Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
10 godzin temu, Nadziejka napisał:

Cudnosciiiiii cudnosci Znalezione obrazy dla zapytania gify koniczynki

kiyoshi czy odczytujesz pw ?

Tak Nadziejko wszystko staram sie odczytywac

Czy cos pominelam?

Elunia juz po wczorajszej rozmowie z Pania jestem spokojniejsza

Ona bardzo pokochala Rudzika- lepiej nie mogl trafic:)

W niedziele wielki dzien Zoji- choc mam juz dla niej drugi chetny dom w kolejce wiec tak czy inaczej pojedzie na swoje

I dla Murzynka znajdziemy najlepszy dom Tys- bedzie dobrze:)

Posted

Też się cieszę, że same dobre wieści u Rudzika. Dobrze, że inne psiaki w hoteliku nauczyły go jeść z miski, to teraz bez problemu zajada takie pyszności. Możliwe, że kiedyś był na łańcuchu, albo zamknięty w kojcu, dlatego tak ważna jest dla niego ogrodowa wolność. Tak Iza, rozliczenie się zgadza, czip 25 zł. ale faktury jeszcze nie mam, bo jak zwykle mój wet nie ma czasu "na pierdoły". Oczywiście dołączę jak ją uzyskam.

Posted
O 31.08.2016 o 21:18, Anula napisał:

Wiadomości dobre tylko ta brama.Szkoda,że Rudasek nie ma też szelek tylko samą obrożę.Weci tak nagłaśniają aby psy na spacer chodziły w szelkach.

Bardzo się cieszę z domu dla malca i doradzam natychmiastowe zakupienie szelek. Psów po przejściach NIGDY nie wyprowadza się na samej obroży, a tuż po adopcji to szaleństwo.  Z każdej obroży pies potrafi wysunać głowę i zwiać. Ja gdy podpisuję umowę adopcyjną to mam tam taki zapis, że pies będzie wychodził w szelkach i w obroży oraz  na smyczy podwójnej. Co do puszczenia po ogródku, odczekanie tydzień to za mało. Ja swoje psy ze schronisk, z ulicy spuszczam nie prędzej niż po pół roku na ogrodzonym terenie. To mały piesek naprawde krzywda mu się nie stanie jak będzie chodził na długie spacery na smyczy. 

Już nie raz na prośbę róznych uczestniczyłam w szukaniu psów, które nie zostały dobrze zabezpieczone przed ucieczką po adopcji

Posted
Godzinę temu, szafirka napisał:

Też się cieszę, że same dobre wieści u Rudzika. Dobrze, że inne psiaki w hoteliku nauczyły go jeść z miski, to teraz bez problemu zajada takie pyszności. Możliwe, że kiedyś był na łańcuchu, albo zamknięty w kojcu, dlatego tak ważna jest dla niego ogrodowa wolność. Tak Iza, rozliczenie się zgadza, czip 25 zł. ale faktury jeszcze nie mam, bo jak zwykle mój wet nie ma czasu "na pierdoły". Oczywiście dołączę jak ją uzyskam.

Haniu NIE POTRZEBUJE FAKTURY ZA CHIP:)

Dziekuje jeszcze raz za opieke nad Rudzikiem

W wekend ureguluje wszystkie dlugi u Ciebie:)

Posted
43 minut temu, AgaG napisał:

Bardzo się cieszę z domu dla malca i doradzam natychmiastowe zakupienie szelek. Psów po przejściach NIGDY nie wyprowadza się na samej obroży, a tuż po adopcji to szaleństwo.  Z każdej obroży pies potrafi wysunać głowę i zwiać. Ja gdy podpisuję umowę adopcyjną to mam tam taki zapis, że pies będzie wychodził w szelkach i w obroży oraz  na smyczy podwójnej. Co do puszczenia po ogródku, odczekanie tydzień to za mało. Ja swoje psy ze schronisk, z ulicy spuszczam nie prędzej niż po pół roku na ogrodzonym terenie. To mały piesek naprawde krzywda mu się nie stanie jak będzie chodził na długie spacery na smyczy. 

