Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Taki malusi, nieplanowany tymczasik. Ale czy one są planowane? Ewu zobaczyła ją w schronie i decyzja zapadła. Tunia nie może tam zostać. Taka malizna sobie nie poradzi. Więc przyjechała do nas:). Jest malutka, spokojniutka, cichutka, bezproblemowa. Nie sika w domu, nie niszczy, jakby jej nie było. Był mały problem z popiskiwaniem gdy traciła mnie z oczu i 2 wpadki "sikawoko - koopkowe" ale było.......minęło. Przylepiona do człowieka całym swoim małym ciałkiem, wtula się jak może, chodzi przy nodze krok w krok. Kilka przylepek już u mnie było ale takiej przytulanki to jeszcze nie. Smutne oczka które wypatrywały lepszego życia i wielkie serducho które czeka na swojego człowieka.

Tunia jest wysterylizowana, zaszczepiona, odrobaczona, odpchlona, uwielbia ludzi, dzieci, inne zwierzęta (na początku bała się kota). Więc sprężamy się i szukamy domku :)

Oto i ona - Tunia

Tu jeszcze w schronisku

zz3.jpg

zz1.jpg

Tu u Ewu

V__018E.jpg

V__C9ED.jpg

V__42F3.jpg

Posted

Zakolegowała się z Ronisiem. Jest troszkę zazdrosny - jak zwykle - ale bywało gorzej :) Mimi też dała jej wyjątkowo spokój :D

P1100976.jpg

P1100980.jpg

P1100983.jpg

P1100989.jpg

P1100990.jpg

Posted

rozliczenia

-   55 - wirusówki, zdjęcie szwów

-    25 - sucha karma

-      6 - olx

-   35 - Advocat - profilaktycznie

---------------------------------------------

-   121 - stan na dzień 18.08.2016

Ciocia Ewu zafundowała Tuni wszystkie wydatki w związku z czym malutka jest na zero. Dziękuję Basiu :)

Posted

anecik piękniej nie można było opisać Tuni. Przeczytałam i mam łzy w oczach.

Ona taka jest : maleńka, bezbronna , pragnąca człowieka jak powietrza.

Tunia, słoneczko pełne miłości.

anecik - dziękuję Ci:)

Posted

Zaczipowałam też Tunieczkę -na razie na siebie.

Tunię trzeba będzie jeszcze zaszczepić na wirusówki, ma tylko wściekliznę ze schronu.

Dzisiaj pewnie wyciąganie szewków po sterylce.

Posted

Kupiłam też Tuni nowe szelki i smycz bo te różowe były na styk a trzeba chudzinkę podtuczyć:)

Ładnie jej w czerwonym:):):)

anecik do zobaczenia dzisiaj na dworcu w Dąbrowie:)

Pa pa

Posted
Godzinę temu, Poker napisał:

Słodka mała.  Czy Mimi jest większa od niej?

Może Tunia jest ze 2 cm wyższa od Mimi. Mimisia bardziej "przysadzista" :) Waga prawie taka sama.

Posted
10 godzin temu, Alaskan malamutte napisał:

Jestem u Tuni. Znając Ciebie, Anetko, Tunia będzie miała najlepszy domek na świecie!!

Witaj Joasiu. Innego domku wogóle nie biorę pod uwagę. Najwyżej sobie poczekamy. Tunia jest a jakoby jej nie było :)

16 minut temu, Anula napisał:

Ale Tunia jest malutka,taki okruszek.Ona tylko nadaje się na rączki.Będę zaglądać do okruszka.

Witaj Anulko.  Przytulasty okruszeczek z niej. I taka delikatna, milusia 

• Upvote 1
Posted
5 godzin temu, ona03 napisał:

anecik, ale masz maleństwo, nic tylko nosić:)

Ja mam tymczasika kilogramowego :)

Witaj Iwonko. Jak to kilogramowego??? I się nie chwalisz?

Posted
1 godzinę temu, Mazowszanka13 napisał:

Przyznam, że i mnie serce zabiło jak zobaczyłam zdjęcie Tuni na wątku Maleństw.

Kochana jesteś anecik, że ją wzięłaś :)

Witaj Mazowszanko :) Kochana to jest Tunia :). Mówię Wam psi ideał. Tylko nikt nie dzwoni :(

Posted
19 godzin temu, anecik napisał:

Witaj Iwonko. Jak to kilogramowego??? I się nie chwalisz?

Pochwaliłam się u Lolusia, i tu się chwalę :), chowam go w kieszeni bo wszyscy chcą go pożreć........, ogłoszenia poszły, też czekam na telefon.........

PICT3498.JPG

• Upvote 3
Posted
53 minut temu, ona03 napisał:

aneciku jak okruszek z nowym towarzystwem :)

Dbam jak mogę o Tunię bo taka malizna ginie przy nich. Tunieczka już zaszczepiona na wirusówki, szwy dawno zdjęte. Miałam dziś drugi telefon (pierwszy pozostawiam bez komentarza) - ale Państwo niebawem wyjeżdżają i wracają po 01.09. Jeśli Tusia nie znajdzie do tej pory domu to wybiorę się do Państwa z wizytą do Tychów. Mieli bidę ze schronu przez 10 lat, odeszła pół roku temu i już czas pomóc jakiemuś bezdomniakowi. Dzieci w wieku 6 i 8 lat, mieszkanie w bloku :)

A Tunia jest bez wad :)