Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bo jest bardzo bojaźliwa, nie podchodzi i nie daje się złapać a jej panowie nie chcą współpracować a wręcz przeciwnie, oskarzali nas o to , że zabieramy psy po to żeby je usypiać. Więcej informacji o całej sytuacji jest na wątku Kulki

Posted

Wiem ,że nie zbawię całego świata. Wiem jednak, że jeśli nie znajdę domu dla tych małych a zwłaszcza suni to to najdalej za rok będe miała kolejnę szczeniaki bo ona pójdzie do kolejnego pijaczka (oni bardzo lubią malutkie suczki).Oczywiście będzie na podwórzu , bo po co w domu, głodna  itd.

Krysia z Marzeną chcą przez wakacje oswoić sunię, tak aby ją złapać bez pomocy facetów i wysterylizować.

Posted
18 godzin temu, auraa napisał:

Wiem ,że nie zbawię całego świata. Wiem jednak, że jeśli nie znajdę domu dla tych małych a zwłaszcza suni to to najdalej za rok będe miała kolejnę szczeniaki bo ona pójdzie do kolejnego pijaczka (oni bardzo lubią malutkie suczki).Oczywiście będzie na podwórzu , bo po co w domu, głodna  itd.

Krysia z Marzeną chcą przez wakacje oswoić sunię, tak aby ją złapać bez pomocy facetów i wysterylizować.

I to jest najlepszy pomysł! Zabranie od nich suni, będzie skutkować tym, że wezmą kolejną i historia rozpocznie się od początku :(

Posted

Nadeszły jeszcze dwie wpłaty dla Olinka.Od Pani Krysi-50,00zł i od Pani Zofia O.-300,00zł.

Olinek już jest od 14.05.16 w swoim domku. auraa może te pieniążki w kwocie 350,00zł odeślę Tobie i przeznaczysz je na sterylkę Kulki albo dla tych nieszczęsnych szczeniaczków.Daj znać,na razie tej kwoty nie ujmowałam jeszcze w rozliczeniu końcowym.

Z Hotelikiem finanse są rozliczone.

Posted

Anula, to prawda ,że będziemy miały sporo wydatków w związku z suczką i szczeniakami. Dziewczyny chcą suczce kupić jakąś budę i " wypożyczyć "ją facetom, żeby jej przypadkiem nie sprzedali. Mamusię trzeba  w jakiś sposób złapać i wysterylizować. Szczeniaki też pochłoną trochę kasy . Naważniejsze żeby udało się to wszystko jakoś zorganizować. Moze 50zł zostaw na jakiegoś psa w hotelu a pieniążki od p. Zosi przeznaczymy nz suczkę i szczeniaki. Co Ty na to?

Posted
4 minuty temu, auraa napisał:

Anula, to prawda ,że będziemy miały sporo wydatków w związku z suczką i szczeniakami. Dziewczyny chcą suczce kupić jakąś budę i " wypożyczyć "ją facetom, żeby jej przypadkiem nie sprzedali. Mamusię trzeba  w jakiś sposób złapać i wysterylizować. Szczeniaki też pochłoną trochę kasy . Naważniejsze żeby udało się to wszystko jakoś zorganizować. Moze 50zł zostaw na jakiegoś psa w hotelu a pieniążki od p. Zosi przeznaczymy nz suczkę i szczeniaki. Co Ty na to?

auraa,ja także popieram,to co Anula napisała i niech cała kwota powędruje na potrzeby psiej rodziny,której chcecie pomóc :) Zawsze zrobię jakiś bazarek + nasze i  od wspierających i niezawodnych dziewczyn stałe deklaracje,pozwalają nam pomóc kolejnej bidzie w potrzebie.U nas puki co,nie jest źle z finansami,a u Was naprawdę niewesoło....

