majqa Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 Zaślubiony śmierci, młodziutki Czaki prosi o szansę... Prawdziwa to ironia losu, że ludzie, udręczeni chorobami, bólem nie do opisania, świadomie i... na próżno, błagają o litościwą śmierć, zwierzęta zaś muszą odchodzić wbrew ich woli. Co gorsza, dzieje się tak i w przypadku zwierząt, które nie są przeznaczone konsumpcji. Wystarczy kaprys człowieka, stawiającego się w roli pana życia i śmierci, czasem splot dziwnych okoliczności i... tryby maszyny przedwcześnie idą w ruch. Niektóre z czterołapnych stworzeń, stojące na progu tęczowego mostu, mają jednak szczęście. Takowe, bez cienia wątpliwości, stało się udziałem 5 miesięcznego, ślicznego Czakiego. Zdrowy, otwarty na ludzi, inteligentny pies, trafił do jednej z sosnowieckich lecznic. Decyzją jego właścicieli miała to być jego droga bez powrotu. Serce, wrażliwość i przytomność umysłu Pani weterynarz sprawiły, że wyrok został odroczony. Czasu ma Czaki niewiele. Błagamy o ratunek, o powstrzymanie widma eutanazji! Osoby zainteresowane losem Czakiego proszone są o kontakt z wspomnianą Panią weterynarz. Danymi kontaktowymi są: [email protected] 508147747. Quote
Nel_a Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 pięknie :placz: Oby się szybciutko znalazł dom. Chocby tymczas. Quote
majqa Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 Czekam na decyzję PsiegoWeta, czy tekst pozostawić w takiej formie, czy po porozumieniu się z właścicielami złagodzić? Nie zrobiłam jeszcze żadnego ogłoszenia bez porozumienia. Czekam na przyzwolenie lub sugestie. Quote
majqa Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 Nel_a napisał(a):majqa zmień tylko wiek psiaka- z 8 miesiecy na 5. Ależ niemota jestem. Nie wiem, skąd ja wycudowałam to 8. :roll: Już poprawiłam. Quote
Nel_a Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 majqa zmień tylko wiek psiaka- z 8 miesiecy na 5. Quote
psiwet Posted February 19, 2009 Author Posted February 19, 2009 Ten gałgan Czaki pewnie smacznie sobie śpi,:bluepaw::dog: podczas gdy coraz większa rzesza dogomaniaków kombinuje, gdzie go upchnąć :eviltong::p Quote
betel Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 Moge mu zrobić allegro i banerek do wątku. Psiwet , proszę wrzuć jego fotki w wiekszym formacie , bo takie do allegro są zdecydowania za małe. Quote
halbina Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 psiak jest bardzo przystojny i młodziutki, przy odrobinie reklamy szybko znajdzie dom! Quote
Glutofia Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 podniosę... Myślę ze znajdzie dom na akcji w Silesii, bądźmy dobrej myśli Quote
psiwet Posted February 19, 2009 Author Posted February 19, 2009 [quote name='betel'] Podlinkowany banerek dla psiaka brawo, betel!!!:ylsuper: Quote
maggie1971 Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 halbina napisał(a):psiak jest bardzo przystojny i młodziutki, przy odrobinie reklamy szybko znajdzie dom! Też tak myślę, no i oczywiście trzymam kciuki. Dobrze Psiwet ,ze Ci ludzie trafili na Ciebie:loveu: a nie na jakiegoś weta , który by go uśpił bez zastanawiania się dlaczego Quote
betel Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 Czaki - 5 mieś. śliczny mieszaniec , szuka domu - allegro dla Czakiego jak Psiwet przysle mi fotki to wstawię Quote
Lucy* Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 póki co wysłałam info o nim Pani która chciała adoptować suczkę przypominającą Czakiego jak dwie krople wody... no przecież co to za różnica...pies czy suczka :evil_lol: Quote
halbina Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 Lucy* napisał(a):póki co wysłałam info o nim Pani która chciała adoptować suczkę przypominającą Czakiego jak dwie krople wody... no przecież co to za różnica...pies czy suczka :evil_lol: po kastracji to już w zasadzie żadnej różnicy nie ma... :cool3: :evil_lol: Quote
betel Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 Zaraz je dodam do allegro , ale najpierw wrzucę tu. Quote
betel Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 Czaki - 5 mieś. śliczny mieszaniec , szuka domu - już poprawione z fotkami Quote
majqa Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 Tekst, zgodnie z sugestią, okrojony, zmodyfikowany. Quote
psiwet Posted February 19, 2009 Author Posted February 19, 2009 Dobra robota majqa!!! Ty to dopiero masz zasięg! :cool2: Quote
majqa Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 Pierwsza dycha ogłoszeń jest zrobiona na stronach (celowo na rejon chodliwszy, mazowieckie): ale.gratka.pl vegie.pl zoonet.pl gumtree.pl bono-polska.pl eoferty.com.pl pajeczyna.pl przygarnijzwierzaka.pl adopcjapsa.pl kokosy.pl Quote
psiwet Posted February 19, 2009 Author Posted February 19, 2009 [quote name='betel']Czaki - 5 mieś. śliczny mieszaniec , szuka domu - już poprawione z fotkami :cool2::thumbs: Quote
Alicja Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 [FONT=Arial]ja póki co podniosę do góry [/FONT] Quote
Nel_a Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 :)) no maleńki, znajdzie sie dla Ciebie prawdziwy pan :)) Quote
jotka Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 To czekamy na ten dom, moze póki co jutro coś sie wykroi Quote
betel Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 Piesku na razie fart ci dopisuje ,mimo wszystko , więc prędziutko szukaj domu;) Quote
Recommended Posts