Jump to content
Dogomania

Bach! Na mróz! Mamba (teraz Figa) i dzieciaki w DS, Mika już po operacji! Zostaje na stałe w DT :)

Recommended Posts

Posted

Dziewczyny, coraz bardziej łamiecie moje serce! Bo coraz bardziej zakochuję się w Mambusi! Ja ostatnio za mocno zrobiłam się kochliwa! hihi! :) Ale to aż niebezpieczne, jakim ja uczuciem darzę sunię, której nawet na oczy nie widziałam! Ja taką samą miłością jedynie pałałam do swojej jedynej tymczaski (była u mnie 4msc, całe psie dzieciństwo, w międzyczasie parwo się przypałętało), za którą mam do tej pory żałobę (że oddałam :p). No i do swojego kundliszona! ajaj!

Współczuję już dzwoniącym, bo na pewno będę ich porządnie wypytywać! :)

To ja tak jeszcze pozwolę napisać dla Cioć, które mnie poganiały do nauki, że... :) Zdałam egzaminy! Na 4eczkę, choć byłam pewna, że ten jeden skończy się poprawką, a tu takie zaskoczenie. :)

• Upvote 4
Posted

Nie spieszyłabym się z obiadem, bo prawdziwy maraton zaczynam w następnym tygodniu: egzaminy i kolokwia mam po dwa niemal każdego dnia, więc zobaczymy jak to wyjdzie :)

Posted
14 godzin temu, Tyś(ka) napisał:

Nie spieszyłabym się z obiadem, bo prawdziwy maraton zaczynam w następnym tygodniu: egzaminy i kolokwia mam po dwa niemal każdego dnia, więc zobaczymy jak to wyjdzie :)

To przed Tobą i mocno będę trzymać kciuki! Ale już masz za sobą zaliczenia, więc z serducha gratuluję! :) Trzymaj się kochana  tak dobrze jak do tej pory; tzn. na polu edukacyjnym i pomocowym zwierzakom :)

• Upvote 1
Posted

Nie zapomniałam o obiadku. Jak Tyśka pozdaje co trzeba , to ją zaproszę. Jak zda ładnie , to będzie też deser, a jak nieładnie to tylko zupka i drugie danie.

• Upvote 3
Posted
11 godzin temu, Bogusik napisał:

Super wieści o suniach i maluszkach :) Bardzo się cieszę,kibicuję i zaciskam kciuki aby zawsze takie były!

I ja również!  ... miały dziewczynki kochane tyle szczęścia że trafiły w tych nieszczęściach na shoto i Ty(śkę) :hop:

• Upvote 1
Posted
1 minutę temu, elficzkowa napisał:

Mamba pozdrawia swoich wielbicieli.

Po spacerku i śniadanku pora na drzemkę.

2fbe9c30e42431e5gen.jpg

a5e545f986c7552cgen.jpg

b2d51096943cd248gen.jpg

Jaki jej ładny pomponik wyrósł na główce :)

• Upvote 1
Posted
10 godzin temu, Tyś(ka) napisał:

... ma wyjść Dobrze! wszystkie będziemy mocno zaciskać!  już ciepłe myśli płyną do Ciebie :zakochany2:

Posted
1 godzinę temu, anica napisał:

I ja również!  ... miały dziewczynki kochane tyle szczęścia że trafiły w tych nieszczęściach na shoto i Ty(śkę) :hop:

I najważniejsze elficzkową 

Posted
12 godzin temu, Tyś(ka) napisał:

Jak się coś nie uda, zwołaj nas! Staniemy za Tobą murem! :)

