Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zaślubiony śmierci, młodziutki Czaki prosi o szansę...

Prawdziwa to ironia losu, że ludzie, udręczeni chorobami, bólem nie do opisania, świadomie i... na próżno, błagają o litościwą śmierć, zwierzęta zaś muszą odchodzić wbrew ich woli. Co gorsza, dzieje się tak i w przypadku zwierząt, które nie są przeznaczone konsumpcji. Wystarczy kaprys człowieka, stawiającego się w roli pana życia i śmierci, czasem splot dziwnych okoliczności i... tryby maszyny przedwcześnie idą w ruch. Niektóre z czterołapnych stworzeń, stojące na progu tęczowego mostu, mają jednak szczęście. Takowe, bez cienia wątpliwości, stało się udziałem 5 miesięcznego, ślicznego Czakiego. Zdrowy, otwarty
na ludzi, inteligentny pies, trafił do jednej z sosnowieckich lecznic. Decyzją jego właścicieli miała to być jego droga bez powrotu. Serce, wrażliwość i przytomność umysłu Pani weterynarz sprawiły, że wyrok został odroczony. Czasu ma Czaki niewiele. Błagamy o ratunek, o powstrzymanie widma eutanazji!

Osoby zainteresowane losem Czakiego proszone są o kontakt z wspomnianą Panią weterynarz. Danymi kontaktowymi są: [email protected] 508147747.

• Replies 165
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czekam na decyzję PsiegoWeta, czy tekst pozostawić w takiej formie, czy po porozumieniu się z właścicielami złagodzić? Nie zrobiłam jeszcze żadnego ogłoszenia bez porozumienia. Czekam na przyzwolenie lub sugestie.

Posted

Ten gałgan Czaki pewnie smacznie sobie śpi,:bluepaw::dog: podczas gdy coraz większa rzesza dogomaniaków kombinuje, gdzie go upchnąć :eviltong::p

Posted

halbina napisał(a):
psiak jest bardzo przystojny i młodziutki, przy odrobinie reklamy szybko znajdzie dom!

Też tak myślę, no i oczywiście trzymam kciuki.
Dobrze Psiwet ,ze Ci ludzie trafili na Ciebie:loveu: a nie na jakiegoś weta , który by go uśpił bez zastanawiania się dlaczego

Posted

póki co wysłałam info o nim Pani która chciała adoptować suczkę przypominającą Czakiego jak dwie krople wody... no przecież co to za różnica...pies czy suczka :evil_lol:

Posted

Lucy* napisał(a):
póki co wysłałam info o nim Pani która chciała adoptować suczkę przypominającą Czakiego jak dwie krople wody... no przecież co to za różnica...pies czy suczka :evil_lol:

po kastracji to już w zasadzie żadnej różnicy nie ma... :cool3: :evil_lol:

Posted

Pierwsza dycha ogłoszeń jest zrobiona na stronach (celowo na rejon chodliwszy, mazowieckie):
ale.gratka.pl
vegie.pl
zoonet.pl
gumtree.pl
bono-polska.pl
eoferty.com.pl
pajeczyna.pl
przygarnijzwierzaka.pl
adopcjapsa.pl
kokosy.pl