jotka Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 Szkoda tylko, że u P. Tomka tak mało miejsc i doba ma tylko 24 godziny. Quote
HebaNova Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 Niestety, jeden potencjalny dom odpadł :-(. Ludziska szukają niedużego psiaka do małego mieszkanka w bloku. Są to osoby po 60-tce, szukają psa spokojnego i zrównoważonego... Nasze diablątko mogłoby ich wykończyć nerwowo... Szukamy dalej Psiwet, u mnie w podpisie jest link do spokojnego psiaczka dla emerytów. Może państwo będą zainteresowani. Quote
lena_zet Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 W sobotę Tomek przywozi Czakiego do Katowic, maluch zawita ze mną na dniach adopcyjnych w Silesia City Center ;) Quote
psiwet Posted March 19, 2009 Author Posted March 19, 2009 To trzymam kciuki. W razie czego, mam na oku dt dla Czakiego, ale z 3 kotami... Quote
lena_zet Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 psiwet napisał(a):To trzymam kciuki. W razie czego, mam na oku dt dla Czakiego, ale z 3 kotami... A co to za dt?Czy nie rozpieściłby Czakiego?:lol: W sumie ja jestem za dt, bo przynajmniej kosztów niet, oprócz żarciocha, ale nie wiem jak reaguje na koty, bo jeszcze nie sprawdzone.Jeśli w sobotę Czaki nie zostanie wyadoptowany to przyjdzie do mnie na noc, wtedy się przekonamy jak reaguje na kociska, bo mam ich 3 sztuki;) Quote
HebaNova Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 bierzesz Czakiego bo chcesz mieć mniej kotów:cool3: :evil_lol: Quote
lena_zet Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 HebaNova napisał(a):bierzesz Czakiego bo chcesz mieć mniej kotów:cool3: :evil_lol: mniej chyba raczej:eviltong: Quote
psiwet Posted March 24, 2009 Author Posted March 24, 2009 I co z tą "czakową" adopcją? Udało się? Przy okazji: przydałby mi się namiar na hotel pana Tomka... Quote
lena_zet Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 psiwet napisał(a):I co z tą "czakową" adopcją? Udało się? Przy okazji: przydałby mi się namiar na hotel pana Tomka... Cześć psiowa ciotko;) Niestety Czaki nie znalazł domu podczas akcji.....Zachowywał sie niby lepiej o niebo, ale upatrzył sobie we mnie przewodnika i robił akcje przeokropne kiedy na moment opuściłam ogrodzenie adopcyjne:mad: Nawet siku ani razu nie byłam, bo wpadał w niezły szał.....Ustaliliśmy z Tomkiem, że najlepszym domkiem dla Czakiego byłby domek z ogrodem, bo on ma takie zapędy owczarkowate troszku, zresztą według mnie ma coś w sobie z owczarka środkowoazjatyckiego! Lubi sobie poszczekać, popilnować terenu, no i potrzebuje albo prostych ludzi, którzy mu pokażą gdzie jest miejsce psa, albo takich bardziej skomplikowanych co też mu pokażą....Właściciele co to lubią pieski rozpieszczać odpadają, nie ma szans, bo Czaki im na łeb wejdzie w ciągu 5 minut! Czy mógłby ktoś chłopakowi zrobić allegro?Bardzo prosimy!Czas nagli, koszty rosną a domku nie ma:-( Quote
polciuaa Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 A ja miałam okazje poznać ślicznego Czakiego osobiście.;) Śliczny psiak,nie wiem jak ktoś chciał go uśpić.:roll: Mam kilka fotek z akcji,ale są nieostre bo światło nie było najlepsze,a nie chciałam psom po oczach błyskać lampą.;) Quote
betel Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Czaki - 6 mieś. śliczny mieszaniec , szuka domu Allegro odnowione i odświeżone - z nowymi fotkami i cytatem z wypowiedzi pana Tomka. Psiwet, jeśli miałabyś jakieś zastrzeżenia , co do tekstu napisz inny , a ja go wkleję do tego ogłoszenia. Najlepiej, tak jak teraz, odezwij sie na PW, bo wtedy mam wiadomość w poczcie , a nie zawsze zagladam na wszystkie stronki na Dogo. Trzymam za Czakiego kciuki, fajny psiak:lol: Quote
lena_zet Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 czy z allegro odezwał się ktokolwiek zainteresowany Czakim, psiwecie? Gdzie możnaby go jeszcze powystawiać?Kto na dogo robi ogłoszenia znając sie na tym?;) Quote
