Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
12 godzin temu, Havanka napisał:

Gusiaczku, piękny prezent dla Misia !  Ja w najbliższych dniach też ruszę w końcu z bazarkiem.

Havanko, z góry serdecznie dziękuję w imieniu Misia!!!

16 godzin temu, Gusiaczek napisał:

Cześć Misiaczku :)
W drodze do Ciebie część dochodu z ostatniego bazarku O!Volumen w wys. 150.00 zł
Buziole :)
Po zaksięgowaniu poproś Gabi o potwierdzenie na wątku:

Gusiaczku, z całego serca dziękuję, jak tylko pieniążki dojdą zaraz potwierdzę.

Misio ma się świetnie, w nocy śpi pod kołdrą i przytula się do mnie.

Jak pomyślę o tych wszystkich psiakach, które są w schroniskach, albo "mieszkają" na dworze, to robi mi się słabo.

Misio serdecznie pozdrawia i dziękuje za wsparcie!!!

Posted
38 minut temu, Gabi79 napisał:

. . .

Jak pomyślę o tych wszystkich psiakach, które są w schroniskach, albo "mieszkają" na dworze, to robi mi się słabo.

. . .

To masz tak samo jak ja :( Koszmarnie się czuję, gdy pomyślę o tych biedaczkach zamarzających w dziurawych budach, czy na betonie w schronie  gif  płaczący.gif

Posted
O 11.10.2016 o 18:00, Gusiaczek napisał:

W drodze do Ciebie część dochodu z ostatniego bazarku O!Volumen w wys. 150.00 zł

O 11.10.2016 o 18:00, Gusiaczek napisał:

150,- z bazarku już na koncie Misiulka, Gusiaczku, bardzo, bardzo serdecznie dziękuję!!!

O 12.10.2016 o 11:02, elik napisał:

To masz tak samo jak ja :( Koszmarnie się czuję, gdy pomyślę o tych biedaczkach zamarzających w dziurawych budach, czy na betonie w schronie  gif  płaczący.gif

Dokładnie

Posted

Misio w nocy i rano maił biegunkę, zauważyłam też, że kaszle.

Właśnie dzwoniłam do weta, aby umówić się na wizytę.

Może poproszę też o badanie krwi.

Mojego Kajtunia leczyli początkowo na przeziębienie, bo kaszlał, a po dokładnych badaniach okazało się, że ma nowotwór.

Mam nadzieję, że u Misia  to nic poważnego.

Proszę trzymajcie kciuki!!!

Posted
4 minuty temu, Jo37 napisał:

Trzymamy.

Dzięki, ja jestem przewrażliwiona jeśli chodzi o zdrowie zwierzaków .

Wyjdę wcześniej z pracy, żeby  dzisiaj się dostać do weta, bo była możliwość tylko na 14tą.

Posted
1 godzinę temu, Gabi79 napisał:

Misio w nocy i rano maił biegunkę, zauważyłam też, że kaszle.

Właśnie dzwoniłam do weta, aby umówić się na wizytę.

Może poproszę też o badanie krwi.

. . .

Mój Binguś kaszlał i była to poważna choroba serca. Dobrze byłoby, gdyby wetka posłuchała pracy serduszka, przy czym tylko wytrawne ucho usłyszy, że coś jest nie tak, jak być powinno.  Nasza wspaniała wetka z Naszych Zwierzaków, przed zaszczepieniem,  zawsze przeprowadza dokładne badanie psiaka i to Ona wprawnym uchem wysłuchała nieprawidłowości w pracy serca. Poleciła wizytę u specjalisty kardiologa. Badanie USG, RTG wykazało duże zmiany iw budowie serca. Dzięki dobrze dobranym lekom Binguś przeżył jeszcze 3 lata i był w miarę dobrej kondycji. Nie był już tak aktywny, jak dawniej, ale biegał i był radosny do końca swoich dni.

Poleciłabym oprócz badania krwi, zrobić USG serduszka.

Posted
Godzinę temu, elik napisał:

Mój Binguś kaszlał i była to poważna choroba serca. Dobrze byłoby, gdyby wetka posłuchała pracy serduszka, przy czym tylko wytrawne ucho usłyszy, że coś jest nie tak, jak być powinno.  Nasza wspaniała wetka z Naszych Zwierzaków, przed zaszczepieniem,  zawsze przeprowadza dokładne badanie psiaka i to Ona wprawnym uchem wysłuchała nieprawidłowości w pracy serca. Poleciła wizytę u specjalisty kardiologa. Badanie USG, RTG wykazało duże zmiany iw budowie serca. Dzięki dobrze dobranym lekom Binguś przeżył jeszcze 3 lata i był w miarę dobrej kondycji. Nie był już tak aktywny, jak dawniej, ale biegał i był radosny do końca swoich dni.

