Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 600
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dogo07 napisał(a):
Uff, już po. Po występie Misi w telewizji.
Tak się denerwowałam jakbym to ja miała występować a nie Misia :).
Może to dlatego że jest jednym z ostatnich piesków które jeszcze swoich domków nie znalazły, w których wątki i losy się bardzo zaangażowałam od tego roku.
Bardzo bym chciała żeby MISIA znalazła wspaniały dom!

W programie to taka wystraszona chyba była, kładła się na ziemi i kuliła ogon pod siebie. Ale to może lepiej, bo jak się nią ktoś zainteresuje to z serca.

W każdym razie czekamy co dalej.

Misia potrzebuje pare sek,żeby zaufać,ale potem rozdaje buziaki...

Jeśli ktoś mi powie,że psy nie myślą,to zabije...kiedy Misia zobaczyła,że chce jej zapiąć smycz ze schroniska z numerkiem,to uciekała i musiałam ją gonić po mieszkaniu.Co innego było,jak brałam smycz od moich psów.Na szczęście ona uwielbia jeździć autem i bez problemu weszła.

Pół nocy przespała z łapkami założonymi na pyszczek,a pół w łóżku :) siłą ją tam wtargałam...

Musi się znaleźć dobry domek...:(

Posted

Maszaberla napisał(a):
A jak w ogole wypadl ten wystep?
Ja dopiero obejrze jak wroce z pracy :oops:

Widać, że Pan Michał ma świetne podejście do psów.Ja całego nie oglądałam,bo wróciłam akurat tak od lekarza.Świetny kontakt nawiązał z Burym.

Posted

jusstyna85 napisał(a):
Justyna dzwoniła...zaraz wszystko opisze,musze tylko zadzwonić w 1 miejsce...

...ojej...niech to będzie coś dobrego dla Misi!:modla::modla::modla::modla:

Posted

Maszaberla napisał(a):
Misia znalazla dom - ale szczegoly juz pewnie poda Justyna

:-(:-(:-(:-(:-(:-(....bożeńku,ależ się cieszę! Aż nie widzę klawiaturki...maleńka ,niech życie Ci się szczęśliwie układa!:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:
...tak się bałam...tak bardzo!:-(...kurka,wybaczcie,ale już traciłam nadzieję,a tu...:multi::multi::multi::multi:...Maszaberlo...dzięki za te wieści! Dzięki wszystkim...:loveu::loveu::loveu::loveu:

...a co z Burym?:oops:

Posted

jusstyna85 napisał(a):
Ludzie o tej porze roku myślą o wakacjach,a nie o psach...:(

Też mi się tak wydaje :(

Ale co z MISIĄ ?
Jaki domek ? Gdzie ? To byłoby wspaniałe, taki kochający domek dla niej, ona już bidulka tyle przeszła, zasługuje na najlepsze :loveu:.

Czekam niecierpliwie na wieści, na dobre wieści.

Posted

No więc tak:

Są 2 potencjalne domy dla Misi:multi:

Jeden jest pod W-wą i jest to dom z ogrodem, Drugi we Wrocławiu i jest to mieszkanie w bloku...

Obydwie Panie wydają się super,mnie jednak nie spodobało się to, że Pani z W-wy powiedziała,że Misia będzie mieszkała tam,gdzie sie jej spodoba.Martwię się, że Misia sie zamknie na ludzi.Ona jest bardzo pojętna,nie wchodzi nigdzie bez pozwolenia i bez ciągłego zapraszania.Robi tak,jakby nie chciała sprawić nikomu problemu.

Justyna ma po drodze tą Panią,więc jedzie tam teraz,zobaczy jaka Pani jest,jakie jest jej podejście i porozmawia o tym mieszkaniu gdzie sunia chce.Będzie też namawiała ją na Burego,chociaż są marne szanse,bo Pani niedawno straciła psiaka i boi sie następnego rozstania.

Jeśli ten dom w W-wie odpadnie,to Misia przyjeżdża do mnie i szukamy kogoś do wizyty przedadopcyjnej.Jeśli ten dom we Wrocławiu też odpadnie,to Misia będzie mogła u mnie zostać tylko max 2 tygodnie.Więcej naprawde nie dam rady,a tata już marudzi jakby to zrobić, żeby ją zostawić.Ja nie mam warunków na 3 psy w bloku,już i tak jestem uwiązana w domu z powodu 1 mojego psa,a w dodatku okazało się, że jestem uczulona na sierść psa,więc jest po prostu bajecznie...

Należą się podziękowania dla całego programu ,najbardziej jednak dla Pana Michała,Maszaberli i Justyny ze Schroniska.To była wielka szansa dla tych psów,szkoda że Buremu sie nie udało,ale to zawsze można wpisać do ogłoszeń.Bardzo dziękujemy,prawda?

Posted

Cieszę się bardzo! Misienka miała taką niespodziewaną szansę i proszę - jets w czym wybierać ;-)
Dom z ogrodem zawsze kuszący, ale ja mam taki lek, że potem pies ląduje w tym ogrodzie na stałe.. Skoro jednak Justyna sama wszystko zobaczy, to super, na pewno będzie wiedziała jaką decyzję podjąć.

To Misia dziś może będzie spała w nowym domku :crazyeye:

Posted

Podziękowania dla Pana Michała :multi:
Ilekroć go widzę w tv to wspomina o swoich psiakach i zachęca do adopcji.
Duże brawa dla niego, bo dla tv sprawa adopcji psów nie zawsze jest ciekawym tematem. Alarm podnoszą raczej wtedy gdy są ujawniane tragedie jak w Krzyczkach itd...

Szkoda że Bury nie miał szczęścia :-(

Posted

Mam nadzieję, że któryś z tych domków będzie tym odpowiednim dla MISI.
A gdyby się okazało że obydwa są w porządku, to na pewno ten drugi też się nie zmarnuje.

Misiu, żebyś już tak mogła doopke grzać w swoim kochanym domciu :).

Posted

To ja jeszcze wstrzymam się z tak impulsywnym skakaniem...:oops:

ale kciuki trzymam i bardzo mocno... impulsuję pozytywnie do Misi i Burego...i do Justyny-niech ją natchnie by podjęła najwłaściwszą decyzję!:loveu:

Posted

Justyna wraca z Misią...Trzeba sprawdzić dom we Wrocławiu,dzwoniłam już do NaamachsChild,ale nie odbiera.Państwo z W-wy zrobili bardzo dobre wrażenie,ale domek we Wrocławiu byłby chyba lepszy dla niej,jeśli po wizycie byłoby wszystko ok.
Jeśli nie byłoby ok,to w sob Justyna zawiezie Misie do W-wy

Posted

Chcialabym bardzo podziekowac Krisowi ktory zawsze jest w studiu i zajmuje sie Gosciem + psami (mozna powiedziec ze to prawa reka Pana Michala):Rose:
W tym czasie odrywa sie oczywiscie od swojej roboty

Posted

Maszaberla napisał(a):
Chcialabym bardzo podziekowac Krisowi ktory zawsze jest w studiu i zajmuje sie Gosciem + psami (mozna powiedziec ze to prawa reka Pana Michala):Rose:
W tym czasie odrywa sie oczywiscie od swojej roboty

Dołączamy się oczywiście do podziękowań