JankaBezZiemii Posted January 6, 2014 Posted January 6, 2014 [quote name='ania0112']jeżeli psiaczki maja jakieś szczepienia to warto by o nich też wspomnieć...:roll:[/QUOTE] aaaaaaaaaaaa zapomnialam - dopisuję :roll: Quote
JankaBezZiemii Posted January 7, 2014 Posted January 7, 2014 dla Rozetek taki poemat ;) Rozetka 6-miesięczna charcikowata ADOPTUJ! Rozetki są właściwie trzy :). Piękne smukłe i eleganckie. Mają grację w ruchach i charcikowatą sylwetkę oraz profil. Duże nie urosną - pewnie tak max do połowy łydki. Różnią się łatkami na pyszczkach. Każda ma białe skarpetki na smukłych łapkach i białą końcówkę ogonka. Rozetkami nazywamy je ze względu na sierść - jest niby gładka ale gdzieniegdzie układa się w takie urocze loczki-rozetki :). Są grzeczne i spokojne. Mają wszystkie podstawowe szczepienia. Do adopcji mogą iść osobno lub dwie czy też wszystkie razem. Pieski przebywają w okolicach Warki. Możemy pomóc w transporcie - kwestia do dogadania. Warunkiem adopcji jest wizyta przedadopcyjna i podpisanie umowy. ogłoszenia pooooooszły! Quote
mtf zalesie Posted January 7, 2014 Posted January 7, 2014 gdzie dajesz ogloszenia-ja czekam na juldan az rozpocznie nowa serie i wezme sie za dorosle .czy to wszystkie zdjecia czy jeszcze beda.. Quote
JankaBezZiemii Posted January 7, 2014 Posted January 7, 2014 [quote name='mtf zalesie']gdzie dajesz ogloszenia-ja czekam na juldan az rozpocznie nowa serie i wezme sie za dorosle .czy to wszystkie zdjecia czy jeszcze beda..[/QUOTE] u ziutki [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/249528-OG%C5%81OSZENIOWY-dla-DT-mestudio-20-og%C5%82-3-z%C5%82-do13-1-2014-godz-22-00[/url] zdjęcia już każdego wstawiłam - mam jeszcze Bertę jak biega z Bodziem - chcesz? to wstawię :) ogłoszę jeszcze Pimpka samantę i kikę to chyba najpierw do sterylki co? misia też nie ma sterylki ... tak czy siak proponuję ogłaszać dropsa, karmelka, azę (z wymogiem sterylki) może się uda?, i nie wiem - może wuszyć te ze strony przytuliska? no i może Bertę oraz Bodzia? Bodzio strasznie jest ładny :loveu: Quote
JankaBezZiemii Posted January 7, 2014 Posted January 7, 2014 Marzenuś wysłalam zamówienie na maila przytuliska przekaż to prosze do dziewczyn z Mielca bo sprawa jest pilna - czekają wszyscy na to zamówienie Quote
JankaBezZiemii Posted January 8, 2014 Posted January 8, 2014 dopuściłam się edycji' to co wcześniej zpisałam jako Pedro to jest Mała Mi - nie miałyśmy notatek tylko zdjęcia - na szczęście przejrzałam je jeszcze raz i namierzyłam ;) Pedro - synek jamnisi - ok 4 miesięcy drobniutki :) [IMG]http://images61.fotosik.pl/532/5bbe45925697db18med.jpg[/IMG] [IMG]http://images63.fotosik.pl/533/83db0e3bba808954med.jpg[/IMG] [IMG]http://images61.fotosik.pl/532/e238b5f2f3106898med.jpg[/IMG] [IMG]http://images63.fotosik.pl/533/e8a73782eab43046med.jpg[/IMG] i trzymamy kciukasy za małą Puchatkę :cool3: Quote
Marzenuś Posted January 8, 2014 Author Posted January 8, 2014 Dobra, ja robie zbiórkę na stronę, Maciek mi jeszcze doda opcje podmiany zdjęć w ogłoszeniach bo strasznie mi tego brakowało. Mam pierwszego chętnego na deklarację wpłaty za serwer, nie napisał mi Pan ile przeleje ale zaraz zapytam. I za chwile dodam psiaki na stronę, przepraszam za opóźnienie ale mam coś z oczami i unikam kompa jak ognia ostatnio. Quote
malagos Posted January 8, 2014 Posted January 8, 2014 Jamnisia jest cudowna... Bardzo lubię takie psie mordki.... Mozecie w przytulisku sprawdzić psy na koty? Quote
JankaBezZiemii Posted January 8, 2014 Posted January 8, 2014 [quote name='malagos']Jamnisia jest cudowna... Bardzo lubię takie psie mordki.... Mozecie w przytulisku sprawdzić psy na koty?[/QUOTE] niestety :shake: żaden kot by się tam nie uchował ... Quote
JankaBezZiemii Posted January 8, 2014 Posted January 8, 2014 ciotki z mazowieckiego - mam prośbę wielką oczywiście w imieniu psów ;) na serwisie [url]http://www.lento.pl/ogloszenia.html?mid=333213[/url] (nie wiem czy link przejdzie jakby co będę słac na pw) to są nasze przytuliskowe ogłoszenia - będę tam je sukcesywnie dodawać jeśli wejdziecie w ogłoszenie w menu po prawej stronie jest opcja ,,drukuj ulotkę" jeśli możecie to wydrukujcie jakieś i może gdzieś rozwieście co? emerytki nie mają internetu ... nie każdy też szuka w necie może komuś w oko na przystanku czy w lecznicy psiak wpadnie? z góry dziękuję :Rose: Quote
Marzenuś Posted January 8, 2014 Author Posted January 8, 2014 Pierdzielony facebook utrudnił mi życie przy dodawaniu zdjęć, ale wyklinając i kopiąc biurko udało mi się dodać. Chyba wszystko na tą chwilę? Póki co psiaki są na fb, na stronę wrzucę wieczorem albo jutro bo muszę też troszkę popracować. Jeśli chodzi o Bajbusa to on z tego co wiem powinien być jedynym psem w domu. Przydało by mu się odpowiednie szkolenie i nauka kultury. Jest w przytulisku od szczeniaka. On i chyba jego siostra zostały, Lala chyba. Pozostała dwójka znalazła dom, jedno do Olsztyna pojechało i słuch o nim zaginął. Coś takiego mi świta ale się mylić mogę. Pamiętam natomiast jak mu zdjęcia robiłam jak był małym słodkim gnojkiem :) Quote
JankaBezZiemii Posted January 8, 2014 Posted January 8, 2014 Marzenuś jeszcze Pedro tu na stronie wyżej post podpisz Pimpka bo bezimienny :) i pod rozetkami ktoś o adopcję pytał :loveu: Quote
JankaBezZiemii Posted January 8, 2014 Posted January 8, 2014 wieści od Ali Bajbusa można oglaszać - ma ok 6 lat wesoły energiczny ale nie umie pewnie na smyczy skoro od małego w przytulisku ... ale jest zdrowy - z psami różnie ale jak byłyśmy to latał z kilkoma w domu czysty - Ala mówi że mieszkał w korytarzu swego czasu z innymi i było ok Puchaczka jedzie do domu :) w piątek lub w sobotę - jak znajdę czas żeby po nią jechać ... i jeszcze do sterylki trzeba cos zawieźć więc warto to połączyć Quote
