Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oszalałyście , niedługo w Zamościu schron będzie stał pusty ,a my  też będziemy miały puste torby. Ale jak się wpada między wrony, to trzeba krakać jak i one. Daję 20 zł miesięcznie przez 5 miesięcy.

To może jak taka farciara, to dać jej na imię Fartka , Fartusia.

Posted
1 minutę temu, Poker napisał:

Oszalałyście , niedługo w Zamościu schron będzie stał pusty ,a my  też będziemy miały puste torby. Ale jak się wpada między wrony, to trzeba krakać jak i one. Daję 20 zł miesięcznie przez 5 miesięcy.

Dzięki Pokerku. Wielkie dzięki.

To że ja oszalałam to wiem 81102668_preview_s2__N9_orig.gif Ale dziękuję że można na Was liczyć. Jednak chyba żadnego schronu nie damy rady opróżnić - niestety.

Posted
15 minut temu, anecik napisał:

A ja się napisałam u Mimisi i porażka - też nie zapisało. Spróbuję jurto/

Uwzględnienie krówki na bazarku Bogusiu byłaby bardzo pomocne. Nie wiem czy deklaracji miesięcznych wystarczy na opłatę trasy Wrocław - Nowa Sól. Nawet podzieloną na 5 psiaków.

Byłoby wspaniale. Z góry dziękuję :)

Nie martw się aneciku :) Damy radę wspólnie ze wspaniałymi osobami,które już tu są i jeszcze zapewne przybędą, to jakoś ogarnąć :)

Posted

A ta nowa 5-tka to szczeniorki, czy jakieś też moze wycofane psinki?  dajcie jakieś szczegoły bo moze faktycznie Poker zasadnie się martwi? pogadajmy o tym po ludzku...

Posted
10 minut temu, Usiata napisał:

A ta nowa 5-tka to szczeniorki, czy jakieś też moze wycofane psinki?  dajcie jakieś szczegoły bo moze faktycznie Poker zasadnie się martwi? pogadajmy o tym po ludzku...

Szczeniorki są dwa, pozostałe już w poważniejszym wieku.

Przekleiłam mój wpis z innego wątku

"Anula i Bogusi biorą 2 pieski

Gabi bierze 2 pieski Bezunię i Tofika

A ja biorę jeszcze jednego: szczeniaczka biało - czarnego (ta malunia na zdjęciu poniżej) której już zakładałam wątek i mi się wykasował. Ładny początek!!!

P1200154.JPG.104a6f067769a280289cfc7115f

Rozmawiałam z Tolą i szafirką. Krówka jest bardzo otwarta do ludzi i chciała w zasadzie prawie wyjść przez kraty. Jeśli czytałaś Usiatko wątek - a pewnie tak - to decyzja była dość szybka z mojej strony. Oprócz oczywistej pomocy chodziło o niewielkie koszty transportu.

Posted
18 minut temu, Usiata napisał:

Śliczna Malutka *) jak jedzie do Szafirki to 40 zł stałej deklaracji miesięcznie daję, proszę o numer konta :) 

Nawet nie wiem jak Ci dziękować k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,11_hq_orig.

Posted

A tak chciałam powiedzieć krówce dobranoc i zaś to dogo padło. Więc mówię chociaż dzień dobry i życzę udanej podróży po lepsze życie :)

Posted

anecik,nie trzeba się zamartwiać na zapas.Gdybyśmy tak robili,żaden psiak by nie otrzymał pomocy.Przypuszczam,że transport do szafirki będzie kosztował 100,00zł,że nie jest to pokaźna kwota rozdzielając na 5 psiaków.

TZ szafirki już wyjechał po psiaki do Wrocławia.Trzymajmy kciuki za transport.

• Upvote 1
Posted
10 godzin temu, Poker napisał:

Trochę się martwię jak Szafirka da radę z 5.nowych psiaków.Zawsze mam obawy w takich sytuacjach czy nie spadnie jakość opieki nad psami.

Poker,do domku pojechały z Hoteliku 3 psiaki,Abi,Kracek i Daszka a więc miejsce jest wolne dla trzech psiaków.Dodatkowo dwa szczeniorki teraz będą,sądzę,że Hania da sobie radę i jej decyzja jest przemyślana.Nie tylko Hania opiekuje się psiakami,dużą rolę spełnia też w opiece nad psiakami TZ Hani.

Posted
4 minuty temu, Anula napisał:

anecik,nie trzeba się zamartwiać na zapas.Gdybyśmy tak robili,żaden psiak by nie otrzymał pomocy.Przypuszczam,że transport do szafirki będzie kosztował 100,00zł,że nie jest to pokaźna kwota rozdzielając na 5 psiaków.

TZ szafirki już wyjechał po psiaki do Wrocławia.Trzymajmy kciuki za transport.

