Fiona2008 Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 W takim razie moja sunia też dwa razy do roku jest w stanie agonalnym dzięki Bogu udaje się ją ratować:evil_lol::evil_lol: Quote
Marlenuś91 Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 Ciekawe historie Zaznaczam żeby nie zgubić Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 świetny wątek :) Kiedyś, na nieistniejącym już charcim forum był temat: Chart a społeczeństwo. To było o rekacjach i komentarzach ludzi na widok chartów. Pamiętam, że płakałam ze śmiechu czytając te barwne opisy. Ktoś nawet został obity laską przez starszego pana - za to, że głodzi pieska.. a może założę podobny temat na chartach na Dg? :diabloti: Quote
Soifon Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 I*love*shih*tzu napisał(a):hehe świetne xD NAJLEPSZE o pekińczyku ;p ja słyszałam taką historyjke że pekińczyki się nie naadają do dzieci bo kiedyś jedno zjadly, moja kleżanka w to uwierzyła i nie lubi psów... ;P Jak można w coś takiego uwierzyć?! :crazyeye: Ale pewnie nie uwierzycie mi też, jak powiem, że jamiki zostały wyhodowane za komuny po to aby mieściły się w małych mieszkaniach pod szafami i nie zajmowały miejsca. Podobno ich wysokość to dokładnie tylke ile kasyczna meblościanka była ponad ziemią. Ha, dobre ?! :p Pamiętam, że dawniej dla żartów tak się mówiło, że to pies hodowany pod szafą, ale każdy wiedział, że to tylko takie żarty. Ale teraz już któryś raz słyszę "historię jamiczej rasy" i po prostu....nie wierzę, że można takie bzdury gadać! :-o Quote
AjriszZona Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 nie raz na spacerze podchodziła do nas matka z kilkuletnim dzieckiem mówiąc mu 'przywitaj się z pieskiem, zobacz to jeden z tych piesków od dogoterapii, co oglądaliśmy w tv" różnie może się skończyć jej wiara w łagodność psów wyglądających jak laby Quote
LadyBell Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 A wiecie że wszystkie yorki z długim włosem to suki? :evil_lol: psy to tylko te krótko obcięte. A co dopiero gdy pies jest krótko obcięty i ma kitkę na główce! Obojnak?! :cool3: No i one mają bardzo słabe serduszka, więc nie powinny broń boziu biegać! one są przystosowane tylko na podusie. Powinnam go nosić na rękach:lol: A co to jest za absurd kiedy każę wykonywać swojemu yorasowi komendy! Przecież taki słodki, on nic nie musi. Powinnam go o to ewentualnie poprosić, choć i tak pewnie tego nie zrobi. Przecież to salonowiec. Nie salonowiec tylko TERRIER! " o matko jaki ten pies staryyy, a jaki siwy! jak Pani nie wstyd wychodzić z takim leciwym psem! zobaczy Pani umrze i będzie go mieć Pani na sumieniu" -oh a ja głupia myślałam że yorki są celowo srebrne. :nonono2: Quote
zebra12 Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 Żyłam za komuny w małym mieszkanku w bloku i miałam meblosciankę. Miała ja też jedna i druga babcia. i ŻADNA MEBLOŚCIANKA NIE MA POD SPODEM WOLNEJ PRZESTRZENI! ;) A z głupot, to wciąż słyszę, ze pudle są głupie. Strasznie mnie to denerwuje, bo to moja ulubiona rasa. Na dodatek bardzo inteligentna. Quote
iwi10 Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 Nie źle sie ubawiłam czytając wątek:-D Kiedyś mnie pani zaczepiła i mówi jaki ładny husky ja jej odpowiadam że to malamut a ona na to kundelki też są fajne:lol: Quote
WildH Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 Labradory i labradory retrivery to dwie różne rasy. Te pierwsze są masywniejsze i tylko czarne :cool1:. Quote
LadyBell Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 iwi10 napisał(a):Nie źle sie ubawiłam czytając wątek:-D Kiedyś mnie pani zaczepiła i mówi jaki ładny husky ja jej odpowiadam że to malamut a ona na to kundelki też są fajne:lol: :mdleje: hahaha! :grin: Tak dalej i okaże się że większość nas tutaj ma kundelki Ludzie mają śmieszne przekonania nie ma co ;) Quote
Kasia z Demonem Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 prawie wszyscy uważają, ze mój pies to ONek (to kundelek)... i wbrew stereotypom, ze ONki są mądre wiecznie słyszę "niech Pani trzyma krócej tego psa" albo że "zaraz mnie ugryzie" chociaż jest łagodny i nawet jak kogoś nie zna to chciałby żeby go miziać :D Quote
