Jump to content
Dogomania

starsza SZNAUCERKA GABI...pol roku szukala.. i ZNALAZLA CUDOWNY DOM!!!

Recommended Posts

Posted

malawaszka napisał(a):
skończyło się allegro Gabi, odnowiłam wyróżnione - nikt nie dzwonił? :placz:

Nikt . Jak wróci do schronu to już po niej .:-( A dłużej zostać nie może :shake:

• Replies 901
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

może rzeczywiscie zabrac ją do hoteliku bo biedactwo do schronu wrócic nie moze a domku na szybko się nie znajdzie bo cięzko tu o ludzi bez zwierzat-kota czy psa

Posted

Z psami nie ma problemu . Ona z uporem rzuca się na koty . Dla człowieka jest fajna , nie brudzi w domu . Co do hoteliku , to jest problem finansowy . Ani p Lucyna , ani ja nie mozemy pomagac w kosztach utrzymania .

Posted

Po konsylium sznaucerowych ciotek :razz: w składzie ja, Amiga i malawaszka ustalono wstępnie że Gabi może przyjechać do hotelu u p. Tomka czyli w Lednicy k/Krakowa. Pieniądze na to powinny być, opieki nie zabraknie głównie dzięki niezastąpionej Amidze :loveu:.
Potrzebne teraz tylko dopracowanie szczegółów głównie finansowych no i kwestia transportu. Myślę że w ciągu paru dni uda się sprawę dogadać.

Posted

weszka napisał(a):
Po konsylium sznaucerowych ciotek :razz: w składzie ja, Amiga i malawaszka ustalono wstępnie że Gabi może przyjechać do hotelu u p. Tomka czyli w Lednicy k/Krakowa. Pieniądze na to powinny być, opieki nie zabraknie głównie dzięki niezastąpionej Amidze :loveu:.
Potrzebne teraz tylko dopracowanie szczegółów głównie finansowych no i kwestia transportu. Myślę że w ciągu paru dni uda się sprawę dogadać.

Serio ?
A ile kosztuje ten hotelik ? Ja nawet nie mam jak bazarków robic , bo tam gdzie jadę nie ma poczty :shake: No i nawet nie mam nic ciekawego na bazarki :roll:
A P Lucyna to nawet netu nie ma :cool1:

Posted

Bianka porozmawiaj z Panią Lucyną czy da radę jeszcze wytrzymać z Gabi czy już kompletnie nie bo wiadomo domowy tymczas to domowy tymczas, a hotel to nie warunki domowe - tam Gabi będzie w budzie, wiadomo, że lepsze to niż schron bo jest opieka i spacery i odwiedziny Amigi i innych kochanych dziewczyn z dogo, ale zawsze to buda, więc to traktujmy jako ostateczność, jak P. Lucyna już nie da rady z Gabi, a domku nie będzie widać na horyzoncie - po prostu powiedz Jej, że jest taka opcja i daj znać jak się na to zapatruje

Posted

Ja codziennie rozmawiam z p Lucyną . Tam jest kilka kotów , wszystkie ze schronu , niektóre ze smoczka . Ufne . Nie mają w zwyczaju uciekać przed psem .
Gabi jest w domu , a koty muszą siedzieć na dworze . Teraz zrobiło się zimno i muszą być w domu . Gabi przez to musi byś w kagańcu i przywiązana do nogi od stołu . P Lucyna jest umęczona całą sytuacją . Wie , że oddanie jej do schronu to dla Gabi wyrok . Ale jej pomoc nie może odbywać się kosztem własnych zwierząt . P Lucyna jest zdenerwowana i rozgoryczona . Sytuacja jest bardzo napięta . P Lucuna ma jeszcze inne tymczasy ze schronu w domu . Sama je finansuje . Moją kudłatą bandę i wiele innych schroniskowych kudłaczy strzyże gratis . Robi bardzo dużo dla zwierząt . Ale nie jest w stanie pomóc więcej Gabi :-(

Posted

chyba faktycznie trzeba by bylo já dac gdzies w platne miejsce :shake: bo w schronie jeszcze já uspiá, a czy ona ma jakies aktualne ogloszenia, czy Negri wie o niej??zeby Niemcá proponowac sunié?

Posted

no tylko ze w metrze była w złym czasie jak ludzie o świętach myśleli a nie o psach :shake:
Bianka porozmawiają z P.Lucynką - zeby było wiadomo na 100% czy da sunię do Krakowa - tylko dziewczyny trzeba się liczyć ze z kasą będzie cięzko :roll:

Posted

BIANKA1 napisał(a):
Serio ?
A ile kosztuje ten hotelik ? Ja nawet nie mam jak bazarków robic , bo tam gdzie jadę nie ma poczty :shake: No i nawet nie mam nic ciekawego na bazarki :roll:
A P Lucyna to nawet netu nie ma :cool1:

i co z tą sprawą hoteliku u p. Tomka???

Posted

malawaszka napisał(a):
no to potrzebny transport

Gabi jest ciągle na stanie schroniska . P Lucyna chce ją zwrócić , i żeby ją adoptować ze schroniska . Muszę porozmawiać , jak to załatwić , bo my z naszego schronu nie bierzemy papierów na siebie .
Ale za transportem mozna się rozglądać , tylko jak to ma być w niepracujące dni albo po godzinach pracy schronu , to sama nie wiem :roll:

Posted

To zaczynamy kombinować z transportem :roll: Chyba że Gabi może zostać jeszcze do ok. 10-13 maja to wtedy moja siostra będzie we Wrocławiu i by ją wzięła :roll: ale może uda się akurat jakoś wcześniej suczynę przewieźć.

Posted

weszka napisał(a):
To zaczynamy kombinować z transportem :roll: Chyba że Gabi może zostać jeszcze do ok. 10-13 maja to wtedy moja siostra będzie we Wrocławiu i by ją wzięła :roll: ale może uda się akurat jakoś wcześniej suczynę przewieźć.

Lepiej by było wcześniej , bo jak ja wyjadę , to może być problem z logistyką :evil_lol:

Posted

edytuję bo jużwiem, że to tyle kosztuje, ale jednak poszukajmy jeszcze czy ktoś by nie wziął jej przy okazji bo pieniążki potrzebne będą na hotel, a mało ich, na wątku nie mamy zbyt dużo ludzi :shake: