-no

O matko, jak skrzyżowanie Kluchy z Owcą...!!!
Te dropiate łapki, ten nochal i tylko mnie drapsiaj! <3 <3

Co do Pyzy i Pigwy, to do naszego parku przychodzi sunia bardzo podobna do Pigwy, a na imię ma Pyza. :)))
Jest strasznie śmiechowska - przybiega się przywitać, ledwie powącha, ledwie się da cmyrnąć sekundę pod bródką, a już leci do pani i wciska się pomiędzy jej nogi, a jak się wtedy podchodzi, to fafle podnosi. Jak się odejdzie i zawoła, to 'zabawa' się powtarza. Aha, a jak się przy niej kuca, próbując pogłaskać, to robi unik, przesuwa się za plecy i usiłuje wtykać nochala do psacerowej torebki, bo raz czy dwa dostała z niej smaka ze 2-3 lata temu. :)))

• Upvote 1
Posted
Dnia 21.02.2017 o 09:11, malagos napisał:

I co, nie ma zainteresowania, telefonów, kolejki ?.........

Malagosie kolejki nie ma bo Pigwa nie jest jeszcze ogłaszana :) Trzeba było niestety odczekać na sterylkę z powodu cieczki, dlatego nie wstawiałam nigdzie jej ogłoszeń skoro i tak nie mogła iść jeszcze do domu. Teraz od końca cieczki minęły prawie dwa miesiące, ja wróciłam już z wyjazdu więc będę umawiać Pingwina na zabieg. Pomyślę też nad tekstem i zaczniemy panienkę ogłaszać.

• Upvote 1
Posted
Dnia 27.02.2017 o 19:39, inka33 napisał:

Pozdrowionka dla cudo-Pigwy! :)

Dnia 28.02.2017 o 08:09, malagos napisał:

I ode mnie wiosenne uściski dla obu ślicznych Pań :)

Dziękujemy :))

Sterylka umówiona na wtorek.

Posted

Napisałam tekst do ogłoszeń, myślicie, że będzie ok?

Pigwa - energiczna, kudłata suczka kochająca wszystkich dorosłych i dzieci
Pigwa to ok. 3-letnia, bardzo urodziwa suczka przypominająca z wyglądu miniaturowego owczarka australijskiego w umaszczeniu trikolor. Jest suczką średniej wielkości - 13kg, ok. 45cm w kłębie.  Nie znamy jej historii, przebywała przez jakiś czas w schronisku, aktualnie czeka na nową rodzinę w domu tymczasowym.
Jest psem bardzo przyjaznym, łagodnym i spragnionym kontaktu z człowiekiem. Dobrze czuje się w towarzystwie dzieci. Jest energiczna, bardzo skoczna, zawsze chętna do wspólnych spacerów i zabawy. Za to po spacerze z radością wróci do domu i zalegnie na kanapie albo miękkim posłaniu nadstawiając się do głaskania. Jest bezproblemowa, nauczona życia w domu - zachowuje czystość, grzecznie zostaje sama pod nieobecność opiekuna, umie chodzić na smyczy. Dogaduje się z większością psów ale jest typem, który lubi rządzić wśród pobratymców. Nie nadaje się do domu gdzie przebywają koty lub inne małe zwierzątka typu króliki.

Pigwa jest zdrowa, zaszczepiona i wysterylizowana. Przebywa w okolicach Warszawy.
Warunkiem adopcji jest zgoda na wizytę przedadopcyjną oraz podpisanie umowy adopcyjnej.
Kontakt w sprawie adopcji:

Posted
25 minut temu, Marysia O. napisał:

Napisałam tekst do ogłoszeń, myślicie, że będzie ok?

