Jump to content
Dogomania

Bezdomna sunia Aschita stała się członkiem wspaniałej Rodziny. Jej dzieci też szczęśliwe w swoich domach :) Aschita - kolejny dramat psiej matki i jej ośmiorga dzieci w jednej z podzamojskich wsi.

Recommended Posts

Posted

Tak wszystko w porządku :) Pani Ania niezwykle spokojnie i cierpliwie wpatruje się w Aschitkę i stara się odgadnąć jej potrzeby. Codziennie mam relacje gdzie są, co robią, jak zachowuje się Aschitka. Miłość do niej rozwija sie i kwitnie. Pani Ania coraz bardziej zachwycona Aschitką. Pani Ania napisała, że gdy okazuje suni dużo czułości, pieszczot wtedy gdy ona się tego domaga, to potem jest dużo spokojniejsza i już nie śledzi każdego kroku Pani Ani.

Państwo maja działkę, na której budują dom. Teraz w pierwszej kolejności postanowili zrobić ogrodzenie, żeby sunia mogła swobodnie biegać, gdy są na działce. Mam obiecane zdjęcia :)

• Upvote 2
Posted

2 minuty temu, Havanka napisał:

Zanosi się na kolejne, szczęśliwe zakończenie ! Mam nadzieję, ze ta miłość nigdy nie ostygnie i Aschitka będzie miała swoją panią do kochania !

Też tak to widzę :)

Nowe lepsze dogo - znowu kity :(

Posted

Czytam relacje elik  i łzy spływają mi po policzkach, bo przecież tego wszystkiego tak bardzo chcieliśmy dla Aschity odkąd zawitała do Murki!

Ogromnie się cieszę, ze sunia ma wspaniały domek  i dużo miłości, ciesze się, ze taka wspaniała z niej sunia i ze tak wspaniale trafiła :)

Chcę tez baaardzo, baardzo podziękować wszystkim, którzy tutaj przyczynili się do odmiany życia Aschity, a elik za tak duże zaangażowanie i  prowadzenie wątku suni i jej maluchów!

Posted
3 minuty temu, Tola napisał:

Czytam relacje elik  i łzy spływają mi po policzkach, bo przecież tego wszystkiego tak bardzo chcieliśmy dla Aschity odkąd zawitała do Murki!

Ogromnie się cieszę, ze sunia ma wspaniały domek  i dużo miłości, ciesze się, ze taka wspaniała z niej sunia i ze tak wspaniale trafiła :)

Chcę tez baaardzo, baardzo podziękować wszystkim, którzy tutaj przyczynili się do odmiany życia Aschity, a elik za tak duże zaangażowanie i  prowadzenie wątku suni i jej maluchów!

Tolu kochana ja też mam oczy w bardzo mokrym miejscu jak słucham co mówi lub czytam co mi napisze Pani Ania. Aschita bardzo, bardzo dobrze trafiła i Ty także masz w tym swój udział:)

Na koncie suni jest 701,95 zł.

Pani Ania zapłaciła przypadająca na Aschitę część kasy za transport i jutro zrobi przelew na konto hoteliku za karmę, którą Murka ostatnio  zakupiła.

Posted

Bardzo proszę o potwierdzenie, że sunia nie potrzebuje kasy. Kończy się bazarek m.in. dla Ashity,

Jej część przeznaczyłabym dla innej bidy. 

Posted
O 26.09.2016 o 09:53, Jo37 napisał:

Bardzo proszę o potwierdzenie, że sunia nie potrzebuje kasy. Kończy się bazarek m.in. dla Ashity,

Jej część przeznaczyłabym dla innej bidy. 

Bardzo dziękujemy :) Tak sunia jest już w swoim DS i wszystko wskazuje na to, że już nie potrzebuje kasy. Dostałam zdjęcia z DS i zaraz je wkleję.

Posted

Dostałam e-mail od pani Ani nowej opiekunki Aschity. Tego e-meila Pani Ania wysłała także do anecik, która przeprowadzała wizytę PA :)

Przekazuję e-mail w całości, ponieważ jest on skierowany także  do Was wszystkich, którzy mieliście swój udział w wyratowaniu Aschity z bezdomności.

Pani Elu i Aneto,

dziękuję za taki piękny prezent jakim jest dla mnie cudowna Aschitka, która podbiła moje serca, mojego męża Jurka i brata Andrzeja:-)
Jak na razie wszystko u nas dobrze, mam wrażenie, że Aschita już wie, że to moje zadanie jej pilnować, a nie na odwrót:-)

Od piątku wieczora do dzisiejszego popołudnia byłyśmy z Aschitą cały czas razem. Dziś pierwszy raz zostawiłam ją na 45 minut samą....i było ok.

Trudne rozstanie, a powrót bardzo radosny.
Pani Elu, chcę też za Pani pośrednictwem podziękować innym osobom, które opiekowały się i wspomagały Aschitkę.

Przesyłam kilka fotek.

Pozdrawiam serdecznie

Ania

P.S. Aschita ma już szelki  z przypiętym kółeczkiem z wygrawerowanymi moimi danymi.

