marlenka Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 [quote name='tripti']koniec świata na pewno nie, tam jeszcze wrony nie zawracają:) Oj zawracają :evil_lol: tylko nie mówicei tego Ali Quote
tula Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 pani Ala utrzymuje psiaki z własnych srodków, a wójtowi to na rekę że nie musi bezdomnych psów do jakiegos schroniska odwozić bo i tak beznadziejni ludzie z okolic podrzucą je przez płot do pani Ali. Quote
AnnaA Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Gdyby ktoś coś wymyślił odnośnie pomocy dla p. Ali ze strony gminy to byłoby super. Jak pani Ala daje sobie radę finansowo nie mam pojęcia. Quote
tripti Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 tula napisał(a):pani Ala utrzymuje psiaki z własnych srodków, a wójtowi to na rekę że nie musi bezdomnych psów do jakiegos schroniska odwozić bo i tak beznadziejni ludzie z okolic podrzucą je przez płot do pani Ali. no tak, utrzymać 10 psów to jeszcze jestem w stanie pojąć, ale 60 psów to już nie bardzo:( przecież robi dużo dobrego dla gminy pomagając tym zwierzętom, w innych przypadkach gminy płacą za przyjęcie psa. Może można pomyśleć o otworzeniu jakiejś fundacji pod tym przytuliskiem? można założyć wtedy oficjalną stronę, prezentować pieski, zbieraż darowizny? Quote
mmd Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Miałam mail z szerloka, z tego kierunku nigdy nic nie było... nie obiecywałabym sobie zbyt wiele, jednak zdjęcia nowych szczeniaków przydałyby się, bo nigdy nic nie wiadomo... Quote
Marzenuś Posted March 18, 2010 Author Posted March 18, 2010 Ja sama się zastanawiam jak Ala jeszcze daje radę. No ale jakoś to idzie. Ja zakladałam wątek, bo kawałek dalej od Ali mieszka moja babcia. Wkurza mnie jedno: Słyszałam opinię, że okoliczne wieśmaki (obraza kierowana nie do wszystkich, ale do wybranych) uważają Alę za psychiczną, wariatkę... Ale jak się trzeba psa pozbyć to wiedzą gdzie go wrzucić. Mojej babci uciekł kiedyś Bart. Stary onek. I ktoś go złapał (zastanawiam się czemu go nie pożarł) to przywiązał go pod Ali płotem. Potem babci sąsiad go poznał i odprowadził do domu. Niektórzy ludzie tam się uczłowieczyli. Bo nawet moja babcia kiedyś miała psy na łańcuchach, wody praktycznie nie miały, bo łańcuchem garnki przewracały. A teraz? Odkąd pojawił się Bart wszystko się zmieniło. Budę miał zrobioną w stodole, w wielkiej kupie siana. Dłuugi łańcuch a garnki przymocowane do stodoły, żeby ich nie przewracał. I Bart ma już jakieś 16 lat, nie ma zębów, prawie nie widzi i ledwo słyszy, ledwo chodzi. Codziennie jest spuszczany z łańcucha, a babcia nie ma sumienia go uśpić (wet jej to zasugerował). Bo tyle lat żył, to niech sobie żyje. Chciałabym, żeby więcej ludzi zmieniło swoje podejście do psów... I do Ali. Quote
tula Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Własnie najgorsze jest to że pani Ala pomalu chyba zaczyna się podłamywać i ja jej sie wcale nie dziwię dlatego musimy wymyśleć coś żeby ten pseudowójt w końcu zaczął cos robić.. Quote
lilith27 Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 a pseudo wójt ma podpisaną umowę o wyłapywanie psów? Quote
tula Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Powinien, a własnie dziewczyny jak w końcu sprawa z tym pismem do wójta? Quote
