majqa Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 Hm...ubył "interes", niech pojawi się domek dla niuni. Quote
malawaszka Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 bo ludzie nie kochają starych psów :-( wczoraj pisała do mnie babka o sznaucerkę srednią, o której dałam wzmiankę na ogłoszeniu o średniaczce z Rzeszowa 9 letniej - tamta była młoda i migiem znalazła dom nawet podpięta do innego ogłoszenia, zapytałam czy nie zainteresowała by się tą starszą sznaucerką, ale niestety.... taką odpowiedź dostałam - oto fragment idealnie obrazujący jakie jest nasze społeczeństwo: Tak ma Pani rację, Corsą nie jestem zainteresowana z powodu jej wieku. Przez moje życie przewineło sie już kilka psów i z powodów czysto egoistycznych nie chce urządzć kolejnego pogrzebu przynajmniej przez następne klilka lat (...)- do 4 lat - żeby jeszcz z nami pozyła i nie narażała mnie na kolejne rozmowy ośmierci z synem. ludzie po prostu myślą tylko o sobie :-( Quote
mru Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 dokładnie tak jest... "nie chcę, żeby pies mi umarł od razu, bo taaaaka wrażliwa jestem" :razz: u mnie przez ostatni rok przewinęło się 3 staruszków - pierwszy umarł po 4, drugi po 8 miesiącach da sie nie myśleć o sobie, da się znaleźć w tym jakiś plus, że one umarły przy nas. to trzeba przeżyć, jak wszystko w życiu. moją mamę ktoś też ostatnio zapytał dlaczego wzięliśmy starego, a nie młodego psa, przed którym jest jeszcze całe życie... no tak, świetne podejście. stare mogą zdychać po schronach - już nic ich nie czeka... ja bym odpowiedziała - właśnie dlatego, że tak mówisz. mała, hop :( Quote
kikou Posted March 9, 2009 Author Posted March 9, 2009 mru napisał(a):dokładnie tak jest... "nie chcę, żeby pies mi umarł od razu, bo taaaaka wrażliwa jestem" :razz: u mnie przez ostatni rok przewinęło się 3 staruszków........ ... no tak, świetne podejście. stare mogą zdychać po schronach - już nic ich nie czeka... ja bym odpowiedziała - właśnie dlatego, że tak mówisz. swieta racja, ja tez mam staruszki i nieraz mi mowia ludzie no ale po co? przeciez one zaraz umra... no wlasnie dlatego!!! zeby nie umieraly same, opuszczone, smutne, cierpiace... te kilka miesiecy, ktore mozemy im dac sa bezcenne!!!!! Quote
Lionees Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 kikou napisał(a):swieta racja, ja tez mam staruszki i nieraz mi mowia ludzie no ale po co? przeciez one zaraz umra... no wlasnie dlatego!!! zeby nie umieraly same, opuszczone, smutne, cierpiace... [SIZE="4"]te kilka miesiecy, ktore mozemy im dac sa bezcenne!!!!! Chyba tylko my tutaj to rozumiemy....:shake: Quote
Lionees Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 GoskaGoska napisał(a):pokazuj sie piesku, bo cie ukatrupia Oj tak,pokazuj się kochany.. Nawet ciężko "chodzić"po wątkach,bo dogo tak muli,że nawet święty straciłby cierpliwość:shake: Quote
malawaszka Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 ja o suni pamiętam, ale co z tego :-( czy ktoś robił jej allegro? - koniecznie wyróżnione trzeba Quote
majqa Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 Nie spadaj biedulko. :shake: Radość szczęściem Skarbusia nie może przesłonić realnej groźby wiszącej nad Tobą. :-( Quote
majqa Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 malawaszka napisał(a):ja o suni pamiętam, ale co z tego :-( czy ktoś robił jej allegro? - koniecznie wyróżnione trzeba Raczej nikt nie robił ale do niego niezbędne są dobre fotki, zbliżenia pycholka, oczek itp. Może jest szansa, że dziewczyny przy okazji bycia w schronie zrobią takie? Może coś jeszcze dojdzie z informacji o sunieczce (ile prawdy jest w tej jej mrukliwości - szczekliwości; minął kawałeczek czasu więc łudzę się, że pracownicy coś jeszcze zaobserwowali). Quote
Lionees Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 Kurcze jestem...przez to pogięte dogo będę siędziała do usr***ej śmierci i nadrabiała zaległości na wątkach:shake: Quote
Lionees Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 majqa napisał(a):Raczej nikt nie robił ale do niego niezbędne są dobre fotki, zbliżenia pycholka, oczek itp. Może jest szansa, że dziewczyny przy okazji bycia w schronie zrobią takie? Może coś jeszcze dojdzie z informacji o sunieczce (ile prawdy jest w tej jej mrukliwości - szczekliwości; minął kawałeczek czasu więc łudzę się, że pracownicy coś jeszcze zaobserwowali). Dziewczynki jak będziecie w schronie to prosimy o zdjęcia sunieczki..kurcze ma ona jakieś imię? Konieczne są zdjęcia do ogłoszeń,bo bez tego klapa,a babunia nie ma czasu na przestój:shake: Quote
malicja Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 pondosze! czy ona jest w lecznicy? jak sie czuje? Quote
Lionees Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 Niuna nie ma allegro,zaraz poproszę xmartix o zrobienie:modla: Quote
Lionees Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 xmartix napisał(a):sznaucer ka średnia- błaga o dom na ostatnie dni (581165591) - Aukcje internetowe Allegro może być? tel do mnie, zmienić na jakiś inny? Dziękujemy Słońce:loveu: Telefon może być do Ciebie,żaden problem;) Quote
xmartix Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 sznaucer ka średnia- błaga o dom na ostatnie dni (581165591) - Aukcje internetowe Allegro może być? tel do mnie, zmienić na jakiś inny? Quote
majqa Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 Jak bym nie usuwała Twojego telefonu. Powinno się natomiast koniecznie dodać Kikou 0 - 792 333 938 [email protected] . Zwiększa to szansę, że zawsze któraś z Was odbierze, a z kolei sama Kikou jest tu niezbędna. W razie godziny "W" ma szansę dopytać o jakieś szczegóły w schronie (gdyby ewentualny chętny coś jeszcze chciał wiedzieć). Aukcja cacanka!!! :loveu: Quote
malawaszka Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 [quote name='kikou'] to jak? uda się lepsze zdjęcia zdobyć? Quote
majqa Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 Kikou jest poza krajem ale z innego wątku (szpicka) wiem, że do schronu wybiera się Negri, może ona by mogła przy okazji obfocenia białaska? Quote
kikou Posted March 13, 2009 Author Posted March 13, 2009 na wrocławskim wątku ogólnym jest notatka, że prawdopodobnie sznaucerka trafi do dt w poniedziałek..... nie znam szczegółow w tej chwili.... Quote
malawaszka Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 no ja nie mogę znaleźć tego ogólnego wątku :placz: Quote
Recommended Posts