Dwa pierwsze zdjęcia zrobione są na działce, gdzie państwo budują dom. Aschitka będzie więc panią na włościach :)

Aschita w DS I (1).jpg

Aschita w DS I (2).jpg

Aschita w DS I (3).jpg

Aschita w DS I (4).jpg

• Upvote 2
Posted

Jakie fajne zdjęcia. Jedna rzecz mnie niepokoi. Sunia jest bez obroży Nawet na zamkniętej działce

powinna mieć obrożę lub szelki z adresówką. Zawsze może się coś wydarzyć.

Posted
Teraz, Jo37 napisał:

Jakie fajne zdjęcia. Jedna rzecz mnie niepokoi. Sunia jest bez obroży Nawet na zamkniętej działce

powinna mieć obrożę lub szelki z adresówką. Zawsze może się coś wydarzyć.

Zgadzam się z Tobą :) ale przeczytaj post scriptum w e-mailu pani Ani :) Pisze, że sunia ma już szelki i adresówkę :)

Posted

A to Aschita jeszcze u mnie. Super psiak, gębusia roześmiana od ucha do ucha i te mądre oczka takie wpatrzone w człowieka.  I tylko głaskać i głaskać :)

Pani Aschity zapłaciła za podróż 120zł. Za zgodą elik Aschitka "dołoży " się do transportu Olinki. Bardzo dziękujemy :)

P1110376.jpg

P1110379.jpg

P1110394.jpg

Posted
3 godziny temu, elik napisał:

Zgadzam się z Tobą :) ale przeczytaj post scriptum w e-mailu pani Ani :) Pisze, że sunia ma już szelki i adresówkę :)

To ,że ma kupione nie znaczy, że ma założone.

Posted

Aschitka cudna, roeśmiany Pysio do zacałowania :)

A to zdjęcie we własnym posłanku wzruszające!

Miło z Państa strony, ze pomogli finansowo kolejnej suni Olince :)

Myślę, ze nie zaszkodzi poprosić Panią, aby zakładała suni te szelki i adresówkę, bo w tym pierwszym okresie wszystko może się zdarzyć.

Posted

I rozliczenie końcowe:)

Stan konta na 31 sierpień wynosił -263,50 zł

Wpłaty:

+263,50 zł elik

+146 zł DS Aschity (za karmę)

Razem: +146 zł

Koszty we wrześniu:

-195,50 zł hotelowanie 1-23.09

-6 zł Fiprex

-145,90 zł karma 7 kg

Razem: -347,40 zł

+146 zł - 347,40 zł = -201,40 zł

Pozostałość po hotelowaniu Aschity wynosi -201,40 zł.

Posted

Murko, bardzo dziękuję za opiekę nad Aschitką :)   gif bukiet.jpg

Przelew właśnie poleciał.

Nie wliczałam karmy (stąd ta mała różnica na plus), bo to sprawa pomiędzy Tobą, a DS :)

Posted

Za zgodą Pani Ani przekazuję  SMSa, jakiego dostałam przedwczoraj.

"Pani Elu przepraszam, że tak późno i nie musi Pani odpowiadać :) ale muszę to napisać: Aschita śpi sobie spokojnie na swoim posłaniu, jej brzuszek delikatnie faluje... a ja... ja jestem bezgranicznie szczęśliwa"

Rozczulające jest to, jak Pani Ania odbiera Aschitę.

Dowiedziałam się, że Aschita ma teraz na imię Endżi :)

Dzisiaj po raz pierwszy została sama w domu na całe pół dnia. Pani Ania dzisiaj pierwszy raz odkąd adoptowała sunię, poszła do pacy. Nie było żadnych niepożądanych zdarzeń :) Grzecznie czekała na powrót państwa. Coraz mniej boi się obcych psów. Już tylko przed dużymi czuje respekt. 

• Upvote 4
Posted

Dzisiaj na konto Aschity/Endżi wpłynęła kwota 20,00 zł od markofix1 - deklaracja na październik. Napiszę, że sunia jest już we własnym domku :)

Bardzo dziękujemy

gif  serca śle.gif

Posted

Myślę, że już możemy pomyśleć o podziale majątku pozostałego po suni. Na jej koncie, łącznie z tą dzisiejszą wpłatą, jest 520,45 zł.

Proponuję podzielić tą kwotę po równo na 3 psiaczki: Iskierkę, Tycię i Huzara. Iskierkę i Tycie znacie, a Huzar to psiak wyciągnięty z olkuskiej mordowni, adoptowany i zwrócony po 2 latach. Ma małe szanse na adopcję i praktycznie zero deklaracji, bo 90 % tylko do końca tego roku i to nie na pełny koszt miesiąca hotelowania.

Myślałam także o Halince, ale ona ma spory posag i w zasadzie już niewiele kasy potrzebuje, bo szczęście się do niej uśmiechnęło i za kilka dni będzie już grzała doopinkę we własnym  DS.

Czy akceptujecie moją propozycję ?