Aga900 Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 Nieźle się uśmiałam, czytając to! :lol: Moja koleżanka ma bernardyna :p I ktoś raz do nas mówi, jak byłyśmy z nim na spacerze: "On chyba za dużo pije, tak się ślini". :lol: Bernardyny się ślinią, ale od wody? Cha, cha! Wątek super. Owczarki Niemieckie wcale nie są takie mądre (jak już dużo ludzi pisało ;P) :cool3: Quote
Nikki Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 Martens napisał(a): Ciekawe jak się rozmnażają, pewnie partenogeneza. Albo podział komórki macierzystej Quote
vena&vivi Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 Nawiązując do znajomości ras: kiedyś Młody chłopak ok 20-25 lat powiedział, że mam ładnego amstafa. Dodam,że stałam wtedy z suką doga niemieckiego:crazyeye: Quote
Soifon Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 Po prostu duży ten Twój amstaff i już :evil_lol: Quote
Soifon Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 Zebrrra napisał(a):Żyłam za komuny w małym mieszkanku w bloku i miałam meblosciankę. Miała ja też jedna i druga babcia. i ŻADNA MEBLOŚCIANKA NIE MA POD SPODEM WOLNEJ PRZESTRZENI! ;) Jezu, to jak tam nie ma wolnej przestrzeni to jak oni tam te jamniki hodowali??!!!:roll: A tak poważnie, to wstyd przyznać, ale nie pamiętam jak taka komunistyczna mebloscianka wyglądała, więc bardzo przepraszam. Ale możemy teraz założyć dwa nowę wątki: głupie sterotypy na temat umeblowania mieszkań w czasach PRL oraz klamliwe stereotypy na temat meblościanek :evil_lol: Quote
Ida_Kreska Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 vena&vivi napisał(a):Nawiązując do znajomości ras: kiedyś Młody chłopak ok 20-25 lat powiedział, że mam ładnego amstafa. Dodam,że stałam wtedy z suką doga niemieckiego:crazyeye: hehehe... amstf olbrzymi:eviltong: Quote
cropka Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 Ja z pewnej rozmowy do dzisiaj się śmieję. TZ na spacerze z kilkumiesięcznym akitą. Zaczepiła go starsza pani. Pani- Paaanie a too jest taaaaki duuuuży kot??? TZ- Nie, to pies Pani- Ale czy aby na pewno? TZ - Tak, to na pewno pies Pani- Ale to chyba jednak kot. Jest pan pewny, ze to pies? TZ- To na pewno jest pies, rasy akita. Pani- No od razu widziałam, że rasowy Jak misiek był szczeniakiem, to małe dzieci czasem wołały "mamo pats jaki duzy kotek". A jeśli chodzi o rozpoznawanie ras, to ja mam według "znawców" husky, malamuta, ON-ka. Najczęściej spotykane stweirdzenie to "husky z czymś" :lol:. Quote
Ida_Kreska Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 z tym kotkiem to mnie nieźle ubawiłaś...:) Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 cropka napisał(a): Pani- Paaanie a too jest taaaaki duuuuży kot??? TZ- Nie, to pies Pani- Ale czy aby na pewno? TZ - Tak, to na pewno pies Pani- Ale to chyba jednak kot. Jest pan pewny, ze to pies? TZ- To na pewno jest pies, rasy akita. Pani- No od razu widziałam, że rasowy Jak misiek był szczeniakiem, to małe dzieci czasem wołały "mamo pats jaki duzy kotek". :megagrin: mam sukę w typie, powiedzmy, foksteriera gładkowłosego, umaszczoną jak terier: czarno-biało. Kiedyś jakiś maluch pokazując na moją sukę powiedział: mama, muuuu! :splat: Quote
Marlenuś91 Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 Alfa i Zuzia napisał(a)::megagrin: mam sukę w typie, powiedzmy, foksteriera gładkowłosego, umaszczoną jak terier: czarno-biało. Kiedyś jakiś maluch pokazując na moją sukę powiedział: mama, muuuu! :splat: Hehe Dobre zapewne niezły miałaś z tego ubaw :)) Quote
Cockermaniaczka Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 Spaniele sa glupie,agresywne(uslyszane od wetki:angryy:)nie przewidywalne:angryy::mad: Mam psa szatana jednym slowem:-oI w dodatku glupi:evil_lol::mad: A no i cockery to te miniaturki:roll::razz::cool1: Quote
m@dzi@ Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 Cockermaniaczka napisał(a):Spaniele sa glupie,agresywne(uslyszane od wetki:angryy:)nie przewidywalne:angryy::mad: Hmmm mądra ta wetka nie ma co....:mad: Quote
Recommended Posts