Posted
9 godzin temu, auraa napisał:

W takim razie dziękuję bardzo w imieniu psiej rodzinki :)

Dziś poszedł przelew w kwocie 350,00zł dla psiej rodzinki.Jak dojdą pieniążki bardzo proszę o potwierdzenie.

Posted

Rozmawiałam z Panią Kasią i u Olinka, a teraz Kolesia jest wszystko w należytym porządku.W poprzedniej rozmowie dowiedziałam się,że Panie mają domowego kota i od poniedziałku jest stopniowe zapoznawanie.Nic groźnego się nie dzieje ale wszystko odbywa się pod czujnym okiem Pań.Olinek pięknie poddaje się zabiegom pielęgnacyjnym i jest co dziennie po trochę wyczesywany.Dał sobie i brzusio wyczesać,choć wiadomo,że nie każdy piesio to lubi.Pani Kasia przedłużyła sobie urlop do końca tygodnia,bo jak powiedziała,ciężko jej było Olesia-Kolesia zostawić w domu :) Jest bardzo mądry i już reaguje na nowe imię,a także, jak mama p.Kasi powie mu: Twoja Pańcia jest na górze,biegnij szybko do niej... Popatrzy,posłucha i tupta po schodach do sypialni.Legowisko ma tuż przy łóżku p.Kasi i Pani nie ukrywa,że najchętniej zapakowała by do niego swojego pupila.Jak będzie?Czas pokaże :) Jutro jak będzie ładna pogoda p.Kasia zrobi i prześle Anuli foteczki :)

• Upvote 1
Posted

Wiadomości wspaniałe. Czekam na zdjęcia :)

Jutro sprawdzę konto i dam znać, czy pieniążki już wpłynęły

Posted

WPŁYNĘŁO 350 ZŁ DLA PSIEJ RODZINKI , DZIĘKUJĘ :)

Olinek śliczny, taki błyszczący ale jeszcze musi się chyba przyzwyczaić. To kolejna zmiana miejsca w tak krótkim czasie. Chłopak nie wie, że to jego dom.

Posted

Olinku, dużo szczęścia Ci życzę w nowym domku psinko kochana  pies-ruchomy-obrazek-0070

Bogusiu, daj mi znać na którego zwierzaczka przepiszesz moja stałą po Olinku 

dziewczynki ale jesteście skuteczne w wyszukiwaniu domków  pies-ruchomy-obrazek-0093

Posted

Olinek wygrał los na loterii,ma bardzo dobry dom.Pani Kasia widać,że dba o Olinka,kupione przyrządy do wyczesywania.Oli jest bardzo ładnym psiakiem,jego sierść jest śliczna,zadbana będzie jeszcze ładniejsza.Psiaki z dłuższą sierścią mają w sobie to coś,przez sierść bardzo zyskują na wyglądzie.

Mamy zarezerwowaną sunię w Zamościu,jest świeżo po sterylce.Szukamy intensywnie transportu do Hoteliku u Szafirki.dorcia2 może na sunię przeniesiemy Twoją deklarację jeżeli wyrazisz zgodę.Bardzo Tobie dziękujemy,że nie opuszczasz nas i trwasz przy nas z pomocą.Dziękujemy. 

Posted

Mam wiadomości z domku Kolesia i takie wiadomości można słuchać bez końca:) Olinek-Koleś zadomowił się już na dobre.Wita p.Kasię jak wraca z pracy i chodzi za nią krok,w krok w domu.Jest przeuroczym,bardzo przytulaśnym i kochanym psiakiem.Uwielbia dzieci,a szczególnie ich głaski i wtedy pysio ma roześmiany i szczęśliwy.Pięknie je,śpi i jest bezproblemowym pieskiem.Pani Kasia powiedziała,że zakochała się w Olim od pierwszego wejrzenia i to był traf w dziesiątkę.Ma teraz przy swoim boku,kochanego i oddanego przyjaciela i jest szczęśliwa,że Koleś stał się częścią jej życia :)

• Upvote 1