psiwet Posted April 2, 2009 Author Posted April 2, 2009 Na razie nikt konkretny się nie zgłosił, było kilka telefonów z pytaniami, ale na tym się skończyło. Dziewczyna z Warszawy też szuka mu domu. Na razie tyle. Quote
zulugula Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Nie chcę się wtrącać, ale mam jedną taką sugestię. Czy potencjalnym zainteresownym wchodzącym na ogłoszenie tego psa (allegro) nie rzuca się w oczy, że psiak szuka domku tylko w okolicach Sosnowca? Wyraźnie zaznaczone jest miasto Sosnowiec i odbiór osobisty. Jeśli zmieniłoby się Sosnowiec na Śląsk, a do opcji odbioru dodało: "Istnieje możliwość dowozu pieska do innego miasta w Polsce po wcześniejszym uzgodnieniu", to zwiększy to obszar fjanych domków. A zresztą po świętach wracam z Sosnowca do Warszawy, więc można wstawić informację, że psiak ma zapewniony transport do wawy. Quote
lena_zet Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 Jestem za zmianą. Wiecie co, może to głupie może nie, ale wczoraj się normalnie poryczałam, bo troszkę mnie spraw przerosło a do tego Czaki.... Domu niet, kasy niet, nie ma problemu, że siedzi u Tomka, ale rachunek to już mamy przogromny a na koncie Czakiego widnieje bodajże coś około 150 zł, wpłacone przez psiweta i nic więcej :shake: Niestety będąc w takiej sytuacji finansowej jakiej jestem, nie posiadam kilkuset złotych żeby pokryć pobyt psiaka w hoteliku a deklaracji żadnych nie mamy. Normalnie mam dół jak nic, naprawdę.Jest mi niezmiernie głupio, że nie potrafię mu znaleźć domu, najbardziej przed Tomkiem, u którego pies siedzi tak długo. Błagam, pomóżcie jakimiś sensownymi rozwiązaniami.Co prawda mnie już takich brakuje, ale...ech.Jeśli ktoś ma na dt szczeniaka, mogę szczeniaka przejąć (mój dorosły samiec Alfa toleruje jedynie szczeniaki małych gabarytów), natomiast może to miejsce zająłby Czaki? Quote
majqa Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 zulugula napisał(a): (...) psiak szuka domku tylko w okolicach Sosnowca? Wyraźnie zaznaczone jest miasto Sosnowiec i odbiór osobisty. (...). Na moich ogłoszeniach nie. Dawałam je nie tylko na rejon Sosnowca. Quote
lena_zet Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 niestety wątek Czakiego nie cieszy się zadna popularnością :shake: A szkoda, bo brakuje nam 300 zł do opłacenia hotelika na już, macie może jakieś pomysły?Obecnie szukam pracy,ponieważ ją straciłam, utrzymuję sama córkę, 2 psy, 3 koty, papużkę i 2 koszatniczki.Niestety nie udźwignę Czakiego, ponieważ na obecna chwilę 300 zł to dla mnie kolosalna kwota.Jeśli można to prosiłabym o pomoc i jakieś sensowne rady.Dzieki. Quote
HebaNova Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 Lena a konkretnie jakiej pracu szukasz? jakie masz wykszt? napisz mi na pw popytam znajomych moze cos slyszeli Quote
lena_zet Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 cześć hebanova;) A ja to już sama nie wiem, szukam takiej bym mogła zarobić na utrzymanie czeladki, bo inaczej chyba pstryczek mnie czeka:oops: W zasadzie to mogę wszystko robić byleby zarobić, do tej pory prowadziłam logistykę zakładu produkcyjnego-zamówienia klientów, zamówienia komponentów od dostawców+terminy odbiorów, planowanie produkcji, wysyłki do klienta, no cała logistyka, znam dobrze włoski i słabo angielski.Wyślę ci cv na maila, kochana jesteś:loveu: Aha, a skończyłam zarządzanie i marketing a dokładniej Informatykę w zarządzaniu :razz: Quote
jotka Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 Ja się interesuję, z przyczyn oczywistych. Czaki jest jednym z 5 psów hotelowanych przez Fundację, nie z frymuśności, tylko dlatego, że inaczej, bez szkolenia te psy nie miałyby żadnych szans adopcyjnych - Hager, Czaki, Sektor, Oskar, Tara. To nie sa psy kanapowe, dom musi być nie tylko odpowiedzialny, ale też umiejący utrzymać psa w należnych mu granicach. Jednak, jeśli nie znajdziemy pieniędzy na hotele, będziemy musiały oddać je do schroniska. Quote
halbina Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 a ja wątek odwiedzam, ale to tyle, co mogę... :oops: Quote
Recommended Posts