Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 169
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

świetny wątek :)
Kiedyś, na nieistniejącym już charcim forum był temat: Chart a społeczeństwo. To było o rekacjach i komentarzach ludzi na widok chartów. Pamiętam, że płakałam ze śmiechu czytając te barwne opisy. Ktoś nawet został obity laską przez starszego pana - za to, że głodzi pieska..
a może założę podobny temat na chartach na Dg? :diabloti:

Posted

I*love*shih*tzu napisał(a):
hehe świetne xD NAJLEPSZE o pekińczyku ;p ja słyszałam taką historyjke że pekińczyki się nie naadają do dzieci bo kiedyś jedno zjadly, moja kleżanka w to uwierzyła i nie lubi psów... ;P

Jak można w coś takiego uwierzyć?! :crazyeye:
Ale pewnie nie uwierzycie mi też, jak powiem, że jamiki zostały wyhodowane za komuny po to aby mieściły się w małych mieszkaniach pod szafami i nie zajmowały miejsca. Podobno ich wysokość to dokładnie tylke ile kasyczna meblościanka była ponad ziemią. Ha, dobre ?! :p Pamiętam, że dawniej dla żartów tak się mówiło, że to pies hodowany pod szafą, ale każdy wiedział, że to tylko takie żarty. Ale teraz już któryś raz słyszę "historię jamiczej rasy" i po prostu....nie wierzę, że można takie bzdury gadać! :-o

Posted

nie raz na spacerze podchodziła do nas matka z kilkuletnim dzieckiem mówiąc mu 'przywitaj się z pieskiem, zobacz to jeden z tych piesków od dogoterapii, co oglądaliśmy w tv"
różnie może się skończyć jej wiara w łagodność psów wyglądających jak laby

Posted

A wiecie że wszystkie yorki z długim włosem to suki? :evil_lol: psy to tylko te krótko obcięte. A co dopiero gdy pies jest krótko obcięty i ma kitkę na główce! Obojnak?! :cool3:

No i one mają bardzo słabe serduszka, więc nie powinny broń boziu biegać! one są przystosowane tylko na podusie. Powinnam go nosić na rękach:lol:

A co to jest za absurd kiedy każę wykonywać swojemu yorasowi komendy!
Przecież taki słodki, on nic nie musi. Powinnam go o to ewentualnie poprosić, choć i tak pewnie tego nie zrobi. Przecież to salonowiec.

Nie salonowiec tylko TERRIER!

" o matko jaki ten pies staryyy, a jaki siwy! jak Pani nie wstyd wychodzić z takim leciwym psem! zobaczy Pani umrze i będzie go mieć Pani na sumieniu"
-oh a ja głupia myślałam że yorki są celowo srebrne. :nonono2:

Posted

Żyłam za komuny w małym mieszkanku w bloku i miałam meblosciankę. Miała ja też jedna i druga babcia. i ŻADNA MEBLOŚCIANKA NIE MA POD SPODEM WOLNEJ PRZESTRZENI! ;)

A z głupot, to wciąż słyszę, ze pudle są głupie. Strasznie mnie to denerwuje, bo to moja ulubiona rasa. Na dodatek bardzo inteligentna.

Posted

Nie źle sie ubawiłam czytając wątek:-D Kiedyś mnie pani zaczepiła i mówi jaki ładny husky ja jej odpowiadam że to malamut a ona na to kundelki też są fajne:lol:

Posted

iwi10 napisał(a):
Nie źle sie ubawiłam czytając wątek:-D Kiedyś mnie pani zaczepiła i mówi jaki ładny husky ja jej odpowiadam że to malamut a ona na to kundelki też są fajne:lol:

:mdleje:

hahaha! :grin:
Tak dalej i okaże się że większość nas tutaj ma kundelki
Ludzie mają śmieszne przekonania nie ma co ;)

