BIANKA1 Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 malawaszka napisał(a):skończyło się allegro Gabi, odnowiłam wyróżnione - nikt nie dzwonił? :placz: Nikt . Jak wróci do schronu to już po niej .:-( A dłużej zostać nie może :shake: Quote
weszka Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 Jedynym wyjściem będzie chyba hotel... Malawaszko czy mosii by ją przyjęła? Quote
madziamn Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 może rzeczywiscie zabrac ją do hoteliku bo biedactwo do schronu wrócic nie moze a domku na szybko się nie znajdzie bo cięzko tu o ludzi bez zwierzat-kota czy psa Quote
BIANKA1 Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 Z psami nie ma problemu . Ona z uporem rzuca się na koty . Dla człowieka jest fajna , nie brudzi w domu . Co do hoteliku , to jest problem finansowy . Ani p Lucyna , ani ja nie mozemy pomagac w kosztach utrzymania . Quote
weszka Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 Po konsylium sznaucerowych ciotek :razz: w składzie ja, Amiga i malawaszka ustalono wstępnie że Gabi może przyjechać do hotelu u p. Tomka czyli w Lednicy k/Krakowa. Pieniądze na to powinny być, opieki nie zabraknie głównie dzięki niezastąpionej Amidze :loveu:. Potrzebne teraz tylko dopracowanie szczegółów głównie finansowych no i kwestia transportu. Myślę że w ciągu paru dni uda się sprawę dogadać. Quote
BIANKA1 Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 weszka napisał(a):Po konsylium sznaucerowych ciotek :razz: w składzie ja, Amiga i malawaszka ustalono wstępnie że Gabi może przyjechać do hotelu u p. Tomka czyli w Lednicy k/Krakowa. Pieniądze na to powinny być, opieki nie zabraknie głównie dzięki niezastąpionej Amidze :loveu:. Potrzebne teraz tylko dopracowanie szczegółów głównie finansowych no i kwestia transportu. Myślę że w ciągu paru dni uda się sprawę dogadać. Serio ? A ile kosztuje ten hotelik ? Ja nawet nie mam jak bazarków robic , bo tam gdzie jadę nie ma poczty :shake: No i nawet nie mam nic ciekawego na bazarki :roll: A P Lucyna to nawet netu nie ma :cool1: Quote
malawaszka Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 Bianka porozmawiaj z Panią Lucyną czy da radę jeszcze wytrzymać z Gabi czy już kompletnie nie bo wiadomo domowy tymczas to domowy tymczas, a hotel to nie warunki domowe - tam Gabi będzie w budzie, wiadomo, że lepsze to niż schron bo jest opieka i spacery i odwiedziny Amigi i innych kochanych dziewczyn z dogo, ale zawsze to buda, więc to traktujmy jako ostateczność, jak P. Lucyna już nie da rady z Gabi, a domku nie będzie widać na horyzoncie - po prostu powiedz Jej, że jest taka opcja i daj znać jak się na to zapatruje Quote
weszka Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 No serio, serio :) Hotelik kosztuje 15 zł za dobę ale kasa raczej nie będzie akurat tutaj problemem ;) Jeszcze chwilkę i dogadamy logistykę ;) Quote
BIANKA1 Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 Ja codziennie rozmawiam z p Lucyną . Tam jest kilka kotów , wszystkie ze schronu , niektóre ze smoczka . Ufne . Nie mają w zwyczaju uciekać przed psem . Gabi jest w domu , a koty muszą siedzieć na dworze . Teraz zrobiło się zimno i muszą być w domu . Gabi przez to musi byś w kagańcu i przywiązana do nogi od stołu . P Lucyna jest umęczona całą sytuacją . Wie , że oddanie jej do schronu to dla Gabi wyrok . Ale jej pomoc nie może odbywać się kosztem własnych zwierząt . P Lucyna jest zdenerwowana i rozgoryczona . Sytuacja jest bardzo napięta . P Lucuna ma jeszcze inne tymczasy ze schronu w domu . Sama je finansuje . Moją kudłatą bandę i wiele innych schroniskowych kudłaczy strzyże gratis . Robi bardzo dużo dla zwierząt . Ale nie jest w stanie pomóc więcej Gabi :-( Quote
