Jump to content
Dogomania

Alis wróciła z adopcji po półtora roku.Jest już w swoim nowym domku od 07.06.18. Destino- w swoim cudownym domku.

Recommended Posts

Posted
3 godziny temu, Tola napisał:

TZ zamówił dzisiaj karmę dla kudłaczy - starczy tego na trochę, bo jest jeszcze ta zamówiona dla Czikuni, której malutka nie chciala jeść.

Tola napisz mi co to za karma sucha i jej ilość po Czikuni.I jeszcze ile kg karmy jest zamówionej przez TZ dzisiaj.Jest to dla mnie bardzo istotne,ponieważ chcę umieścić nazwę i ilość w poście rozliczeniowym aby wszystko było jasne i przejrzyste.

Posted
1 godzinę temu, Tyś napisał:

Cieszę się, że psiaki niedługo opuszczą boks... :)

Nas to też bardzo cieszy,odliczamy dni i mamy nadzieję,że wszystko pójdzie zgodnie z planem! :)

Posted

Jak Alis i Destino dotrą do anecik to anecik obiecała zdjątka psiaków i pierwsze wrażenia z poznania ich.Jestem bardzo ciekawa,jakie są,jak się zachowują,Oby to już był ten piątek jak najszybciej.

Posted

U Hani jest karma Brit M cały worek,nierozpakowany - 18kg po Czikuni i przyjdzie następny worek karmy dla kudłaczków.Jest to karma zakupiona przez Fundację ZEA.

Ślicznie dziękujemy za pomoc.

Haniu bardzo proszę o potwierdzenie nadejścia karmy jakiej i w jakiej ilości.

Posted

Alis i Destino od wczoraj już są w Hoteliku.P.Piotr zajechał do mnie z kudłaczkami,są prześliczne,każdy w swoim rodzaju.Destino,przyjazny, bardzo kontaktowy,Alis wystraszona,nie wzięła smaczka,trzęsidupcia.Mam nadzieję,że Alis jest słabsza psychicznie i musi się oswoić z nowymi warunkami.Bezdomność,schronisko,sterylka,transport,to mogło się złożyć na jej zachowanie.

Najważniejsze,że psiaki są już w Hoteliku i bezpieczne.Teraz będą zadbane,w normalnych warunkach i to się dla mnie najbardziej liczy.W poniedziałek są umówione do SPA.Alis musi być obcięta,ponieważ ktoś ją obciął do połowy.Destino w zasadzie nie wymaga obcięcia,trochę dredów ma za uszami i trzeba wyrównać sierść na łapkach.Jutro będą wykąpane,śliczne.

P.Grzegorzowi i P.Piotrowi ogromne podziękowanie składam za transport psiaków.Jesteście Kochani.

• Upvote 1
Posted

Ponieważ dogo nie chodziło,byłam w kontakcie tel. z anecik.na naszą prośbę anecik kupiła krople na pchły i kleszcze oraz tabletki na robale i podała psiakom.Desti jest cudowny i bardzo przyjazny do ludzi,a stan jego sierści jest bardzo dobry,więc będzie tylko kompanie i wyczesanie.Alis jest w opłakanym stanie bo od połowy do ogona jest wystrzyżona,więc trzeba będzie ją obciąć na krótko.Była bardzo wylękniona i zestresowana i zapewne będzie wymagała czasu na aklimatyzację i zaufanie człowiekowi.

Psiaki dotarły w sobotę pod wieczór do hoteliku.

Posted

Cudnie widzieć oba psy w drodze po nowe życie.

Destino na pewno lada chwila znajdzie dom, a Alis w dobrych rekach szfirki szybko zapomni o złej przeszłości.

Czekam na zdjęcia  z wolności :)

Posted

Jutro umówiona wizyta w spa dla Desti i Alis i jutro też zapadnie decyzja,czy Ais pojedzie.Jeżeli będzie nadal wystraszona i zestresowana,to wizyta dla niej będzie przełożona.Uzgodniłam z Hanią,że psiaki będą dostawać suchą karmę+puszki Animonda aby je wzmocnić

Posted

Wczoraj poznałam Alis i Destino na żywo.

Desti jest bardzo pro ludzki, taki słodki poczciwina.

Alis nie wyglądała u Anety na zestresowaną, pewnie jeszcze się boi,

Ona chyba nie przepada za innymi psiakami, chociaż z Olinką się bardzo ładnie bawiła.

Posted

Anecik zapłaciła za tabletki 50,00zł.Muszę rozliczyć się z anecik.I jeszcze pozostał transport ale to już jutro zrobię na spokojnie.

Hotelik jest opłacony za IX dla dwóch psiaków.