Anecik Posted August 8, 2016 Posted August 8, 2016 Taki malusi, nieplanowany tymczasik. Ale czy one są planowane? Ewu zobaczyła ją w schronie i decyzja zapadła. Tunia nie może tam zostać. Taka malizna sobie nie poradzi. Więc przyjechała do nas:). Jest malutka, spokojniutka, cichutka, bezproblemowa. Nie sika w domu, nie niszczy, jakby jej nie było. Był mały problem z popiskiwaniem gdy traciła mnie z oczu i 2 wpadki "sikawoko - koopkowe" ale było.......minęło. Przylepiona do człowieka całym swoim małym ciałkiem, wtula się jak może, chodzi przy nodze krok w krok. Kilka przylepek już u mnie było ale takiej przytulanki to jeszcze nie. Smutne oczka które wypatrywały lepszego życia i wielkie serducho które czeka na swojego człowieka. Tunia jest wysterylizowana, zaszczepiona, odrobaczona, odpchlona, uwielbia ludzi, dzieci, inne zwierzęta (na początku bała się kota). Więc sprężamy się i szukamy domku :) Oto i ona - Tunia Tu jeszcze w schronisku Tu u Ewu Quote
Anecik Posted August 8, 2016 Author Posted August 8, 2016 Zakolegowała się z Ronisiem. Jest troszkę zazdrosny - jak zwykle - ale bywało gorzej :) Mimi też dała jej wyjątkowo spokój :D Quote
Anecik Posted August 8, 2016 Author Posted August 8, 2016 rozliczenia - 55 - wirusówki, zdjęcie szwów - 25 - sucha karma - 6 - olx - 35 - Advocat - profilaktycznie --------------------------------------------- - 121 - stan na dzień 18.08.2016 Ciocia Ewu zafundowała Tuni wszystkie wydatki w związku z czym malutka jest na zero. Dziękuję Basiu :) Quote
ewu Posted August 8, 2016 Posted August 8, 2016 anecik piękniej nie można było opisać Tuni. Przeczytałam i mam łzy w oczach. Ona taka jest : maleńka, bezbronna , pragnąca człowieka jak powietrza. Tunia, słoneczko pełne miłości. anecik - dziękuję Ci:) Quote
ewu Posted August 8, 2016 Posted August 8, 2016 Zaczipowałam też Tunieczkę -na razie na siebie. Tunię trzeba będzie jeszcze zaszczepić na wirusówki, ma tylko wściekliznę ze schronu. Dzisiaj pewnie wyciąganie szewków po sterylce. Quote
ewu Posted August 8, 2016 Posted August 8, 2016 Kupiłam też Tuni nowe szelki i smycz bo te różowe były na styk a trzeba chudzinkę podtuczyć:) Ładnie jej w czerwonym:):):) anecik do zobaczenia dzisiaj na dworcu w Dąbrowie:) Pa pa Quote
Anecik Posted August 8, 2016 Author Posted August 8, 2016 Witaj Basiu u Tunieczki :) Poproszę Gabi żeby podmieniła ogłoszenia malizny na olx. Quote
Alaskan malamutte Posted August 8, 2016 Posted August 8, 2016 Jestem u Tuni. Znając Ciebie, Anetko, Tunia będzie miała najlepszy domek na świecie!! Quote
Anecik Posted August 8, 2016 Author Posted August 8, 2016 Godzinę temu, Poker napisał: Słodka mała. Czy Mimi jest większa od niej? Może Tunia jest ze 2 cm wyższa od Mimi. Mimisia bardziej "przysadzista" :) Waga prawie taka sama. Quote
Anula Posted August 8, 2016 Posted August 8, 2016 Ale Tunia jest malutka,taki okruszek.Ona tylko nadaje się na rączki.Będę zaglądać do okruszka. Quote
