Sara2011 Posted November 5, 2016 Posted November 5, 2016 Nie mogę doczekać się kiedy Lisia będzie już u Murki. 1 Quote
Maciek777 Posted November 5, 2016 Posted November 5, 2016 Zapisuję wątek. Widzę, że spora pomoc tu płynie:) Quote
Tola Posted November 5, 2016 Posted November 5, 2016 30 minut temu, Maciek777 napisał: Zapisuję wątek. Widzę, że spora pomoc tu płynie:) Bądź z nami Maciek :) Quote
teresaa118 Posted November 5, 2016 Posted November 5, 2016 40 stalej dam na poczatek, czy ja dostalam namiary na bank? Quote
Ambar Posted November 5, 2016 Posted November 5, 2016 Nadrobilam zaległości w czytaniu, strasznie się cieszę ze Lisia już poza schronem:) Quote
Tola Posted November 5, 2016 Posted November 5, 2016 5 godzin temu, Sara2011 napisał: Nie mogę doczekać się kiedy Lisia będzie już u Murki. Ja też, wciąż myślę, jaka ona jest... 39 minut temu, teresaa118 napisał: 40 stalej dam na poczatek, czy ja dostalam namiary na bank? Alaskan będzie wieczorkiem, to wysle nr konta, bardzo dziękujemy! Quote
Havanka Posted November 5, 2016 Posted November 5, 2016 18 godzin temu, Tola napisał: Na koncie ZEA jest 235 zł - kwota uzbierana na FB dla Bajki, a teraz przekazana Lisi. Murka - poproszę fakturę na taką kwotę. Ładna sumkę zostawiła w spadku dla Lisi Bajeczka ! Quote
Alaskan malamutte Posted November 5, 2016 Author Posted November 5, 2016 4 godziny temu, Tola napisał: Alaskan będzie wieczorkiem, to wysle nr konta, bardzo dziękujemy! Już jestem. Numer konta wysłany na PW Quote
Alaskan malamutte Posted November 5, 2016 Author Posted November 5, 2016 Mam nadzieję, że Murka ma juz wyniki badań Lisi, i jak tylko znajdzie chwilkę, to nam je tutaj pokaże. Bardzo prosimy Quote
Anecik Posted November 5, 2016 Posted November 5, 2016 Przybyłam Lisiuniu wreszcie :) No to czekamy co tam nam Murka powie :) Quote
Murka Posted November 5, 2016 Posted November 5, 2016 Nie mam jeszcze wyników.. Zapomniałam napisać, że sunia ma także grzybicę, ale jest to drożdżyca, która nie jest zaraźliwa. Przyplątała się przy okazji problemów ze skórą:( Fakturę na Fundację wystawię. Quote
Alaskan malamutte Posted November 5, 2016 Author Posted November 5, 2016 5 minut temu, Murka napisał: Nie mam jeszcze wyników.. Kasiu, a może pytałaś weta, jak tam nasza Lisia się czuje?? Czy jest grzeczna? Quote
Alaskan malamutte Posted November 6, 2016 Author Posted November 6, 2016 15 godzin temu, Murka napisał: Wysłałam do niego maila. To czekamy na odpowiedź. A tymczasem przywitam się z Lisią Quote
Sara2011 Posted November 6, 2016 Posted November 6, 2016 Czekamy, czekamy :). Ja się nie mogę doczekać zdjęć Lisiątka :) Quote
Murka Posted November 6, 2016 Posted November 6, 2016 Już mam wyniki - wszystko wygląda w miarę ok. Zaraz wrzucę. A oto co wet mi napisał o Lisi: "Jest po 1 kąpieli, dzis albo jutro druga.... W cytologi skory ma mnóstwo Mallasezi pachyderm oraz bakterie i leukocyty. Czyli obraz zap. skory. W cytoogii bylo tez b. Dużo Demodexow na skórze czyli nuzencow.. W zeskrobinie znalazłem tylko 1 swierzbowca drążącego, ale byl... Ogólnie ma apetyt b. duzy i jest fajna chociaż bardzo się boi." Czyli suńka ma na skórze cały skarbiec... Quote
