konfirm31 Posted September 12, 2016 Posted September 12, 2016 2 minuty temu, kiyoshi napisał: Pati-c wezmie fortune Sadze ze znajdziemy kogos tanszego w razie czego Jak to możliwe, to czemu nie. Ja korzystałam z pomocy Patti-c i było taniej, niż u innego dogomaniackiego przewoźnika. No i bardzo fachowo, więc z przekonaniem polecam. :). Quote
Livka Posted September 12, 2016 Posted September 12, 2016 2 godziny temu, konfirm31 napisał: Jak to możliwe, to czemu nie. Ja korzystałam z pomocy Patti-c i było taniej, niż u innego dogomaniackiego przewoźnika. No i bardzo fachowo, więc z przekonaniem polecam. :). ja również :) Quote
Livka Posted September 12, 2016 Posted September 12, 2016 Zapraszamy na bazarek między innymi dla Zeldy : http://www.dogomania.com/forum/topic/336872-jesienna-biblioteczka-sylwiji-na-potrzeby-bdt-do-2409-godz-2100/#comment-16906860 Quote
sylwija Posted September 12, 2016 Author Posted September 12, 2016 ja to jednak jestem.. jak wizyta będzie ok, i na 1ego trzeba by do tej Debnicy wieźć to musi byc paszport, chip, szczepienie na wściekliznę - jasna sprawa. i nawet poza paszportem wszystko jest i niby we wlasciwej kolejnosci, ale... nie ma chipa w bazie wiec ja dzwonie wytwale do Jamora, bo ja odlawial, zawracam mu glowe, a on gdzies za Katowicami poluje na psa :D w lesie w krzakach :D wiec ustalilismy, ze wklepie, on przeparsza, ze jakos zapomnial, ja wypisuje juz mu wszystkie dane i nagle cos mnie tknelo, i wchodze na watek Zeldy, i ico widze - że Zelda była sterylizowana i chipowana w Kozienicach w lecznicy Quote
kiyoshi Posted September 12, 2016 Posted September 12, 2016 1 godzinę temu, sylwija napisał: ja to jednak jestem.. jak wizyta będzie ok, i na 1ego trzeba by do tej Debnicy wieźć to musi byc paszport, chip, szczepienie na wściekliznę - jasna sprawa. i nawet poza paszportem wszystko jest i niby we wlasciwej kolejnosci, ale... nie ma chipa w bazie wiec ja dzwonie wytwale do Jamora, bo ja odlawial, zawracam mu glowe, a on gdzies za Katowicami poluje na psa :D w lesie w krzakach :D wiec ustalilismy, ze wklepie, on przeparsza, ze jakos zapomnial, ja wypisuje juz mu wszystkie dane i nagle cos mnie tknelo, i wchodze na watek Zeldy, i ico widze - że Zelda była sterylizowana i chipowana w Kozienicach w lecznicy ??? sylwija..nie rozumiem...???? Quote
sylwija Posted September 12, 2016 Author Posted September 12, 2016 1 minutę temu, kiyoshi napisał: ??? sylwija..nie rozumiem...???? no nazawracałam głowę Jamorowi, niepotrzebnie całkiem a to w Kozienicach muszą wpisać do bazy - już im wysłałam dane i paszport to już albo w Warce, albo w Kozienicach bez problemu bo ważna jest ta kolejność - najpierw wszczepienie chipa, potem szczepienie na wściekliznę i tak właśnie było w przypadku Zeldy, tylko nie był chip zarejestrowany gdyby się nie udało potwierdzić tej kolejności, to Zelda musiałaby być ponownie zaszczepiona i odczekać 3 tygodnie - więc byśmy się do 1ego nie wyrobili. Quote
sylwija Posted September 12, 2016 Author Posted September 12, 2016 kiedyś sama rejestrowałam w Safe-Animal i miałam pełną kontrolę, ale teraz dla ludzików, jak ja - jest płatne Quote
konfirm31 Posted September 12, 2016 Posted September 12, 2016 Nasza Bliss była zaczipowana w schronisku, ale do bazy (Safe Animal), wpisałam ją ja. Potem okazało się, że aby mieć osobne ubezpieczenie od szkód wyrządzonych przez psa (do wysokości 100000 zł w Allianz), pies musi być zarejestrowany w krajowej bazie identyfikacja. pl. Oczywiście, też odpłatnie. Quote
sylwija Posted September 12, 2016 Author Posted September 12, 2016 w ogole tej identyfikacja.pl nie znałam.. Quote
Bogusik Posted September 12, 2016 Posted September 12, 2016 Widzę,że wszystko na dobrej drodze i teraz oczekiwanie na relację z wizyty p/a za co mocno trzymam kciuki! Tak sobie pomyślałam,że może warto już zmienić tytuł wątku i dopisać,na jakiej trasie szukacie transportu... Quote
