AMIGA Posted June 6, 2016 Posted June 6, 2016 Oj niestety - z moją babunią Amiga już niestety nie da rady, no z moją "kulawką" też chyba raczej nie. No i z moimi gabarytami to już całkiem, całkiem nie :( Po paru krokach musiałabym chyba się podlączyć do butli z tlenem :( Quote
Marta Pe Posted June 12, 2016 Posted June 12, 2016 Kulawka całkiem dobrze sobie radziła na wybiegu,z tego co widziałam :) Nikt nie mówił, że trzeba agilitki od razu trenować wyczynowo, tak jak pisałam - my z Pokrzywą raczej spacerujemy po torze :) Liczy się zabawa i więź, która się tworzy (no i gotowane nereczki jagnięce :D). Chociaż może faktycznie jestem lekko nieobiektywna - my się naprawdę sporo ruszamy..... :) Quote
Marta Pe Posted September 1, 2016 Posted September 1, 2016 Dawno nic się nie działo z tym wątku, więc wstawiam kilka zdjęć z tropienia po śladzie i górnym wiatrem oraz film z fragmentami treningu obedience :) https://www.youtube.com/watch?v=Kp8HaURc7tE&ab_channel=ObiFruTeam Nie nudzimy się :) 1 Quote
Marysia R. Posted September 1, 2016 Author Posted September 1, 2016 Co tu dużo gadać, po prostu REWELACJA :) Oby wszystkie psy miały takie cudowne domy jak Chwaścik ma u Ciebie Marto! To podnoszenie lewej łapki podczas siadania przy nodze jest przeurocze (choć domyślam się, że niezamierzone ;)) :) Quote
Marta Pe Posted September 4, 2016 Posted September 4, 2016 O mamusiu, tej lewej łapki do tej pory nie widziałam! Na szczęście moze zostać, bo jest urocze :-)))) teraz ja zaczęłam uczyć suselka, to sie nawet przyda machanie łapkami :) Tak, Chwast to szczęśliwy psiak :) dzisiaj była w Pieninach ;) Quote
konfirm31 Posted September 4, 2016 Posted September 4, 2016 Cieszą takie widoki i wiadomości. Miód na serce :) Quote
Mattilu Posted September 12, 2016 Posted September 12, 2016 też się cieszę, że Wam tak dobrze razem :) Quote
Nutusia Posted October 7, 2016 Posted October 7, 2016 Czyli nigdy nie należy się poddawać i załamywać, że pies w schronie to pies przegrany i bez przyszłości! Pokrzywa jest najlepszym dowodem na to, że może być inaczej ;) :) 1 Quote
Marta Pe Posted October 15, 2016 Posted October 15, 2016 Czy ja już pisałam, że turbo-chwast biegła w dogtrekkingu? :) Planowe 10km zmienilo sie w 13,3km, bo 2 punkty kontrolne się zgubiły, ale było super! Pokrzywa uruchomiła swoje geny haszczakowe (tak!) i ledwo za nią nadążałam :D Zdjęcia ze startu poniżej. Oraz element humorystyczny pt. Idziemy na spacer!!!! Nie, muszę coś zrobić na kompie. Pokrzywa:.... Quote
konfirm31 Posted October 15, 2016 Posted October 15, 2016 Strrrrrasznie sie cieszę, kiedy coś takiego czytam :))))))))))))))). A....jak wołasz chwasta? Poooookrzywa, czy inaczej? Quote
Marysia R. Posted October 15, 2016 Author Posted October 15, 2016 Pokrzywa poszerza horyzonty - ma na koncie co raz więcej psich dyscyplin ;) Teraz może kolej na flyball albo dog frisbee? :D Najważniejsze, że sprawia jej to radochę i Tobie Marto też a to widać gołym okiem na zdjęciach :) A mina skrzywdzonego psa - mistrzostwo :D Quote
