Gemmei Posted January 10, 2016 Posted January 10, 2016 Witam Cię Kapselku w niedzielny wieczór. Co u chłopaka? 1 Quote
Martika&Aischa Posted January 11, 2016 Author Posted January 11, 2016 Na koncie deklaracja stała od naszej kochanej cioci milagros :) Czekamy na nowe wieści o Kapselku :) myślę że Emiś napisze nam kilka słów :) Quote
Martika&Aischa Posted January 11, 2016 Author Posted January 11, 2016 O 8.01.2016o11:51, anecik napisał: Znalazłam Kapselka. Co u niego? Czekamy na nowe wieści z hoteliku :) 1 Quote
Bogusik Posted January 11, 2016 Posted January 11, 2016 Cichutko tutaj jakoś...Na fb Kapselek udostępniony :) 1 Quote
Anecik Posted January 11, 2016 Posted January 11, 2016 40 minut temu, Bogusik napisał: Cichutko tutaj jakoś...Na fb Kapselek udostępniony :) Ja też go udostępniłam. A przynajmniej tak mi się wydaje :D Trudne to fb :D :D 1 Quote
Emiś Posted January 12, 2016 Posted January 12, 2016 Chciałabym przysiąść do dłuższej relacji, bo trochę nowych wieści jest, ale ciągle coś :/ Np. dzisiejszy dzień upłynął nam pod znakiem tego oto kawalera zebranego po potrąceniu z trasy szybkiego ruchu. Na szczęście ma "tylko" połamaną tylną łapę. Po odbyciu rajdu po lecznicach i badaniach, został dziś w lecznicy, jutro będzie składany. Po zabiegu trafi niestety do schroniska :( . Chyba, że szanowny właściciel się odnajdzie. Pies ok. 2 lata bez czipa, z obrożą bez adresówki :/ Strasznie dzielny. Taki obolały, a wszystko dał obcym ludziom przy sobie zrobić. Gdybyście natknęły się na informację, że ktoś w okolicy Sosnowca/Będzina go szuka, to proszę o informację. Kapselek. W dużym skrócie, na dniach napiszę szerzej i jakieś fotki postaram się cyknąć. Generalnie to siedzi w domu :P Na Sylwestra dla bezpieczeństwa przenieśliśmy do domu wszystkie psy z kojców. Mąż mój stwierdził, że ten, ten, tamten i owamten mają za cienką siorstkę i mają zostać do wiosny (zdrowy rozsądku, gdzie jesteś? :P). Za grudzień rachunek wystawiłam na Fundację - na ich koncie z mojego bazarku uzbierało się 184zł, za grudzień wyszło hotel 10zł x 10 dni = 100zł, transport 19zł (był łączony), tak więc na koncie fundacji zostało jeszcze 65zł 2 Quote
halszka Posted January 12, 2016 Posted January 12, 2016 jej i kolejna bida:( postaram się porozsyłać chłopaka na FB i tutaj,może ktoś szuka Emiś czyli w tej chwili można podać Twój nr.telefonu? 1 Quote
Emiś Posted January 12, 2016 Posted January 12, 2016 Tak, można podawać, dzięki wielkie! Ja dziś jadę porozklejać ogłoszenia w okolicy. Popołudniu Chłopak ma zabieg. Oby wszystko dobrze poszło :( 3 Quote
Martika&Aischa Posted January 12, 2016 Author Posted January 12, 2016 1 godzinę temu, Emiś napisał: Tak, można podawać, dzięki wielkie! Ja dziś jadę porozklejać ogłoszenia w okolicy. Popołudniu Chłopak ma zabieg. Oby wszystko dobrze poszło :( Trzymam kciuki z całych sił oby wszystko się udało !!!!! Chłopak nawet nie wie ile miał szczęścia !!! Quote
Martika&Aischa Posted January 12, 2016 Author Posted January 12, 2016 I oby Pan właściciel się odnalazł i ogarnął .......ech :( Quote
kiyoshi Posted January 12, 2016 Posted January 12, 2016 emiś...to u Ciebie ten piesek...cały dzień po fb krąży to zdjęcie:( oby właściciel się odnalazł... !! Brawo dla męża za brak 'zdrowego rozsądku' ;) trzymajcie się futrzaki i grzecznie grzejcie swoje dooooopolki;) Quote
Emiś Posted January 12, 2016 Posted January 12, 2016 5 godzin temu, kiyoshi napisał: emiś...to u Ciebie ten piesek...cały dzień po fb krąży to zdjęcie:( oby właściciel się odnalazł... !! Brawo dla męża za brak 'zdrowego rozsądku' ;) trzymajcie się futrzaki i grzecznie grzejcie swoje dooooopolki;) Nie psiak owczarek (roboczo Saper) nie został u mnie - wczoraj zawiozłam go najpierw do mojej lecznicy na szybkie zbadanie i zabezpieczenie p. bólowo, a potem pojechał do lecznicy gdzie zajmują się ortopedią, do dr Gierka. Jest już po zabiegu, w lecznicy mi powiedzieli, że sprawnie wszystko poszło. Niestety psiak pojechał do schroniska. Nie zdecydowałam się wziąć go do siebie, bo jedynie mogłabym go dać do kojca, a teraz na pewno nie jest to wskazane. W schronisku będzie w budynku przynajmniej. Rozesłałam wici w okolicy, niestety nikt nic nie wie, żeby ktoś go szukał :( Tu jest więcej zdjęć i szerszy opis do udostępniania https://web.facebook.com/HotelRaszka/posts/1097973873569309 Quote
Martika&Aischa Posted January 13, 2016 Author Posted January 13, 2016 :( :( :( Nie tracę nadziei że psiak ma właściciela i będzie go szukał. 1 Quote
Gusiaczek Posted January 13, 2016 Posted January 13, 2016 O matulu, kolejna bida :( Piękny onkowaty Saper .... oby właściciel się odnalazł, albo ktoś zechciał dać dom ... 2 Quote
elik Posted January 13, 2016 Posted January 13, 2016 Znajdujemy dom dla dziesięciu, a na ich miejsce przychodzą setki nowych bezdomniaków :( Straszne to :) 1 Quote
Gusiaczek Posted January 13, 2016 Posted January 13, 2016 13 minut temu, elik napisał: Znajdujemy dom dla dziesięciu, a na ich miejsce przychodzą setki nowych bezdomniaków :( Straszne to :) tak .... obłędna karuzela nieszczęścia nie chce się zatrzymać, ba! chociażby spowolnić ... Quote
Martika&Aischa Posted January 13, 2016 Author Posted January 13, 2016 3 godziny temu, elik napisał: Znajdujemy dom dla dziesięciu, a na ich miejsce przychodzą setki nowych bezdomniaków :( Straszne to :) smutna prawda :( Quote
kiyoshi Posted January 13, 2016 Posted January 13, 2016 na szczęscie schronisko w Sosnowcu zmieniło się tak bardzo! NA LEPSZE! Dobrze, że pojechał właśnie tam, myślę, że wolontariusze zajmą się nim, tak jak kiedyś Korkiem którego ja znalazłam... Będzie dobrze! i właścicielom w schronisku będzie łatwiej psiaka wypatrzyć ( bo wierze, że ktoś go szuka). Trzeba patrzeć na dobre strony. EDIT: No patrzcie, właśnie weszłam na fb i co widzę??? wpis, że ZNALAZŁ SIĘ WŁAŚCICIEL! Quote
danusiadanusia Posted January 13, 2016 Posted January 13, 2016 2 godziny temu, kiyoshi napisał: na szczęscie schronisko w Sosnowcu zmieniło się tak bardzo! NA LEPSZE! Dobrze, że pojechał właśnie tam, myślę, że wolontariusze zajmą się nim, tak jak kiedyś Korkiem którego ja znalazłam... Będzie dobrze! i właścicielom w schronisku będzie łatwiej psiaka wypatrzyć ( bo wierze, że ktoś go szuka). Trzeba patrzeć na dobre strony. EDIT: No patrzcie, właśnie weszłam na fb i co widzę??? wpis, że ZNALAZŁ SIĘ WŁAŚCICIEL! super:):) Quote
elik Posted January 14, 2016 Posted January 14, 2016 6 godzin temu, kiyoshi napisał: ... EDIT: No patrzcie, właśnie weszłam na fb i co widzę??? wpis, że ZNALAZŁ SIĘ WŁAŚCICIEL! Niestety :( Hotel dla Zwierząt "Raszka" Nic nam o tym nie wiadomo, aby właściciel się odnalazł Quote
Recommended Posts