Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wishina napisał(a):
Pierwszy raz zobaczyłam tę psinkę, ale nic nie czytałam tylko weszłam na allegro. I co widzę? "Pis jużnie gryzie. Używa zębów tylko do jedzenia. Wyeliminowano gryzienie..."
Bardzo przepraszam robiacych aukcję, ale dla mnie pod względem marketingowym leży totalnie... Ktoś kto nie jest behawiorystą będzie przerażony... i na pewno nie weźmie psa do domu z dzieckiem...

A właśnie - gryzł. 5 m-cy to szczeniak, który dopieor się uczy i to naturalne, że może warczeć, gryźć przy jedzeniu itp. Tym bardziej jeśli wcześniej nikt mu nie pokazał, że tak się nie robi, bo to sie nie opłaca. Szczeniak 5-cio miesięczny to jeszcze głupawy gnojek, którego spokojnie da sie naprostować a ewentualne problemy można zrzucić na młodość ;)

Moja rada jako osoby postronnej? Lepiej napisać, że to 5-cio miesięczny psiak, który pokocha każdego, że to szczeniak, że super do dzieci i innych zwierzaków, bo je kocha i że miał kontakt z behawiorystą, że jest ułożony i ma prawidłowe reakcje na bodźce zewnętrzne. A dopieor przy ewentualnej rozmowie telefonicznej bądź osobistej informować o problemach, które zaistniały, jeśli maja znaczenie, ale ja bym dała sobie na spokój...

Miałam już takiego szczeniura, który na dzień dobry mnie ugrzył. Teraz ma nowy dom, a zębów używa do pokazania zgryzu, jak oglądam czy już mu mleczaki wypadły :)

Oczywiście to tylko moja opinia i delikatne sugestie, proszę nie odbierać tego jako atak, a jako wskazówki ekonomisty z zainteresowaniami behawioralnymi.

Dziękuję, niby dlaczego miałoby to byc odebrane jako atak? Każda rada jest dobra i pożyteczna. Wiadomo, że inaczej czyta się z boku a inaczej pisze w emocjach.

• Replies 165
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bosko! Zapłaciłam już wyprzedzająco 400 zł, bo akurat Lenaz jechała w tamte strony, a nie chciałam narazać p. Tomka na dodatkowe zajęcia, czyli wysyłanie rachunku pocztą. Dziękuję Irysku za bazarek, to dla nas bardzo duża pomoc. Jak tylko te pieniądze znajdą się na koncie fundacjui, natychmiast zamelduję.

Posted

Witam wszystkich! Mam dobre wieści: Czaki doczekał się wreszcie adopcji! :multi: Rozmawiałam z panem Tomkiem. Powiedział, że Czaki od około dwóch tygodni cieszy się nowym domem. Właściciele są bardzo zadowoleni, wysłali nawet panu Tomkowi aktualne zdjęcia psiaka. Wygląda na to, że się w naszym Czakim zakochali. :lol: Wygrał gamoń los na loterii! Dzięki wszystkim, którzy się do tego przyczynili!!!

Posted

może trzeba przypomnieć dane do wpłaty?

"darowizna na rzecz fundacji SOS"

FUNDACJA S.O.S. dla ZWIERZĄT
41-303 Dąbrowa Górnicza
ul. Kasprzaka 62 m21

numer konta 93 1560 0013 2367 0569 2079 0001

Posted

jotka napisał(a):
Napisała Irysek na pw, że kiedyś wpłaci, bo teraz nie ma komputera, nie bardzo widzę związek, ale zobaczymy.

a to na pocztę irysek ma daleko?Jak dla mnie to trochę naruszenie, bo zbiera kasę na ustalony cel po czym nie wpłaca na niego.....Uważam, że jeśli irysek nie zapłaci zebranych pieniążków do np. piątku 22 maja to należy zgłosić naruszenie forum.

oj irysku :shake:

Posted

nie napisalam, ze kiedys wplace, tylko, ze w najblizszych dniach. wiec nie rob jotko z igly widly. uzbieralam te pieniadze i nie widze powodu, zebym nie miala ich przelac. znaczyloby to zakonczenie mojej dzialalnosci na dogo. nr konta mam, wplace dzis lub jutro. nie bede tlumaczyc czemu, bo to nie ma sensu. dzis lub jutro pieniadze beda na koncie, ktore mam podane.

Posted

kasa poszla. zmiencie tytul, zeby mozna sie bylo cieszyc z kolejnego psiego szczescia. bo ta eutanazja w tytule az w oczy szczypie.
pisalam, ze po sesji zerkne sobie na strony te co podalas jotka (zeby moc jeszcze pomoc), ale teraz warunkiem jest zakup nowego kompa. bo jak slucham jeki i steki tego, to mi go zal. nie wspomne o zolwim tempie jego dzialania...
ciesze sie, ze moglam pomoc bazarkiem i ze psiak jest u ludzi, ktorzy go pokochali.
(jaki jest jeszcze dlug w hotelu? 450zl?)