DORA1020 Posted May 11, 2016 Author Posted May 11, 2016 Jesli mozesz Poker to prosze idz do nich. Widze,ze wiekszosc jest za..... Mnie sie wydaje,ze nic z tego nie bedzie,ale moze sprobowac warto. Quote
Poker Posted May 11, 2016 Posted May 11, 2016 W taki razie zadzwonię i jak zechcą to się umówię. Pani wie o istnieniu dogo, bo mówiła ,że czytała Czarne Kwiatki i w głowie jej się nie mieści co ludzie wyrabiają. Rozmawiałam z panią telefonicznie. Prosiła mnie ,abym podała powody oddania Pirata. U pani wystąpił gwałtowny nawrót choroby.Spędziła 3 dni w szpitalu, od kilku dni nie je, prawie cały czas śpi, jest na lekach. Twierdzi ,że przyczyna nie leży po stronie Pirata, nie jest problemem dla niej jego energia i spacery. Czuje się z tą sytuacją bardzo źle.Uważa ,że dla dobra Pirata lepiej ,żeby znalazł się w innym domu. Pani wyraziła chęć opłacenia hoteliku dopóki Pirat nie znajdzie domu. Spytałam ile by byli w stanie płacić miesięcznie.Padła dość duża kwota. I teraz moja propozycja. Może spytać LILUtosi czy by nie wzięła PIrata do hotelu ,a umowę by podpisali obecni właściciele, bo to zapewni opłacanie hotelu przez nich. Pani zgodziła się na takie wyjście. Quote
Murka Posted May 11, 2016 Posted May 11, 2016 Czyli jednak Piracik nie może u nich zostać? Wczoraj wieczorem co innego mi p.Nadine napisała w mailu... Quote
DORA1020 Posted May 11, 2016 Author Posted May 11, 2016 Skoro Pani zgodzila sie oplacac hotelik to oczywiscie moze wziac go LILUtosi. Poker ,znasz ten hotelik? To we Wroclawiu? Quote
Poker Posted May 11, 2016 Posted May 11, 2016 2 godziny temu, Murka napisał: Czyli jednak Piracik nie może u nich zostać? Wczoraj wieczorem co innego mi p.Nadine napisała w mailu... Pani Nadine bąknęła coś o hoteliku ,że może byłoby dla niego lepiej, a ja podchwyciłam temat.Jeżeli ona tak źle się czuje, to za parę dni i tak mogą być zmuszeni do oddania go. 2 godziny temu, DORA1020 napisał: Skoro Pani zgodzila sie oplacac hotelik to oczywiscie moze wziac go LILUtosi. Poker ,znasz ten hotelik? To we Wroclawiu? Tak jak pisałam , zgodziła się opłacać hotelik. znam LILUtosi, prowadzi dobry hotelik ok. 30. kilometrów od Wrocławia. Żeby tylko miała miejsce. Zaraz zadzwonię do niej. Już rozmawiałam z LILU. Zgodziła się wziąć Pirata nawet od weekendu.Nad stawką się zastanowi. Czy mam pociągnąć dalej sprawę tu na miejscu z obecnymi opiekunami? Mam nadzieję,że nie zmienią zdania odnośnie opłaty za hotelik. Quote
Poker Posted May 12, 2016 Posted May 12, 2016 Nikt tu nie zagląda? Tylko ja jestem zainteresowana? Quote
sharka Posted May 12, 2016 Posted May 12, 2016 jestem cały czas na wątku, ale nie jestem osobą decyzyjną; w hoteliku Lilu jest Szarik, na którego wątku jestem, słyszałam dobre opinie o hotelu, sama tam nigdy nie byłam, do Dory chyba najlepiej dzwonić bo wydaje mi się że ona raz dziennie odwiedza dogo Quote
sharka Posted May 12, 2016 Posted May 12, 2016 wygasły wyróżnienia Pirata, ale z wyróżnieniem poczekam aż ułożą się losy młodego i będzie można albo zrobić nowe ogłoszenia albo wyedytować już istniejące Quote
