mar.gajko Posted May 15, 2016 Posted May 15, 2016 A czego ta córka Kulki nie została wykastrowana? Quote
auraa Posted May 15, 2016 Author Posted May 15, 2016 Bo jest bardzo bojaźliwa, nie podchodzi i nie daje się złapać a jej panowie nie chcą współpracować a wręcz przeciwnie, oskarzali nas o to , że zabieramy psy po to żeby je usypiać. Więcej informacji o całej sytuacji jest na wątku Kulki Quote
mar.gajko Posted May 15, 2016 Posted May 15, 2016 No to co pół roku będą młode. I nie ma co się emocjonować, skoro nie da się jej wykastrować. Co pół roku będziesz zabierać szczeniaki? Quote
auraa Posted May 15, 2016 Author Posted May 15, 2016 Wiem ,że nie zbawię całego świata. Wiem jednak, że jeśli nie znajdę domu dla tych małych a zwłaszcza suni to to najdalej za rok będe miała kolejnę szczeniaki bo ona pójdzie do kolejnego pijaczka (oni bardzo lubią malutkie suczki).Oczywiście będzie na podwórzu , bo po co w domu, głodna itd. Krysia z Marzeną chcą przez wakacje oswoić sunię, tak aby ją złapać bez pomocy facetów i wysterylizować. Quote
auraa Posted May 16, 2016 Author Posted May 16, 2016 Niestety, taka jest rzeczywistość... Zobaczymy co będzie za tydzień. Ciekawe co dobrego u Olinka :) Quote
konfirm31 Posted May 16, 2016 Posted May 16, 2016 18 godzin temu, auraa napisał: Wiem ,że nie zbawię całego świata. Wiem jednak, że jeśli nie znajdę domu dla tych małych a zwłaszcza suni to to najdalej za rok będe miała kolejnę szczeniaki bo ona pójdzie do kolejnego pijaczka (oni bardzo lubią malutkie suczki).Oczywiście będzie na podwórzu , bo po co w domu, głodna itd. Krysia z Marzeną chcą przez wakacje oswoić sunię, tak aby ją złapać bez pomocy facetów i wysterylizować. I to jest najlepszy pomysł! Zabranie od nich suni, będzie skutkować tym, że wezmą kolejną i historia rozpocznie się od początku :( Quote
Anula Posted May 17, 2016 Posted May 17, 2016 Nadeszły jeszcze dwie wpłaty dla Olinka.Od Pani Krysi-50,00zł i od Pani Zofia O.-300,00zł. Olinek już jest od 14.05.16 w swoim domku. auraa może te pieniążki w kwocie 350,00zł odeślę Tobie i przeznaczysz je na sterylkę Kulki albo dla tych nieszczęsnych szczeniaczków.Daj znać,na razie tej kwoty nie ujmowałam jeszcze w rozliczeniu końcowym. Z Hotelikiem finanse są rozliczone. Quote
auraa Posted May 17, 2016 Author Posted May 17, 2016 Anula, to prawda ,że będziemy miały sporo wydatków w związku z suczką i szczeniakami. Dziewczyny chcą suczce kupić jakąś budę i " wypożyczyć "ją facetom, żeby jej przypadkiem nie sprzedali. Mamusię trzeba w jakiś sposób złapać i wysterylizować. Szczeniaki też pochłoną trochę kasy . Naważniejsze żeby udało się to wszystko jakoś zorganizować. Moze 50zł zostaw na jakiegoś psa w hotelu a pieniążki od p. Zosi przeznaczymy nz suczkę i szczeniaki. Co Ty na to? Quote
Bogusik Posted May 17, 2016 Posted May 17, 2016 4 minuty temu, auraa napisał: Anula, to prawda ,że będziemy miały sporo wydatków w związku z suczką i szczeniakami. Dziewczyny chcą suczce kupić jakąś budę i " wypożyczyć "ją facetom, żeby jej przypadkiem nie sprzedali. Mamusię trzeba w jakiś sposób złapać i wysterylizować. Szczeniaki też pochłoną trochę kasy . Naważniejsze żeby udało się to wszystko jakoś zorganizować. Moze 50zł zostaw na jakiegoś psa w hotelu a pieniążki od p. Zosi przeznaczymy nz suczkę i szczeniaki. Co Ty na to? auraa,ja także popieram,to co Anula napisała i niech cała kwota powędruje na potrzeby psiej rodziny,której chcecie pomóc :) Zawsze zrobię jakiś bazarek + nasze i od wspierających i niezawodnych dziewczyn stałe deklaracje,pozwalają nam pomóc kolejnej bidzie w potrzebie.U nas puki co,nie jest źle z finansami,a u Was naprawdę niewesoło.... Quote
auraa Posted May 18, 2016 Author Posted May 18, 2016 W takim razie dziękuję bardzo w imieniu psiej rodzinki :) Quote
