Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No piękny piesio !

Leży sobie zrelaksowany, super :)

A czemu pytasz o wizytę dla Bambi ? Coś Cię niepokoi czy tak tylko chcesz sprawdzić ?

( Oby to nie było coś poważnego..... :( )

Posted
12 godzin temu, kinia098 napisał:

No piękny piesio !

Leży sobie zrelaksowany, super :)

A czemu pytasz o wizytę dla Bambi ? Coś Cię niepokoi czy tak tylko chcesz sprawdzić ?

( Oby to nie było coś poważnego..... :( )

Pani Ania zabiera go na dłuuugie spacery, więc jest wreszcie porządnie wymęczony :) 

Bambiśkę chciałabym żeby ktoś zobaczył na żywo. Z opowieści DS wygląda mi to trochę tak, jakby ona była mocno przerażona. Wczoraj mi Pani powiedziała, że Bambi wystraszyła się większego psa. To do niej absolutnie nie podobne, ona wiecznie rozszczekana, nawet Cypisa przecież ustawiła w ciągu jednego dnia. Wydaje mi się, że sunia wcale się tam nie czuje bezpieczna, tylko DS się boi że możemy ją zabrać, więc nie mówią mi wszystkiego.

• Upvote 1
Posted
2 godziny temu, Agniesiulka K. napisał:

Pani Ania zabiera go na dłuuugie spacery, więc jest wreszcie porządnie wymęczony :) 

Bambiśkę chciałabym żeby ktoś zobaczył na żywo. Z opowieści DS wygląda mi to trochę tak, jakby ona była mocno przerażona. Wczoraj mi Pani powiedziała, że Bambi wystraszyła się większego psa. To do niej absolutnie nie podobne, ona wiecznie rozszczekana, nawet Cypisa przecież ustawiła w ciągu jednego dnia. Wydaje mi się, że sunia wcale się tam nie czuje bezpieczna, tylko DS się boi że możemy ją zabrać, więc nie mówią mi wszystkiego.

To trzymam kciuki, żeby udało się znaleźć kogoś do wizyty !!!

Posted
O 30.06.2016 o 16:18, BORYSboxer napisał:

Wiadomo jak tam Cypis w nowym domku się ma??

Agniesiulka jak Bambiśka??

I jeszcze przy okazji...zajrzyjcie proszę na ten wątek.Dziewczyna szuka pomocy dla swojej suczki

http://www.dogomania.com/forum/topic/336125-urocza-sunia-potrzebuje-domu/

Mówisz i masz! Wiadomość od Pani i zdjęcia Szczęściarza :) Imię jednak trafione :D

Witam

Lucky zachowuje się bardzo dobrze. Jest pojętny i szybko się uczy. Był na pierwszym spotkaniu z behawiorystką i jest dobrze. Ma nawyki psa łańcuchowego, terytorializm i strach przed psami (nie wszystkie) z tego powodu atakuje. To niepewność siebie i jest korygowana. Lucky bardzo dobrze chodzi na smyczy, ma czasem chwile, że ciągnie ale na hasło „równaj” zaraz dostosowuje się do mojego tępa chodzenia. Ma już swoje miejsca, gdzie radośnie machając ogonem i z nosem przy ziemi jest zupełnie zrelaksowany. W domu przepychanka o wchodzenie na kanapy i do łóżka, na co nie pozwalam i konsekwencja sprawia, że odpuszcza. Bardzo fajnie się z nim pracuje.

Jest kochany. Rokuje na dobrze ułożonego psa do czego będę dążyć. Będzie też praca w grupie z psami. Zaczyna też się bawić co jest dobrym znakiem.

W załączniku zdjęcia. Postaram się zrobić ze szkolenia.

Pozdrawiam

P1220009.JPG

P1220020.JPG

P1220031.JPG

P1220042.JPG

P1220049.JPG

P1220055.JPG

Wygląda na to, że rozpieściliśmy łobuza! U nas okupował kanapę notorycznie, więc pewnie się przyzwyczaił, no ale u nas jedna kanapa jest oficjalnie psią własnością no to można ;)

Bambiśka wróciła do nas, dłuuga historia.... Państwu trzeba na wstępie zwrócić honor, myśleli, że się wszystko samo ułoży, bali się poadopcyjnej wizyty bo wiedzieli, że się wyda że jest źle. Psica się ich bała, siedziała skubana na regale i patrzyła na nich z góry- moim zdaniem wrócił jej ten instynkt samozachowawczy z obwodnicy. Udało mi się nawiązać kontakt z wetką, która widziała Bambi i zasugerowała, żeby jednak ją zabrać, bo sunia potrzebuje bahawiorysty na już, jest dzika i trzęsie się ze strachu, na spacerach próbuje nawiać, a Państwo "kochają za mocno" . No to pojechaliśmy. Pani płakała, Pan nawet do nas nie wyszedł, Bambi poznała mnie dopiero po obwąchaniu i zaczęła szaleć z radości i szczekać (pierwszy raz od 10dni...).  Tak czy siak, z adopcji nici... A o to powitanie psiaków: 

Ale oczywiście behawiorysta nie będzie potrzebny, odespała i już normalnie rozrabia. Poza tym, że nieco wychudła i ma jakoś takie matowe futerko, to wszystko jest ok. Wybiegały się z Kejlą za wszystkie czasy dzisiaj, a my dostajemy buziaki od obu ;)

• Upvote 1
Posted

Skoda dziewczynki, nastresowała sie:(

Może ona się źle czuję w domu w którym nie ma innych psów.