GoskaGoska Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 chyba faktycznie trzeba by bylo já dac gdzies w platne miejsce :shake: bo w schronie jeszcze já uspiá, a czy ona ma jakies aktualne ogloszenia, czy Negri wie o niej??zeby Niemcá proponowac sunié? Quote
malawaszka Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 ma stale wyróżnione allegro, wyróżnioną alegratkę, była w metrze i nic :shake: potrzebny transport do Krakowa skoro sytuacja jest aż tak zła Quote
GoskaGoska Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 no tylko ze w metrze była w złym czasie jak ludzie o świętach myśleli a nie o psach :shake: Bianka porozmawiają z P.Lucynką - zeby było wiadomo na 100% czy da sunię do Krakowa - tylko dziewczyny trzeba się liczyć ze z kasą będzie cięzko :roll: Quote
malawaszka Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 odnowiłam cafeanimal - może się uda znowu trafić do metra, będę odnawiała do skutku Quote
BIANKA1 Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 Rozmawiałam z p Lucyną . Odda Gabi . W sensie , że zgadza się ją oddać do hoteliku :cool3: Bo padło takie pytanie , czy odda ją do hoteliku do budy . Quote
madziamn Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 ja podnoszę narazie tylko tyle mogę zrobic Quote
xmartix Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 BIANKA1 napisał(a):Serio ? A ile kosztuje ten hotelik ? Ja nawet nie mam jak bazarków robic , bo tam gdzie jadę nie ma poczty :shake: No i nawet nie mam nic ciekawego na bazarki :roll: A P Lucyna to nawet netu nie ma :cool1: i co z tą sprawą hoteliku u p. Tomka??? Quote
BIANKA1 Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 malawaszka napisał(a):no to potrzebny transport Gabi jest ciągle na stanie schroniska . P Lucyna chce ją zwrócić , i żeby ją adoptować ze schroniska . Muszę porozmawiać , jak to załatwić , bo my z naszego schronu nie bierzemy papierów na siebie . Ale za transportem mozna się rozglądać , tylko jak to ma być w niepracujące dni albo po godzinach pracy schronu , to sama nie wiem :roll: Quote
weszka Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 To zaczynamy kombinować z transportem :roll: Chyba że Gabi może zostać jeszcze do ok. 10-13 maja to wtedy moja siostra będzie we Wrocławiu i by ją wzięła :roll: ale może uda się akurat jakoś wcześniej suczynę przewieźć. Quote
BIANKA1 Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 weszka napisał(a):To zaczynamy kombinować z transportem :roll: Chyba że Gabi może zostać jeszcze do ok. 10-13 maja to wtedy moja siostra będzie we Wrocławiu i by ją wzięła :roll: ale może uda się akurat jakoś wcześniej suczynę przewieźć. Lepiej by było wcześniej , bo jak ja wyjadę , to może być problem z logistyką :evil_lol: Quote
madziamn Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 trzymam kciuki za powodzenie akcji transportowej suni Quote
AMIGA Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 No to będzie następny "Benio" i Fabio w hotelu?? A już mi brakowało podopiecznego :evil_lol: Quote
BIANKA1 Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 mamy transport , potrzebujemy minimum 200 zŁ na benzynĘ prosimy o pomoc !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
malawaszka Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 edytuję bo jużwiem, że to tyle kosztuje, ale jednak poszukajmy jeszcze czy ktoś by nie wziął jej przy okazji bo pieniążki potrzebne będą na hotel, a mało ich, na wątku nie mamy zbyt dużo ludzi :shake: Quote
Recommended Posts