Anecik Posted March 6, 2016 Posted March 6, 2016 Godzinę temu, elik napisał: A czy Bezia jest psem tak bardzo aktywnym, czy raczej woli sobie poleżeć ? O to samo pytałam Gabi. Czy Bezunia to taki typ sportowca :) Quote
Gabi79 Posted March 6, 2016 Author Posted March 6, 2016 Znowu nie mogę cytować. Poruszyłam w rozmowie kwestię biegania i tego, że Bezunia jest typem spacerowo-kanapowym, a nie sportowcem. Beza nie będzie towarzyszyć Pani podczas biegania (może Pani po przemyśleniach zmieniła zdanie) Pani Magda mi powiedziała, że szuka pieska, który lubi zacisze domowe i spacerki. Czas poświęcony na bieganie skróci, a będzie więcej spacerowała ( z Bezunią oczywiście). Gdyby szukała psa do biegania nie wybrała by Bezuni. Kiedyś opiekowała się pieskiem znajomych i jest zafascynowana światem psiarzy, tym, że wszyscy się znają, rozmawiają o psach, są mili i zainteresowani każdym nowym pieskiem na osiedlu. Od zawsze marzyła o psie. Bezunia odpowiada Pani pod każdym względem. Kasia, która adoptowała moją tymczasowiczkę Perełkę nie zabiera psiaków na codzienne spacery z kijkami, bo to dla nich byłby zbyt duży wysiłek. A pieski mają najcudowniejszy dom pod słońcem!!! Myślę, że trzeba zrobić wizytę i jak wypadnie pozytywnie to Bezunia może ruszać w drogę do DS. Jeśli chodzi o wyjazdy na urlop Bezunia będzie Pani towarzyszyć, a podczas np. wyjazdów służbowych pieskiem zajmie się mama Pani Magdy. Jeśli ch0odzi o drugi zainteresowany dom sprawa nieaktualna. Dostałam pw z takimi informacjami, że zrobiło mi się słabo. W skrócie: poprzedni pies tkwił na łańcuchu. Przeraża mnie, jak bardzo ludzie potrafią kłamać i oszukiwać Quote
Anula Posted March 6, 2016 Posted March 6, 2016 No waśnie jak tu wierzyć ludziom,nie da się.Dobrze,że udało się ustalić co to za dom bo by Beza wylądowała na łańcuchu.Chociaż nie rozumiem takich ludzi,by mogli pojechać do Schroniska i wybrać sobie psa na łańcuch,nikt by nie wymagał wizyt itp. Quote
Anecik Posted March 6, 2016 Posted March 6, 2016 Super wieści. Czyli jak wizyta wypadnie dobrze to Bezunia ma Dom? Quote
b-b Posted March 6, 2016 Posted March 6, 2016 Dobrze, że się wydało, ze tamten to NIE jest DOBRY dom. Trzymam kciuki za PA! 1 Quote
Tola Posted March 6, 2016 Posted March 6, 2016 Ja tez trzymam kciuki, zeby Beza znalazła miejsce w czyimś domu i sercu; ten domek nr 2 zapowiada się całkiem niezle! Aż mnie ciarki przeszły na myśl, ze Beza mogłaby trafić na łańcuch - dobrze, ze wydało się, w jakich warunkach był poprzedni pies! Quote
anica Posted March 6, 2016 Posted March 6, 2016 Witam wszystkich serdecznie napisała do mnie Gabi prośbę w sprawie wizyty p/adopcyjnej ,dzwoniłam do kolegi który jeździ na wizyty i napisałam jeszcze prośbę do jednej koleżanki ale nie mam jeszcze odpowiedzi! wiem ,że zawsze najlepiej jest jak najszybciej sprawdźić domek! w myśl zasady ,że zawsze najlepiej jest liczyć na siebie! umówmy się tak ,że jak nikt mi nie odpowie z zaufanych osób to ja się zobowiązuję przeprowadzić wizytę p/adopcyjną na ul Bajana ,proponuję umawianie się od wtorku po 14( może to być później już każda godzina) troszeczkę zapoznam się z Bezunią do wtorku :) Gabi nie mogę odpisać na PW nie mam pojęcia co się stało???? do tej pory pisałam???? może na wszelki wypadek napisz mi na PW swój telefon? jutro się pokażę ,teraz jeszcze muszę lecieć do księgowej po papiery Quote
Gabi79 Posted March 6, 2016 Author Posted March 6, 2016 15 minut temu, anica napisał: Witam wszystkich serdecznie napisała do mnie Gabi prośbę w sprawie wizyty p/adopcyjnej ,dzwoniłam do kolegi który jeździ na wizyty i napisałam jeszcze prośbę do jednej koleżanki ale nie mam jeszcze odpowiedzi! wiem ,że zawsze najlepiej jest jak najszybciej sprawdźić domek! w myśl zasady ,że zawsze najlepiej jest liczyć na siebie! umówmy się tak ,że jak nikt mi nie odpowie z zaufanych osób to ja się zobowiązuję przeprowadzić wizytę p/adopcyjną na ul Bajana ,proponuję umawianie się od wtorku po 14( może to być później już każda godzina) troszeczkę zapoznam się z Bezunią do wtorku :) Gabi nie mogę odpisać na PW nie mam pojęcia co się stało???? do tej pory pisałam???? może na wszelki wypadek napisz mi na PW swój telefon? jutro się pokażę ,teraz jeszcze muszę lecieć do księgowej po papiery Dzięki serdeczne anico!!! Quote