Już nie raz na prośbę róznych uczestniczyłam w szukaniu psów, które nie zostały dobrze zabezpieczone przed ucieczką po adopcji

AgaG ja nie wprowadzam takich zasad

Ogolnie wtracam sie tylko przed adopcja- po adopcji nie mam wplywu na rozne sprawy

Pani cale zycie miala psy, zna sie na nich LEPIEJ niz ja

Sama wczoraj mi powiedziala ze musi kupic szelki. Ogrod tez zabezpieczyla najlepiej jak mogla- ja jestem szczesliwa, ze Rudasek moze juz biegac! Wlasnie dlatego szukalam mu domu z ogrodem zeby byl wolny

Ale dziekuje Ci oczywiscie za rady- ja jestem zdania ze wielu rzeczy nie da sie przewidziec

Jestem jednak dobrej mysli- czuje ze Pani go pokochala!

Posted

Teraz do nowego domku wyposażamy psiaki w obrożę,adresówkę i szelki dla własnego spokoju,aby mieć poczucie,że staramy się zabezpieczyć psa na ile to jest możliwe,stąd u Hani dosyłanych co jakiś czas jest tyle akcesorii. Abi-Ineczka też tak będzie jutro wyposażona.Chociaż miałam kiedyś bardzo przykry przypadek suni,którą wyadoptowałam do Wrocławia w tym sprzęcie co napisałam wcześniej.Po godzinie zanim dojechałam do domu dostałam wiadomość,że sunia uwolniła się z szelek na spacerze bo Pan poluzował szelki,chciał dla suni dobrze i tym sposobem narobił ogromnego bigosu.Szukanie suni prawie do rana przez nas i adoptujących,postawienie dogomaniaków na równe nogi z prośbą o oplakatowanie i poszukiwania jej, sunia po 4 dniach wróciła pod blok ale uległa wypadkowi.Na szczęście,nie był to aż tak groźny wypadek,po badaniach,prześwietleniach,podaniu leków sunię przywiozłam do siebie.Ile mnie to zdrowia kosztowało to tylko ja wiem,a koszty też nie były małe.Sunia znalazła inny bardzo dobry dom.

• Upvote 1
Posted

Haniu, wczoraj przelałam na Twoje konto wszystkie brakujące pieniązki.

Pani Rudaskowa codziennie pisze do mnie maile.

Rudasek ma się dobrze, jest tylko problem ponieważ bardzo bojowo nastawia sie do piesków, które przychodzą do niego w odwiedziny (z sąsiadkami), a do suczki z sąsiedztwa ma z kolei ;miłosne; zapędy:)

Kastarcja będzie 'działać' dopiero po jakiś 3 miesiącach i mam nadzieje, że wtedy już będzie spokojniejszy. Pani sądzi że to warczenie Rudaska to wynik strachu przed psami.

Piesek ładnie je. Wychodzi z Panią na spacerki i biega tez po ogródku. Wraca do Pani na zawołanie i ma coraz więcej radości w oczach.

Za kilka dni dostane nowe zdjęcia.

CHciałam na zakończenie wątku BARDZO WSZYSTKIM PODZIEKOWAĆ!! Osobom które przyszły od razu do nas na wątek by kibicować i POMÓC bazarkami/deklaracjami!

Szczególnie chciałam podziękować NADZIEJCE! za wszystko, wszystko, wszystko! Kibicowanie i tyle bazarków dzięki którym konto Rudaskowe wyjdzie ostatecznie nawet na plus.

Hani dziękuje, że przyjęła pieska ratując jemu i mi zycie!

Dziekuje Wam dogomaniacy- w grupie siła! W grupie możemy 'wyczarowywać' takie dobre zycia dla tych wszystkich bid, które może nigdy wcześniej nie zaznały miłości....

DZIĘKUJE!