sylwija Posted September 13, 2016 Author Posted September 13, 2016 11 godzin temu, Bogusik napisał: Widzę,że wszystko na dobrej drodze i teraz oczekiwanie na relację z wizyty p/a za co mocno trzymam kciuki! Tak sobie pomyślałam,że może warto już zmienić tytuł wątku i dopisać,na jakiej trasie szukacie transportu... ja to sięboję jeszcze cieszyć :) może po wizycie pa, jak będzie ok, to będziemy szukać? Pani Basia powiedziala, że od razu da mi info, co i jak :) Quote
konfirm31 Posted September 13, 2016 Posted September 13, 2016 Myślę, że można jedno i drugie ;). Czyli pomimo zrozumiałej niepewności, poszukać transportu :) Quote
konfirm31 Posted September 13, 2016 Posted September 13, 2016 Widzę, że zmiana tytułu :). Super. Moja deklaracja partycji w kosztach transportu, nadal w mocy :). Można jeszcze ogłosić na fb - tam jest grupa transportowa. Quote
kiyoshi Posted September 13, 2016 Posted September 13, 2016 Dziewczynki ja dzis sprawdze na mapie gdzie ta Debica Kujawska i zapytam mojej najbardziej zaufane Pani Joli czy sie podejmie transpirtu Jak nie to sadze ze pati_c moze byc dobra opcja albo Grzegorz S (nie pamietam nicku na dogo) ale sylwija wie o kim mowiemowie Pani Anja moze tez dorzuci grosik do transportu? Tak mi przynajmniej pisala Trzymam kciuki Quote
Bogusik Posted September 13, 2016 Posted September 13, 2016 6 godzin temu, kiyoshi napisał: Dziewczynki ja dzis sprawdze na mapie gdzie ta Debica Kujawska i zapytam mojej najbardziej zaufane Pani Joli czy sie podejmie transpirtu Jak nie to sadze ze pati_c moze byc dobra opcja albo Grzegorz S (nie pamietam nicku na dogo) ale sylwija wie o kim mowiemowie Pani Anja moze tez dorzuci grosik do transportu? Tak mi przynajmniej pisala Trzymam kciuki No właśnie to jakaś dziwna sprawa z tą Debnicą Kujawską,bo mi tego nie znajduje,a pokazuje się Dębica Kaszubska...? Jeżeli chodzi o Grzegorza,to może chodzi o jubu? On nam przewoził psiaki z Zamościa do Nowej Soli.Wszystko bardzo dobrze poszło i policzył tylko za paliwo i bramki choć w sumie był dwa dni w drodze bo musiał przenocować w Zamościu Quote
sylwija Posted September 13, 2016 Author Posted September 13, 2016 9 minut temu, Bogusik napisał: No właśnie to jakaś dziwna sprawa z tą Debnicą Kujawską,bo mi tego nie znajduje,a pokazuje się Dębica Kaszubska...? Jeżeli chodzi o Grzegorza,to może chodzi o jubu? On nam przewoził psiaki z Zamościa do Nowej Soli.Wszystko bardzo dobrze poszło i policzył tylko za paliwo i bramki choć w sumie był dwa dni w drodze bo musiał przenocować w Zamościu to chyba ja cos pomylilam " To musicie mi Zelda podwiezc Do Debnica Kaszubska To zawioze Do ani " Grzegorz do mnie dzwonił w sprawie transportu dla Toffika - do Zgorzelca, to też ponad 500 km i ocenił na ok. 580 zl (okazę sie dokąłdnie po podróży) Quote
Bogusik Posted September 13, 2016 Posted September 13, 2016 Tak, Debnica Kaszubska jest i to jest pomorskie Quote
sylwija Posted September 13, 2016 Author Posted September 13, 2016 to sobie poszalałam ;) czekam na PA i ... co dalej :) 1 Quote
konfirm31 Posted September 14, 2016 Posted September 14, 2016 Oj, Zelda! Ty tu sobie szalejesz, a tam ważą się twoje losy ;). Zelda jak zwykle prześliczna :)) Quote
kiyoshi Posted September 14, 2016 Posted September 14, 2016 Dziewczyny a ja tak mowiac szczerze patrze na mape i nie widze sensu by Zelda jechala na to pomorze 500Km bez sensu w druga strone potem znow przez cala Polske i Niemcy Czy nie lepiej polaczyc ten transport psiaka do Zgorzelca z dalsza podroza Zeldy? Pomyslcie ze dla niej to jest jakies 700 km mniej w podrozy! Wiem ze koszty wzrosna, trzeba by to wszystko ustalic z Pania Anja Ale... To taka moja luzna mysl Quote
Poker Posted September 14, 2016 Posted September 14, 2016 A może spytać pani chętnej do przewozu jaką trasą będzie jechać? W okolice Sztutgartu pewnie będzie jechać na południe, więc może akurat trasa w dużym stopniu się pokryje. Quote
sylwija Posted September 14, 2016 Author Posted September 14, 2016 zapytam, oczywiscie tylko dla Zeldy wizyta 25ego, a Toffi już mógłby jechać, mam nadzieję, że Toffina się odezwie, bo może już w niedzielę mógłby pojechać do domku. czeka na niego rodzina. może ktoś ma kontakt bezpośredni do Toffiny? bo niedziela się zbliża i nie wiem, czy aktualan propozycja Quote
Recommended Posts