BIANKA1 Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 Mały śmierdziel dziś z rana wybywa . Jest cały czas w kagańcu , nie daje się dotknąć , zapiąć smyczy . Kłapie zębami . Nie jadł , nie pił , bo nie moge mu zdjąć kagańca . Nawet gdybym chciała . Gdy on stawia się do mnie , reszta mojej bandy leci mnie ratowac , i moga go nawet zagryść . Musi mnie opuścic . Nie ma rady .Szkoda , bo jest ładny , ale nawet nie zaryzykowała bym wydania go komuś :roll: http://www.youtube.com/watch?v=NstrmUZLdXo Quote
majqa Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 BIANKA1 napisał(a):Mały śmierdziel dziś z rana wybywa .(...) Dokąd wybywa? Quote
BIANKA1 Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 majqa napisał(a):Dokąd wybywa? Chyba do schronu :shake: Quote
mru Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 sznaucerka w DT? :) a małe wredne kurcze faktycznie, co on? czemu on tak? kurcze... Quote
BIANKA1 Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 Jego wątek http://www.dogomania.pl/forum/f28/lhasa-apso-wroclaw-ratunku-133932/#post11992576 Quote
BIANKA1 Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 Sznaucerka , jeszcze nie wiem jak ma na imię . jest lekko dominująca . W domu zachowuje sie poprawnie , chos zeszta stada ustepuje jej z drogi i widac , że sie jej troche boją . Jest chora . Z nosa leca jej zielone gluty . Więcej nic nie wiem , bo rozmawiałyśmy o tym moim . Aaaa...............ze wzgędy na chorobę , p Lucynka jej nie wykąpała . Czujecie to ?:evil_lol: Quote
Korenia Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 BIANKA1 napisał(a):Aaaa...............ze wzgędy na chorobę , p Lucynka jej nie wykąpała . Czujecie to ?:evil_lol: O jaaa... poczułam tutaj...:evil_lol: Quote
majqa Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 Zdejmuję wobec tego czapkę przed Panią Lucynką, bo ja bym śmierdziucha odkąpała, a potem opatuliła i stworzyła mu komfort bezpiecznego schnięcia. Quote
malawaszka Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 a fotki do ogłoszeń takie wiesz :cool3: :loveu: no i opis suni - ile jej dajecie lat? w jakim jest stanie? co z tymi nogami? chodzi? czy coś ma z kręgosłupem czy to po prostu wiek? Quote
BIANKA1 Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Ogłoszeń jeszcze nie robimy . Musi byc leczona , bo ma infekcje . Chyba jest przeziębiona . Trzeba ją umyć , ostrzyc . Ona ma zwyrodnienie kręgosłupa . Coś chyba jakies wyrostki .................nie pamiętam :shake: Jeszcze się dopytam jutro , jak Zadziora zawioze do strzyżenia . Miała rtg i jakieś 2 kręgi mają wypustki :roll: Nie wiem , czy ma coś zalecone na te zmiany , ale będzie leczona na 100% Quote
malawaszka Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 te wypustki to pewnie takie zwapnienia - na to nie m lekarstwa, jedynie można jej podawać coś z glukozamina i chondroityną zeby wspomóc chrzastki, no i jak ból to przeciwzapalne i przeciwbólowe, trzymam :kciuki: za sunieczkę niech zdrowieje i pięknieje - pod dobrą opieką problemy z chodzeniem powinny się zmniejszyć Quote
majqa Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 Czekamy wobec tego na wypielęgnowaną i zdrową damę! A propos, jakie dostała imię? Quote
BIANKA1 Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 P Lucynka dzwoniła dzisiaj . Sznaucerka roboczo nazywa się Kora . Widzi tylko troszkę . Nie nadaje się do kotów , do psów tez nie .Ma apetyt , ładnie je . Jest leczona .Tyle się dowiedziałam :roll::evil_lol: Quote
majqa Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 Jeśli w jakimkolwiek stopniu mogłabym okazać się pomocna suni, piszcie proszę na PW. Quote
BIANKA1 Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Rozmawiałam z p Lucynką . 'Kora czuje sie lepiej , nadal nie kąpana " wraca do żywych "- cytat W cieple domku bidulka pamalutku dochodzi do siebie . Dostaje leki , gluty już nie takie tragiczne . Jeszcze z tydzień i powinna byc znaczna poprawa stanu jej zdrowia . Wtedy porobie jej nowe zdjęcia i będzie można ja ogłaszać . Quote
Lionees Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Jest śliczna,a po kąpieli i strzyżonku będzie istne cudo:loveu: Quote
malawaszka Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 BIANKA1 napisał(a):Rozmawiałam z p Lucynką . 'Kora czuje sie lepiej , nadal nie kąpana " wraca do żywych "- cytat W cieple domku bidulka pamalutku dochodzi do siebie . Dostaje leki , gluty już nie takie tragiczne . Jeszcze z tydzień i powinna byc znaczna poprawa stanu jej zdrowia . Wtedy porobie jej nowe zdjęcia i będzie można ja ogłaszać . boziuniu kochana suczynka - nie miałaby szans w schronie - dzięki Pani Lucynko!!!!!! Quote
BIANKA1 Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 Widziałam dzisiaj Korę . Wygląda fantastycznie , Niestety p Lucynka nie pozwoliła mi zrobić zdjęć , bo mała jeszcze nie do końca była wytrymowana i ostrzyzona :evil_lol: Gluty juz nie sa zielone , ale nadal wiszą jej gile . Cały czas jest na antybiotykach i jakimś leku na stawy . Wygląda jak normalny , srednio zadbany sznaucer . Ma grzywke i widac jej mordeczke . Kora nie nadale się do domu z innymi zwierzętami . Koty jest w stanie zabic , a i psom nie popuści . Natomiast do człowieka jest posłuszna , kochająca i oddana , Jak do małych dzieci nie wiemy , bo takowych nie posiadamy . Quote
malawaszka Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 jak rozrabia to znaczy że prawie zdrowa :loveu: :multi: zatem będziemy szukać domku bez kotów i psów - czekamy na fotki i ruszamy z ogłaszaniem Quote
BIANKA1 Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 proszę o pomoc w podbijaniu wątku http://www.dogomania.pl/forum/f28/bulek-w-wielkiej-potrzebie-leszno-134627/#post12051901 Quote
Recommended Posts