Tola Posted November 6, 2016 Posted November 6, 2016 Biedna sunia, na pewno bardzo cierpiała, jeszcze ta nieudana adopcja i zwrot do schronu :( Jak dobrze, że nic więcej jej nie dolega; powoli pozbędzie się tego świństwa ze skóry i może już niedlugo u Murków poczuje się bezpieczna. Tz tez mówił, ze sunia bardzo się bała przy wyjeździe ze schronu - trzęsła się niesamowicie. Lisia - Murki na ciebie czekają i my tutaj też!!! Quote
Sara2011 Posted November 6, 2016 Posted November 6, 2016 1 minutę temu, Tola napisał: Biedna sunia, na pewno bardzo cierpiała, jeszcze ta nieudana adopcja i zwrot do schronu :( Jak dobrze, że nic więcej jej nie dolega; powoli pozbędzie się tego świństwa ze skóry i może już niedlugo u Murków poczuje się bezpieczna. Tz tez mówił, ze sunia bardzo się bała przy wyjeździe ze schronu - trzęsła się niesamowicie. Lisia - Murki na ciebie czekają i my tutaj też!!! Tak jest, czekamy na Ciebie kochana ! :) Quote
helli Posted November 6, 2016 Posted November 6, 2016 Bidulka- czy jakies leki dostala? ten demodex (mange) to chyba min. 2-3 tyg do leczenia (ale moja wiedza jest z ogladania Vet Ranch i Vet Clinic Gambia na YT) Quote
Alaskan malamutte Posted November 6, 2016 Author Posted November 6, 2016 33 minut temu, Murka napisał: Już mam wyniki - wszystko wygląda w miarę ok. Zaraz wrzucę. A oto co wet mi napisał o Lisi: "Jest po 1 kąpieli, dzis albo jutro druga.... W cytologi skory ma mnóstwo Mallasezi pachyderm oraz bakterie i leukocyty. Czyli obraz zap. skory. W cytoogii bylo tez b. Dużo Demodexow na skórze czyli nuzencow.. W zeskrobinie znalazłem tylko 1 swierzbowca drążącego, ale byl... Ogólnie ma apetyt b. duzy i jest fajna chociaż bardzo się boi." Czyli suńka ma na skórze cały skarbiec... Najważniejsze, że wiemy co suni dolega. Niestety, ze skórą to taka reakcja łańcuchowa...nieleczony nużeniec osłabia organizm, dołącza się drożdżyca, malaszezja i wszystko inne. Dobrze, że krew w miarę ok, sunia się wzmocni, odżywi i organizm zacznie walczyć. 8 minut temu, helli napisał: Bidulka- czy jakies leki dostala? Z tego co pisze Murka, Lisia dostała antybiotyk, preparaty na nużeńca i świerzbowca no i jest kąpana. Jest pod bardzo dobrą opieką weterynaryjną i to najważniejsze. A u Murkow rozkwitnie!! 1 Quote
Murka Posted November 6, 2016 Posted November 6, 2016 15 minut temu, helli napisał: Bidulka- czy jakies leki dostala? Tak, oczywiście, już pierwszego dnia dostała leki m.in. na świerzba - teraz wet robił znów zeskrobinę, żeby sprawdzić jak się tam mają żyjątka i jeszcze jednego łobuza znalazł... Wyniki: Quote
Alaskan malamutte Posted November 6, 2016 Author Posted November 6, 2016 Widzę w tych wynikach nieco przekroczone niektóre normy, ale skoro wet mówi, że są w miarę ok ( a to dobry wet!!), to tego się trzymam. Tak sobie myślę, co ta sunia musiała przeżywać i czego doświadczać , skoro tak się trzęsie.... Quote
teresaa118 Posted November 6, 2016 Posted November 6, 2016 polecam fraczki dla naszych najmniejszych Quote
Recommended Posts