Moja Luna boi się mężczyzn, choć już dużo mniej ale ufa  tym którzy są z psami sama potrafi podejść do nich.

Wieści o Cypisie cudowne:)

Posted

Wieści fajne,ale jak dla mnie to Cypiskowi brakuje czworonożnego przyjaciela.Jakiś smutny się wydaje,ale może to tylko wrażenia...

A Bambiśka,ewidentnie najlepiej czuje się właśnie u Was...

Posted

Cypisek coś niechętnie reaguje na czworonożnych przyjaciół, co właściwie trochę mnie dziwi. Chociaż i tutaj mu się zdarzało naszczekać na jakiegoś psa zza płotu. Myślę, że te smutki to raczej wymęczenie, ma teraz aktywny żywot, pewnie chwilę potrwa zanim się przestawi, ale to przecież dla niego dobrze. Mało kto się teraz decyduje na więcej niż jednego psa. Fafik u mnie przez 7 lat był sam i też mi się zdawało, że nie potrzebuje towarzystwa. Teraz dopiero widzę jakie to ma znaczenie. Tak samo Kejla, gdyby nie Bambi nawet bym nie przypuszczała, że ona potrafi tak biegać! Gdyby była sama pewnie bym się o tym nigdy nie dowiedziała... 

A Bambi zostaje u nas, klamka zapadła :) Zresztą teraz jest mi bardzo potrzebna, bo są już u nas szczeniory od weta i Bambi je "pasie" w ogródku jak mawia Tz :) A ja mam pewność, że się żaden nie odłączy od grupy.

• Upvote 1
Posted

U mnie podobnie było z kròlikiem...przez pierwszy rok jak była sama to nie wiedziałam o niej wielu rzeczy np.że potrafi wskakiwać bez problemu na meble a jak adoptowalismy jej towarzysza to się dziewczyna rozluźniła,pokazywał jej jak powinien zachowywac sie kròlik...teraz znów jest sama... :(

Agniesiulka pokaż szczeniorki :)

Posted
4 godziny temu, BORYSboxer napisał:

U mnie podobnie było z kròlikiem...przez pierwszy rok jak była sama to nie wiedziałam o niej wielu rzeczy np.że potrafi wskakiwać bez problemu na meble a jak adoptowalismy jej towarzysza to się dziewczyna rozluźniła,pokazywał jej jak powinien zachowywac sie kròlik...teraz znów jest sama... :(

Agniesiulka pokaż szczeniorki :)

Poszła pw :)

Posted

Piękne zdjęcia z domu Cypisa i bardzo dobre wieści !

Fajnie, że Bambi do Was wróciła. Podobny kłopot miałam z tymczasem Kostusiem (kotem), ale na razie w domku jest ok.

Kciuki za szczeniaczki !

Posted

Agnieszko sądzę,że Cypis zostanie w tym domku już na zawsze,w związku z tym chcę Tobie z całego serca podziękować za opiekę nad Cypiskiem a także za ogromną pomoc jaką wniosłaś.Dzięki Twojej pomocy I determinacji Cypis-Lucky ma swój dom.DZIĘKUJĘ Z CAŁEGO SERCA.

Znalezione obrazy dla zapytania emotikony kosz z kwiatami

Posted
20 godzin temu, Anula napisał:

Agnieszko sądzę,że Cypis zostanie w tym domku już na zawsze,w związku z tym chcę Tobie z całego serca podziękować za opiekę nad Cypiskiem a także za ogromną pomoc jaką wniosłaś.Dzięki Twojej pomocy I determinacji Cypis-Lucky ma swój dom.DZIĘKUJĘ Z CAŁEGO SERCA.

Znalezione obrazy dla zapytania emotikony kosz z kwiatami

A pewnie, że zostanie! Dobrze psisko trafiło, był z Pańcią na wirusówkach, wzięli się porządnie za leczenie uszysk, a w wolnych chwilach trenują grzeczność i posłuszeństwo :)

Tęsknię za nim... Oczywiście cieszę się, że jest szczęśliwy, ale miło by było się z nim jeszcze poprzytulać ;) A nie wiem czy się chwaliłam, ale Pani Ania obiecała mi jego portret! Będę miała pamiątkę :D

No i przestańcie mi tu dziękować, bo aż nie wypada ;) To pies- ideał, spędziłam z nim tu naprawdę wspaniały czas! 

EDIT: 

Oto Lucky! 

Posted

Czarnuszku cudnoe zycie cudne

i niechaj tak trwa i trwa kochany Ksieciuniu

sciskam kciukam calunki czas  i za Agnesiulkowe stadeczko stokroc

przecudenka przecudenka za serce chwytaja i w sercu radosnie zostaja images+%283%29.jpg

• 3 weeks later...
Posted

Agniesiulka dziękujemy.Jaki on jest piękny,wolny i szczęśliwy.Patrząc na pierwszą stronę na zdjęcia to aż dreszcze przechodzą,że takie miał życie biedny.

Posted

Piękny pies. Widać ,że ma wspaniałe warunki.

Tak sobie pomyślałam ,że może podsunąć pani pomysł ,aby sprawiła mu miski na stojaku.

• Upvote 1
Posted
53 minut temu, Poker napisał:

Piękny pies. Widać ,że ma wspaniałe warunki.

Tak sobie pomyślałam ,że może podsunąć pani pomysł ,aby sprawiła mu miski na stojaku.

Dobry pomysł ! Widać, że mu trochę za nisko...

Piękne zdjęcia, trafił do super domu !

W końcu szczęśliwy, z człowiekiem przez cały dzień, w końcu spacerki do woli... ! :)

• 1 month later...