Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
8 minut temu, elik napisał:
4 minuty temu, Anula napisał:

Jeżeli trafi do szafirki mam w planach z Bogusik go przejąć pod naszą opiekę ale to jest dopiero plan.Faktem jest,że Oli ma chyba pyszczek podobny do nowofunlanda ale on ma 38cm w kłębie i tu tkwi cały sęk.Na razie jest ogłaszany w typie spaniela tybetanskiego,ponieważ tak zasugerowała Gajowa widząć go na co dzień.

14532462678787.jpg
20-01-2016
rasa: w typie nowofundlanda

Dziś, tj. 19.01.2016 r. w miejscowości SOLEC (GM. PRZEMĘT) zaginął półroczny pies wyglądem przypominający nowofundlanda. Jeśli ktoś posiada jakiekolwiek informacje o psiaku, prosimy o kontakt pod nr tel. 782 085 833.
Posted
9 godzin temu, Perełka1 napisał:

znalazłam takie ogłoszenie, ale Oli chyba starszy

Tak Oli jest starszy,na zdjęciu to szczeniak.

Dziś Oli wyrusza do Hoteliku do szafirki.Trzymam kciuki za podróż.

Posted
10 godzin temu, elik napisał:

Baaaardzo podobny. Prawie tak samo, jak tapir do słonia.

0sarcastic.gif

Mów co chcesz, ale on JEST podobny do nowofunlanda. Mini niuf.

Posted

Jeśli komuś będzie zależało na odnalezieniu psa, będzie miał szansę czytając ogłoszenia. Na tych działkach jest zagłębie porzucanych psiaków. Szukając psa wywieszamy ogłoszenia i pytamy, czy nikt takiego psa nie znalazł. W tym wypadku było głośno na pół wsi, bo sołtysowa zrobiła awanturę, ze pies koczując na przystanku może zaatakować dziecko. (jej własne dzieci boją się psów). Nie wiem co o tej sprawie myśleć. Teraz na działki nie przyjeżdża dużo osób. Szukałam psiaka wśród psów zaginionych ale nie znalazłam. Tam w pobliżu są cztery wsie. Marzena chodziła z nim w każdym kierunku i wszystkich znajomych pytała czy domyślają się czyj o moze być pies ale nikt go nie znał a tam ludzie się znają. Po jej wyjeździe błąkał się jeszcze przez prawie cały tydzień aż został odłowiony i poszedł jako suczka do gminnego kojca gdzie jak pisałam wcześniej siedział prawie dwa tygodnie...

619781770a6cb88dmed.jpg

wklejam paragony z lecznicy , przesłane przez Gajową

Posted
4 godziny temu, rozi napisał:

0sarcastic.gif

Mów co chcesz, ale on JEST podobny do nowofunlanda. Mini niuf.

I tu się zgodzę - mini niufeczek, ale nie, że mieszaniec, czyli w typie  :)

Posted

Moja część podróży przebiegła bardzo dobrze :) Olinek trochę jojczył i szalał po samochodzie na początku, ale potem się uspokoił. Zwłaszcza, jak się zatrzymaliśmy na sioo, a tu rozwolnionko małe było ;) Ulżyło mu i się potem ładnie i grzecznie położył na skotłowanym osobiście kocyku. I bardzo szybko się do mnie przywiązał. Jak na chwilę zostawał z drugim towarzyszem podróży, płakał za mną :) Kochany psiulek. Ktoś, kto go weźmie do domu będzie miał cudownego przyjaciela. :)

Bardzo jestem ciekawa, jak się odnalazł w nowym miejscu u Szafirki? 

Posted

Chłopczyk już dotarł nam miejsce. Pod koniec podróży zwrócił chyba dzisiejsze śniadanie, ale wygląda, że czuje się dobrze. Pozwiedzał ogródek, wypił pół miski wody i ogólnie jest dość spokojny. Spodziewałam się szalonego, szczekliwego przybysza, a on poszczekał chwilę i teraz cichutko sobie siedzi w pomieszczeniu, osobnym jak na razie. Zobaczymy jak jutro zareaguje na nowych kumpli i one na niego :)

Posted

Jestem jestem kochana ;) 

Ale aż mi się wierzyć nie chce, że Olinek spokojny się wydał Szafirce. Pewnie bidulek już ma dosyć dzisiejszego dnia.. tyle wrażeń, hałasu, obcych ludzi...wytul go ode mnie.

Posted

Przepiękny jest! zdjęcia są śliczne, ale na żywo jest jeszcze ładniejszy. Wyściskałam go już i wymiziałam za wszystkie ciocie, chyba nawet za te, które nie wiedzą o istnieniu Olinka :) Nie wiem, może do tej pory trafiały do mnie podobne psiaki, ale Oli nie odbiega energią i emocjami od innych, jest normalnym wesołym kawalerem. Nie reaguje na inne psy, aż dziw, że nie jest wykastrowany. Noc przespał, nie wył, ani nie poszczekiwał, rano merdał ogonkiem jak do niego przyszłam, skakał mi na nogi. Gdy wychodzę, a on zostaje, to chwilę szczeka, a potem siada sobie, albo się kładzie. Obawiałam się bardzo, a nie było trzeba. Tak sobie myślę, że może lekarstwem dla niego jest obecność innych psów, tam może był sam w kojcu, tu ma przestrzeń bez krat, są współtowarzysze i to zabiera jego uwagę, uspokaja.

Posted

U Gajowej Olinek miał dużo przestrzeni. Duży kojec, który często był otwarty. Jednakże był bardzo pobudzony i szczekał aż do ochrypnięcia. Tam jednak nie był w domu.

Posted

U Gajowej Olinek miał dużo przestrzeni. Duży kojec, który często był otwarty. Jednakże był bardzo pobudzony i szczekał aż do ochrypnięcia. Tam jednak nie był w domu.

Posted

Ustaliłyśmy z auraa,że ja będę pełnić rolę skarbnika.Rozliczenie w 13 poście na pierwszej stronie.

szafirka jaki jest koszt transportu Oli do Hoteliku? I jeszcze mam pytanie jaką karmę mam kupić to wyślę do Ciebie.

Posted

Zrobiłam Olinkowi OLX wyróżnione na Poznań.Jeszcze poproszę Havanka o ogłoszenia na innych portalach.

http://olx.pl/oferta/oli-sliczny-maly-kudlaty-piesek-szuka-domu-CID103-IDemAHw.html

Tak myślę aby Hania Olinka umówiła na kastrację w przyszłym tygodniu i wszczepienie czipa.Co sądzicie? A może Oli ma czip tylko nie sprawdzony?

auraa bardzo proszę,jeżeli Tobie to nie będzie przeszkadzać dodaj do tytułu imię.Tak się lepiej szuka wątku.