Monday Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 A nie można taniej tego załtawić???? W radomiu BeataM utargowała 150zł za sterylkę....ale nie ma sensu wozic psów od Ali do radomia... Quote
marlenka Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Monday napisał(a):A nie można taniej tego załtawić???? W radomiu BeataM utargowała 150zł za sterylkę....ale nie ma sensu wozic psów od Ali do radomia... Monaday Ali już sie kończa pieniądze , ma teraz taki problem ze albo zapłaci prąd albo karma , albo telefon albo sterylka .... Wiec nawet 150 zł to dla niej duży wydatek ..karma co miesiac dla psów kosztuje majątek ,ja przy 3 duzych wydaje około 200-250 zł ( dokładnie nie licze ) a przy 60 to sa tysiace złotych .. Alę jej możliwości juz przerastają chodzi głównie o finanse , ale równiez o pomoc w adopcjach , ja wiem że dużo zrobiłyście z ogłoszeniami ale trzeba walczyc cały czas . jak będa zdjęcia ja zrobię ... informacje o psie - nie ma porblemu , ale trzeba Ali pomóc za chwilę liczba psów będzie 70 sztuk za rok przybędzie wiecej i wiecej i co wtedy ..??? Ala nawet nie ma samochodu za każdy transport do weta musi płacić około 30 -40 zł . Przysterylce sam dojazd so wet conajmniej 2 razy to już jest 60-80 zł. Quote
Marzenuś Posted May 20, 2010 Author Posted May 20, 2010 Opieka fundacji to było by coś... Może jakieś bazarki? Coś by się zawsze znalazło. Zawsze łatwiej przeznaczyć graty na szczytny cel niż wywalić... Quote
marlenka Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Mało osób tu zagląda??? Kurcze moze jakaś zbiórka karmy ??? No sama nie wiem . Marzenuś czy bedziesz moze jechała w okolice Ali ... podobno jest nowy piesek wyglądający jak pinczer i sunia jamnikowata a jest 5 domów dla jamnika wiec moze by się udało . Moze znacie jakąs fundację kogos kto by choć jednorazowo pomógł ...to już by było cos Quote
Marzenuś Posted May 21, 2010 Author Posted May 21, 2010 Chwilowo nie mam szans. Teraz mam masę egzaminów bo za miesiąc kończę szkołę... No i nie mamy odwagi wybrać się w taką trasę naszym autkiem. Pękła szyba i krecha jest na pół szyby. Funduszy na wstawienie nowej nie ma... Przyszły weekend też mam szkołę niestety :( Słuchajcie, nie ma nikt możliwości wydrukowania najpilniejszych adopcji i przesłania ich do mnie? Zostawiłabym w kilku miejscach. U ciotki w gabinecie, w lecznicy gdzie moją Lalę leczyłam... W pracy u siebie nie mam szans, ale kilkoro rodziców dzieciaków z mojej grupy ma swoje firmy. Może by zechcieli u siebie... Jedna ma gabinet kosmetyczny.... Zrobiłabym to sama ale nie mam tuszu w drukarce i póki co nie stać mnie na zakup bo nadal spłacam długi po leczeniu Dory. Co do fundacji nie mam zielonego pojęcia... Niedaleko nas w Ustanowie działa fundacja "Przytul Psa", może chociaż udzieliliby nam konta na allegro cegiełkowe? Tyle, że ja się tym kompletnie nie znam... Quote
marlenka Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Ja niestety nie mam kolorowej drukarki z biało -czarne zdjęcia to się nie nadają ... Marzenuś przeciez wiesz że u Ali wszystkie adopcje sa bardzo pilne , nie ma pilnych i mniej pilnych - wszystkie sa na wczoraj ... Quote
Marzenuś Posted May 21, 2010 Author Posted May 21, 2010 Tak, wiem. Ale myślałam o tym, żeby wybrać te psiaki, które mają największe szanse na adopcje. Na początek to już zawsze coś. Kilka psów mniej, więcej pieniędzy na resztę. A potem zająć się resztą... Nie wiem już sama. Quote
hesia Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Ile w takim razie kosztowalaby sterylka? Jest mozliwosc transportu do weta? Na watku sterylkowym Soema wpisala jedna sunie p. Ali do sterylki. Jesli nie jest to bardzo duza suma, to moglabym oplacic druga i w jednym transporcie poszlyby dwie. Pare groszy byloby zaoszczedzone. Quote
marlenka Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 [quote name='hesia']Ile w takim razie kosztowalaby sterylka? Jest mozliwosc transportu do weta? Na watku sterylkowym Soema wpisala jedna sunie p. Ali do sterylki. Jesli nie jest to bardzo duza suma, to moglabym oplacic druga i w jednym transporcie poszlyby dwie. Pare groszy byloby zaoszczedzone.[/QUOTE] Sterylka kosztuje 250 zł - jeśli możesz pomoc , to bardzo prosimy . Ala ma 2 sunie prawdopodobnie pokryte w cieczce wiec niedługo bezie potrzebna sterylka aborcyjna . Jedna sunia to jamniczka , ktora Ala ostatnio przygarnęła , druga to Buba ... skoczna sunia , jakos sie wydostała przez siatke i niestety stało się . Te dwie sunie moga isc do sterylki za jakies 3 tygodnie ... ale potrzebne sterylki na cito ... Czy któraś z ciotek z Warszawy może pomóc w transporcie kotki na sterylkę ?? Potrzebny przewóz z Racławickiej na Kosiarzy do kliniki . Kot przebywa w ZK na Racławickeij , lada moment będzie się kociła . Pracownik może wynieść kota poza zakład , potrzebna jest osoba która przewiezie kotke .. Quote