Poker Posted May 12, 2016 Posted May 12, 2016 Rozmawiałam z Dorą, wyraziła zgodę na przekazanie Pirata do LILUtosi.Zaraz będę dzwonić do ludzi i nagrywać sprawę. Już jestem po rozmowie z p.Nadine.Ma się kontaktować z Lilu. Pirat jest dziś wyspacerowany, leży przy pani na kanapie. Jest bardzo grzeczny. 1 Quote
PANEVECZKA Posted May 12, 2016 Posted May 12, 2016 Biedaczek tak Mi szkoda tego Piracika nie moze trafic na swoja rodzinę jesli trafi do hoteliku pod Wrocław mozna jakos śledzić jego pobyt maja swoja strone na internecie Quote
LILUtosi Posted May 12, 2016 Posted May 12, 2016 Jestem. Rozmawiałam z panią. Jest ustalone, czekam na ostateczną decyzję. Jest jeszcze wydarzenie na fejsie? Quote
Poker Posted May 12, 2016 Posted May 12, 2016 LILU, na czyją ostateczną decyzję czekasz? Obecnych opiekunów? Quote
LILUtosi Posted May 12, 2016 Posted May 12, 2016 Pani kończąc rozmowę powiedziała skonsultuj z partnerem i zadzwonię. Może to chodziło tylko o termin. Quote
Poker Posted May 12, 2016 Posted May 12, 2016 Możliwe.Jutro zadzwonię do nich , bo się umówiłyśmy ,że będziemy w kontakcie. Quote
DORA1020 Posted May 13, 2016 Author Posted May 13, 2016 Dziekuje LILU,ze zgodzilas sie przyjac do siebie Piracika dzieki Poker,ze czuwasz nad wszystkim oby tylko p.Nadine nie wycofala sie z deklaracji oplacania hoteliku,bo bylby powazny problem Quote
LILUtosi Posted May 13, 2016 Posted May 13, 2016 W związku z tym ze pani podpisze ze mną umowę i zobowiązanie płacenia, będzie nadal właścicielem Pirata. I to ona w razie znalezienia domu będzie musiała podpisać umowę adopcyjna. Należy to wziąć pod uwagę. Dodatkowo chciałabym zaznaczyć że wolę aby ogłoszenia nie były na mnie. Dopiero proszę o przekazywanie do mnie konkretnych chętnych. Niestety ale mój dzień jest szczelnie wypełniony praca i często telefon gdzieś położę i sobie sam dzwoni. Nie chce później czytac zarzutów ze utrudniam adopcje. Po za tym wole z psami pobiegać niż tracić czas na niektórych oszołomów. ;-) Quote
Poker Posted May 13, 2016 Posted May 13, 2016 Rozmawiałam z p.Nadine po południu.Jutro rano odwożą Pirata do LILU. Za ten miesiąc mają zapłacić z góry ,a potem przelewami. Quote
DORA1020 Posted May 14, 2016 Author Posted May 14, 2016 10 godzin temu, Poker napisał: Rozmawiałam z p.Nadine po południu.Jutro rano odwożą Pirata do LILU. Za ten miesiąc mają zapłacić z góry ,a potem przelewami. Ulga......czy ogloszenia ze starymi zdjeciami Psiaka czy beda nowe? Quote
LILUtosi Posted May 14, 2016 Posted May 14, 2016 Będą nowe. Pirat juz zagospodarować przestrzeń w ogrodzie z dwoma psami. Szaleństwa nie było granic. Quote
LILUtosi Posted May 14, 2016 Posted May 14, 2016 Co z FB? Ma wydarzenie? Wrzuciłabym tam zdjęcia bo tu mi nie zmniejsza automatycznie. Quote
Tyśka) Posted May 14, 2016 Posted May 14, 2016 Piracik ma wydarzenie: https://www.facebook.com/events/166501360398375/ Quote
DORA1020 Posted May 15, 2016 Author Posted May 15, 2016 21 godzin temu, LILUtosi napisał: Będą nowe. Pirat juz zagospodarować przestrzeń w ogrodzie z dwoma psami. Szaleństwa nie było granic. Taki kochany Piracik:) napewno w koncu znajdzie swojego czlowieka. Quote
sharka Posted May 15, 2016 Posted May 15, 2016 przeklejam kilka zdjęć Pirata z FB (zmniejszonych) Quote
Recommended Posts