jola&tina Posted December 26, 2015 Posted December 26, 2015 Częściej nie, to jest retard - 12 godzin powinien trzymać. 25 mg dla takiego malucha, to nie jest mało. Gdyby to nie wystarczało, to już wet powinien zadecydować co robić. Quote
jola&tina Posted December 26, 2015 Posted December 26, 2015 ale częściej niż co 12 godz,. to nie można?edit: skonsultowałam się 1/3 co 6-8 godzin na razie dzieciak śpiSuper, czyli mniejsze dawki a częściej.To dobrze, bo dostanie lek, zanim ból wróci. Będzie dobrze :) Quote
sylwija Posted December 26, 2015 Author Posted December 26, 2015 i jak tu być w radosnym nastroju jeszcze kot Selim bardzo chory, jeszcze stareńki pies Misza słaby Quote
halszka Posted December 26, 2015 Posted December 26, 2015 biedny smutasek,ale teraz już będzie tylko lepiej,zdrówka dla wszystkich zwierzaczków! Quote
Figunia Posted December 26, 2015 Posted December 26, 2015 i jak tu być w radosnym nastroju jeszcze kot Selim bardzo chory, jeszcze stareńki pies Misza słaby Nie wiadomo, co napisać... Tak strasznie smutno i przykro. Quote
Baltimoore Posted December 26, 2015 Posted December 26, 2015 Trzymam kciuki za Twoje footerka kochane, żeby jak najszybciej zdrowiały. Żeby Sheldonek dochodził do siebie po tych wszystkich ciężkich przejściach, a Selim i Misza nie pochorowały się bardziej. Przytulam. Quote
sylwija Posted December 27, 2015 Author Posted December 27, 2015 zawiozłam Sheldona do szpitala, został tam - na dobę, trzy - okaże się wczoraj mnie trochę niepokoił, ale jednak jadł, pił jeszcze w nocy trochę pojadł, przy mnie pił, bo zaglądałam co jakiś czas, jak się czuje sprawdzić, machał ogonkiem i tak sobie przysypiał ale rano już nic nie chciał, odrobinę serka topionego tylko i okropny duży krwiak mu się zrobił w miejscu operacji i ciepły taki, i smętny, był Sheldon, więc już się nie było co zastanawiać w klinice okazało się, że ma 40,9 stopni, więc była decyzja, że kroplówka i antybiotyk dożylnie i na 24 godz. co najmniej, koniecznie, bo będzie powtórka, obserwacja, nie wiadomo, czy nie będzie musiał mieć ściąganego płynu, nieładnie to dzisiaj wygląda :( strasznie histeryzował przy zakładaniu wenflonu bardzo mi było przykro go zostawiać, szczególnie, że jednak w domu jest łatwiejszy w obsłudze, spokojniejszy ale musi być w fachowych rękach Quote
Baltimoore Posted December 27, 2015 Posted December 27, 2015 Strasznie Wam współczuję :( Biedny Sheldonek :( :( :( Quote
NikaEla Posted December 27, 2015 Posted December 27, 2015 W sumie z bazarku http://www.dogomania.com/forum/topic/334072-przesy%C5%82ki-posz%C5%82y-czekam-na-ostatni%C4%85-wp%C5%82at%C4%99-dla-sheldona-i-zeldy/page-7#entry16692897 zebraliśmy 249zł 20gr czyli po 125zł dla każdego psiaka część wpłat (45zł poszło wprost na konto Fundacji) dla tego przesyłam jeszcze 80zł dla Sheldona (na konto Fundacji) oraz 125zł bezpośrednio na konto Zeldy Quote
Gusiaczek Posted December 27, 2015 Posted December 27, 2015 O matulu, serce boli :( Przeszedł bardzo poważne operacje Biedaczek, staram się być tylko i wyłącznie dobrej myśli, ale nie ukrywam, że przełykam łzy, bo droga do formy, oswojenia się z innością to droga przez mękę Na porannym spacerze spotkałyśmy Lakiego trójłapka( bez przedniej prawej), opowiedziałam o Sheldonku, Państwo życzyli szybkiego powrotu do zdrowia i powiedzieli, że skoro to taki młodziak prędzej niż się spodziewamy zacznie brykać i normalnie funkcjonować. Trzymamy kciuki za Sheldonka, Ciebie Sylwio i Twoje stadko. Zdrowia Kochani! :) 1 Quote
