Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Plany działania gminy to nie są tajne dokumenty. Być może mogą jeszcze nie mieć planu na ten rok, bo mają obowiązek opracować chyba do końca marca każdego roku, ale nie zaszkodzi się o niego już pytać. Niech wiedzą, że ktoś się tym interesuje.

Posted

Kurczę, od piątku w nocy jestem wyjechana na ponad tydzień, a tu trzeba działać :( Jeśli mazowszanka mogłaby ją wziąć od maja, to ubłagam domowników, żeby u nas mogła być do maja. Jeśli nie pożre mi kotów, to z piesem powini się dogadać. Tylko musiałaby być po sterylce. Czy jest gdzie zrobić jej sterylkę? Macie pomysł? 

• Upvote 1
Posted

O plan gminy dowiem się trochę" od tylca" bo pracuje tam moja dalsza kuzynka. Trochę głupio, bo dzwonię do niej tylko w sprawie psów ale trudno.. Jeśli chodzi o samą sterylizację to napewno na terenie gminy tego nie robią. Jest dwóch wet. jeden od krów i koni a drugi, który zajmuje się mniejszymi stworzeniami nie przeprowadza zabiegów operacyjnych. Wiem to na pewno. Nawet nie ma do tego przygotowanego gabinetu. Marzena często jeździ do niego z wiejskimi kotami ale na sterylizację musi je zabierać do Warszawy Po za tym sunia po zabiegu wróciła by do kojca a tam nikt nie sprawdzi czy jest wszystko w porządku.

Posted

A nie da się suni gdzieś umieścić w Warszawie np.na tydzień do dwóch tygodni i zrobić tam sterylkę? Dla suni to ogromna szansa się pojawiła u agat21 DT.Trzeba wszystko zrobić aby się tak stało.Może Lecznica by ją przetrzymała po sterylce?

Posted

śliczna jest

z gminami jest różnie  - moja gmina - porazka, sama procedura zgloszenia psiaka i zeby gmina zlecila jego zgarniecie, to pewnie ze 2 tygodnie,

ale np. obok - Warka, czy Kozienice - już sensownie jest, moze dlatego ze to jednak miasta, a u mnie wies

ma wydarzenie na fb? ja w ogole bym sprobowala zglosic do Fundacji, może Psi Anioł, szczególnie, jeśli jest podejrzenie, ze ciężarna

Posted

auraa, mój  malutki staruszek ma zwężenie tchawicy i dostaje theovent, spironol i jest okej. Antybiotyki?...

A sunia jest cudna, zapłacę za sterylkę, tylko zabierzcie ją z tego kojca. Ja utrzymuję  w hoteliku identycznego psiunia, tylko ciut większego, wyrzuconego ( na szczęście, bo wisiał na łańcuchu 3 lata i mieszkał w jamie ziemnej)..Kocham czarnulki! ale tak jak auraa mam pięć staruszków różnokolorowych w domu i problemy geriatryczne non-stop...

• Upvote 1
Posted

Dzwoniłam do gminy. w sprawie sterylizacji oczywiście trzeba czekać na decyzję wójta.  Sterylizacja może być przeprowadzona w Mińsku Maz. ale potem sunia wraca do kojca. Oni tez sie zastanawiają czy nie jest w ciąży! Brakuje mi pomysłów. Czy znacie kogoś z Mińska Maz.?

Ta malutka jest śliczna. Biedne te łapinki...

Posted
6 godzin temu, agat21 napisał:

Czy to biedactwo ma krzywicę łapek? W jakim jest wieku?

Co do wieku, są różne opcje. Raz jest młoda a raz ma około 10 lat.

Podobno ma ruchome stawy, uwarunkowane genetycznie. Z tylnymi łapkami też nie jest najlepiej. tyle udało mi się wyciagnać informacji

Posted
5 minut temu, auraa napisał:

Biedactwo a ma swój  wątek? Gdzie ona w ogóle teraz jest?

Znalazłam ją na wydarzeniu facebooka. Nie ma wątku. Jest w Fundacji Nero w Sochaczewie. We wrześniu były takie 3 sunie, złapano tylko jedną. Zastanawiam się nad adopcją. Rozmawiałam z Panią w grudniu. Pani miała się okreslić, jakie ma plany w stosunku do niej, Na poczatku mieszkała w budzie. Teraz przeniesiono ją do domu.

mor4.jpg

mor6.jpg