Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
31 minut temu, zachary napisał:

Ta ostatnia fotka Lakusia i Bubu....rewelacja...te ich miny, oczy...i ta łapka Bubu na Lakusiu...

Mysza2, oczyść skrzynkę!!!

Zrobione:) A Lakuś cudo, jak mógł się nie spodobać:)

Posted

Cudny Lakus rozkwita u Kasi

A Pan Arek nadal nie odpuszcza 

Wyslalam mu idmowe od Agusi i propozycje ze pomoge mu znalesc innego pieska ale on dzis znow napisal ze czuje ze Lakus jest wlasnie tym psem ktory powinien u niego zamieszkac i nie chce nawet slyszec o innym

Agusia lub Ela czy moge podac Panu mail ktorejs z Was? Powiedzial ze nakreci film jako dowod wystapia w nim tez jego przyjaciele ktorzy maja ukochanego psa i przysiegnal ze jesli Lakusiowi stanie sie jakas krzywda w UK to oni sami zlinczuja Pana! wystapi tez piesek tych przyjaciol jako model

Dawno nie spotkalam takiej determinacji

Ja bym dala szanse Pan bedzie w PL 2 tygodnie mozna by sie spotkac u Kasi- rodzina Pana Lakys i Mysza z Agusia...

Eh nie chce juz gnebic Wydalabym Panu moja Karolcie ale co robic ? Tylko Lakus

Posted

Witam i ja u kolejnego Lakusia! Takie imię ładne :) Czytając jego historię już kilka razy zdążyłam się ucieszyć, że jest tyle zainteresowania, że jest nawet dom, a jednak nie. Ściskam kciuki żeby chłopak nie czakał długo i znalazł wymarzony dom!

• Upvote 1
Posted

A może niech pan się zaloguje na dogo i napisze wszystkim dlaczego tylko Lakuś? Tak zrobiła dziewczyna z Belgii, której zależało na Piracie i pisząc, wstawiając zdjęcia itd, przekonała dogomaniaków do siebie. Niedługo przybywa do Szafirki po Pirata :-).

Wiem, wiem - na dogo podobno nie jest łatwo się zarejestrować nowym użytkownikom ale jak komuś tak bardzo zależy???

Posted
40 minut temu, AlfaLS napisał:

A może niech pan się zaloguje na dogo i napisze wszystkim dlaczego tylko Lakuś? Tak zrobiła dziewczyna z Belgii, której zależało na Piracie i pisząc, wstawiając zdjęcia itd, przekonała dogomaniaków do siebie. Niedługo przybywa do Szafirki po Pirata :-).

Wiem, wiem - na dogo podobno nie jest łatwo się zarejestrować nowym użytkownikom ale jak komuś tak bardzo zależy???

tak też Panu doradziłam. Ja nie mogę być pośrednikiem, bo nie jestem w żaden sposób osobą decyzyjną.Zobaczymy czy Pan się pojawi...:)

ps. a czemu niby jest tak trudno teraz się zarejestrować na dogo?

Posted
Godzinę temu, kiyoshi napisał:

tak też Panu doradziłam. Ja nie mogę być pośrednikiem, bo nie jestem w żaden sposób osobą decyzyjną.Zobaczymy czy Pan się pojawi...:)

ps. a czemu niby jest tak trudno teraz się zarejestrować na dogo?

Teraz podobno już łatwiej ale ta poprzednia wersja dogo podobno "nie wpuszczała" nowych osób. Na wielu wątkach czytałam wtedy, że nowi opiekunowie psiaków chcą się zarejestrować i nie daje rady. Po tej ostatniej rewolucji podobno jest już jak trzeba :-).

Posted

Jestem, przepraszam, ze dopiero teraz, ale wczesniej nie dałam rady.

Elunia dopiero jutro bedzie mogła wejść ma Dogo, dzisiaj nie ma dostępu do netu.

Kochane nie myślcie, ze nam jest łatwo podejmować takie decyzje.

Zdajemy sobie sprawę z tego, ze być moze odrzucamy fajny domek dla Lakusia.

Jednak nie darowalybysmy sobie, gdyby cos poszło nie tak.

To bardzo trudna decyzja, decydować o czyimś zyciu, w tym przypadku o przyszłości Lakusia.

To adopcja zagraniczna a my w Polsce nie raz miałyśmy zwroty z adopcji, nie wspomnę juz o ucieczkach.