jola&tina Posted December 27, 2015 Posted December 27, 2015 Tak mi smutno mój maluchu, miałam nadzieję, że będzie się goić bez komplikacji. Dobrze, że został w szpitalu pod fachową opieką. Quote
halszka Posted December 27, 2015 Posted December 27, 2015 Boziu ile ten dzieciak musi wycierpieć,trzymaj się Sheldonku Quote
sylwija Posted December 27, 2015 Author Posted December 27, 2015 W sumie z bazarku http://www.dogomania.com/forum/topic/334072-przesy%C5%82ki-posz%C5%82y-czekam-na-ostatni%C4%85-wp%C5%82at%C4%99-dla-sheldona-i-zeldy/page-7#entry16692897 zebraliśmy 249zł 20gr czyli po 125zł dla każdego psiaka część wpłat (45zł poszło wprost na konto Fundacji) dla tego przesyłam jeszcze 80zł dla Sheldona (na konto Fundacji) oraz 125zł bezpośrednio na konto Zeldy dziękuję z Zeldą i Sheldonkiem :) Sheldon: temperatura już zbita, jest pod kroplówką i jest obserwowany wyników z badani krwi jeszcze nie ma Quote
Poker Posted December 27, 2015 Posted December 27, 2015 Zaglądam po dobre wieści ,a tu niedobre. Biedaczek mały.Mam nadzieję ,że leki pomogą. Quote
Baltimoore Posted December 27, 2015 Posted December 27, 2015 Dużo głasków i przytulasiek dla Sheldonka. Quote
Anula Posted December 27, 2015 Posted December 27, 2015 Myślę o Sheldonie.Oby nie wdał się jakiś stan zapalny po operacji.Zapewne temperatura zbita lekami. Quote
sylwija Posted December 27, 2015 Author Posted December 27, 2015 tak, lekami, antybiotyk dożylnie (mimo, że podawałam co 12 godz. doustnie, to za słabe było) i czekają na wyniki badań mam nadzieję, że czymś obkładają ten krwiak wczoraj go jeszcze nie było.. nie wiadomo, czy płyn się nie zbiera powiedzieli, że będą obserwować, czy się nie powiększa, bo może trzeba spuszczać czy co../ Quote
Poker Posted December 27, 2015 Posted December 27, 2015 Może jakieś naczynko puściło. Ale jak była gorączka, to znaczy ,że stan zapalny się rozwinął. Oby antybiotyk pomógł. Quote
doris66 Posted December 28, 2015 Posted December 28, 2015 Oj......bieda goni biedę, przykro strasznie i smutno. Trzymaj się mały . Quote
Gusiaczek Posted December 28, 2015 Posted December 28, 2015 Zaglądam z nadzieją, że idzie ku lepszemu .... Trzymaj się Rycerzu kochany Quote
sylwija Posted December 28, 2015 Author Posted December 28, 2015 Sheldon zostaje w szpitalu na pewno do środy. Stan jest stabliny koszty, niestety rosną, została uruchomiona dla niego zbiórka. Sheldon prosi o wsparciehttps://pomagam.pl/psiedziecko Quote
Anula Posted December 28, 2015 Posted December 28, 2015 Dlaczego aż do środy? Coś jest nie tak? Będą otwierać ranę? Quote
sylwija Posted December 28, 2015 Author Posted December 28, 2015 nie dostaje dożylnie po prostu antybiotyk, i kroplówki wzmacniające gorączki nie ma obrzęk podobno się zmniejszył ale chcą mieć go pod kontrolą, pod obserwacją Quote
Poker Posted December 28, 2015 Posted December 28, 2015 Antybiotyk podawany dożylnie lepiej dociera do chorego miejsca niż podawany doustnie czy nawet domięśniowo. Sylwija, wiem ,że masz mało czasu.Mimo wszystko zrób zestawienie kosztów leczenia i utrzymania Sheldonka.Nawet w przybliżeniu. Potrzebne to jest bardzo w przypadku bazarku no i zachęcania ludzi do wpłat. Quote
Recommended Posts