Poleciłabym oprócz badania krwi, zrobić USG serduszka.

Dziękuję Elu, za wskazówki!!!

Mam nadzieję, że to nic poważnego.

Posted
8 minut temu, Gabi79 napisał:

Dziękuję Elu, za wskazówki!!!

Mam nadzieję, że to nic poważnego.

Też mam taka nadzieję, ale lepiej sprawdzić :)

Trzymam kciuki za dobre wyniki :)

Posted

Zaglądam do Misia i też trzymam kciuki,aby to nie było nic poważnego.Moja Julika też pokaszliwała,szczególnie gdy podbiegła lub gdy wbiegła po schodach.Dzięki tabletkom na serduszko,objawy ustąpiły.U staruszków,tak jak i u ludzi,zaczyna wszystko powoli siadać i bez wspomagaczy się nie obejdzie

Posted

Już jesteśmy w domu.

Na szczęście to nic poważnego. Misio dostał leki przeciw biegunce

Został przebadany, miał pobraną krew do badania, oraz prześwietlenie.

Jelita ma lekko zgazowane, może za dużo zjadł psich smaczków.

Przy okazji na prześwietleniu p. doktor obejrzała kręgosłup. Jest ok., w lepszym stanie niż się spodziewała.

Mogę odetchnąć z ulgą.

Jeśli chodzi o serduszko, to są szmery, w listopadzie pójdziemy do kardiologa, ale jeszcze nie znam konkretnej daty.

Posted
31 minut temu, Gabi79 napisał:

Już jesteśmy w domu.

. . .

Mogę odetchnąć z ulgą.

Jeśli chodzi o serduszko, to są szmery, w listopadzie pójdziemy do kardiologa, ale jeszcze nie znam konkretnej daty.

Gabrysiu kochana, jeśli są szmery, to znaczy, że przepływ krwi przez serduszko nie jest prawidłowy. Ja starałabym się umówić na wizytę u kariologa w miarę możliwości jak najszybciej.

Posted

Starość nie radość, ale na pewno da się Misiaczka podreperować i z serduszkiem.

Dobrze, że kręgosłup w miarę ok.

A z tymi wszystkimi smaczkami to trzeba uważać.

Zwłaszcza z tymi wędzonymi preparowanymi, mieliśmy ostatnio jazdę z sunią mojego syna po takim "przysmaku"

Posted

Jesteśmy po wizycie.

Misio dostał jeszcze 2 zastrzyki i tabletki na poniedziałek i wtorek.

Wyniki ma znacznie lepsze niż poprzednio, ale jeszcze mam mu podawać Hepatile Forte.

Jeśli chodzi o kardiologa p. doktor uważa, że konsultacja nie jest potrzebna natychmiast, jeśli Misio nie ma żadnych objawów (np. przyspieszony oddech, kaszel, szybko się męczy).

Wczorajszy kaszel był jednorazowym incydentem, tylko ja spanikowałam.

Ogólnie Misio jest w świetnej kondycji, czego nie można powiedzieć o jego finansach, dlatego zabieram się za kończenie bazarku.

Tola mi napisała, że Fundacja ZEA zamówi puszki dla Misia - z całego serca dziękuję!!!

Posted
O 21.10.2016 o 15:17, Gabi79 napisał:

. . .

Nie ma kaszlu, ale są szmery, no ale nie zamierzam konkurować z wetem. Jeszcze nie upadłam na głowę :)

Posted

Gabrysiu proszę o nr konta. Chciałabym przelać dla Misia 20 % kwoty uzbieranej  ponad potrzeby na bazarku dla Pikusia - 130,49 zł.

Jak kasa zamelduje się na koncie, bardzo proszę potwierdź na wątku bazarkowym.

EDIT

Kasa w drodze do Misiaczkowego domku.

Posted
23 godzin temu, elik napisał:

Gabrysiu proszę o nr konta. Chciałabym przelać dla Misia 20 % kwoty uzbieranej  ponad potrzeby na bazarku dla Pikusia - 130,49 zł.

Jak kasa zamelduje się na koncie, bardzo proszę potwierdź na wątku bazarkowym.

EDIT

Kasa w drodze do Misiaczkowego domku.

Elu, jesteś Kochana, z całego serca dziękuję!!!

Misio zaprasza na bazarek

Posted
3 minuty temu, Gabi79 napisał:

Elu, jesteś Kochana, z całego serca dziękuję!!!

. . .

Cała przyjemność po mojej stronie, bo pomaganie to wielka przyjemność  :)

• Upvote 1