polciuaa Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Ja troche z innej beczki ale czy ktoś wie którego w tym miesiącu będzie akcja w SCC ? Czaki hopaj na górę! :multi: Ps. Sorki za offa,ale pilnie potrzebna pomoc: Mój Pan zmarł,moja opiekunka idzie do szpitala,czy ja musze umrzeć?16-letnia Gapcia! Quote
zulugula Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! PRZEPRASZAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :oops: Apel o pomoc dla pieska ze schroniska w Mysłowicach. Mogę zabrać do Wawy. Trzeba jakoś mu pomóc, bo bardzo cierpi, a wet go nie leczy. Psiak drapie oko (zakażenie = TM) rozrywając dalej ranę: http://www.dogomania.pl/forum/f28/schronisko-myslowice-pilne-dt-ogl-psy-z-jaworzna-odlowione-przez-sm-110356/index66.html#post12110914 Quote
betel Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 Melduję,że cały czas odnawiam allegro Czakiego:lol: Quote
irysek Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 http://www.dogomania.pl/forum/f99/2zl-nordic-gold-do-30-04-na-chora-sunie-shar-pei-hotel-lajki-135834/ bazarek na pomoc dla Czakiego Quote
irysek Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 watek nie cieszy sie zainteresowaniem, bo malo kto sie tu odzywa z zalozycieli watku i tych, u ktorych pies jest pod opieka. (chcialam pierwsza ture przelac z bazarku, ale cisza tu jak makiem zasial, wiec nawet nie pytam ile brakuje na teraz pieniedzy, chociaz to bardzo wazne...) Quote
jotka Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 brakuje dużo, bo czas płynie, a pies siedzi w hotelu od 22.02. do dzisiaj uzbierało się 240 zł, a dług wynosi 900. Doszedł nam jeszcze jeden staruszek, a niebawem dojdą dwa duże psy, którym grozi schron po śmierci własciciela. i kiedy mamy pilnować wątku, jeśli wciąż musimy szukać pieniędzy i możliwości pomocy dla nowych psich nieszczęść? Quote
irysek Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 no nie wiem, wiele osob na dogo robi wiele naraz, a szukajac pomocy finansowej prowadzi wlasnie watki i pisze co i jak. jesli dlugu jest 900zl to w takim razie pierwsze pieniadze z bazarku monetowego przeznacze na waszego psiaka. (jak wy organizujecie pieniadze, na wasze psy? tylko na bazarku/dogo, allegro cegielkowe, ludzie wplacaja na konto fundacji? czy jeszcze inaczej?) bo jesli dlug rosnie w takim tempie to cos z ta organizacja funduszy jest nie tak. bazarku ani jednego nie ma na waszego szczeniora. czemu kogos nie poproscie, zeby zrobil, nie dacie rzeczy wyszperanych w domu na sprzedaz. no nie wiem jak mozna jeszcze kase wytrzasnac. ale na dogo bazarki to podstawa. ja moim jednym 900zl nie uzbieram... (chocbym chciala). Quote
jotka Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 Tak jakoś się układa, że chętnych do wrzucenia psa na głowę fundacji jest więcej, niż tych, którzy równocześnie biorą za nie odpowiedzialność i pilotują je. Mamy na dziś w hotelach 5 psów, wszystkie trudne adopcyjnie, na tymczasach drugie tyle, też niełatwe adopcje. Psy sa starsze, niektóre schorowane, a te młode - właśnie te hotelowe - trudne. Hotel w związku z tym muszą być ze szkoleniem, a adopcja wielekroć prześwietlona. Quote
jotka Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 Pisze na raty, bo często zanim skończę, to przestaję być zalogowana. Pieniądze podstawowe, które mamy są ze zbiórek publicznych, stałych donatorów jest niewielu. Równocześnie prowadzimy tez akcje edukacyjne, bo inaczej nase ratowanie zwierząt - a pomagamy nie tylko psom,jest to wlewanie wody do dziurawego garnka. Dziękuję Ci bardzo, że chcesz nam pomóc w granicach swoich możliwości. Spróbuję kogoś "ubrać" w Czakiego. Quote
amikat Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 Oj Irysku..... Fundacja NASZA prowadzi bardzo wiele psiaków i kociaków. Mamy pełną księgowość. Jest tak ze ktoś inny pilotuje wątek a ktoś inny rozlicza pieniądze. Utrzymujemy się GŁOWNIE ze zbiórki publicznej, dotacji od ludzi którzy znają nas i ufają. Co jeszcze chcesz wiedzieć? Że płacimy kilkutysięczne rachunki w lecznicach które w 1 kolejności płacimy? Że zostajemy z długami za hotele - bo ktoś deklaruje na dogomanii właśnie i nie wpłaca? Że mamy po pracy zawodowej kosztem rodziny i dzieci - 2 etat przy psiakach i nie mamy czasu siąść do kompa (Jotka też) czasu pisać? Zapraszamy serdecznie do siebie - zobacz sama! Quote
betel Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 Mały ma obserwatora na allegro, nikt sie nie odzywał??? Quote
irysek Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 no ok, nie musisz pisac, bo ja pomagam w tozie i tez wiem jak tro wyglada. w tozie nie ma wyplat, pracuje sie za darmo... nie ma nawet na paliwo, ani na nic innego. a zwierzat tez od groma co dzien nowe. a wasza fundacja ma watek na dogo, zeby zobaczyc reszte psow, ktore sa na waszym utrzymaniu itd. bo nie doczytalam nigdzie nazwy fundacji. jeszcze spytam, dlug za hotel to 240zl, a to 900zl to co? bo nioe moge tego pojac :) (to zrobie jeszcze jeden bazarek na cudaczka jak sie uda) Quote
HebaNova Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 czy czaki bedzie na akcji w silesii? czy ktos moglby zrobic dokladny opis psiaka na stronke fundacji? wiek, waga, charakter? Quote
jotka Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 zaki raczej nie będzie w Silesii, do hotelu daleko, a on w kojcu zachowuje się paskudnie. Dużo tymczasów jest na tą akcję, to trzeba te trudniejsze odpuścić. Dług w hotelu wynosi 900zł. Uzbierało się wpłat na Czakiego 240 zł. Pan Tomek nie domaga sie gwałtownie pieniędzy, więc czekam az uzbiera się chociaż 400 i zrobię przelew.Fundacja ma wątek na dogo, ale nie wszystkie psy na nim są, bo brak czasu. Część psów, które przechodzą przez rece fundacji nawet nie jest zamieszczana, bo poślizg jest taki, że pies już w domu, a na stronę nie zdążył wejść. Tylko dług u weta pozostał po takim. I dobrze że jeszcze nie potrzebował hotelu. To wszystko idzie lawinowo. My za tymi psami naprawdę nie biegamy po ulicach. Quote
irysek Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 no nic, jutro albo jeszcze dzis wystawie bazarek na psiula, oby byl bardziej chodliwy niz monety ;) a jakis link do watku fundacji na dogo? Quote
irysek Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 http://www.dogomania.pl/forum/f99/60-filmow-na-szczeniaka-splata-dlugu-eutanazja-136247/#post12177775 sa juz 24zl. Quote
betel Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 A nie macie jakis nowych foteczek do allegro psiaka??? Quote
irysek Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 moge prosic na pw nr konta (z bazarku filmowego jest juz 120zl) mam nadzieje, ze cieszycie sie tak jak ja!!! aha no i jesli moglabym prosic link z watkiem fundacji. Quote
jotka Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 Fundacja SOS dla zwierząt - Dąbrowa Górnicza !!! - Strona 18 - Dogomania Forum to jest wątek fundacyjny na dogo. a adres strony fundacyjnej : Z ostatniej chwili - FUNDACJA S.O.S. dla ZWIERZĄT nr konta: : 93 1560 0013 2367 0569 2079 0001 Oczywiście, że sie cieszymy. Pan Tomek jest człowiekeim cierpliwym, ale przeceiż nie można w nieskończoność odciągać wpłaty. A tak wszystko co pozbierane +to co przyślesz wyslę natychmiast i będziemy lepiej wyglądac w jego oczach:lol: Quote
irysek Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 super, to jeszcze 4 filmy ktos kupi i bedziesz mogla robic przelew (ten 400zl). no i prawie polowa bedzie z glowy. jak skoncze nauke to zerkne na te stronki. dzieki za nr konta. jak kasa wplynie to przeleje (a moze w miedzyczasie ktos cos jeszcze dokupi...chcialabym). Quote
irysek Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 zeby dobic tych 400zl do przelewu brakuje z mojego bazarku jeszcze tylko 23zl. hura :):):) Quote
wishina Posted April 28, 2009 Posted April 28, 2009 Pierwszy raz zobaczyłam tę psinkę, ale nic nie czytałam tylko weszłam na allegro. I co widzę? "Pis jużnie gryzie. Używa zębów tylko do jedzenia. Wyeliminowano gryzienie..." Bardzo przepraszam robiacych aukcję, ale dla mnie pod względem marketingowym leży totalnie... Ktoś kto nie jest behawiorystą będzie przerażony... i na pewno nie weźmie psa do domu z dzieckiem... A właśnie - gryzł. 5 m-cy to szczeniak, który dopieor się uczy i to naturalne, że może warczeć, gryźć przy jedzeniu itp. Tym bardziej jeśli wcześniej nikt mu nie pokazał, że tak się nie robi, bo to sie nie opłaca. Szczeniak 5-cio miesięczny to jeszcze głupawy gnojek, którego spokojnie da sie naprostować a ewentualne problemy można zrzucić na młodość ;) Moja rada jako osoby postronnej? Lepiej napisać, że to 5-cio miesięczny psiak, który pokocha każdego, że to szczeniak, że super do dzieci i innych zwierzaków, bo je kocha i że miał kontakt z behawiorystą, że jest ułożony i ma prawidłowe reakcje na bodźce zewnętrzne. A dopieor przy ewentualnej rozmowie telefonicznej bądź osobistej informować o problemach, które zaistniały, jeśli maja znaczenie, ale ja bym dała sobie na spokój... Miałam już takiego szczeniura, który na dzień dobry mnie ugrzył. Teraz ma nowy dom, a zebów używa do pokazania zgryzu, jak oglądam czy już mu mleczaki wypadły :) Oczywiscie to tylko moja opinia i delikatne sugestie, proszę nie odbierać tego jako atak, a jako wskazówki ekonomisty z zainteresowaniami behawioralnymi. Quote
irysek Posted April 28, 2009 Posted April 28, 2009 wpadlam jotka na chwile, zeby poprawic wam humor. z bazarku jest juz 206zl. z tymi uzbieranymi 240 razem 446. wiec doloze od siebie te 4zl i bedziesz mogla na dniach puscic przelew na kwote 450zl. czyz to nie bosko :)? a ja polece pomagac innym potrzebujacym psiakom... Quote
Recommended Posts