Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ale częściej niż co 12 godz,. to nie można?

edit:
skonsultowałam  się
1/3 co 6-8 godzin
na razie dzieciak śpi

Super, czyli mniejsze dawki a częściej.To dobrze, bo dostanie lek, zanim ból wróci.
Będzie dobrze :)
Posted

248553_1090978727588425_1749913694370080

i jak tu być w radosnym nastroju
jeszcze kot Selim bardzo chory, jeszcze stareńki pies Misza słaby

Nie wiadomo, co napisać... Tak strasznie smutno i przykro.
Posted

Trzymam kciuki za Twoje footerka kochane, żeby jak najszybciej zdrowiały.

Żeby Sheldonek dochodził do siebie po tych wszystkich ciężkich przejściach,

a Selim i Misza nie pochorowały się bardziej.

Przytulam.

Posted

zawiozłam Sheldona do szpitala, został tam - na dobę, trzy - okaże się
wczoraj mnie trochę niepokoił, ale jednak jadł, pił
jeszcze w nocy trochę pojadł, przy mnie pił, bo zaglądałam co jakiś czas, jak się czuje sprawdzić, machał ogonkiem i tak sobie przysypiał
ale rano już nic nie chciał, odrobinę serka topionego tylko i okropny duży krwiak mu się zrobił w miejscu operacji
i ciepły taki, i smętny, był Sheldon, więc już się nie było co zastanawiać

w klinice okazało się, że ma 40,9 stopni, więc była decyzja, że kroplówka i antybiotyk dożylnie i na 24 godz. co najmniej, koniecznie, bo będzie powtórka, obserwacja, nie wiadomo, czy nie będzie musiał mieć ściąganego płynu, nieładnie to dzisiaj wygląda :(
strasznie histeryzował przy zakładaniu wenflonu
bardzo mi było przykro go zostawiać, szczególnie, że jednak w domu jest łatwiejszy w obsłudze, spokojniejszy
ale musi być w fachowych rękach

Posted

O matulu, serce boli :(

Przeszedł bardzo poważne operacje Biedaczek, staram się być tylko i wyłącznie dobrej myśli, ale nie ukrywam, że przełykam łzy,

bo droga do formy, oswojenia się z innością to droga przez mękę

Na porannym spacerze spotkałyśmy Lakiego trójłapka( bez przedniej prawej), opowiedziałam o Sheldonku, Państwo życzyli

szybkiego powrotu do zdrowia i powiedzieli, że skoro to taki młodziak prędzej niż się spodziewamy zacznie brykać i normalnie funkcjonować. 

Trzymamy kciuki za Sheldonka, Ciebie Sylwio i Twoje stadko. Zdrowia Kochani! :)

• Upvote 1
Posted

W sumie z bazarku http://www.dogomania.com/forum/topic/334072-przesy%C5%82ki-posz%C5%82y-czekam-na-ostatni%C4%85-wp%C5%82at%C4%99-dla-sheldona-i-zeldy/page-7#entry16692897 zebraliśmy 249zł 20gr czyli po 125zł  dla każdego psiaka 
część wpłat (45zł poszło wprost na konto Fundacji) dla tego przesyłam jeszcze 80zł dla Sheldona (na konto Fundacji) oraz 125zł bezpośrednio na konto Zeldy

dziękuję z Zeldą i Sheldonkiem :)

Sheldon:

temperatura już zbita,

jest pod kroplówką i jest obserwowany

wyników  z badani krwi jeszcze nie ma

Posted

tak, lekami, antybiotyk dożylnie (mimo, że podawałam co 12 godz. doustnie, to za słabe było)

i czekają na wyniki badań

mam nadzieję, że czymś obkładają ten krwiak

wczoraj go jeszcze nie było..

nie wiadomo, czy płyn się nie zbiera

powiedzieli, że będą obserwować, czy się nie powiększa, bo może trzeba spuszczać czy co../

Posted

nie

dostaje dożylnie po prostu antybiotyk, i kroplówki wzmacniające

gorączki nie ma

obrzęk podobno się zmniejszył

ale chcą mieć go pod kontrolą, pod obserwacją

Posted

Antybiotyk podawany dożylnie lepiej dociera do chorego miejsca niż podawany doustnie czy nawet domięśniowo.

Sylwija, wiem ,że masz mało czasu.Mimo wszystko zrób zestawienie kosztów  leczenia i utrzymania Sheldonka.Nawet w przybliżeniu. Potrzebne to jest bardzo w przypadku bazarku no i zachęcania ludzi do wpłat.