JankaBezZiemii Posted January 8, 2014 Posted January 8, 2014 oda do Pedra :razz: Pedro jamniczkowaty szczeniak ADOPTUJ! Pedro ma ok 4 miesięcy. Jest kochanym, fajnym psiakiem. Jego mama jest postury drobnego jamniczka a Pedro jest bardzo do niej podobny. Duży nie urośnie - taki piesek nawet do malutkiego mieszkanka. W sam raz na kanapę i kolanka :). Został znaleziony w spalonym domu gdzie jego dzielna mama dbała jak mogła o niego i jego rodzeństwo. Przeszedł wiele mimo młodziutkiego wieku ale po przeżyciach nie ma śladu :). Teraz Pedro jest typowym wesołym i zabawowym szczeniaczkiem. Prosimy o dobry dom dla tego słodziaka. Piesek przebywa w okolicach Warki. Możemy pomóc w transporcie - kwestia do dogadania. Warunkiem adopcji jest wizyta przedadopcyjna i podpisanie umowy. poooooszło! Quote
mtf zalesie Posted January 8, 2014 Posted January 8, 2014 do sterylki co trzeba zawiezc poza tymi 2-ma.jescze ich nie zglosilam bo musze dzwonic jutro o cene.pojade z nimi' wydrukowalam 6 kolorowych plakacikow ze szczylami- tzn,puchacz juz nieaktualny tam bedzie,zrobie wiecej i wysle pani Ali do powieszenia w Warce Quote
anetek100 Posted January 8, 2014 Posted January 8, 2014 i zrobię bazarek jak będą zdjęcia i opisy rzeczy:) sklecę do kupy i się uzbiera grosik:) ja na razie nie mam fantów, dlatego tylko dysponuje sowim czasem :( Quote
JankaBezZiemii Posted January 8, 2014 Posted January 8, 2014 [quote name='mtf zalesie']do sterylki co trzeba zawiezc poza tymi 2-ma.jescze ich nie zglosilam bo musze dzwonic jutro o cene.pojade z nimi' wydrukowalam 6 kolorowych plakacikow ze szczylami- tzn,puchacz juz nieaktualny tam bedzie,zrobie wiecej i wysle pani Ali do powieszenia w Warce[/QUOTE] nie wysyłaj - ja jadę w sobotę po toto puchate to wydrukuję dla Ali i jej zawiozę - te co masz to może gdzieś w Piasecznie przyczepić? ja po mojej wsi polatam ;) fajnie się drukuje z tego portalu prawda? :) przybyłam tam jeszcze foczka - będę dorzucać następne tylko czasu mam mało ;) i mam zawieźć coś - nie wiem co chyba Kikę właśnie ... mam zostawić w lecznicy a Ala ją po wszystkim odbierze Quote
mtf zalesie Posted January 8, 2014 Posted January 8, 2014 mam 6 narazie,3 powiesze u wetow- w Piasecznie -na szkolnej,na pulawskiej i w lecznicy w w-wie.podrzucic czy wpadniesz po to Quote
JankaBezZiemii Posted January 8, 2014 Posted January 8, 2014 wieści od Rumby :) [QUOTE][FONT=Arial][SIZE=2]Witam...Psinka ma sie dobrze,wszystkich z naszego otoczenia zachwyciła. Załatwia sie juz na dworze,tylko jest problem zostawienia jej samej w domu.wtedy strasznie drapie w drzwi i ścianę.strasznie boi się samotności.Mam wrażenie jakby ktoś kiedyś zostawił ją na bardzo długo.może Pani ma jakiś pomysł żeby sie tak nie bała sama zostawiać.Teraz mam urlop i prubuję ją przyzwyczajać ale nie wiem czy to pomoże.Boję się jak wrócę do pracy...Tak poza tym jest kochana,cudowna,wogóle nie szczeka i na brak pieszczot nie może narzekać:) zmieniliśmy jej imie na Sara i juz na nie reaguje...Nawet ostatnio ją rozruszaliśmy i biegała z nami( wygrała ze mną wyścig ) Dołanczamy zdjęcie leniwej , z tym sie nic a nic nie zmieniła...Pozdrawiamy[/SIZE][/FONT][/QUOTE] rady poprosimy ciocie, raaaady! jak pomóc pani Rumby/Sary? i mamy fotki :) [IMG]http://images64.fotosik.pl/536/14a34b00f1e150f5med.jpg[/IMG] [IMG]http://images64.fotosik.pl/536/69b9423bf21320dcmed.jpg[/IMG] wałkoń :p Quote