• Upvote 1
Posted

Mamba dzisiaj bardzo niespokojna. Po porannej drzemce nie pozwala na chwilę zostawić się samą. Wczoraj tak się nie zachowywała. Jak tylko traci mnie z oczu podnosi donośny lament. Wystarczy, że usiądę obok zaraz pakuje się na kolanka i tuli się. Na spacerkach chodzi normalnie, ogonek podniesiony, oszczekuje sąsiadów, jest sioo i koo. Własnie śpi obok mnie i chyba ma bardzo złe sny bo jest niespokojna. Na jednym ze spacerków zobaczyła przez płot moją sąsiadkę i aż zapiszczała na jej widok. Chyba kogoś sobie przypomniała, kogoś kto był dla niej bardzo bliski. Chce bardzo dużo jeść, gdybym jej nie wydzielała porcji zjadłaby na raz wszystko co jest w jej zasięgu. Jadłam dzisiaj jabłko, jak zobaczyła to natychmiast chciała aby jej dać. Zjadła ze smakiem kilka kawałeczków. Niestety nie zgadza się z moim Elfikiem. Warczy na niego jak tylko on próbuje zrobić krok w jej stronę. Na razie nie będę próbowała ich zbliżać do siebie. Myślę, że dobrze by było aby trafiła do domu gdzie zawsze ktoś jest. Na razie nie jestem pewna czy zaakceptuje innego psa w domu. O własnie teraz przekręciła się na plecki i śpi do góry podwoziem. Ogólnie jest cudniasta, przytulaśno - miziasta. Dzisiaj rano po zbudzeniu się zobaczyłam nad sobą jej wielkie uszy i dostałam całuska na dzień dobry !

4580353ce5817733gen.jpg

• Upvote 1
Posted

Aj, Mambuś, czemu Ty taka do Elfika, co? On Cię przyjął, nawet udostępnił Ci łóżko, a Ty tak sie odwdzięczasz? ;) Też myślę, że dobrze by było, gdyby trafiła do domu, gdzie będą ją rozpieszczać, tulić i będzie oczkiem w głowie:)

Sunia ogłoszona już jako Malinka na Wrocław na lento, olx, alegratka, e-zwierzak, morusek, gumtree.
Jako Mambusia jest ogłaszana na Lublin. Ma na tych samych portalach.
W wolnej chwili poogłaszam ją jeszcze na innych portalach, ale nie wiem w sumie, na które ludzie jeszcze chętnie wchodzą. Dawno nie ogłaszałam psiaki (właśnie moja pomoc zaczęła się od ogłaszania fundacyjnych psów, jako 12latka codziennie robiłam wiele, wiele ogłoszeń przynajmniej dla paru psów).

Przykładowe ogłoszenie (pierwsze - takie poszły na Wrocław; drugie - na Lublin): https://www.olx.pl/oferta/malutka-lagodnosc-o-wielkim-sercu-malinka-CID103-IDjPlvR.html
https://www.olx.pl/oferta/malutka-kochana-mamba-skazana-na-smierc-pilnie-szuka-domu-CID103-IDjJFkf.html

Te na Lublin odświeżyłam. Niech ma prezent ode mnie, w końcu zakochałam się w niej po uszy.

shoto zgłosiła sunie do Mikropsów (na razie brak odpowiedzi), ja dodałam jeszcze Mambusię na forum Tomaszowa.

PS: Bardzo dziękuję za Wasze wsparcie i miłe słowa skierowane w moją stronę. :) Zawstydzacie i wywołujecie uśmiech na mojej twarzy.

Posted
7 godzin temu, shoto napisał:

I najważniejsze elficzkową 

... Upssss!... jak mogłam zawstydzony.gif Elficzkowa, kochana, wspaniała ciociubuzki.gif

... jeśli chodzi o ogłoszenia na Wrocław, może jeszcze spróbować tu...

Jest to,bezpłatna rubryka ogłoszeń o psach poszukujących domu, w piątkowej Gazecie Wyborczej. Można załączyć zdjęcie.
Zgłoszenie psa, wysyła się mailem na adres: [email protected] lub tel. 71 371 72 00.
...Elficzek, to jawna konkurencja do głasków ,przytulasków Elficzkowejok2.gif

• Upvote 1
Posted

Dziękuję bardzo za mail, na pewno podeślę Mambusię.
Zaktualizowałam na 1str. w drugim poście rozliczenie suniek do dn. 18.01. Sprawdźcie czy się zgadza.

Wklejam zaległy paragon na karmę dla Mamby

.16176102_1127331287364687_720138047_n.jpg

Posted

No i znalazłam pierwsze czarodziejskie słowo działające na Mambę. Powiedziałam zaczekaj ! Pewnie poprzedni właściciel tak mówił do Mambuli. I Mamba siedzi na kanapie i czeka, jest cichutko, nie płacze. Byłam pod oknem i zaglądałam z zewnątrz, widziałam naocznie ! Ciekawe jak długo wytrzyma bez płaczu. Dla mojego Elfika takie czarodziejskie słowo to pa,pa ! Wtedy wie, że wychodzimy ale wrócimy.