Posted

prawie wszyscy uważają, ze mój pies to ONek (to kundelek)... i wbrew stereotypom, ze ONki są mądre wiecznie słyszę "niech Pani trzyma krócej tego psa" albo że "zaraz mnie ugryzie" chociaż jest łagodny i nawet jak kogoś nie zna to chciałby żeby go miziać :D

Posted

Nieźle się uśmiałam, czytając to! :lol: Moja koleżanka ma bernardyna :p I ktoś raz do nas mówi, jak byłyśmy z nim na spacerze: "On chyba za dużo pije, tak się ślini". :lol: Bernardyny się ślinią, ale od wody? Cha, cha! Wątek super. Owczarki Niemieckie wcale nie są takie mądre (jak już dużo ludzi pisało ;P) :cool3:

Posted

Zebrrra napisał(a):
Żyłam za komuny w małym mieszkanku w bloku i miałam meblosciankę. Miała ja też jedna i druga babcia. i ŻADNA MEBLOŚCIANKA NIE MA POD SPODEM WOLNEJ PRZESTRZENI! ;)

Jezu, to jak tam nie ma wolnej przestrzeni to jak oni tam te jamniki hodowali??!!!:roll:
A tak poważnie, to wstyd przyznać, ale nie pamiętam jak taka komunistyczna mebloscianka wyglądała, więc bardzo przepraszam. Ale możemy teraz założyć dwa nowę wątki: głupie sterotypy na temat umeblowania mieszkań w czasach PRL oraz klamliwe stereotypy na temat meblościanek :evil_lol:

Posted

vena&vivi napisał(a):
Nawiązując do znajomości ras:
kiedyś Młody chłopak ok 20-25 lat powiedział, że mam ładnego amstafa.
Dodam,że stałam wtedy z suką doga niemieckiego:crazyeye:

hehehe... amstf olbrzymi:eviltong:

Posted

Ja z pewnej rozmowy do dzisiaj się śmieję.
TZ na spacerze z kilkumiesięcznym akitą. Zaczepiła go starsza pani.

Pani- Paaanie a too jest taaaaki duuuuży kot???
TZ- Nie, to pies
Pani- Ale czy aby na pewno?
TZ - Tak, to na pewno pies
Pani- Ale to chyba jednak kot. Jest pan pewny, ze to pies?
TZ- To na pewno jest pies, rasy akita.
Pani- No od razu widziałam, że rasowy

Jak misiek był szczeniakiem, to małe dzieci czasem wołały "mamo pats jaki duzy kotek".

A jeśli chodzi o rozpoznawanie ras, to ja mam według "znawców" husky, malamuta, ON-ka. Najczęściej spotykane stweirdzenie to "husky z czymś" :lol:.

Posted

cropka napisał(a):

Pani- Paaanie a too jest taaaaki duuuuży kot???
TZ- Nie, to pies
Pani- Ale czy aby na pewno?
TZ - Tak, to na pewno pies
Pani- Ale to chyba jednak kot. Jest pan pewny, ze to pies?
TZ- To na pewno jest pies, rasy akita.
Pani- No od razu widziałam, że rasowy

Jak misiek był szczeniakiem, to małe dzieci czasem wołały "mamo pats jaki duzy kotek".

:megagrin:

mam sukę w typie, powiedzmy, foksteriera gładkowłosego, umaszczoną jak terier: czarno-biało. Kiedyś jakiś maluch pokazując na moją sukę powiedział: mama, muuuu! :splat:

Posted

Alfa i Zuzia napisał(a):
:megagrin:

mam sukę w typie, powiedzmy, foksteriera gładkowłosego, umaszczoną jak terier: czarno-biało. Kiedyś jakiś maluch pokazując na moją sukę powiedział: mama, muuuu! :splat:

Hehe Dobre zapewne niezły miałaś z tego ubaw :))

Posted

Cockermaniaczka napisał(a):
Spaniele sa glupie,agresywne(uslyszane od wetki:angryy:)nie przewidywalne:angryy::mad:

Hmmm mądra ta wetka nie ma co....:mad: