Jump to content
Dogomania

Hurrraaaa!!!!!! Kapselek ma dom !!!!! :) Ogromnie Dziękujemy za kciuki i wsparcie :*

Recommended Posts

Posted
40 minut temu, Bogusik napisał:

Cichutko tutaj jakoś...Na fb Kapselek udostępniony :)

Ja też go udostępniłam. A przynajmniej tak mi się wydaje :D Trudne to fb :D  :D

• Upvote 1
Posted

Chciałabym przysiąść do dłuższej relacji, bo trochę nowych wieści jest, ale ciągle coś :/

Np. dzisiejszy dzień upłynął nam pod znakiem tego oto kawalera zebranego po potrąceniu z trasy szybkiego ruchu.

1618472_1048558041873979_490485203132254

Na szczęście ma "tylko" połamaną tylną łapę. Po odbyciu rajdu po lecznicach i badaniach, został dziś w lecznicy, jutro będzie składany. Po zabiegu trafi niestety do schroniska :( . Chyba, że szanowny właściciel się odnajdzie. Pies ok. 2 lata bez czipa, z obrożą bez adresówki :/ Strasznie dzielny. Taki obolały, a wszystko dał obcym ludziom przy sobie zrobić. Gdybyście natknęły się na informację, że ktoś w okolicy Sosnowca/Będzina go szuka, to proszę o informację.

Kapselek. W dużym skrócie, na dniach napiszę szerzej i jakieś fotki postaram się cyknąć. Generalnie to siedzi w domu :P Na Sylwestra dla bezpieczeństwa przenieśliśmy do domu wszystkie psy z kojców. Mąż mój stwierdził, że ten, ten, tamten i owamten mają za cienką siorstkę i mają zostać do wiosny (zdrowy rozsądku, gdzie jesteś? :P).

Za grudzień rachunek wystawiłam na Fundację - na ich koncie z mojego bazarku uzbierało się 184zł, za grudzień wyszło hotel 10zł x 10 dni = 100zł, transport 19zł (był łączony), tak więc na koncie fundacji zostało jeszcze 65zł

• Upvote 2
Posted

Tak, można podawać, dzięki wielkie! Ja dziś jadę porozklejać ogłoszenia w okolicy. Popołudniu Chłopak ma zabieg. Oby wszystko dobrze poszło :(

• Upvote 3
Posted
1 godzinę temu, Emiś napisał:

Tak, można podawać, dzięki wielkie! Ja dziś jadę porozklejać ogłoszenia w okolicy. Popołudniu Chłopak ma zabieg. Oby wszystko dobrze poszło :(

Trzymam kciuki z całych sił oby wszystko się udało !!!!! Chłopak nawet nie wie ile miał szczęścia !!!

Posted

emiś...to u Ciebie ten piesek...cały dzień po fb krąży to zdjęcie:( oby właściciel się odnalazł...

!!

Brawo dla męża za brak 'zdrowego rozsądku' ;) trzymajcie się futrzaki i grzecznie grzejcie swoje dooooopolki;)

Posted
5 godzin temu, kiyoshi napisał:

emiś...to u Ciebie ten piesek...cały dzień po fb krąży to zdjęcie:( oby właściciel się odnalazł...

!!

Brawo dla męża za brak 'zdrowego rozsądku' ;) trzymajcie się futrzaki i grzecznie grzejcie swoje dooooopolki;)

Nie psiak owczarek (roboczo Saper) nie został u mnie - wczoraj zawiozłam go najpierw do mojej lecznicy na szybkie zbadanie i zabezpieczenie p. bólowo, a potem pojechał do lecznicy gdzie zajmują się ortopedią, do dr Gierka. Jest już po zabiegu, w lecznicy mi powiedzieli, że sprawnie wszystko poszło. Niestety psiak pojechał do schroniska. Nie zdecydowałam się wziąć go do siebie, bo jedynie mogłabym go dać do kojca, a teraz na pewno nie jest to wskazane. W schronisku będzie w budynku przynajmniej. Rozesłałam wici w okolicy, niestety nikt nic nie wie, żeby ktoś go szukał :(

Tu jest więcej zdjęć i szerszy opis do udostępniania https://web.facebook.com/HotelRaszka/posts/1097973873569309

Posted
13 minut temu, elik napisał:

Znajdujemy dom dla dziesięciu, a na ich miejsce przychodzą setki nowych bezdomniaków :( Straszne to :)

tak .... obłędna karuzela nieszczęścia nie chce się zatrzymać, ba! chociażby spowolnić ... 

Posted

na szczęscie schronisko w Sosnowcu zmieniło się tak bardzo! NA LEPSZE!

Dobrze, że pojechał właśnie tam, myślę, że wolontariusze zajmą się nim, tak jak kiedyś Korkiem którego ja znalazłam...

Będzie dobrze! i właścicielom w schronisku będzie łatwiej psiaka wypatrzyć ( bo wierze, że ktoś go szuka).

Trzeba patrzeć na dobre strony.

EDIT: No patrzcie, właśnie weszłam na fb i co widzę??? wpis, że ZNALAZŁ SIĘ WŁAŚCICIEL!

Posted
2 godziny temu, kiyoshi napisał:

na szczęscie schronisko w Sosnowcu zmieniło się tak bardzo! NA LEPSZE!

Dobrze, że pojechał właśnie tam, myślę, że wolontariusze zajmą się nim, tak jak kiedyś Korkiem którego ja znalazłam...

Będzie dobrze! i właścicielom w schronisku będzie łatwiej psiaka wypatrzyć ( bo wierze, że ktoś go szuka).

Trzeba patrzeć na dobre strony.

EDIT: No patrzcie, właśnie weszłam na fb i co widzę??? wpis, że ZNALAZŁ SIĘ WŁAŚCICIEL!

super:):)