anetek100 Posted January 8, 2014 Posted January 8, 2014 na lek separacyjny są obroże feromonowe, które pachną rumiankiem, albo dokontaktowe feromony, preparat "calm aid" do karmy:) to z takich wspomagających, ale najlepiej nauka zostawania, raz na 5 minut, potem ciut dłużej, by sunia wiedziała, ze zawsze się wraca:) zostawianie np kartonów, by mogła sobie podziabdziać:)zabawki czy smakołyk, by sobie gryzła i kojarzyła z nagroda za zostawanie, kong jest też dobry do środka jakąś pastę można wsadzić i będzie miała zajęcie, kula smakula itd:) ostatecznie jeśli już na serio źle będzie można oswajać z klatką, ale nie od razu zamknąc by skojarzyła jeszcze gorzej, a wkładać smakołyk, jedzonko do środka i sama zacznie wchodzić:) ale to już ostateczne rozwiazanie, jak na serio już zacznie mocno szaleć i to zostawanie samemu będzie no dla niej niebezpieczne, bo załóżmy coś zrzuci na siebie, albo zje ze stresu..to moje zdanie, ale mogę się mylić:) tak doradziłam znajomej i sie udało:) sunia zjadała wręcz drzwi, nawet deskę od toalety, ściany i meble były w strzępach a teraz sobie wchodzi do klateczki, i śpi do momentu powrotu właścicieli:) ale tamta sunia to już mega kaliber rozrabiający za 20 psów:) i najważniejsze, żadnego witania się z sunią po wejściu do domu i żegnania, tylko komenda zostań i wychodzimy:) długi spacer przed wyjściem by się zmęczyła, a po powrocie tak, jakby się psem nie interesowało:) a potem już jak się usiądzie to owszem, tylko też bez szaleństw:) Quote
wiosenka Posted January 8, 2014 Posted January 8, 2014 Nie wiem czy tylko ja mam ten problem, ale nie mam opcji udostępniania na fb :(. Quote
malagos Posted January 9, 2014 Posted January 9, 2014 Ja swoje tymczasowe psy ucze po trochu zostawania w domu -wychodzę na 4 - 5 min, głosno i kategorycznie każe psu iść na miejsce, zostawiam albo zabawkę (którą lubi) albo duzą kość szpikową, zamykam drzwi i udaję, że odchodzę. Ale stoję pod drzwiami i nasłuchuję. Zawsze zostawiam włączone radio w kuchni, i tak gra przez cały dzień po cichutku. Jak wracam, głaszczę psa, daje smaczek, a po godzinie znów wychodzę z całym tym obrządkiem. Dziewczyny, macie więcej zdjęć jamnikowatej suni? I cos wiecej o niej? :lol: Quote
JankaBezZiemii Posted January 9, 2014 Posted January 9, 2014 [quote name='malagos']Ja swoje tymczasowe psy ucze po trochu zostawania w domu -wychodzę na 4 - 5 min, głosno i kategorycznie każe psu iść na miejsce, zostawiam albo zabawkę (którą lubi) albo duzą kość szpikową, zamykam drzwi i udaję, że odchodzę. Ale stoję pod drzwiami i nasłuchuję. Zawsze zostawiam włączone radio w kuchni, i tak gra przez cały dzień po cichutku. Jak wracam, głaszczę psa, daje smaczek, a po godzinie znów wychodzę z całym tym obrządkiem. Dziewczyny, macie więcej zdjęć jamnikowatej suni? I cos wiecej o niej? :lol:[/QUOTE] mówisz o samancie? czy o tym malutkim synku co tu wyżej jest? (Pedro) Quote
JankaBezZiemii Posted January 9, 2014 Posted January 9, 2014 dzięki za porady :kiss_2: - wszystko przekazałam domkowi Rumby/Sary Quote
Recommended Posts