Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 974
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cioteczki, jeszcze raz bardzo dziękuje za pomoc w szukaniu spajkiego. Ze poświecacie swoj czas i kasę.
Dzwoniła do mnie właścicielka spajkiego i prosiła o podjechanie po nią jak bedziecie szukać spajkiego. Podaje numer do Pani: 501 728 915.

Posted

Sznowne Dodomanki i Dodomani!!!!!!!!!!!
To jest mój ostatni post na tym forum (chba, że znajdzie się Spajki to oczywiście napiszę).
Jestem poważnym i odpowiedzialnym człowiekiem i wiem na co się decyduję i co robię. O poprzednim psie "Kamel" wiedzieli wszyscy -schroniska, policja i straż miejska a nawet autobusy i tramwaje ( oczywiście mnie zlali ale mieli tą informację). Spajkiego wziąłem bo ktoś pięknie napisało nim, długo się broniłe aby to przetyczać ale żona wrście mnie do tego przekonała. Szczeże mówiąc popłakałem się to czytająca i postanowiłem, ze poprawimy mu życie. Dlatego pojechaliśmy do Wrocka po Spajkiego. Stało się jak stało.
Ja nie muszę mieć żadnego psa - jest to dużo wygodniejsze - bez obowiązków, nakładów finansowych itp.).
To wszystko co chciałem napisać odnośnie psów.
A teraz PS do SAINTI.
Przeraziło cię zdięcie Spajkiego w siłowni - gdzie robił codziennie mi kupę a nie na dworze????????????????????????????
a DLACZEGO TY GO NIE PRZYGARNĘŁAS - NAPEWNO U CIEBIE MIAŁBY INNE OCZY - PROSZĘ ODPOWIEDZ NA FORUM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ani razu nie został za to skarcony, powiem więcej, pewnego razu skoczył i zajebiście mi pogryzł rękę oczym nikomu nie mówiłem (ślady są oczywiście do dziś - jak nie wierzysz prześlę ci zdięcia mojej ręki) i też ani słowa do niego i wyszedłem z nim na spacer.
TERAZ NAJWAŻNIEJSZE:
MAM GŁEBOKO W POWAŻNIU CO KTOŚ SOBIE MYŚLI (NAJCZĘŚCIEJ CI CO NIC NIE ROBIĄ ALE PISZĄ).
JESLI KTOŚ ZNAJDZIE SPAJKA (A MOŻE KAMELA) - OBA PRZYTULĘ CHOĆ PEWNIE BĘDZIE CIĘZKO -BĘDĘ ZOBOWIĄZANY (a dla interesownych będzie nagroda).
BUŹKA CZEŚĆ I CZOŁEM

Posted

ALeksandra jak bedzisz w necie kliknij do mnie na gg 2997787 dzieks
jutro zabieramy jeszcze jedna ciotke na pomoc moze sie uda oby bo teraz jest zimno. moze do strazy pozarnej podjechac na czolgistow oni tam maja psy to by sie rozejrzeli przeciez tez jezdza i tak tam podjedziemy bo to znajomi :) kota z drtzewa mi sciagali. no nic dzis sie juz nie zrobi ciemno duzo sie nie zobaczy.

Posted

Jutro nie wiem czy będę w stanie gdziekolwiek podjechać,auto mi się z lekka posypało ,jak strupa odpalę to pomyślę gdzie i co .Jutro od rana chcę poroznosić ogłoszenia ,po lecznicach i sklepach z karmą dla zwierzą ,dziś nie dałam rady.

O bokserce z rabienia wiem tylko tyle,że podobno ma opiekuna ,wiem też że koleżanka codziennie ją dokarmia bo psina sprawia wrażenie głodzonej ,zabrać podobno się nie da .Ja jej nie widziałam więc opieram się tylko na tym co mówiła znajoma

Posted

CB radio dać kierowcom znaka , ogłoszenie pozostawaić w autobusach na przystankach i nadleśnictwo jeśli są lasy wokół , bo nie znam tamtych okolic wcale , też warto powiadomić ...warto też obok ośrodków zdrowia

Posted

A za co mamy dziękować?
Że łaskawie wsiądziesz w samochód i poszukasz SWOJEGO psa?
Nie wiem, czy śmiać się, czy płakać w tym momencie :lol:

Nie chciałem?
A może łaskawie przypomnisz sobie dlaczego?
Hmmm?
Pamięć szwankuje?
Może kliknięcie w bannerek Twixa w moim podpisie Ci ją odświeży?
Poza tym.. jasno i wyraźnie wyrażałem chęć pomocy w pracy nad psem na tyle, na ile jest to możliwe w formie rad i wskazówek pisanych na forum.

I wypadałoby czytać z choć minimalnym zrozumieniem.
Z moich postów chyba jasno wynika, że nie jestem kobietą?

Zamiast przepychanek, proponuję szukanie psa.

Posted

SAINT: Jeszcze jedno - ciekawe jak by patrzył na ciebie (chociaż maiałaś g w d...... i go nie chciałaś) po takiej tułaczce, skrzywdzeniu przez ludzi, zastraszeniu. Nigdy w życiu nie widzieliśmy tak przstraszonego psa mimo swojego wieku i doświaczenia. Ale na pewno gdyby zobaczył ciebie spojrzenie by miał ufne, pełne nadziei, wszyscy na forum byliby zachwyceni, Spajki napewno by nie uciekł, nie musiała byś mieć płotów i nie byłoby całego zamiesznia.
Jesteś żałosna.