Anecik Posted August 8, 2016 Author Posted August 8, 2016 10 godzin temu, Alaskan malamutte napisał: Jestem u Tuni. Znając Ciebie, Anetko, Tunia będzie miała najlepszy domek na świecie!! Witaj Joasiu. Innego domku wogóle nie biorę pod uwagę. Najwyżej sobie poczekamy. Tunia jest a jakoby jej nie było :) 16 minut temu, Anula napisał: Ale Tunia jest malutka,taki okruszek.Ona tylko nadaje się na rączki.Będę zaglądać do okruszka. Witaj Anulko. Przytulasty okruszeczek z niej. I taka delikatna, milusia 1 Quote
ona03 Posted August 9, 2016 Posted August 9, 2016 anecik, ale masz maleństwo, nic tylko nosić:) Ja mam tymczasika kilogramowego :) Quote
Anecik Posted August 9, 2016 Author Posted August 9, 2016 5 godzin temu, ona03 napisał: anecik, ale masz maleństwo, nic tylko nosić:) Ja mam tymczasika kilogramowego :) Witaj Iwonko. Jak to kilogramowego??? I się nie chwalisz? Quote
Mazowszanka13 Posted August 9, 2016 Posted August 9, 2016 Przyznam, że i mnie serce zabiło jak zobaczyłam zdjęcie Tuni na wątku Maleństw. Kochana jesteś anecik, że ją wzięłaś :) Quote
Anecik Posted August 9, 2016 Author Posted August 9, 2016 1 godzinę temu, Mazowszanka13 napisał: Przyznam, że i mnie serce zabiło jak zobaczyłam zdjęcie Tuni na wątku Maleństw. Kochana jesteś anecik, że ją wzięłaś :) Witaj Mazowszanko :) Kochana to jest Tunia :). Mówię Wam psi ideał. Tylko nikt nie dzwoni :( Quote
Alaskan malamutte Posted August 9, 2016 Posted August 9, 2016 18 minut temu, anecik napisał: Mówię Wam psi ideał. Tylko nikt nie dzwoni :( Po TAKIE CUDO na pewno zadzwoni Quote
Mazowszanka13 Posted August 9, 2016 Posted August 9, 2016 Godzinę temu, anecik napisał: Witaj Mazowszanko :) Kochana to jest Tunia :). Mówię Wam psi ideał. Tylko nikt nie dzwoni :( Zadzwonią. Ona ma oczy, które trudno zapomnieć. Quote
ona03 Posted August 9, 2016 Posted August 9, 2016 19 godzin temu, anecik napisał: Witaj Iwonko. Jak to kilogramowego??? I się nie chwalisz? Pochwaliłam się u Lolusia, i tu się chwalę :), chowam go w kieszeni bo wszyscy chcą go pożreć........, ogłoszenia poszły, też czekam na telefon......... 3 Quote
Anula Posted August 9, 2016 Posted August 9, 2016 Ale cudowności to dopiero okruszek kilogramowy.A mi się bardzo spodobało Tuni zdjęcie jak marszczy czółko. Quote
malagos Posted August 10, 2016 Posted August 10, 2016 Jest taka wzruszajaca... Śliczna sunieczka :) Quote
ona03 Posted August 12, 2016 Posted August 12, 2016 aneciku jak okruszek z nowym towarzystwem :) Quote
Anecik Posted August 12, 2016 Author Posted August 12, 2016 53 minut temu, ona03 napisał: aneciku jak okruszek z nowym towarzystwem :) Dbam jak mogę o Tunię bo taka malizna ginie przy nich. Tunieczka już zaszczepiona na wirusówki, szwy dawno zdjęte. Miałam dziś drugi telefon (pierwszy pozostawiam bez komentarza) - ale Państwo niebawem wyjeżdżają i wracają po 01.09. Jeśli Tusia nie znajdzie do tej pory domu to wybiorę się do Państwa z wizytą do Tychów. Mieli bidę ze schronu przez 10 lat, odeszła pół roku temu i już czas pomóc jakiemuś bezdomniakowi. Dzieci w wieku 6 i 8 lat, mieszkanie w bloku :) A Tunia jest bez wad :) Quote
Recommended Posts