marlenka Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 tula napisał(a):Powinien, a własnie dziewczyny jak w końcu sprawa z tym pismem do wójta? Nikt niczego nie wymyslił ... trzeba porozmawiać z Alą czy ona się zgadza na to żeby psy odławiane czy wogóle jakieś bezdomne były do niej odstawiane , czy ma na to miejsce bo pieniądze potrzebne ale teraz sobie wyobraźcie że przywoża jej po kilka psów dziennie , poza tym Ala nie ma przytuliska oficjalnego , zero papierów wiec na jakiej podstawie wójt jej zapłaci ??? Nie wystarczy nappisać bo napisać ... trzeba coś wymysleć mądrego . Tula co ze zdjęciami od Ali tych nowych szczeniąt ?? Quote
tula Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 Postawiam dzisiaj, nie moge się dodzwonic do p.Ali, a chciałam od razu jakies opisy powstawiać, ale jak się dziś nie dodzwonię to powstawiam same fotki, przepraszam za opóźnienie. Quote
marlenka Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 Ja tez się do Ali nie moge dodzowonic ale przeciez u niej to normalne ( tyle obowiązków to się wcale nie ma co dziwić )chyba ze któreś szczenię przegryzło znowu kabel :) , szkoda ze komorkę ma wyłaczoną . Quote
tula Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 Sunia już kilkuletnia nazwana Lola i jej ok 8 tygodniowe maluchy: Malutka, czarniutka Pralinka: Labkowaty Ptyś: Jaśniutki Bezik, choć nie widać tego na zdjęciu najwiekszy z miotu: Quote
mtf zalesie Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 ona ma 3 szczyle a pani ala mowila ze zostawiala 2 - to ta suka wzieta od sasiadow,nie ta wrzucona w zawansowanej ciazy ktora psy pogryzly Quote
tula Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 mtf zalesie napisał(a):ona ma 3 szczyle a pani ala mowila ze zostawiala 2 - to ta suka wzieta od sasiadow,nie ta wrzucona w zawansowanej ciazy ktora psy pogryzly No ale zostały 3:) pani Ala nie miała tej malutkiej czarnej szczeniaczki serca uspić. Wykąpię maluchy i wstawię zdjęcia tej drugiej suni ze szceniaczkiem, jest cudny. Lilith tak one wszystkie do ogłoszeń tylko jeszcze nie mam opisów bo się do p.Ali nie dodzwoniłam. Quote
lilith27 Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 rozumiem daj opis namiar wystawię im allegro i alegratkę troszkę obrobiłam Quote
tula Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 Dzięki Lilith:) A teraz druga mamusia i maleństwo, jeszcze zbyt młode do adopcji ma dopiero ok 4-5 tygodni to suczka. Sunia-mama zwana Viki jest dość młoda ok 1,5 roku, wielkości pod kolano, łagodna, bardzo przypomina sznaucera. To ta sunia która była w tak ciężkim stanie, teraz jak widać czuje się już nieźle: Quote
AngelikaXD Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 Zaznaczam sobie. Te szczyle pierwsze to takie trochę labradorki. Quote
tula Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 prawda:) na tym ostatnim zdjęciu jest przepiekny:) pani Ala mówiła ze on jest wielkości tamtych trzech maluchów mimo że jest od nich sporo młodszy. Quote
mmd Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 Ten żółty chłopczyk z trójki zupełnie jak labek. A reszta to co? bo nie widzę, ten jeden pochwalił się siusiakiem:) Fajne zdjęcia, dawaj te opisy i jedziemy:) Lilith, zostaw mi alegratkę, bo ja tam zrobię wyróżnioną i będę pilnować tego wyróżnienia, to Ciebie nie będę obciążać dodatkowo, zrób allegro wyróżnione moze... aha - czarna to dziewczynka, nie ma to jak czytanie uważnie postów;) Quote
lilith27 Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 Ok. Tylko dajcie mi tekst i namiary. Mam bardzo dużo pracy (masakra jakaś). W domu odrabiam też od kilku dni pracę domową. Miło by było jakbym miała podane na talerzu....jeśli można. Quote
Recommended Posts