Posted

Andrew65 powiedz czy w pobliżu gdzie mieszkacie jest szkoła ???
jezeli jest to czy ktos powiesił tam plakaty ??? Spajki podobno nie boi się dzieci a i dzieciaki sa bystrzejsze od dorosłych (z całym szacunkiem dla dorosłych) wiec moze gdzieś w drodze do szkoły go widziały ???

qrcze gdzie ten mały jest :-( ... zaczynam mieć niedobre myśli :-(

Posted

agaga21 napisał(a):
ja jestem przerażona, to już 3 dzień go nie ma....

wiesz nie znam Łodzi .... tam niedaleko podobno są dwie bardzo ruchliwe ulice :-(:-(:-(
i tak naprawdę nie mamy pewności że widziany gdzieś w okolicach psiak to Spajki

Posted

Fioneczko!!!
Szkoła jest ale kilka ładnych kilometrów od miejsca gdzie był dzisiaj widziany i gdzie go szukaliśmy. Szkoła jest w Łodzi a on był w Rąbieniu.

Posted

Andrew, wspólczuję Ci, że Spajki zaginął, ale proszę nabierz trochę dystansu do tej sytuacji i nie mów o kimś, o kim nic nie wiesz :roll:
bo akurat z Saintem źle trafiłeś - Saint własnie sprawia, że psom takim jak Spajki zmieniają się oczy

wiem, że jestes rozgoryczony, chciałes pomóc Spajkiemu, a on dał nogę, teraz niektórzy wytykają Ci różne rzeczy, ale to jest forum psie - psy dla ludzi tu działających są najważniejsze, nie ludzie

Posted

Andrew65 napisał(a):
Fioneczko!!!
Szkoła jest ale kilka ładnych kilometrów od miejsca gdzie był dzisiaj widziany i gdzie go szukaliśmy. Szkoła jest w Łodzi a on był w Rąbieniu.

Qdłacz którego wyadoptowałyśmy a potem został pozostawiony sobie przez nowy domek ...najprawdopodobniej [ bo do dzis nie wiemy jak się znalazł w innym mieście ] przeszedł kilkanaście kilometrow , więc psy potrafią
...tam jednak już trzymał sie kilka dni w określonym rejonie

Posted

Sory ale w takim razie skoro mi uciekł pies i to ja jestem w największej traumie to PLISSSSSSSSSSSSSSS nie oceniajcie mnie i dAjcie mi i mojej rodzinie spokój, która jest również w to zaangażowna po uszy. i nie PRZYTYKAJCIE.

Posted

Andrew65 napisał(a):
Fioneczko!!!

a ja napisałam że nie znam Łodzi...nie znam też Rąbienia
ale ogłoszenia powiesiłabym wszędzie gdzie się da
i nie mamy pewności ze widziany pies to był Spajki

Posted

Sorry, że odbiegnę na chwilę od meritum sprawy..

Wczoraj, ktoś zapytał mnie co robię na tym wątku. Dobrze, chętnie odpowiem.

Wypatrzyłam Spajka na Allegro i byłam jedną z pierwszych (chyba pierwszą) osób, które wysłały zapytanie w jego sprawie ponieważ serio rozważałam jego adopcję.

Od początku zaglądałam na ten wątek kilka razy dziennie. Przeżywałam moment odebrania Spajka od poprzednich właścicieli, pierwsze dni u LILU oraz błyskawiczną transormację małego. Kiedy po tygodniu pobytu w DT zobaczyłam jego zadowoloną mordkę zrozumiałam, że otrzymał tam coś czego ani ja ani wiele innych osób nie było mu w stanie dać.

Andrew, nie uważam Cię za złego człowieka. Wiem, że miałeś jak najlepsze intencje adoptując małego. Uważam natomiast, i tu zdania nie zmieniam, że mały swoich ludzi już znalazł. I tylko mam nadzieję, że nie zabraknie im odwagi i determinacji aby o niego zawalczyć. Oraz, że nie zniechęcą ich NIEKTÓRE pieniackie wypowiedzi na tym wątku.

A teraz musimy znaleźć małego. Ja chętnie dołączę w weekend do grupy poszukujących.

Posted

mam informacje że psa widziano wczoraj ok. godz 13,30 Koło firmy Rabia(?). Widział go ojciec jednej z kolezanek.
Biegał po polach - był widoczny z trasy.

Posted

luka1 napisał(a):
mam informacje że psa widziano wczoraj ok. godz 13,30 Koło firmy Rabia(?). Widział go ojciec jednej z kolezanek.
Biegał po polach - był widoczny z trasy.

qrcze a gdzie to ?
warto dać znać P. Andrzejowi

Posted

Teqquila ,szkoła na Złotnie Mieści się na ul Napoleońskiej i jak najbardziej jest czynna ,mało tego ma dość spory rejon ,ludzie dowożą do niej dzieci nawet z Krzywca . Firmy Rabia nie znam i nie wiem gdzie być może?? W okolicach jest sporo firm ...Ja ruszam dopiero po południu ,muszę coś do żarcia zrobic,bo rodzina odda mnie do adopcji...Oby Spajki sie znalazl....