Anula Posted May 18, 2016 Posted May 18, 2016 9 godzin temu, auraa napisał: W takim razie dziękuję bardzo w imieniu psiej rodzinki :) Dziś poszedł przelew w kwocie 350,00zł dla psiej rodzinki.Jak dojdą pieniążki bardzo proszę o potwierdzenie. Quote
Bogusik Posted May 19, 2016 Posted May 19, 2016 Rozmawiałam z Panią Kasią i u Olinka, a teraz Kolesia jest wszystko w należytym porządku.W poprzedniej rozmowie dowiedziałam się,że Panie mają domowego kota i od poniedziałku jest stopniowe zapoznawanie.Nic groźnego się nie dzieje ale wszystko odbywa się pod czujnym okiem Pań.Olinek pięknie poddaje się zabiegom pielęgnacyjnym i jest co dziennie po trochę wyczesywany.Dał sobie i brzusio wyczesać,choć wiadomo,że nie każdy piesio to lubi.Pani Kasia przedłużyła sobie urlop do końca tygodnia,bo jak powiedziała,ciężko jej było Olesia-Kolesia zostawić w domu :) Jest bardzo mądry i już reaguje na nowe imię,a także, jak mama p.Kasi powie mu: Twoja Pańcia jest na górze,biegnij szybko do niej... Popatrzy,posłucha i tupta po schodach do sypialni.Legowisko ma tuż przy łóżku p.Kasi i Pani nie ukrywa,że najchętniej zapakowała by do niego swojego pupila.Jak będzie?Czas pokaże :) Jutro jak będzie ładna pogoda p.Kasia zrobi i prześle Anuli foteczki :) 1 Quote
auraa Posted May 19, 2016 Author Posted May 19, 2016 Wiadomości wspaniałe. Czekam na zdjęcia :) Jutro sprawdzę konto i dam znać, czy pieniążki już wpłynęły Quote
Anula Posted May 20, 2016 Posted May 20, 2016 I jeszcze 5 zdjęć.Przy zmniejszaniu obróciłam zdjęcia a tu mi wstawiło się tak jakbym nie obracała zdjęć. 1 Quote
auraa Posted May 20, 2016 Author Posted May 20, 2016 WPŁYNĘŁO 350 ZŁ DLA PSIEJ RODZINKI , DZIĘKUJĘ :) Olinek śliczny, taki błyszczący ale jeszcze musi się chyba przyzwyczaić. To kolejna zmiana miejsca w tak krótkim czasie. Chłopak nie wie, że to jego dom. Quote
Poker Posted May 20, 2016 Posted May 20, 2016 Śliczny Koleś, a jaką ma pięknie wyczesaną fryzurkę. Quote
dorcia2 Posted May 22, 2016 Posted May 22, 2016 Olinku, dużo szczęścia Ci życzę w nowym domku psinko kochana Bogusiu, daj mi znać na którego zwierzaczka przepiszesz moja stałą po Olinku dziewczynki ale jesteście skuteczne w wyszukiwaniu domków Quote
Anula Posted May 22, 2016 Posted May 22, 2016 Olinek wygrał los na loterii,ma bardzo dobry dom.Pani Kasia widać,że dba o Olinka,kupione przyrządy do wyczesywania.Oli jest bardzo ładnym psiakiem,jego sierść jest śliczna,zadbana będzie jeszcze ładniejsza.Psiaki z dłuższą sierścią mają w sobie to coś,przez sierść bardzo zyskują na wyglądzie. Mamy zarezerwowaną sunię w Zamościu,jest świeżo po sterylce.Szukamy intensywnie transportu do Hoteliku u Szafirki.dorcia2 może na sunię przeniesiemy Twoją deklarację jeżeli wyrazisz zgodę.Bardzo Tobie dziękujemy,że nie opuszczasz nas i trwasz przy nas z pomocą.Dziękujemy. Quote
auraa Posted May 22, 2016 Author Posted May 22, 2016 A ja dziękuję dziewczynom, że zajęły się chłopakiem i znalazły mu taki wspaniały dom !!!!!! :) Quote
Mazowszanka13 Posted May 23, 2016 Posted May 23, 2016 Założyłam wątek szczeniaczkom, o której była mowa w poprzednich postach. Serdecznie zapraszam :) Quote
Bogusik Posted May 29, 2016 Posted May 29, 2016 Mam wiadomości z domku Kolesia i takie wiadomości można słuchać bez końca:) Olinek-Koleś zadomowił się już na dobre.Wita p.Kasię jak wraca z pracy i chodzi za nią krok,w krok w domu.Jest przeuroczym,bardzo przytulaśnym i kochanym psiakiem.Uwielbia dzieci,a szczególnie ich głaski i wtedy pysio ma roześmiany i szczęśliwy.Pięknie je,śpi i jest bezproblemowym pieskiem.Pani Kasia powiedziała,że zakochała się w Olim od pierwszego wejrzenia i to był traf w dziesiątkę.Ma teraz przy swoim boku,kochanego i oddanego przyjaciela i jest szczęśliwa,że Koleś stał się częścią jej życia :) 1 Quote
Recommended Posts