Anula ja jestem z tych co mają szklankę w połowie pustą :) Wole się najpierw pomartwić a potem cieszyć niż odwrotnie.  Oczywiście trzymamy kciuki za drogę do hoteliku :)

Posted
8 minut temu, halszka napisał:

Dziękuję za zaproszenie na wątek cudnej "krówki" (Milki tak mi się skojarzyło0winked.gif  )

Szerokiej drogi maleńka http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,48_NH_orig.gif

5 minut temu, Alaskan malamutte napisał:

Mam podobne skojarzenia k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,002_Rk_orig. Trzymam kciuki za podróż malutkiej  do lepszego życia. Proszę o numer konta na PW 

Mnie też chodzi po głowie imię Milka.

Posted

Powiem Ci anecik, że się w małej zakochałam. Bardzo się cieszę, że ją wyciągnęłaś. Nie miałam wczoraj dostępu do internetu i dopiero teraz zobaczyłam fotki... Czytałam wątek Bezuni i Toffika i po cichu liczyłam, że któraś z Was wypatrzyła też maliznę, bo na moje telefony mogłoby być już za późno. Postaram się pomóc jak tylko będę mogła. W tym miesiącu dam radę dać 30 zł jednorazowo. A od marca jak na razie deklaruję 10 zł stałej. 

Myślę, że Krówka szybko znajdzie fajny domek :) Gdybym mogła to bym ją brała ;)

• Upvote 1
Posted
1 godzinę temu, Anula napisał:

Poker,do domku pojechały z Hoteliku 3 psiaki,Abi,Kracek i Daszka a więc miejsce jest wolne dla trzech psiaków.Dodatkowo dwa szczeniorki teraz będą,sądzę,że Hania da sobie radę i jej decyzja jest przemyślana.Nie tylko Hania opiekuje się psiakami,dużą rolę spełnia też w opiece nad psiakami TZ Hani.

Niedawno pojechał też cudny dogomaniacki Irysek i piesek spoza dogo (Hekrorek chyba).

Posted
5 minut temu, Gemmei napisał:

Powiem Ci anecik, że się w małej zakochałam. Bardzo się cieszę, że ją wyciągnęłaś. Nie miałam wczoraj dostępu do internetu i dopiero teraz zobaczyłam fotki... Czytałam wątek Bezuni i Toffika i po cichu liczyłam, że któraś z Was wypatrzyła też maliznę, bo na moje telefony mogłoby być już za późno. Postaram się pomóc jak tylko będę mogła. W tym miesiącu dam radę dać 30 zł jednorazowo. A od marca jak na razie deklaruję 10 zł stałej. 

Natalko, wspaniale, że jesteś u małej!!!

Wcale się nie dziwię, że się zakochałaś w tym okruszku!!!

Ciekawe co by Sarcia i Fleczuś powiedzieli na taką maliznę???

• Upvote 1
Posted
15 minut temu, Gabi79 napisał:

Natalko, wspaniale, że jesteś u małej!!!

Wcale się nie dziwię, że się zakochałaś w tym okruszku!!!

Ciekawe co by Sarcia i Fleczuś powiedzieli na taką maliznę???

Nie wiem Gabi co oni by na to powiedzieli. :D Jedno jest pewne... wciągnęliby ją w tajniki przekopywania ogrodu... xD

Posted
1 minutę temu, Gemmei napisał:

Nie wiem Gabi co oni by na to powiedzieli. :D Jedno jest pewne... wciągnęliby ją w tajniki przekopywania ogrodu... xD

O tym samym pomyślałam!!!

Posted
3 godziny temu, halszka napisał:
1 godzinę temu, Gemmei napisał:

Witaj Natalko u krówki:) Motorem działania było jedno zdanie Gabi

"Anecik, może się skusisz na malucha? 

Decyzję trzeba podjąć do jutra."

Decyzję trzeba było podjąć w ciągu półtorej godziny :) I - mimo obaw - podjęłam się wyciągnięcia krówki. Dziś obaw dużo mniej a radość ogromna. Potem okazało się że Gabi chodziło o wzięcie krówki na DT hihihi..... Ale niestety czekam na miesięczny wyjazd i było to niemożliwe.

Bardzo się cieszę że jesteś w małej zakochana, że jesteś u niej na wątku i oczywiście za wsparcie finansowe :)

Posted

Jestem u dziewczynki na zaproszenie, dziękuję :) Anecik, wcale się nie dziwię ,że "zwariowałaś" , bo to nie jest takie proste....przejść obok niej oczko2.gif

nie bardzo wiem jak mogę na tę chwilę pomóc?... może trochę fantów na bazarek? ( a tak a'proppo bazarków, dopłaciłam Ci to porto!  tylko nie wiem? na którym bazarku?  to chyba było przed tą awarią? nie mam wątku?  czy otrzymałaś pieniążek?)

napisz proszę, jaki i kiedy byś mogła zrobić bazarek?

Anecik... Gabunia... jesteście Wielkie Ciocieserce.gif

zapisuję....