Nie darowalybysmy sobie, gdyby Lakus potrzebował pomocy a my nie mogłybyśmy w tej sytuacji mu pomoc.

Nie twierdzimy, ze tak bedzie, ale musimy brać każda sytuacje pod uwagę.

A Nuteczka jest śliczna i te jej piękne, modre oczeta.

Posted

Witam :)

w koncu udalo mi sie zalozyc konto :)

To ja Arek z Anglii.

To ja sie ubiegam o adopcje Lakusia.

Przejrzalem posty  i widze ze jest duze zainteresowanie moja osoba i sprawa Lakusia

Nie mialem pojecia ze to tak wyglada. Duzo sie tutaj dzieje :)

Lakus przeslodko wyglada na zdjeciach :)

Wczesniej korzystalem tylko z telefonu a teraz to na komputerze zobaczylem zdjecia i nawet teraz moja narzeczona Asia mowi ze to nasz piesek :)

Jest cudowny...

Ciezko mi troche zebrac mysli po tym co przeczytalem o watpliwosciach jakie targaja Panstwem.

Teraz kiedy juz mam konto chcialbym panstwu sie przedstawic troche bardziej realnie.

Nakrecimy krotki filmik ( moze dwa) aby panstwo mogli sie przekonac ze naprawde uwielbiamy zwierzaki (pieski w szczegulnosci ) , no i moze 

uda sie uchwycic jak Nutka wita ''wujka'' :) Jestesmy z przyjaciolmi dosc blisko wiec nasze dzieci nazywaja nas wujkami i ciociami a Nutka jest 

rownierz czlonkiem rodziny wiec rownierz jestem jej wujkiem :)

Na terez jestem troche stremowany i nic konkretnego nie przychodzi mi do glowy...

Latwiej byloby mi odpowiadac na konkretne pytania.

Odpowiem na wszystkie pytania :)

Bardzo bym chcial przekonac panstwa do swojej osoby i mojej rodzinki.

Dziekuje Pani Izo za wsparcie i pomoc by dotrzec az tutaj.

Pozdrawiam serdecznie

Arek wraz z rodzinka :)

Posted
11 godzin temu, AlfaLS napisał:

Jestem za:)I jeszcze Karmen/Wena pojechala do Anglii:)i nasz Znajdkowy Bil,ktory 2 razy wracal z adopcji znalazl domek w Belgii.

nie bojmy sie zagranicznych adopcji.:)

• Upvote 1
Posted
6 godzin temu, giedorek napisał:

Jeszcze jedno

W najblizszym czasie uzupelnie konto o bardziej szczegolowe dane na moj temat :)

Witamy Panie Arku 

Wiele kwestii zwiazanych z adopcja Lakusia poruszalismy juz w naszych prywatnych mailach a teraz pewnie trzeba by je powtorzyc

Zwykle najbardziej nas interesuja warunki jakie mialby piesek u Pana moze jakies zdjecia? 

Ja w sumie praktycznie wszystko wiem :)

Posted

Witamy Panie Arku na wątku Lakusia.

Przepraszam za nieobecność, ale nie miałam dostępu do netu.

Agusia już wcześniej pisała o wątpliwościach, które są zawsze, więc nie będę ich jeszcze raz wymieniać.

Z drugiej strony nie chcemy odbierać Lakusiowi szansy na dobry domek.

Nie chciałybyśmy na wątku przeprowadzać wiwisekcji Pana rodziny.

Forum to forum, a każdy mam prawo do prywatności.

Mamy również rozterki związane z czysto technicznym zgraniem w czasie działań, koniecznych przed adopcją zagraniczną.

Czasu jest dość mało.

Bardzo proszę o kontakt mailowy [email protected]

• Upvote 1
Posted
5 godzin temu, UlaFeta napisał:

Jestem za:)I jeszcze Karmen/Wena pojechala do Anglii:)i nasz Znajdkowy Bil,ktory 2 razy wracal z adopcji znalazl domek w Belgii.

nie bojmy sie zagranicznych adopcji.:)

Jeszcze sunia od Nutusi, która jest teraz w Norwegii.

Ja sama jestem za adopcjami zagranicznymi, sama oddałam kota do Niemiec. Jednak tylko wtedy gdy to jest polska rodzina i mają kontakt w Polską, tzn tu przyjeżdżają, utrzymują kontakty z rodziną i przyjaciółmi. Wydaje mi się wtedy, że doceniają nie tylko sprawy materialne ale liczą się dla nich uczucia, przyjaźnie. A to takie ważne w dzisiejszych czasach... Bardziej ufam takim ludziom :-).

Pan Arek wykazuje dużo determinacji w celu uzyskania Lakusia. To dobrze o nim świadczy. Nawet jest już na dogo :-).

I jeszcze jedno - moja koleżanka mieszkająca obecnie w Wielkiej Brytanii, na pytanie dlaczego ściąga tam do siebie swoje dwa psy odpowiedziała m.in."bo chcę, żeby mój pies szczekał do mnie po polsku" , chyba coś w tym jest... 

Posted

moje znajome wyadoptowały dużego psiaka odebranego interwencyjnie do Danii:) kilka psiaków z Radys wyjechało do NIemiec, a jeden nawet do Kanady:)

i cały czas jest kontakt:)

Chętnie przyjmę Pana Arka i jego psiolubną sąsiadkę/przyjaciółkę do grona znajomych na fb co by mieć 'pod nadzorem' ;)

Posted

W Polsce przynajmniej jest szansa uratować psa a tam kobieta walczyła prawie rok. Wsadzili ją nawet do więzienia a z psa zrobili mordercę i manipulowali wynikami obserwacji. Psina nie miał żadnych szans dlatego ja nie jestem zwolennikiem adopcji zagranicznych.

Posted

Witam:)

Pani Mysza2

Dzisiaj postaram sie przesłać na @ kilka zdjęć gdzie i jak mieszkamy. Mam problem z komputerem ale wyślę z telefonu.

Jutro Nutka przyjeżdża do nas to spróbujemy nakręcić jakiś filmik :)

Jeśli chodzi o chore prawo w Anglii to tak naprawdę nikt wtedy by nie mógł mieć psa jeśliby wyglądało to tak tragicznie. Wystarczy dobrze wychować pieska i problemu nie ma. Jak mówi stare przysłowie " jaki pan taki pies"

A do tego porostu się ubezpiecza pieska co pozwala łatwiej przebrnąć przez biurokracje jakby nie daj boże coś się stało.

Na FB zapraszam wszystkich chętnych miłośników zwierząt

Arkadiusz Suwalski

Na zdjęciu profilowym jestem z dziećmi

Na tarasie widokowym z morzem w tle.jest kilka Arkadiuszow Suwalskich ale mnie w ten sposób łatwiej jest odnaleźć :)

Bardzo mi zależy na Lakusiu :)

Zauroczył mnie od pierwszego wejrzenia. A ostatnia sesja jest powalająca :)

Jeśli tylko uda nam się przekonać państwa by oddać Lakusia pod naszą opiekę obiecuję że stworzymy mu ciepły i kochający DOM.

Pozdrawiam wszystkich forumowiczow :)

Arek

• Upvote 1
Posted

Witamy Panie Arku!!!

Proszę się nie dziwić, że dziewczynom trudno jest podjąć decyzję.

Tutaj chodzi o przyszłość Lakusia, o jego dalsze życie (czyli kilkanaście lat).

Niestety czasem zdarza się, że ludzie okazują się nieodpowiedzialni, potrafią pięknie mówić o miłości do zwierząt, o tym, jak bardzo im zależy właśnie na danym piesku, a

później bywa różnie.

Wystarczy przykład małej Fifi, która 3 razy uciekała z domów stałych ( z winy opiekunów, którzy jej nie dopilnowali i puścili ze smyczy, wiedząc, że sunia jest lękliwa).

Nowi opiekunowie nie kiwnęli palcem, aby ją odnaleźć.

Ja byłam kilka razy domem tymczasowym, moi podopieczni też wracali z adopcji, właściwie bez podania powodów. 

Powody bywają błahe (dla prawdziwych psiarzy). Np. piesek coś zniszczył, załatwił się w domu, jest zbyt spokojny, lub zbyt energiczny,

gubi dużo sierści.

Ludzie czasem nie rozumieją, że pies to nie zabawka, że potrzebuje czasu na aklimatyzację, że trzeba mu poświęcić czas i uwagę.

A gdzie Lakuś by przebywał, w domu, czy na podwórku?

To, jak mieszkamy (metraż, blok, czy dom) nie jest najważniejszw. w

Ważne jest, by psiak był szczęśliwy, kochany, miał dobrą opiekę.