Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oj niestety - z moją babunią Amiga już niestety nie da rady, no z moją "kulawką" też chyba raczej nie.  No i z moimi gabarytami to już całkiem, całkiem nie :( Po paru krokach musiałabym chyba się podlączyć do butli z tlenem :(

Posted

Kulawka całkiem dobrze sobie radziła na wybiegu,z tego co widziałam :) Nikt nie mówił, że trzeba agilitki od razu trenować wyczynowo, tak jak pisałam - my z Pokrzywą raczej spacerujemy po torze :) Liczy się zabawa i więź, która się tworzy (no i gotowane nereczki jagnięce :D). 

Chociaż może faktycznie jestem lekko nieobiektywna - my się naprawdę sporo ruszamy..... :)

• 2 months later...
Posted

Co tu dużo gadać, po prostu REWELACJA :) Oby wszystkie psy miały takie cudowne domy jak Chwaścik ma u Ciebie Marto!

To podnoszenie lewej łapki podczas siadania przy nodze jest przeurocze (choć domyślam się, że niezamierzone ;)) :)

Posted

O mamusiu, tej lewej łapki do tej pory nie widziałam! Na szczęście moze zostać, bo jest urocze :-)))) teraz ja zaczęłam uczyć suselka, to sie nawet przyda machanie łapkami :)

Tak, Chwast to szczęśliwy psiak :) dzisiaj była w Pieninach ;) 

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Czyli nigdy nie należy się poddawać i załamywać, że pies w schronie to pies przegrany i bez przyszłości! Pokrzywa jest najlepszym dowodem na to, że może być inaczej ;) :)

• Upvote 1
  • 2 weeks later...
Posted

Czy ja już pisałam, że turbo-chwast biegła w dogtrekkingu? :)

Planowe 10km zmienilo sie w 13,3km, bo 2 punkty kontrolne się zgubiły, ale było super! Pokrzywa uruchomiła swoje geny haszczakowe (tak!) i ledwo za nią nadążałam :D

Zdjęcia ze startu poniżej.

Oraz element humorystyczny pt. Idziemy na spacer!!!! Nie, muszę coś zrobić na kompie. Pokrzywa:....

IMG_2999.JPG

IMG_3001.JPG

IMG_2988.jpg

IMG_2989.JPG

Posted

Pokrzywa poszerza horyzonty - ma na koncie co raz więcej psich dyscyplin ;) Teraz może kolej na flyball albo dog frisbee? :D

Najważniejsze, że sprawia jej to radochę i Tobie Marto też a to widać gołym okiem na zdjęciach :)

A mina skrzywdzonego psa - mistrzostwo :D

Posted

Najczęściej wołam do niej Pokrz - jak większość moich znajomych również. Wygoda zwycięża :) Jak powiem "Pokrzywo" to pies wie, że albo ma przechlapane, albo ma się skupić na serio :)))

Marysiu, flyball i dog frisbee są super, ale ja stawiam raczej na rozrywki umysłowe - patrzę na to, co sprawia największą frajdę Chwastowi - i praca nosem tutaj deklasuje wszystko inne, więc tropienie + nosework to podstawa :) Skoków się trochę boję, bo Pokrz miała już przygodę z nieudanym lądowaniem, i czuła skutki przez późniejsze kilka miesięcy (dopiero kilka dni temu skończyłyśmy suplementować arthromax -  a Pan Doktor powiedział po rtg, że pies ma już dość uszkodzone te miękkie tkanki wokół stawów, więc musimy bardzo uważać - stąd też ograniczenie agility. 

Poza tym....Pokrzywa jest ponad przyziemne rozrywki typu frisbee :D Aport? Poniucham. Sztuczki? Położę się. :D To dorosła kobieta z jasno określonymi celami w życiu, uparta jak terier :P Wczoraj robiła przekop do Australii i musiałam ją z pola znieść na rękach ;)

IMG_2999.JPG

IMG_3001.JPG

IMG_2988.jpg

IMG_2989.JPG

Posted

Pokrz,  brzmi super :).  Są  psy i psy.  Jedne chcą tylko wypełniać  wszystkie polecenia swojego opiekuna,  drugie i owszem,  ale chcą pozostać sobą. Z biegiem czasu,  zaczynam doceniać psią indywidualność i zezwala ćwiczenia na jej ekspresję.  Oczywiście,  w rozsądnych granicach ;) 

• Upvote 1
  • 3 weeks later...
Posted

Pssst pssst

Jeśli czytacie, to Pokrzywa została twarzą aktualnego odcinka o Nosework w magazynie Dog&Sport  (do nabycia w Empiku ;-))

To chyba tak z okazji rocznicy adopcji (2 listopada!) :)

pokrzywa dog sport.jpg

A uzyte zdjecie w lepszej rozdzielczosci ponizej. 

IMG_3061.JPG

• Upvote 3
Posted

Kto by pomyślał - jeszcze półtora roku temu szara, niepozorna sunia ze schroniska w Radysach a dzisiaj  piękna, kochana i szczęśliwa i do tego celebrytka! :) Razem z Wami cieszę się bardzo, bardzo, bardzo z tej pierwszej z wielu wspólnych rocznic :)

• Upvote 1
Posted
2 godziny temu, Marysia O. napisał:

Kto by pomyślał - jeszcze półtora roku temu szara, niepozorna sunia ze schroniska w Radysach a dzisiaj  piękna, kochana i szczęśliwa i do tego celebrytka! :) Razem z Wami cieszę się bardzo, bardzo, bardzo z tej pierwszej z wielu wspólnych rocznic :)

Marysiu a czyja to zasługa? TWOJA, za co Ci będę zawsze bardzo wdzięczna :)