Posted

Rudzinku Najlepsiutkiego  stokroc Znalezione obrazy dla zapytania gify slodkosci

ciociu a ja jeszcze rozliczam

boc jeszcze czekam na dwie w-platki z bazarku dla Rudaszenka

nie zapomnialam i rozliczam

jeszcze ciutke

i wysle ku Tobie pieniazki

fanciki z kramku juz powysylalam

Posted
3 godziny temu, Nadziejka napisał:

Rudzinku Najlepsiutkiego  stokroc Znalezione obrazy dla zapytania gify slodkosci

ciociu a ja jeszcze rozliczam

boc jeszcze czekam na dwie w-platki z bazarku dla Rudaszenka

nie zapomnialam i rozliczam

jeszcze ciutke

i wysle ku Tobie pieniazki

fanciki z kramku juz powysylalam

Dziękuje Nadziejko:) Ja też jeszcze cały czas swój bazarek rozliczam;) Jeszcze to troche potrwa.

Posted
20 minut temu, Poker napisał:

Czy ja nie wpłaciłam na Rudzika , mimo że obiecałam? Ile brakuje do 0 ?

wpłaciłas Pokerku z bazarku:)

Jak rozliczymy bazarki to Rudzik wyjdzie na plus, więc nic mu już nie potrzeba:)

Posted

Rozliczonko

Cegielenka zycia juz na koncie kiyoshi  35 zl od Tereni

za fanciki suma :

30 zl Olenka   mam juz pieniazki!

12 zl    Danunia Dunaj   mam juz pieniazki!

12 zl Maryna   mam juz pieniazki !

10 zl  Patrycja96   mam juz pieniazki!

4 zl sbd

20 zl   agat21

pieniazki takie beda jeszcze bedzie dla Rudzinka

pozdrawiam serdecznie

calosc przeleje jak juz bede miec wszystko

Posted
1 godzinę temu, Nadziejka napisał:

Rozliczonko

Cegielenka zycia juz na koncie kiyoshi  35 zl od Tereni

za fanciki suma :

30 zl Olenka   mam juz pieniazki!

12 zl    Danunia Dunaj   mam juz pieniazki!

12 zl Maryna   mam juz pieniazki !

10 zl  Patrycja96   mam juz pieniazki!

4 zl sbd

20 zl   agat21

pieniazki takie beda jeszcze bedzie dla Rudzinka

pozdrawiam serdecznie

calosc przeleje jak juz bede miec wszystko

Dziękuje Nadziejko:) z mojego bazarku też będzie 195 zł;)

Posted
14 minut temu, Tyś napisał:

Ten wątek to spis samych sukcesów :) Jak Ty to robisz, kiyoshi?

proszę Tyś - odpukaj w niemalowane drewno!!- dopiero kilka dni po adopcji więc trzeba się pilnować, żeby nie zapeszyć....Nawet w najcudowniejszym domu może się zdarzyć coś nieprzewidzianego....naprawde trzeba być ostrożnym...

U Murzynka też będzie się dobrze działo:) zobaczysz!

Posted
21 godzin temu, Tyś napisał:

Chodziło mi tylko o to, że lubię tutaj wchodzić :) Ale kciuków nie puszczam!

:) Pani dziś znów wysłała mi dwa zdjęcia Rudaska:) an nowym kocyku który przyniosła mu sąsiadka:)

A dodatkowo powiedzieć Wam muszę, że równiez ta piękna chudziutka sunia, która znalazłam na drodze- ma dom:) Wczoraj pojechała do Poznania, a jej dom póki co wydaje się być rewelacyjny:) Juz pisali- już DOBRZE i pięknie pisali:) :) myslę, że wygrała 6 w Totka Zojeczka i Ruduś zreszta też:)

• Upvote 1
Posted
1 godzinę temu, kiyoshi napisał:

:) Pani dziś znów wysłała mi dwa zdjęcia Rudaska:) an nowym kocyku który przyniosła mu sąsiadka:)

A dodatkowo powiedzieć Wam muszę, że równiez ta piękna chudziutka sunia, która znalazłam na drodze- ma dom:) Wczoraj pojechała do Poznania, a jej dom póki co wydaje się być rewelacyjny:) Juz pisali- już DOBRZE i pięknie pisali:) :) myslę, że wygrała 6 w Totka Zojeczka i Ruduś zreszta też:)

Cuuuuuuuuuuuuuuuudnie! Powodzenia Zojeczko:)

Posted
14 godzin temu, kiyoshi napisał:

Superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!