Posted

Niesamowite! Mądra sunia!  I jaka pomysłowa elficzkowa! loveit.gif

shoto ma rabat w naszym stacjonarnym zoologu i to aż 10%, więc doszłyśmy do wniosku, że będzie kupowała karmę na bieżąco. Zwłaszcza, że Czekoladka je baaardzo wybredna, sucha jedzona tyle-o ile, nawet mieszana nie idzie... Szkoda, by Josera się zmarnowała.

Mambusia ma naprawdę duuużo wyświetleń ogłoszeń! :) Mam nadzieję, że to zamieni się w domek.

Iwona z fb obiecała, że zrobi jutro Mambuni ogłoszenia na Warszawę, za co bardzo dziękuję flower.gif  wub.gif

Posted

Niestety Wyborcza już nie drukuje ogłoszeń.Być może umieszcza je w internecie.

Miałam dziś telefon od przemiłej pani z Wrocławia w sprawie Sisi. Mieszka w domku z ogórkiem, sama.Jest na emeryturze . Zawsze miała duże psy, ostatnio Onka topionego w smole z wrocławskiego schronu. Teraz chciałaby małego pieska.Pani brzmi bardzo dobrze.

• Upvote 1
Posted
13 godzin temu, Poker napisał:

Miałam dziś telefon od przemiłej pani z Wrocławia w sprawie Sisi. Mieszka w domku z ogórkiem, sama.Jest na emeryturze . Zawsze miała duże psy, ostatnio Onka topionego w smole z wrocławskiego schronu. Teraz chciałaby małego pieska.Pani brzmi bardzo dobrze.

Dom wspanialy

Mambusia bylaby szczesliwa

Ineczka tez by nie pogardzila tymbardziej ze na smyczy chodzic nie potrafi i ogrodek bylby zbawieniem!

Posted
14 godzin temu, elficzkowa napisał:

No i znalazłam pierwsze czarodziejskie słowo działające na Mambę. Powiedziałam zaczekaj ! Pewnie poprzedni właściciel tak mówił do Mambuli. I Mamba siedzi na kanapie i czeka, jest cichutko, nie płacze. Byłam pod oknem i zaglądałam z zewnątrz, widziałam naocznie ! Ciekawe jak długo wytrzyma bez płaczu. Dla mojego Elfika takie czarodziejskie słowo to pa,pa ! Wtedy wie, że wychodzimy ale wrócimy.

...super!  ciekawe czy podziała na dłuższą metę? :)

13 godzin temu, Poker napisał:

... to chyba zaczynamy zaciskać?!

Posted

Poker, dziękuję że pomyślałaś o Mambusi. Właśnie wczoraj rozmawiałam z koleżanką, że dobrze by było, gdyby Mambusia trafiła do osoby starszej, dla której byłaby oczkiem w głowie... ale! ale! "Twoja" Foksia się tam nie nada?

Dzisiaj przyszłam na uczelnię, a dziewczyny z roku obkrążyły mnie i pytają "jak sunia Mambusia?". Podobno bardzo je ujęła historia suni i śledzą wydarzenie :)

Posted

Chciałam zrobić dziś zdjęcia Mambusi za zewnątrz ale jest zimno i ponuro. Mamba robi sioo i koo i natychmiast ciągnie  do domku zakopać się w kocyk. Może później się uda jak wyjdziemy na spacerek. Ciągle warczy na Elfika, on to chyba już jej się boi. Wymyśliłam dla niej legowisko ( dół od kontenerka ), postawiłam na krześle obok siebie no i Mamba drzemie w legowisku a Elfik chodzi obok. Przyglądają się sobie, Elfik macha ogonem o ona wrrrr.... Jest problem aby została na dłużej sama, wczoraj wytrzymała ok.20 minut i zaczęło się : ałuuu, ałłuuuu ! Najlepiej jest u mnie na kolankach, kokosi się i zasypia szczęśliwa. Zapewne w taki sposób zachowywała się w poprzednim domu. Najlepszy byłby dla niej domek taki, w jakim zamieszkał Murzynek/Gucio. Pani byłaby w domu, rozpieszczała, brała na kolanka, rozmawiała ( jak się coś mówi do Mambuśki to śmiesznie przekrzywia główkę ).

7d849881dbb52a7fgen.jpg

• Upvote 2