Jump to content
Dogomania

Skąd masz swojego pieska??  

1419 members have voted

1. 1. Skąd masz swojego pieska??

Recommended Posts

• Replies 601
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mój kundelek trafił do nas dzieki mojemu tacie. Znazl go niedaleko swojej pracy. Pozniej na 4 lata nam zaginal i w 2003 znalazlam go w schronisku.
Teraz ma sie dobrze i ma nowego kolege ;) Swietnie sie zachowuje w roli przyszywanego dziadka. :)

Posted

[quote name='kulkulka']aaaa, to nie, takiej to jeszcze nie założyłam Pysiowi, ponieważ fotki które zamieszczam na forum to po jakimś czasie znikają:crazyeye: .[/quote]

Jesli są za duże to znikac będą :evil_lol::evil_lol:

Pamietajcie zdjęcie nie moze byc wieksze nic 500 x 500

Posted

[quote name='kulkulka']aaaa, to nie, takiej to jeszcze nie założyłam Pysiowi, ponieważ fotki które zamieszczam na forum to po jakimś czasie znikają:crazyeye: .[/QUOTE]Eeee tam znikaja. Ciapowato wklejone i tyle :evil_lol:
A poza tym znalazlam tylko jedno :roll:

Posted

[quote name='anuleq']Mój kundelek trafił do nas dzieki mojemu tacie. Znazl go niedaleko swojej pracy. Pozniej na 4 lata nam zaginal i w 2003 znalazlam go w schronisku.
Teraz ma sie dobrze i ma nowego kolege ;) Swietnie sie zachowuje w roli przyszywanego dziadka. :)[/quote]

Ale szczęście-odnaleźć przytulaśnego.Bardzo się cieszę.:buzi:

A co do fotek to próbuj ponownie,zmniejsz i zobaczymy ;)

Posted

[quote]Pamietajcie zdjęcie nie moze byc wieksze nic 500 x 500[/quote]

Moje fotki mają 500 x 375 :p

[quote]Ciapowato wklejone i tyle :evil_lol: [/quote]

Możliwe :oops:

Posted

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/kulkulka"]kulkulka[/URL] a może spróbuj jeszcze raz ???
buziaczki dla ciebie,ja też sie troche męczyłam i wiem co toznaczy :buzi::buzi::buzi:

Posted

[quote name='Aga K']Ale szczęście-odnaleźć przytulaśnego.Bardzo się cieszę.:buzi:

A co do fotek to próbuj ponownie,zmniejsz i zobaczymy ;)[/quote]
Ponoć nawet tą historie zna i pamieta pare osob z Palucha.
A tutaj znajdują sie fotki z momentu gdy go zabieralismy ze schroniska [URL="http://home.netx.waw.pl/ania/fotki/Remis/"]http://home.netx.waw.pl/ania/fotki/Remis/[/URL] , zas folder wyzej zdjecia jego przyszywanego wnuka (skubaniec rasowy sie okazal ;) ) :)

• 1 month later...
Posted

Bredndę wzięłam 12 lat temu ze schroniska w Celestynowie - miała wtedy 5 tygodni, była brudna, zapchlona, miała kleszcze, kłopoty z brzuszkiem (najadła się przeznaczonego dla kotów surowego jedzenia - chyba jakieś podroby - bo szczenięta a było ich 7 przebywały w klatce z kotami) i miałą ogromne i nieziemsko smutne oczy. Podobno jest zmiksowana z bokserem(mama), jest najcudowniejszym psem ze wszystkich które miałam. Aż trudno mi uwierzyć że to już 12 lat. Ztego co wiem jakiś kretyn podrzucił pod schroniska worek ze szczeniakami - miały na sobie jeszcze krew i pozostałości po porodzie. Na szczescie to był lipiec i na miejscu była Pani kierownik schroniska (super osoba), gdy psy schroniskowe zaczęły ujadać wyszła zobaczyć co się dzieje i znalazła te kruszynki.

Tygra zaś była kupiona na ulicy (impuls tak zwany) jako pseudo bokser. Teraz ma 5 miesięcy i ma umaszczenie prawie identyczne jak Brenda (myślę ze dla tego nie mogłam jej nie wziąść - tak bardzo mi przypominała Brendzie jak była mała)

Posted

moja Figa tez ze schroniska, a jej historia jest taka.....(opowiedziana przez pania kierowniczke schroniska): Figa blakala sie po lublinie wiec ja zlowiono i umieszczono w schronisku, po czym przyjechala kobieta, ktorej wpadla w oko, wiec ja wziela i prosto ze schroniska pojechala z nia do salonu pieknosci psow:angryy: a to byl chyba listopad, tam ja wykapali, ostrzygli i piesik sie przeziebil od tego, rozchorowala sie na calego, wiec kobieta wrocila do schroniska z nia i stwierdzila ze nie ma pieniedzy aby ja leczyc, okazalo sie ze ma zapalenie pluc (moze i nosowke miala ale schroniska nie stac na zdiagnozowanie choroby wiec leczyli pluca) i po zakonczeniu leczenia czekali na tamta kobiete aby sie zglosila ale slad po niej przepadl.....(i dobrze!!!) i tak w grudniu przed swietami pojawilam sie ja :) upatrzylam Figuska ale nie wzielam jej od razu bo nie mialam ani smyczy ani obrozy ani nic, wiec wrocilam nastepnego dnia i byla wielka akcja, bo doslownie minute przed moim wejsciem dzwonila osoba chetna do adopcji Figi i pani kierownik obiecala ja przetrzymac kilka godzin, ale stwierdzila ze skoro ja przyjechalam a tamta osoba nie jest pewna to mi wyda psa.i tak Figa znalazla sie u mnie. co do czasu tych wydarzen nie mam pewnosci, bo jak wzielam ja do domu to byla tak zarosnieta, i miala tak sfilcowane futro ze watpie ze to powstalo w ciagu miesiaca. a teraz Figusek wyglada tak: (figa tez czyta dogomanie :))
[IMG]http://img278.imageshack.us/img278/273/skin1032zl7.jpg[/IMG]

• 2 weeks later...
Posted

Mam 3 kundelki. Jeden to pies, bardzo podobny do wodołaza tylko mniejszy, którego mój teść wyciągnął za schroniska. Drugi też pies, kundelek trochę mniejszy od onka, miał zostać przerobiony na skórę przez jakiegoś durnia :angryy: i malutka ruda suczka, która sama mnie znalazła i tak została. Kochane cudaczki.

Posted

Wilczek, bo tak go nazwałam przybłąkał się pózną jesienią na jedną z okolicznych wsi. "Przygarnął" go wiejski chłop i... zamknął w chlewiku. Przez zimę chciał go odkarmić, bo co to za skóra z psa szkieletora. 10 letnia sąsiadka tego chłopa, wiedząc o mojej słabości do psów, powiedziała mi o tym. Nie było trudno odebrać psa. Dowiedziałam się że facet lubi drinkować, więc kupiłam dwa wina marki wino i tak psinka trafiła do mnie. O dziwo pies wracał tam parę razy ale za każdym razem został przez faceta odprowadzany do mnie.:crazyeye: Teraz jest ok.