Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted

Timon ostatnio kilka razy stracił przytomność na kilka sekund. Albo ma padaczkę, albo problemy z sercem albo tłuszczak uciska na kręgosłup (jest na plecach). Jestem umówiona w krakowskiej Arce na wizytę. Mam dzwonić dzień przed wyjazdem. 

Posted

Wczoraj Timon zemdlał i nie mogłam czekać na wizytę w Arce. Zaniosłam go lecznicy i po badaniach okazało się, że nie ma to związku z tłuszczakiem. Jest to problem kardiologiczny, ma okrągłe, powiększone serce i arytmię. Pełny obraz jego zdrowia będzie jutro, jak będą wyniki z krwi. 

Posted

To ten szary staruszek na 2 ostatnich zdjęciach. Kochany piesek. Ma gule na plecach - to tłuszczak i trzeci weterynarz potwierdził, żeby nie ruszać.

Posted
12 godzin temu, tamb napisał:

To ten szary staruszek na 2 ostatnich zdjęciach. Kochany piesek. Ma gule na plecach - to tłuszczak i trzeci weterynarz potwierdził, żeby nie ruszać.

Zosua tez miala tluszczaka

I tez nieruszalismy- miala go do konca

Takie starenkie te Twoje pieski:(

Dobrze ze maja Ciebie

• Upvote 1
Posted

Z Timonem źle, ma zmiany (nowotworowe?) na wątrobie, płyn w jamie brzusznej podbarwiony krwią. Leki nasercowe zwiększą krwawienie w jamie brzusznej, bez leków będzie coraz gorzej. Dostał minimalną dawkę, jutro kolejna wizyta. Operacji może nie przeżyć ze względu na stan serca. Nagły problem, jaki u niego wystąpił sugeruje, że głównym powodem słabości jest płyn w brzuchu. Płyn poszedł do analizy i jeśli jest bardziej od niewydolności serca to będzie lepiej z rokowaniem i leczeniem. Jeśli od zmian w wątrobie to będzie źle. Nie znam się na sprawach medycznych, pisząc mogłam coś pokręcić czy wyrazić mało precyzyjnie. Ale nie o to teraz chodzi.

Posted
O 14.09.2016 o 12:03, tamb napisał:

tak bardzo mi przykro:(

jeśli to wątroba, to trzeba ją wspomagać, ja tak robię u mojego staruszka, ma zmiany nowotworowe, nieoperacyjne + steryd, może u Was też się sprawdzi?

w przyszłym miesiącu poproszę znów staruszkową skarpetę o pomoc dla Twoich Staruszków 

ps. coś mi nie działa na dogo i tekst mi się wkleja w cytat tamb:(

• Upvote 1
Posted

Dzisiaj Leszek był z Timonem u weterynarza a ja .... pojechałam po kotkę Agatkę do Krakowa bo prawie po roku wróciła z adopcji. Słów brak. Ja jestem padnięta, kotka Agatka w stresie a byli opiekunowie oddając ją byli uśmiechnięci i wyluzowani. Pretekst - czasem biją się z drugą kotką i Agatka sika po kątach. U mnie się nie biła i nie sikała. Nie wierzę w ani jedno słowo. Po roku zaczęły się bić kotki jak wcześniej razem spały? I żadnego żalu w czasie oddawania. Znudziła się i tyle. Nie mam już siły i serca do adopcji. Zostaje u mnie jako 9 kot i co będzie to będzie. Jestem rozczarowana i wściekła.

Posted

okropni ludzie. A dlaczego sami nie odwieźli Agatki? ja mam w umowie adopcyjnej punkt , który mówi ,że w razie rezygnacji z psa, DS odwozi go na swój koszt.

Posted

Agatka wszystko sobie przypomniała, śpi w starych miejscach, z kotami bardzo dobrze, z psami się nie spoufala ale się ich nie boi. Timonek bez zmian na gorsze "na oko", ma apetyt tylko taki cichy i wiotki jak się go bierze na ręce. Ma leki na kilka dni, jutro mam dzwonić do doktora i umówić się na kolejną wizytę. Będę dzwoniła w czasie podróży bo jutro wizyta Fizi w Krakowie. Mam nadzieję, że Fizia będzie grzeczna. Togaa dzisiaj podrzuci mi cerenię i dokumentację medyczną Fizi z przed lat. Babka Senta wróciła (na rękach) z podwórka, wpadła pupą do miski z wodą i w czasie wyciągania i wycierania zrobiła kupę. Szara codzienność.

Mam tak mało czasu i tyle nerwów. We wtorek i środę montaż dotyczący moich spraw zawodowych w Bielsku a w piątek pokazanie publiczne efektu. W czwartek też wyjazd do Krakowa zawodowy. A mnie się chce płakać z bezsilności i przemęczenia.

Posted
Godzinę temu, tamb napisał:

Agatka wszystko sobie przypomniała, śpi w starych miejscach, z kotami bardzo dobrze, z psami się nie spoufala ale się ich nie boi. Timonek bez zmian na gorsze "na oko", ma apetyt tylko taki cichy i wiotki jak się go bierze na ręce. Ma leki na kilka dni, jutro mam dzwonić do doktora i umówić się na kolejną wizytę. Będę dzwoniła w czasie podróży bo jutro wizyta Fizi w Krakowie. Mam nadzieję, że Fizia będzie grzeczna. Togaa dzisiaj podrzuci mi cerenię i dokumentację medyczną Fizi z przed lat. Babka Senta wróciła (na rękach) z podwórka, wpadła pupą do miski z wodą i w czasie wyciągania i wycierania zrobiła kupę. Szara codzienność.

Mam tak mało czasu i tyle nerwów. We wtorek i środę montaż dotyczący moich spraw zawodowych w Bielsku a w piątek pokazanie publiczne efektu. W czwartek też wyjazd do Krakowa zawodowy. A mnie się chce płakać z bezsilności i przemęczenia.

Tamara ...

wiesz, ja tak myslę sobie, że czasem przychodzą takie momenty w zyciu i psim i ludzkim ( i innym) gdy nie wiele już można pomóc...

Babcia Senta ma tak jak Zosia moja....nie raz narobiła pod siebie, potem się na tym ślizgnęła, rozjechała...ah...to było straszne, patrzenie, bezsilność, troska ponad siły...a miałam tylko ją jedną:( U Ciebie wszystkie tak mocno wiekowe pieseczki.... Żałuje, że do Bielska mam tak daleko...chociaż w wekend przydałoby się, żeby ktoś Cie odciążył. Nawet nie chce myśleć ile masz zmartwień:( Sama zresztą o tym piszesz....

Ściskam Cie ciepło...i sercem całym wspieram...

• Upvote 1
Posted

Cerenia zadziałała i Fizia była idealna w podróży. Ma ciśnienie w oku i jaskrę (to się łączy). Mam zakrapiać oko i 12 grudnia wizyta. Jak krople nie zadziałają to amputacja oka. Jak zadziałają to trzeba zakrapiać do końca życia. Z Timonem wizyta jutro o 10.15, na szczęście w Bielsku. Babka Senta zasypia z pyskiem w misce. Pojadła i się zmęczyła. Leszek ma oczy przerażone po dniu opieki przy zwierzakach tuż przed terminami zawodowymi. Ale podołał i podał ciepłą kolację. Zdążyłam zjeść i wypocząć.

• Upvote 1