hesia Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Ok, tak jak pisalam, oplace 1 sterylke. Kiedy bedzie robiona? W dalszym ciagu sugeruje 2 sterylki, druga z funduszu sterylkowego, gdzie zostala zaakceptowana. Jakie konto? Quote
marlenka Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 [quote name='hesia']Ok, tak jak pisalam, oplace 1 sterylke. Kiedy bedzie robiona? W dalszym ciagu sugeruje 2 sterylki, druga z funduszu sterylkowego, gdzie zostala zaakceptowana. Jakie konto?[/QUOTE] O matko nie znam Ali numeru konta .... kto ma Ali numer konta .... Quote
hesia Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Moze konto weta, ktory robi sterylki. Zalezy mi na tym, zeby wplata poszla na sterylke. Quote
Monday Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 [quote name='marlenka']O matko nie znam Ali numeru konta .... kto ma Ali numer konta ....[/QUOTE] tula ma konto p.Ali Quote
tula Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Dzisiaj poszukam konta p. Ali i wieczorkiem podeślę Ci Hesia na PW, bardzo Ci dziękujemy:):) Quote
marlenka Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 [quote name='tula']Dzisiaj poszukam konta p. Ali i wieczorkiem podeślę Ci Hesia na PW, bardzo Ci dziękujemy:):)[/QUOTE] Tula ja podałam juz swoje konto , Ala przyjeźza na zakupy do Warki to sobie odbierze , juz dzwoniłam do niej i powiedziałam ze jedna sunie mamy za co ciachać .. niech tylko bedzie mozna . Quote
tula Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 [quote name='marlenka']Tula ja podałam juz swoje konto , Ala przyjeźza na zakupy do Warki to sobie odbierze , juz dzwoniłam do niej i powiedziałam ze jedna sunie mamy za co ciachać .. niech tylko bedzie mozna .[/QUOTE] Ok to super:) Marlenka a mam jaeszcze jedną prośbe do Ciebie, bo chciałam poogłaszać Bajke czy mogłabym podawać twój nr kom do kontaktów? Quote
marlenka Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 [quote name='tula']Ok to super:) Marlenka a mam jaeszcze jedną prośbe do Ciebie, bo chciałam poogłaszać Bajke czy mogłabym podawać twój nr kom do kontaktów?[/QUOTE] Oczywiście tylko wpisz ze nie odbieram połączeńz zastrzezonego . Nie mam juz ochoty wysłuchiwać sapań i jęczeń ... Quote
tula Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 [quote name='marlenka']Oczywiście tylko wpisz ze nie odbieram połączeńz zastrzezonego . Nie mam juz ochoty wysłuchiwać sapań i jęczeń ...[/QUOTE] ok będę to pisała:):):) Quote
hesia Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Przelew poszedl. Dziewczyny, raz jeszcze do znudzenia :oops:. Na 1szej stronie watku sterylkowego jedna sunia od p. Ali jest wpisana do sterylki. Kujcie zelazo, poki gorace :evil_lol: Quote
marlenka Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 [quote name='hesia']Przelew poszedl. Dziewczyny, raz jeszcze do znudzenia :oops:. Na 1szej stronie watku sterylkowego jedna sunia od p. Ali jest wpisana do sterylki. Kujcie zelazo, poki gorace :evil_lol: W imieniu swoim i Ali bardzo CI dziekuje , jak tylko sunie skończa cieczkę zostaną ciachniete ... Tak trzeba pisac na watku sterylek żeby nie przepadła okazja pomocy . Przy okazji jeśli ktoś moze pomóc w zakupie karmy .. najbardziej teraz potrzena sucha bo gotowane sie kisi . Ile kto moze , i nie musi to być super ekstra karma , jesli mozecie coś kupić bardzo prosze . Ja juz dostanę dla Ali makaron i ryż od Pani Joli to Ala odbierze sobie ode mnie lub jej zawiozę . Bardzo prosze o wsparcie karmą dla psów , jest ich juz ponad 60 sztuk . Ala im pomaga nie da umrzec na ulicy ale jej możliwości finansowe się skończyły . Quote
marlenka Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Doszły pieniądze od Hesi bardzo dziekuję , czekamy na zakończenie cieczek i ciachamy obie sunie ... na wątku sterylki jest zgoda na ciachnięcie nastepnej suki ..od Ali . Quote
bajk21. Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Marlenka, jamnika, którego przywiozła Abra od Ciebie, dzisiaj to znaczy wczoraj, bo jest już po 24, zaszczepiłam i zawiozłam do nowego domku, jest już wyadoptowany. Jak znowu wykombinuję makaronu to podeślę przez Abrę, u mnie też ciężko, ale trzeba sobie pomagać, bo inaczej to wszystko nie miałoby sensu. Czekam na zdjęcia ciężarnej suni jamnika i innych psiaków. Quote
marlenka Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Zdjęcia innych psiaków są na tym watku . Jesli chodzi o Jamnika to strasznie się cieeeszę że już jest w nowym domku . Makaron jeszcze u mnie , zawiozę go Ali może w niedziele . Bardzo dziękuję za pomoc. Quote
Monday Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 marlenka napisał(a):Oczywiście tylko wpisz ze nie odbieram połączeńz zastrzezonego . Nie mam juz ochoty wysłuchiwać sapań i jęczeń ... sapań i jęczeń??? Nieźle..... Quote
marlenka Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Kto wspomoże jeszcze Alę jakąs karmą dla psiaków ... Quote
Recommended Posts