Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='zulugula']Sprawa jest trudna. Mój TZ zakochany w psie. Ja wiem, że on nie chce go oddawać. Rozsądek nakazuje jednak dać mu szansę. Postanowiliśmy, że Dramek powinien mieć ogłoszenia. Jednak zostanie u nas na DT. Mam nadzieję, że Wnada mi wybaczy :evil_lol: Jeśli Dramek nie znajdzie domku przez okres paru miesięcy, to zostanie u nas na zawsze :p Ja jednak będę zablokowana jako DT. Dodam, że TZ nie odda go byle komu :cool3:[/quote]

:sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: Dramek - Ty szczęściarzu :loveu: A to dla wspaniałych opiekunów blond królewicza :Rose::Rose::Rose:

• Replies 807
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='zulugula']Sprawa jest trudna. Mój TZ zakochany w psie. Ja wiem, że on nie chce go oddawać. Rozsądek nakazuje jednak dać mu szansę. Postanowiliśmy, że Dramek powinien mieć ogłoszenia. Jednak zostanie u nas na DT. Mam nadzieję, że Wnada mi wybaczy :evil_lol: Jeśli Dramek nie znajdzie domku przez okres paru miesięcy, to zostanie u nas na zawsze :p Ja jednak będę zablokowana jako DT. Dodam, że TZ nie odda go byle komu :cool3:

[/quote]

Kochana! To bardzo rozsądne podejście! Pies tak czy inaczej ma dom, dobry dom! Ogłaszamy wobec tego malucha i szukamy naprawdę fajnej chaty, takiej jak u zulugulki ;):eviltong:!

Wszyscy wiemy, że Dram jest psem w wieku nieadopcyjnym, ale tak jak mówi zulugula trzeba dać mu szansę... a nuż ktoś się zakocha!

[B]A więc ogłaszamy psiaka!!!!

Na pewno pomoże[SIZE=4] AdaK[/SIZE], prawda????[/B] :cool3::evil_lol:

Posted

Zulugula:
"On najprawdopodobniej dostaje takiej furii, gdy jest odciągany na smyczy. Agresja obu psów wtedy narasta. Nie znam się na psiej psychologii. Wie ktoś, co robić w takiej sytuacji?"

Gałuszka w takich sytuacjach zaleca puszczenie smyczy u obu psów,ale w przypadku Dramcia to raczej niewykonalne...Poszukaj na stronach Wesołałapka"....tam jest sporo na ten temat...
Nie wiem,czy link wejdzie na dogo..:
[url=http://www.wesolalapka.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=133&Itemid=120]Nasze porady[/url]

Posted

[quote name='DIF']Kochana! To bardzo rozsądne podejście! Pies tak czy inaczej ma dom, dobry dom! Ogłaszamy wobec tego malucha i szukamy naprawdę fajnej chaty, takiej jak u zulugulki ;):eviltong:!

Wszyscy wiemy, że Dram jest psem w wieku nieadopcyjnym, ale tak jak mówi zulugula trzeba dać mu szansę... a nuż ktoś się zakocha!

[B]A więc ogłaszamy psiaka!!!!

Na pewno pomoże[SIZE=4] AdaK[/SIZE], prawda????[/B] :cool3::evil_lol:[/quote]

Konkurować z zulugulą?? Ojjj mocne wyzwanie :)

Posted

[quote name='Isadora7']Konkurować z zulugulą?? Ojjj mocne wyzwanie :)[/quote]

No tak.... Mój post treści ":ices_bla::scared:" zaginął bez śladu!