Pigwa - energiczna, kudłata suczka kochająca wszystkich dorosłych i dzieci
Pigwa to ok. 3-letnia, bardzo urodziwa suczka przypominająca z wyglądu miniaturowego owczarka australijskiego w umaszczeniu trikolor. Jest suczką średniej wielkości - 13kg, ok. 45cm w kłębie.  Nie znamy jej historii, przebywała przez jakiś czas w schronisku, aktualnie czeka na nową rodzinę w domu tymczasowym.
Jest psem bardzo przyjaznym, łagodnym i spragnionym kontaktu z człowiekiem. Dobrze czuje się w towarzystwie dzieci. Jest energiczna, bardzo skoczna, zawsze chętna do wspólnych spacerów i zabawy. Za to po spacerze z radością wróci do domu i zalegnie na kanapie albo miękkim posłaniu nadstawiając się do głaskania. Jest bezproblemowa, nauczona życia w domu - zachowuje czystość, grzecznie zostaje sama pod nieobecność opiekuna, umie chodzić na smyczy. Dogaduje się z większością psów ale jest typem, który lubi rządzić wśród pobratymców. Nie nadaje się do domu gdzie przebywają koty lub inne małe zwierzątka typu króliki.

Pigwa jest zdrowa, zaszczepiona i wysterylizowana. Przebywa w okolicach Warszawy.
Warunkiem adopcji jest zgoda na wizytę przedadopcyjną oraz podpisanie umowy adopcyjnej.
Kontakt w sprawie adopcji:

jak dla mnie SUPER <3

Posted
16 godzin temu, kiyoshi napisał:

jak dla mnie SUPER <3

8 godzin temu, Mattilu napisał:

Dla mnie tez, zaraz mam ochote dzwonic i brac ;)

Fajnie, dzięki :)

1 godzinę temu, kiyoshi napisał:

Marysiu, czy potrzebujesz pomocy przy ogłaszaniu??

Kiyoshi bardzo by się przydała, gdybyś dała radę pomóc to byłabym bardzo wdzięczna :) Chętnie Ci podeślę wszystkie dane i zdjęcia na priv albo na maila żebyś miała wszystko w jednym miejscu i nie musiała szukać :)

A, olx już zrobiłam: https://www.olx.pl/oferta/pigwa-energiczna-suczka-kochajaca-wszystkich-doroslych-i-dzieci-CID103-IDkGLh6.html

Posted
42 minuty temu, Marysia O. napisał:

Fajnie, dzięki :)

Kiyoshi bardzo by się przydała, gdybyś dała radę pomóc to byłabym bardzo wdzięczna :) Chętnie Ci podeślę wszystkie dane i zdjęcia na priv albo na maila żebyś miała wszystko w jednym miejscu i nie musiała szukać :)

A, olx już zrobiłam: https://www.olx.pl/oferta/pigwa-energiczna-suczka-kochajaca-wszystkich-doroslych-i-dzieci-CID103-IDkGLh6.html

Dzisiaj porobie ogłoszenia:) zdjęcia pobiore sama, a dane ściągne z olx'a;)

Posted

Jest już pierwsza rodzina zainteresowana Pigwą, przez telefon brzmiąca całkiem sensownie - dom wielopokoleniowy z ogrodem, druga suczka do towarzystwa, spore doświadczenie z psami. Prawdopodobnie w przyszły weekend (w tygodniu nie uda nam się umówić "za dnia" a przy świetle dziennym łatwiej będzie zapoznać suczki na zewnątrz) odbędzie się zapoznanie z Państwem i suczką. Zobaczymy :)

• Upvote 1
Posted
21 minut temu, Marysia O. napisał:

Jest już pierwsza rodzina zainteresowana Pigwą, przez telefon brzmiąca całkiem sensownie - dom wielopokoleniowy z ogrodem, druga suczka do towarzystwa, spore doświadczenie z psami. Prawdopodobnie w przyszły weekend (w tygodniu nie uda nam się umówić "za dnia" a przy świetle dziennym łatwiej będzie zapoznać suczki na zewnątrz) odbędzie się zapoznanie z Państwem i suczką. Zobaczymy :)

TRZYMAM KCIUKI Z CAŁYCH SIŁ!