Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bardzo się cieszę, że wszystko dobrze; tak podejrzewałam, że Albinek nie jest psem specjalnie problemowym;)

To karmę przekażemy dla psów pod opieką ali123 (obecnie jest u nas 7 psiaków ali).

• Upvote 1
Posted

Nie było mnie kilka dni, a tu takie cudne wieści!!! Juhuuuu!!! Super :)
Powodzenia w nowym domku :)
Tak, jak i pozostali, z niecierpliwością czekam na fotki i wieści z nowego Albinowego życia.

• Upvote 1
Posted

Wspaniałe wieści. Już się nie mogę doczekać zdjęć z domku :)

Posted

Pan Arek dzwonił dzisiaj. Byli u weta. Albinek grzeczny był. Zęby dał obejrzeć. I wszytsko. Czipa zczytali i wpisali na siebie Państwo w bazie.

Albinek boi się podniesionej ręki, mają ćwiczyć ze smaczkami w prawej podniesionej. I nagłe ruchy jak spi, go podrywają i staje w pozie obronnej.

Ale to się wyciszy, tak myślę, po miesiącu, dwóch.

Państwo się zalogowali. Moze coś wieczorkiem napiszą.

Posted

To są pierwsze chwile w nowym domku Albinka,jeszcze nie czuje się bezpiecznie i być może tak reaguje.Potrzeba czasu aby sobie wszystko poukładał w tej ślicznej główce.U Murków przyzwyczaił się do warunków jakie tam panowały,był tam spory czas.Jak na pierwsze chwile to i tak są bardzo dobre wiadomości.To jest piękny i mądry pies.Teraz dłuższe spacery to nie za bardzo dla psiaków z krótką sierścią,tym bardziej na smyczy,gdy nie może sobie pobiegać,rozgrzać się.Albin ma jakieś ubranko? By było mu cieplej szczególnie na rannym i wieczornym spacerze.

Posted
3 minuty temu, mar.gajko napisał:

19737f9771a5.jpg

c4359dca3ce3.jpg

abe04ee3af3f.jpg

Cudnie :) bardzo się cieszę !

• Upvote 1
Posted

Booonyyy ;) jakie ochy i achy na temat naszej trójki. Nasz syn ma sie wspaniałe,wydaje sie jakby był u nas od zawsze. Bardzo szybko sie uczy ale oduczyć się memlania kołdry,poduszki,koca nie ;) Staramy się nadrabiać to sznurkami do żucia,piłeczkami. Przed wizyta u weta zmartwiły nas wytarte na płasko wszystkie kły,ale Pani weterynarz uspokoiła nas mówiąc ze Albin musiał w przeszłości gryźć dużo kamieni i kości. Po czym stwierdziła że w niczym to nie przeszkadza i nie wymaga to żadnej interwencji stomatologicznej. Adresowka doszła w kształcie gwiazdy - dla Gwiazdy ;) Pozdrawiamy wszystkich obecnych a w szczególności tych zaangażowanych w szukanie domu dla Albinka ;) dziękujemy za pozwolenie na adopcje takiego cudownego pieseczka obiecujemy ze dostanie od nas życie pełne dostatku,miłości i prawdziwego ciepła rodzinnego.

PS. Albinek wlasnie wrócił z dłuższego spacerku coraz lepiej znosi chodzenie po śniegu,kondycja sie poprawia i ogolnie nasz synio z dnia na dzien coraz lepiej die czuje w nowym domku i otoczeniu. W nocy koniecznie chciał spać u nas w nogach,pieszczoch lubi usypiać memłajac sobie kołderkę ;) 

• Upvote 11
Posted

Cudownie Was widzieć na Dogo :) Dbajcie o Albisia i kochajcie mocno.

Teraz pogoda na spacery taka sobie, moje też nie bardzo chcą długo chodzić. Jest zimno po prostu. Zwlazcza ten krótkosierstny mój, to siku, co tam jeszcze i biegiem leci do domku. Mam nadzieję, że macie spore łóżko :) bo jak nie, to nie pozwalać Albisiowi wchodzić, bo maleńki to on nie jest i jak zacznie się rozpychać to. . Julkę moze zepchnąć :)

Sciskam i piszcie dużo i często i zdjęcia wklejajcie naszego Albinka.

• Upvote 4
Posted

ja od poczatku radze byc bezlitosnym i kazac mu spac na legowisku, zeby sie nie rozbestwil:), psy lubia dyscypline (jasno ustalone zasady - co mozna, czego nie)

Posted
2 minuty temu, helli napisał:

ja od poczatku radze byc bezlitosnym i kazac mu spac na legowisku, zeby sie nie rozbestwil:), psy lubia dyscypline (jasno ustalone zasady - co mozna, czego nie)

Zawsze mówię, że nieważne czy pies wchodzi na kanapę czy łóżko, WAŻNE jest to, że na polecenie ma z niego zejść, bez namysłu. I bez buntu. Nawet mój Franek może wejść na łóżko, choć to wredne stworzenie, ale jak mówię "schodzimy" to bez dyskusji schodzi. Poprzednich właścicieli w takich sytuacjach ignorował, a zdejmowany atakował i gryzł. My nei mamy takich problemów. Jak leżymy to leżymy, ale jak każemy zejść to schodzimy bez szemrania. I tak ma być.

• Upvote 2
Posted
19 minut temu, mar.gajko napisał:

Zawsze mówię, że nieważne czy pies wchodzi na kanapę czy łóżko, WAŻNE jest to, że na polecenie ma z niego zejść, bez namysłu. I bez buntu. Nawet mój Franek może wejść na łóżko, choć to wredne stworzenie, ale jak mówię "schodzimy" to bez dyskusji schodzi. Poprzednich właścicieli w takich sytuacjach ignorował, a zdejmowany atakował i gryzł. My nei mamy takich problemów. Jak leżymy to leżymy, ale jak każemy zejść to schodzimy bez szemrania. I tak ma być.

26 minut temu, helli napisał:

Dokładnie tak.  Z psami,  jak z dziećmi.  Wyraźnie wyznaczone granice i posłuszeństwo.  

Edycja : Dzieciom w pewnym momencie odpuszczamy z posłuszeństwem,  bo mają już własne życie i powinny mieć własny rozum,  ale zasady pozostają  :)