Axela_ Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 A jeśli kogoś nie stać na kupowanie takiej drogiej karmy jak Royal Canin czy Acana, to jaką polecicie ? (dla Yorka oczywiście) Quote
moniczkaa86 Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 [B][I]Arion jest tańsza , pewnie nie jest tak dobrą karmą jak RC i Eukanuba, ale Fibka tylko tą chce jeść.[/I][/B] [B][I]Za opak. 1,5kg zapłaciłam 16,5zł.[/I][/B] Quote
Luzia15 Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 [quote name='moniczkaa86'][B][I]Za opak. 1,5kg zapłaciłam 16,5zł.[/I][/B][/QUOTE] Wow, to ja za 750g Royala płacę ok. 18 zł! Czy wszędzie są takie ceny? Gdzie kupujecie? U weterynarza w sklepie zoo? Quote
moniczkaa86 Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 [quote name='Luzia15']Wow, to ja za 750g Royala płacę ok. 18 zł! Czy wszędzie są takie ceny? Gdzie kupujecie? U weterynarza w sklepie zoo?[/QUOTE] [B][I]Znam ceny RC i Eukanuby, kiedys moja sucz jadla te karmy, ale jej sie odwidziało :niewiem: Arion od razu jej zasmakował i chetnie go je.[/I][/B] [B][I]Karme kupujemy w zoologicznym, aczkolwiek nie jest dostepna we wszystkich sklepach.[/I][/B] [B][/B] [B][I]Strona producenta: [URL]http://www.arionklubhodowcow.pl/[/URL][/I][/B] Quote
Luzia15 Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 [quote name='moniczkaa86'][B][I]Znam ceny RC i Eukanuby, kiedys moja sucz jadla te karmy, ale jej sie odwidziało :niewiem: Arion od razu jej zasmakował i chetnie go je.[/I][/B] [B][I]Karme kupujemy w zoologicznym, aczkolwiek nie jest dostepna we wszystkich sklepach.[/I][/B] [B][I]Strona producenta: [url=http://www.arionklubhodowcow.pl/]Klub Hodowców ARION[/url][/I][/B][/QUOTE] [B]moniczko [/B]dziękuję za podanie stronki :) Wolę nie przestawiać mojego yorkowego na inną karmę. Już raz tak zrobiliśmy i były potem problemy z brzuszkiem ;o( Na razie jesteśmy na RC i gotowanej (ryż, marcheweczka i kurczaczek :evil_lol:) i jest dobrze. Quote
moniczkaa86 Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 [quote name='Luzia15'][B]moniczko [/B]dziękuję za podanie stronki :) Wolę nie przestawiać mojego yorkowego na inną karmę. Już raz tak zrobiliśmy i były potem problemy z brzuszkiem ;o( Na razie jesteśmy na RC i gotowanej (ryż, marcheweczka i kurczaczek :evil_lol:) i jest dobrze.[/QUOTE] [B][I]Pewnie, jeśli nie ma takiej potrzeby to bezsensu przestawiać psiaka :p[/I][/B] [B][I]Ja mam wieczne przeboje z Fibką i jej (nie)jedzeniem, dlatego tak kombinuje z karmą[/I][/B]. [B][I]Oprócz tego też dostaje gotowane no i surowizne oczywiście i póki co jest git :multi:[/I][/B] Quote
Connected Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 a jakie 'dania' gotowane podajecie swoim yorkom ? :razz: może znacie jakieś fajne przepisy ? A powiedzcie mi co można dawać jako nagródkę yorkowi ? :cool3: Quote
Luzia15 Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 [quote name='Connected']a jakie 'dania' gotowane podajecie swoim yorkom ? :razz: [/QUOTE] Jak napisałam powyżej - gotowany ryż, marchewka i kurczak. Mój psiak to uwielbia :) Quote
madziasto4 Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 [quote name='Connected'] A powiedzcie mi co można dawać jako nagródkę yorkowi ? :cool3:[/QUOTE] Najlepiej to, co pies uwielbia. Do wyboru mnóstwo rzeczy- owoce, parówki (oczywiście jako malutkie nagródki szkoleniowe), ser żółty, gotowane mięsko (kurczak, żołądki), suszone kawałeczki wołowiny, itp. Jako przysmaki- domowego wypieku psie ciasteczka- o niebo lepsze niż sklepowe wynalazki naszpikowane chemią- z gotowych kupnych przysmaków moje psy dostają tylko rybne smakołyki Fish4Dogs- bez dodatków, glutenu, z kwasem Omega 3 [url]http://www.fish4dogs.pl/index.html[/url] Quote
Kaila^ Posted April 5, 2010 Posted April 5, 2010 Ja mojego yorka (jeszcze go nie mam) planuję karmić Orijenem, TOTWEM, Acaną. W okresie szczenięcym będzie jadł Acanę Puppy Small Breed i Orijena Puppy. Nie wiem tylko jaki TOTW i Orijen dla dorosłego yorka (nie ma wersji dla małych ras), żebym nie kupiła takiej której chrupki będą tak duże jak dla labradora. Doradzicie? ;) Quote
g@l@xy Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Orijen i BARF :) ps. kto wymyslił tę ankietę? wszystkie te karmy są denne! Quote
megi82 Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 ja karmiłam royalkiem,ale lepiej odpowiada mi acana i moim pannom też,dodatkowo 3 razy w tygodniu surowizna,i codziennie obiad gotowany ryż z mięskiem i warzywami Quote
groomer10 Posted May 2, 2010 Posted May 2, 2010 Moje yorki były jakis czas temu na nutro ;) potem zmieniłam na Trainera,ale zaczelo sie cos dziac ze skora ;(.Musiałam podawac Omegan na poprawe kondycji skory i siersci.Teraz od dłuzszego czasu jedza Josere imusze powiedziec ze bardzo ja sobie przyswoiły,wiec poki co jestem zadowolona ;).oprócz tego nie pogardza swiezym mieskiem oczywiscie w małych ilosciach i nie za czesto. Quote