Marta Pe Posted October 16, 2016 Posted October 16, 2016 Najczęściej wołam do niej Pokrz - jak większość moich znajomych również. Wygoda zwycięża :) Jak powiem "Pokrzywo" to pies wie, że albo ma przechlapane, albo ma się skupić na serio :))) Marysiu, flyball i dog frisbee są super, ale ja stawiam raczej na rozrywki umysłowe - patrzę na to, co sprawia największą frajdę Chwastowi - i praca nosem tutaj deklasuje wszystko inne, więc tropienie + nosework to podstawa :) Skoków się trochę boję, bo Pokrz miała już przygodę z nieudanym lądowaniem, i czuła skutki przez późniejsze kilka miesięcy (dopiero kilka dni temu skończyłyśmy suplementować arthromax - a Pan Doktor powiedział po rtg, że pies ma już dość uszkodzone te miękkie tkanki wokół stawów, więc musimy bardzo uważać - stąd też ograniczenie agility. Poza tym....Pokrzywa jest ponad przyziemne rozrywki typu frisbee :D Aport? Poniucham. Sztuczki? Położę się. :D To dorosła kobieta z jasno określonymi celami w życiu, uparta jak terier :P Wczoraj robiła przekop do Australii i musiałam ją z pola znieść na rękach ;) Quote
konfirm31 Posted October 16, 2016 Posted October 16, 2016 Pokrz, brzmi super :). Są psy i psy. Jedne chcą tylko wypełniać wszystkie polecenia swojego opiekuna, drugie i owszem, ale chcą pozostać sobą. Z biegiem czasu, zaczynam doceniać psią indywidualność i zezwala ćwiczenia na jej ekspresję. Oczywiście, w rozsądnych granicach ;) 1 Quote
Mattilu Posted October 17, 2016 Posted October 17, 2016 Bardzo, bardzo znajome spojrzenie znad ekranu ;) I te blagalne uszy :) Quote
Nutusia Posted October 20, 2016 Posted October 20, 2016 Jak zwykle na tym wątku - REWELACJA! :D Quote
Marta Pe Posted November 10, 2016 Posted November 10, 2016 Pssst pssst Jeśli czytacie, to Pokrzywa została twarzą aktualnego odcinka o Nosework w magazynie Dog&Sport (do nabycia w Empiku ;-)) To chyba tak z okazji rocznicy adopcji (2 listopada!) :) A uzyte zdjecie w lepszej rozdzielczosci ponizej. 3 Quote
konfirm31 Posted November 10, 2016 Posted November 10, 2016 Brawo, Dziewczyny :). Z małej Pokrzywy wyrosła utalentowana Osobistość :)) Quote
Marysia R. Posted November 11, 2016 Author Posted November 11, 2016 Kto by pomyślał - jeszcze półtora roku temu szara, niepozorna sunia ze schroniska w Radysach a dzisiaj piękna, kochana i szczęśliwa i do tego celebrytka! :) Razem z Wami cieszę się bardzo, bardzo, bardzo z tej pierwszej z wielu wspólnych rocznic :) 1 Quote
Marta Pe Posted November 11, 2016 Posted November 11, 2016 2 godziny temu, Marysia O. napisał: Kto by pomyślał - jeszcze półtora roku temu szara, niepozorna sunia ze schroniska w Radysach a dzisiaj piękna, kochana i szczęśliwa i do tego celebrytka! :) Razem z Wami cieszę się bardzo, bardzo, bardzo z tej pierwszej z wielu wspólnych rocznic :) Marysiu a czyja to zasługa? TWOJA, za co Ci będę zawsze bardzo wdzięczna :) Quote
Mattilu Posted November 14, 2016 Posted November 14, 2016 Gratulacje!!! Pokrzywa, jesteś sławna :) Quote
Poker Posted November 14, 2016 Posted November 14, 2016 Świetna rewelacja. Kto by pomyślał ,że z Chwaścika urośnie szlachetna roślina. Quote
Marta Pe Posted November 17, 2016 Posted November 17, 2016 Parę fotek z kamieniołomu w Tarnowskich górach autorstwa Alicji Zmysłowskiej :) Quote
konfirm31 Posted November 17, 2016 Posted November 17, 2016 Fajne zdjęcia. Pokrz nieustannie fotograficzna :). Quote
Marta Pe Posted November 18, 2016 Posted November 18, 2016 Taki prezent na Adopciny :) Pokrzywa ma profesjonalną sesję foto, ja się takiej nie doczekałam przez całe moje życie :D 1 Quote
Recommended Posts