Gabi79 Posted March 6, 2016 Author Posted March 6, 2016 15 minut temu, anica napisał: Witam wszystkich serdecznie napisała do mnie Gabi prośbę w sprawie wizyty p/adopcyjnej ,dzwoniłam do kolegi który jeździ na wizyty i napisałam jeszcze prośbę do jednej koleżanki ale nie mam jeszcze odpowiedzi! wiem ,że zawsze najlepiej jest jak najszybciej sprawdźić domek! w myśl zasady ,że zawsze najlepiej jest liczyć na siebie! umówmy się tak ,że jak nikt mi nie odpowie z zaufanych osób to ja się zobowiązuję przeprowadzić wizytę p/adopcyjną na ul Bajana ,proponuję umawianie się od wtorku po 14( może to być później już każda godzina) troszeczkę zapoznam się z Bezunią do wtorku :) Gabi nie mogę odpisać na PW nie mam pojęcia co się stało???? do tej pory pisałam???? może na wszelki wypadek napisz mi na PW swój telefon? jutro się pokażę ,teraz jeszcze muszę lecieć do księgowej po papiery Dzięki serdeczne anico!!! Quote
Gabi79 Posted March 6, 2016 Author Posted March 6, 2016 Elu, przelałam na konto Bezuni 138,- z bazarku: Proszę potwierdź, jak pieniążki dojdą Quote
elik Posted March 6, 2016 Posted March 6, 2016 3 minuty temu, Gabi79 napisał: Elu, przelałam na konto Bezuni 138,- z bazarku: Proszę potwierdź, jak pieniążki dojdą Oczywiście, jak tylko zameldują się na koncie zaraz potwierdzę :) Quote
anica Posted March 7, 2016 Posted March 7, 2016 44 minut temu, b-b napisał: Anica jesteś kochana :) ja tak zawsze mówię o Tobie! :) ... ja unikam jak mogę ,wizyt p/adopcyjnych! nie uważam się tutaj za autorytet! brakuje mi ''rzeczowego podejścia'' Poker :) jestem osobą emocjonalną! ... i kieruję się emocjami, co nie zawsze jest dobre ;) Quote
elik Posted March 7, 2016 Posted March 7, 2016 16 godzin temu, Gabi79 napisał: Elu, przelałam na konto Bezuni 138,- z bazarku: Proszę potwierdź, jak pieniążki dojdą Uprzejmie informuję, że dzisiaj kwota 138,00 zł zjawiła się na koncie Bezuni :) Wpłacającym jest oczywiście Gabi79 :) Quote
anica Posted March 7, 2016 Posted March 7, 2016 Jestem po rozmowie z p Magdą :) umówiłyśmy się na czwartek 10marca o godź 15 ponieważ wstępnie p Magda umówiła się z Gabi na jutro o 19 (chciałam tylko potwierdzić wizytę!) ale p Magda wyjaśniła mi ,że nie bardzo jest pewna czy jutro autobus powrotny ją zabierze( odwozi mamę do sanatorium) czy może trochę później? czy wróci wieczorem? w tej sytuacji zaproponowałam środę ,żeby było na spokojnie!( ale p Magda bez podania przyczyny, powiedziała ,że myślała o czwartku!) nie mam z tym ,żadnego problemu ,żebyśmy spotkały się w czwartek :) ... nie mamy innego wyjścia, jak poczekać proszę, zaciskajcie już kciuki! Quote
b-b Posted March 7, 2016 Posted March 7, 2016 Aniu bardzo dobrze Cię rozumiem. Bo ja też bym się lepiej czuła idąc z kimś jeszcze. Trzymamy Aniu, trzymamy!!! :) Quote
Anecik Posted March 7, 2016 Posted March 7, 2016 8 minut temu, b-b napisał: Aniu bardzo dobrze Cię rozumiem. Bo ja też bym się lepiej czuła idąc z kimś jeszcze. Trzymamy Aniu, trzymamy!!! :) We dwie osoby zawsze raźniej i co nie zauważy jedna to zauważy druga :) Quote
szafirka Posted March 7, 2016 Posted March 7, 2016 No to już mamy jakieś konkrety :) Bezunia zasługuje na super domek! Quote
anica Posted March 8, 2016 Posted March 8, 2016 ... zapoznaję się z Bezunią, ona ma takie ''anielskie'' spojrzenie! wygląda na bardzo łagodną sunię! porobiłam jej parę zdjęć telefonem dla Pani co jeszcze powinnam przekazać na temat Bezuni, jak będę na wizycie? czy jest coś szczególnego?... Quote
Martika&Aischa Posted March 9, 2016 Posted March 9, 2016 3 godziny temu, yolanovi napisał: I ja z kciukami przychodzę i ja zaciskam z całych sił !!!!!!!! Quote
b-b Posted March 9, 2016 Posted March 9, 2016 Moje kciuki też zaciskam i sprawdzę jutro wieczorem co tam Ania nam po wizycie napisze :) Quote
szafirka Posted March 9, 2016 Posted March 9, 2016 Anica, nic szczególnego nie przychodzi mi do głowy, Bezunią zauroczą się szybciutko :) Faktura za odrobaczenie, odpchlenie i szczepienie. 30 zł. zapłaci fundacja ZEA, 20 zł. zapłaciłam ja. Quote
Recommended Posts