elik Posted February 25, 2016 Posted February 25, 2016 Plany działania gminy to nie są tajne dokumenty. Być może mogą jeszcze nie mieć planu na ten rok, bo mają obowiązek opracować chyba do końca marca każdego roku, ale nie zaszkodzi się o niego już pytać. Niech wiedzą, że ktoś się tym interesuje. Quote
agat21 Posted February 25, 2016 Posted February 25, 2016 Kurczę, od piątku w nocy jestem wyjechana na ponad tydzień, a tu trzeba działać :( Jeśli mazowszanka mogłaby ją wziąć od maja, to ubłagam domowników, żeby u nas mogła być do maja. Jeśli nie pożre mi kotów, to z piesem powini się dogadać. Tylko musiałaby być po sterylce. Czy jest gdzie zrobić jej sterylkę? Macie pomysł? 1 Quote
auraa Posted February 25, 2016 Author Posted February 25, 2016 O plan gminy dowiem się trochę" od tylca" bo pracuje tam moja dalsza kuzynka. Trochę głupio, bo dzwonię do niej tylko w sprawie psów ale trudno.. Jeśli chodzi o samą sterylizację to napewno na terenie gminy tego nie robią. Jest dwóch wet. jeden od krów i koni a drugi, który zajmuje się mniejszymi stworzeniami nie przeprowadza zabiegów operacyjnych. Wiem to na pewno. Nawet nie ma do tego przygotowanego gabinetu. Marzena często jeździ do niego z wiejskimi kotami ale na sterylizację musi je zabierać do Warszawy Po za tym sunia po zabiegu wróciła by do kojca a tam nikt nie sprawdzi czy jest wszystko w porządku. Quote
auraa Posted February 25, 2016 Author Posted February 25, 2016 Kiedyś miałyśmy zniżki na SGGW ale teraz już tam nie ma szpitala. Quote
agat21 Posted February 25, 2016 Posted February 25, 2016 Po sterylce mogłaby już przyjść do mnie, wracam w drugim tygodniu marca 1 Quote
Anula Posted February 25, 2016 Posted February 25, 2016 A nie da się suni gdzieś umieścić w Warszawie np.na tydzień do dwóch tygodni i zrobić tam sterylkę? Dla suni to ogromna szansa się pojawiła u agat21 DT.Trzeba wszystko zrobić aby się tak stało.Może Lecznica by ją przetrzymała po sterylce? Quote
sylwija Posted February 25, 2016 Posted February 25, 2016 śliczna jest z gminami jest różnie - moja gmina - porazka, sama procedura zgloszenia psiaka i zeby gmina zlecila jego zgarniecie, to pewnie ze 2 tygodnie, ale np. obok - Warka, czy Kozienice - już sensownie jest, moze dlatego ze to jednak miasta, a u mnie wies ma wydarzenie na fb? ja w ogole bym sprobowala zglosic do Fundacji, może Psi Anioł, szczególnie, jeśli jest podejrzenie, ze ciężarna Quote
zachary Posted February 25, 2016 Posted February 25, 2016 auraa, mój malutki staruszek ma zwężenie tchawicy i dostaje theovent, spironol i jest okej. Antybiotyki?... A sunia jest cudna, zapłacę za sterylkę, tylko zabierzcie ją z tego kojca. Ja utrzymuję w hoteliku identycznego psiunia, tylko ciut większego, wyrzuconego ( na szczęście, bo wisiał na łańcuchu 3 lata i mieszkał w jamie ziemnej)..Kocham czarnulki! ale tak jak auraa mam pięć staruszków różnokolorowych w domu i problemy geriatryczne non-stop... 1 Quote
Perełka1 Posted February 25, 2016 Posted February 25, 2016 śliczna, dla wielbicieli czarnych psów ta sunia szuka domu Quote
auraa Posted February 26, 2016 Author Posted February 26, 2016 Dzwoniłam do gminy. w sprawie sterylizacji oczywiście trzeba czekać na decyzję wójta. Sterylizacja może być przeprowadzona w Mińsku Maz. ale potem sunia wraca do kojca. Oni tez sie zastanawiają czy nie jest w ciąży! Brakuje mi pomysłów. Czy znacie kogoś z Mińska Maz.? Ta malutka jest śliczna. Biedne te łapinki... Quote
auraa Posted February 26, 2016 Author Posted February 26, 2016 Może na czas po operacji jakiś hotel ? Quote
Poker Posted February 26, 2016 Posted February 26, 2016 45 minut temu, auraa napisał: Może na czas po operacji jakiś hotel ? A potem dokąd? Quote
Poker Posted February 26, 2016 Posted February 26, 2016 52 minut temu, auraa napisał: do Agat21 To super. Quote
agat21 Posted February 26, 2016 Posted February 26, 2016 15 godzin temu, Perełka1 napisał: śliczna, dla wielbicieli czarnych psów ta sunia szuka domu Czy to biedactwo ma krzywicę łapek? W jakim jest wieku? Quote
auraa Posted February 26, 2016 Author Posted February 26, 2016 No więc sprawy się z grubsza układają.... Quote
Perełka1 Posted February 26, 2016 Posted February 26, 2016 6 godzin temu, agat21 napisał: Czy to biedactwo ma krzywicę łapek? W jakim jest wieku? Co do wieku, są różne opcje. Raz jest młoda a raz ma około 10 lat. Podobno ma ruchome stawy, uwarunkowane genetycznie. Z tylnymi łapkami też nie jest najlepiej. tyle udało mi się wyciagnać informacji Quote
auraa Posted February 26, 2016 Author Posted February 26, 2016 Wygląda na młodziutką, zmęczoną życiem sunieczkę. Oczka ma takie smutne... Quote
Perełka1 Posted February 26, 2016 Posted February 26, 2016 6 minut temu, auraa napisał: Wygląda na młodziutką, zmęczoną życiem sunieczkę. Oczka ma takie smutne... podobno jest mało ruchliwa. Podejrzewam, że bolą ją te łapki. Quote
auraa Posted February 26, 2016 Author Posted February 26, 2016 Biedactwo a ma swój wątek? Gdzie ona w ogóle teraz jest? Quote
Nadziejka Posted February 26, 2016 Posted February 26, 2016 Bidunie o matuniu moja matuniu ....dwie biidluinki ...ech Quote
Perełka1 Posted February 26, 2016 Posted February 26, 2016 5 minut temu, auraa napisał: Biedactwo a ma swój wątek? Gdzie ona w ogóle teraz jest? Znalazłam ją na wydarzeniu facebooka. Nie ma wątku. Jest w Fundacji Nero w Sochaczewie. We wrześniu były takie 3 sunie, złapano tylko jedną. Zastanawiam się nad adopcją. Rozmawiałam z Panią w grudniu. Pani miała się okreslić, jakie ma plany w stosunku do niej, Na poczatku mieszkała w budzie. Teraz przeniesiono ją do domu. Quote
auraa Posted February 26, 2016 Author Posted February 26, 2016 Tu już wygląda na starszą. Strasznie biedna.. Quote
Poker Posted February 26, 2016 Posted February 26, 2016 1 godzinę temu, auraa napisał: No więc sprawy są z grubsza układają.... czyli ? Quote
Recommended Posts