Steelcia111 Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 Ja gotowałam kurczaka z ryżem ale dla Faficzka nie smakowało więc je suchą karme royalka daje mu też marchewki, bułki suche, serek wiejski ser żółty i bardzo lubi parówki Quote
pa-ttti Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 moje dostają od zawsze Royala. kiedyś też gotowałam im ryż z kurczakiem i warzywami, i robiłam takie konserwy, ale one szybko się przejadły. teraz dla urozmaicenia co 2 dni(a co chudsze to codziennie), dotają na kolację puszki ANIMONDA w różnych smakach. samych puszek nie daję bo to prawie same mięso, dlatego w ciągu dnia normalnie po staremu-ROYAL Quote
moni12 Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Witam wszystkich. Mam do Was pytanko, bo moja sunia nie przepada za suchą karmą . Czy u Was miseczka z suchą karmą stoi przez cały czas czy dajecie jak przyjdzie pora na posiłek? Bo u mnie obok wody stoi miseczka royalu sensible (bo tym ją karmię) i może to jest przyczyna ?! Quote
Martens Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Niemal na pewno ;) Dorosłego zdrowego psa karmi się dwa razy dziennie. Inna sprawa, że sucha karma do najsmaczniejszych pokarmów nie należy :) Quote
OlaKW Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Hej :) Ja karmie swojego malucha RC junior , ale wydaje mi sie ze malemu nie zabardzo podchodzi ta karma i je ja bo "musi"... bylam tez w zoologu w poszukiwaniu Acany lub Orijena... ale nie ma tutaj tych karm (De.) ale jest Hills ktory bardzo tutaj chwala... i teraz nie wiem czy zmienic na tego Hillsa czy nie... co myslicie ogolnie o tej karmie? z gory dziekuje za odpowiedz ;) Quote
rafantynka Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Ja karmię RC, ale co dostawa to chrupki mają inny kolor. Dużo ostatnio czytałam niepozytywnego na temat RC , więc zastanawiam się nad zmianą na acanę, o hilsie słyszałam pozytywy ( próbkę tej karmy moje psy chętnie zjadły ). Pozdrawiam. Quote
OlaKW Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Hmm.. ja jednak kupie jeszcze jedno opakowanie RC.. a jak bede teraz w Pl. to rozgladne sie za Acana lub Orijenem... slyszalam ze sa to najlepsze karmy =) jak nie bedzie w zoologu to zamowie mala paczke przez internet na sprobbowanie =) Rowniez Pozdrawiam =D Quote
Yourii Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 hej, hej Moja Furia zjada z chęcią Royal Canin Breed Yorkshire Terrier 29 Junior, oczywiście surowe mięsko, jakieś warzywka. Za to wszystko co słodkie omija wielkim łukiem ;) Raz dałam jej próbkę Hilsa i miałam meksyk w domu, zresztą na dworku również :diabloti: A coż to za karma Acany lub Orijena, coś więcej możecie powiedzieć? Quote
*Agnieszka* Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Poczytaj sobie o Acanie [URL="http://www.google.pl/url?sa=t&source=web&cd=4&sqi=2&ved=0CCkQFjAD&url=http%3A%2F%2Facana-sklep.pl%2Fforum%2Findex.php%3Ftopic%3D1.0&ei=KrW-TMm_DcfLswbj0MG0DQ&usg=AFQjCNGWizKmgGijQENoQdjHTz7GPbfN2w&sig2=CyBWh8nJdIuKVFWFckBHFg"]TU[/URL] Quote
Balbina. Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Ja daję Royal canin dla yorków i jakieś smakołyki dla psów głównie z firmy maced.Mojemu psu to smakuje a już szczególnie smaczki:)Lubi tez pogryźć jakąś prasowaną,wiązaną kość. Co do orijena i acany-Frankowi te karmy nie pod pasowały,średnio co 4 dni miał biegunkę:O Quote
megi82 Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 [B]Balbina12 [/B]w royalu śmieszy mnie ten podział na karmę dla yorków,sznaucerów min.itp....bo te dwie rasy co ja wymieniłam-są małymi psami i terierami i potrzebują dużo ruchu,białka itp....royal takim marketingiem naciąga klientów.... pozatym nie należy gwałtownie zmieniać karmy psu tylko stopniowo-jeśli od razu dałas samą acanę a royal zabrałaś to biegunka miała prawo wystąpić [B]Yourii [/B]a ile dajesz surowego mięsa i jak często? ja też daję Lili surowe,ale raz w tygodniu łapkę czy coś z udka....ale naprawdę mało-jak pies je sucha karmę to tam jest odpowiednia dawka wapnia,białka itp.,a jak do tego dostaje surowe to w efekcie wapno szybciej uwalnia się z organizmu psa-u yorków może skończyć się to problemami z rzepką u mojej Lili ta było-nie łączyłam jedego z drugim,ale teraz jak zmieniałma styl jedzenia to ani razu nie wypadła jej rzepka Quote
Balbina. Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 No jest to dziwne ale wiesz...każdemu psu służy co innego.Jednak patrząc z drugiej strony to np.u sznaucerów większej uwagi potrzebuje układ moczowy a yorków włosy.I pewnie tym różnią się te karmy... Quote
Recommended Posts