Broń boże nikomu nie chcę wchodzić w kompetencje, ale jakoś skojarzyłam, że Ada oferuje się z ogłoszeniami psiaków i tak jakoś mi wyszło ... :oops:

Posted

[CENTER][SIZE=3][B]Kto pomoże w ogłaszaniu psiaka??!![/B][/SIZE]

[SIZE=3][B]No i piękne allegro może ciocia Isadorka zrobi...[/B][/SIZE]

[SIZE=3][B] :modla::modla::modla:[/B][/SIZE]

[url=http://www.glitterfy.com/][img]http://img30.glitterfy.com/78/glitterfy034649371D38.gif[/img][/url]
[/CENTER]

Posted

czy są zebrane gdzieś razem info o psiaku - czy tylko te z 1-ej strony ?
a zdjęcia ?
przyznam że patrzyłam tylko na 1ą stronę i na ostatnią - wątek jest długi a ja nie mam za bardzo czasu zeby to wszystko czytać teraz,
zresztą tu nie o lekturę chodzi a o pomoc psiakowi -
moge mu pare ogłoszeń zrobić w internecie jeśli nigdzie nie ma - ale allegro to ktoś inny musiałby bo ja tam nie mam konta

a piesek jest w okolicach w Warszawy - jak rozumiem - ale gdzie na dt ? bo nie wiem co pisać .

Posted

[quote name='Dogo07']czy są zebrane gdzieś razem info o psiaku - czy tylko te z 1-ej strony ?
a zdjęcia ?
przyznam że patrzyłam tylko na 1ą stronę i na ostatnią - wątek jest długi a ja nie mam za bardzo czasu zeby to wszystko czytać teraz,
zresztą tu nie o lekturę chodzi a o pomoc psiakowi -
moge mu pare ogłoszeń zrobić w internecie jeśli nigdzie nie ma - ale allegro to ktoś inny musiałby bo ja tam nie mam konta

a piesek jest w okolicach w Warszawy - jak rozumiem - ale gdzie na dt ? bo nie wiem co pisać .[/quote]

Kochana! Będziemy bardzo wdzięczne za pomoc w ogłaszaniu Dramata.
Dram przebywa w DT u zuluguli w Warszawie.
Oto co napisała zula o Dramie w jednym z postów:
[quote name='zulugula']
Dramek powoli wraca do zdrowia. Żadne niebezpieczeństwo nie zagraża jego życiu. Może więc szukać wspaniałego domku. Uważam, że rozsądnie byłoby ogłaszać go jako psa "znalezionego" oraz "do adopcji". Można przystąpić do zmasowanego ataku ogłoszeń. Nie jestem dobra w kleceniu takich tekstów. Podaję jednak istotne informacje:
zdrowy: książeczka zdrowia + komplet badań (krew, RTG klatki piersiowej, EKG serca)
szczepienia wkrótce
wielkość 50 cm (17 kg - powinien ważyć 25-30 kg)
niezwykle łagodny (również dla dzieci i innych psów)
spokojny
zachowuje czystość w domu
nie niszczy podczas nieobecności
nie wyje
doskonale chodzi na smyczy
lubi wszelkie zabiegi pielęgnacyjne
nie ma choroby lokomocyjnej (śpi/leży spokojnie podczas podróży)
inteligentny, bystry, cudowny puchacz do przytulania
Nie ma z nim żadnych problemów. Jest niewiarygodnie grzeczny. Wzbudza powszechny zachwyt podczas spacerków. Zjawiskowo piękny.
[/quote]

Wiek psa został zweryfikowany do 10-12 lat. No i okazał się owczarkiem katalońskim:

[URL="http://www.fotosik.pl/"][IMG]http://images41.fotosik.pl/78/59d9839842543393med.jpg[/IMG][/URL]

albo w "typie rasy":cool3:

Posted

[quote name='Dogo07']czy są gdzieś zdjecia pieska oprócz 1ej strony
- np. jego mordeczki :)[/quote]

[COLOR=black][FONT=Verdana]Zdjęcia zaczynają się od strony 15 i już ciągna niemal do końca wątku :)[/FONT][/COLOR]

Owczarek Kataloński szuka domu:

[COLOR=black][FONT=Verdana]Dramek jest psem bardzo stabilnym emocjonalnie. Łagodny i ufny wobec ludzi. Nie sposób wyprowadzić go z równowagi. Bardzo lubi dzieci i wykazuje wobec nich wielką cierpliwość. To 100% łagodności. Dram toleruje towarzystwo innych psów. Bardzo szybko się z nimi zaprzyjaźnia. Jeśli jednak pies staje się wobec niego agresywny, to Dramek nie pozostaje dłużny. Dram zachowuje w domu czystość i nie sprawia najmniejszych kłopotów. Potrafi zostawać sam w domu: nie hałasuje przy tym, nie niszczy. Jest opanowany i spokojny. Dramek uwielbia pieszczoty i wszelkie zabiegi pielęgnacyjne (szczotkowanie, czyszczenie oczu i uszu). Dram jest czujnym pieskiem, ale jednocześnie nie jest hałaśliwy. Potrafi chodzić na smyczy. Dramek jest przyzwyczajony do jedzenia suchej karmy. To bardzo grzeczny pies. W swoim życiu doznał wiele złego. Został znaleziony w stanie skrajnego wycieńczenia i odwodnienia. Dzięki pomocy wolontariuszy i interwencji weterynarza, udało sie go uratować. Dramek ma komplet badań, z których wynika, że jest w pełni zdrowy i w bardzo dobrej kondycji jak na swój wiek (ok. 10 lat). W takcie badania RTG klatki piersiowej, wykryto w jego ciele śrut. Dramek mimo wszystko kocha ludzi i jest bardzo ufny. Cieszy się życiem. Do szczęścia potrzebuje jednak "swojego człowieka", który zapewni mu miłość i bezpieczeństwo do końca życia. Nie wiadomo jaka była przeszłość tego psa. Wierzyc się nie chce, że ktoś mógł wyrzucić tak cudowne zwierze. Może został wykradziony? Przecież to 100% owczarek kataloński - najprawdopodobniej sprowadzony zza granicy. Dramek mierzy 53 cm i waży ok 20 kg. Doskonale czuje się w mieszkaniu w bloku. Dom z ogródkiem, byłby dla niego rajem :) Psiak jest w pełni zdrowy, odrobaczony, ma założoną książeczkę zdrowia, a wkrótce czekają go szczepienia. Dramek przebywa aktualnie w Warszawie. W miarę możliwości, istnieje możliwość dowiezienia psa do innego miasta w Polsce.[/FONT][/COLOR]

Posted

[quote name='Nata']Dzisiejszy dzień jest niezwykły Mieszkam sobie pod Poznaniem w małej wiosce Od pewnego czasu fascynuje sie katalonczykami Nawiazalam nawet kontak z hodowla z Niemiec, bo w Polsce z tego co wiem tej rasy sie nie hoduje Wracam dziesiaj ze spaceru z moimi psiurami i widze pare idaca ze smiesznym kudlaczem Krotka wymiana zdan o pieskach Tak sie przygladam ich psiurowi i......to katalonczyk!!! Jeszcze nie moge uwierzyc Spotkac u mnie na wsi katalonczyka to tak jak zobaczyc tramwaj [B]Okazalo sie ze jakies 8 lat temu byla w Polsce hodowla katalonczykow[/B] Szkoda ze teraz nikt sie nie zainteresowal ta rasa Potrzebuje troche czasu zeby ochlonac :P[/quote]

Post z 2004 roku. Więc możliwe, że Dramek jest jeszcze z tamtejszego miotu :roll: (czyli 12 lat).

Posted

nie wiem czy po 12 latach tatuaż byłby jeszcze widoczny

Dramaciku - dalej szukamy domku !!!

A może by mu jakieś plakaty duże porobić i porozwieszać np. na osiedlach czy przy lecznicy - ale ja tylko z pomysłem bo nie mam możliwości ani żeby coś takiego zrobić ani nawet sobie wydrukować :(