Jump to content
Dogomania

Bibi za TM [*] Bibi -Duszka ma już swój domek!! Zostaje na zawsze u kajtek!!! Bibi vel Duszka już nie zamarza w schronisku, od 6.12.2016 r wygrzewa się w cudownym DT u kajtek!!!Zamarza w schronisku! Pomocy ! Malutka czarna suczka błaga o pomoc!!

Recommended Posts

Posted
58 minut temu, Alaskan malamutte napisał:

Sara2011, ona nie wchodzi do budy. Caly czas jest na zewnatrz...

O mateczko, żeby tylko nam nie zamarzła zanim ten transport się uda załatwić :( Przecież  ona ma krótką siorstkę, zero tłuszczu, który by choć trochu ją chronił przed zimnem, a w dodatku staruszka i pewnie organizm słabiutki :(

W kraky było w nocy -8 stopni, a tam pewnie było jeszcze zimniej :(

Posted
Teraz, Alaskan malamutte napisał:

Nie mam kontaktu do P Grześka, ale już piszę do Toli. Robię co mogę, pytam wszystkich, ale na razie nie mam nic... beksa_V6_orig.gif  

Tak Tola ma kontakt z P.Grzesiem.Zawsze nam pomagał w transporcie jak trzeba było.To by było chyba najlepszym rozwiązaniem bo mieszka w Zamościu i by zabrał sunię ze schronu.

Posted
47 minut temu, Alaskan malamutte napisał:

TZ Toli dzwonił już do Pana Grześka. Tola za chwilkę wszystko napisze.  

Witam wszystkich;  dziękuję Alaskan za wątek, to pozwoli w bardziej kontrolowany i zorganizowany sposób zorganizować pomoc dla suni.

Cieszę się bardzo, że i dla małej pojawiła się jest szansa na opuszczenie schronu, obyśmy tylko zdążyli.

Dzisiaj rano TZ dzwonił do schronu - sunię można odebrać w każdej chwili, wet odstąpił od sterylki.

Tz dzwonił tez rano do p. Grzeska, pytal o możliwość dowozu suni do Warszawy, wciąż czekamy na odpowiedz.

Do Warszawy w przyszła niedzielę jedzie prawdopodobnie moja córcia, ale to jeszcze kawał czasu i trzeba byłoby ewentualnie gdzieś sunie przetrzymać, bo ona w schronie nie da rady.

Na razie poczekajmy na tel od p. Grzesia, jak tylko oddzwoni - dam znać.

• Upvote 1
Posted
Godzinę temu, Anula napisał:

Tak sobie myślę czy ona nie ma połamanej miednicy.Ciekawe czy ją wet oglądał? Ale chyba musiał bo przecież czip chyba ma wszczepiony.

Chyba jednak nie, bo u nas jest  taka zasada - kwarantanna, sterylka, powrót do schronu, zdjęcie szwów i wtedy wszczepiają czip i szczepią...

P, Grzegorz może jechać w środę raniutko, chce 300 zł.

Kontenerek podrzuciłby do schronu mój TZ, więc nie będzie problemu.

Posted
2 minuty temu, Tola napisał:

P, Grzegorz może jechać w środę raniutko, chce 300 zł.

Kontenerek podrzuciłby do schronu mój TZ, więc nie będzie problemu.

To bardzo dobra wiadomość, że może jechać i zabrać maleństwo!

Mniej dobrą jest cena .....ale przecież nie zostawimy tam tego maleństwa na mrozie!!

Może Havanka zrobi bazarek kilometrowy?? Havanko, proszę k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,035_mz_orig  

Posted

Melduje się u Maleńkiej ze łzami wzruszenia <3
Dziewczyny, do marca mam 4% zniżkę w zooplusie, poza tym uzbierałam ponad 200 pkt, za które jakieś gratiski mogę zamówić - służę, w każdej chwili zamówię.
Serdeczności Wam zostawiam :)

• Upvote 1
Posted
5 minut temu, Gusiaczek napisał:

Melduje się u Maleńkiej ze łzami wzruszenia <3
Dziewczyny, do marca mam 4% zniżkę w zooplusie, poza tym uzbierałam ponad 200 pkt, za które jakieś gratiski mogę zamówić - służę, w każdej chwili zamówię.
Serdeczności Wam zostawiam :)

Dziękujemy Ci Gusiaczku za chęć pomocy malutkiej. Masz wielkie serce!!  89b8ba063867_vu_orig.gif 

Myślę, że to już kajtek zadecyduje co malutkiej jest najbardziej potrzebne. 

Posted
7 minut temu, Alaskan malamutte napisał:

Dziękujemy Ci Gusiaczku za chęć pomocy malutkiej. Masz wielkie serce!!  89b8ba063867_vu_orig.gif

I co mi po sercu na tę chwilę skoro nie mogę Was wspomóc finansowo, a Maleńka powinna być zabrana ? :(

Posted

Jestem i jestem już po rozmowie z Panem Grzegorzem i TZ Toli. Spotkamy się na Zakręcie, to miejscowość na styku trasy lubelskiej i trasy brzeskiej, na stacji BP przy McDonaldzie.Pan Grzegorz od razu będzie mógł zawrócić do domu, bez błądzenia ;-).

Posted
4 minuty temu, kajtek napisał:

Jestem i jestem już po rozmowie z Panem Grzegorzem i TZ Toli. Spotkamy się na Zakręcie, to miejscowość na styku trasy lubelskiej i trasy brzeskiej, na stacji BP przy McDonaldzie.Pan Grzegorz od razu będzie mógł zawrócić do domu, bez błądzenia ;-).

Bardzo się cieszę!! 

Posted

Kurczę, że teraz dopiero tu dotarłam, a nie dodałam do obserwowanych wątku zamojskiego :( Umawiałam dziś wyjazdy służbowe, ale w innym kierunku umówiłam. :( Tak zimno, a ona bidulka nie wchodzi do budy. I do środy jeszcze 2 dni właściwie :( A może jutro ktoś mógłby ją chociaż trochę w stronę Lublina podwieźć. Do Lublina bym ppdjechała po pracy i ją zabrała. I nie chcę kasy za transport. 

• Upvote 2