alicjazar Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 Apsa, no co Ty! To jest stary mieszczuch! Lubi trzymać pyszczek na poduszce, a teraz jak jestem chora, to wogóle nie schodzi z łożka i przywiera do mnie całym swoim obłym ciałkiem. Nie lubi śniegu, deszczu i upału, ani wysiłku fizycznego. Preferuje mięso i jedzenie gotowane, robi łaskę, gdy znajdzie w misce karmę. :P Wita radośnie gości i podstawia się do głaskania, lubi wieczorne rodzinne oglądanie wiadomości i hipnotyzowane wzrokiem jedzącej coś mojej mamy. Lubi się rozpłaszczać na dużych powierzchniach i tarzać. W budzie by użył jak pies w studni. :P On jest miastowy i mieszkaniowy. :] Quote
sleepingbyday Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 ej, słuchajcie, pietro niżej wprowadziła się babka z dalekim kuzynem fiodora :-). ralf jest z palucha (rok temu zaadoptowany), jest jeszcze dłuższy i masywniejszy od fiedii, łapy ma za to krótsze (choc to nieprawdopodobne ;-) ), pyuchol wydłużony. kolor - trochę bambaryłkowy, taki burasek. no i równie "szlachetne" proporcje :-). pani ma kłopot, bo nie lubi facetów, znienacka za nogi łapie na klatce, poza tym wściekły jest na psy, więc zaiwania w smyczy i kagańcu. taki nerwus bardziej. ale miziak, wymiziałam chłopaka. i myslałam, ze on na zgiętych nogach do mnie podchodzi, ale nie, to cielsko jest na niemal jamniczych łapach! APSA, czy ty takiego kojarzysz? Quote
APSA Posted March 4, 2010 Author Posted March 4, 2010 Nie kojarzę. Ale jakbyś miała zdjęcia, to chętnie popodziwiam ;) Quote
sleepingbyday Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 nie mam. może przy okazji, to dam znać. ale wyjątkowy jest :-)! Quote
Charly Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 big zaginąl- pod patronatem mru- warszawa ursynów- proszę o pomoc w poszukiwaniach Quote
mru Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 prosimy o pomoc :( http://www.dogomania.pl/threads/186891-Ursyn%C3%B3w-ul.Kuropatwy-zagin%C4%85%C5%82BIG-wielki-ledwo-chodzi!-POMOCY! Quote
mru Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 Big zaginął na Ursynowie tym już przy Piasecznie! na samej granicy! ulica Kuropatwy, ale mógł pobiec wszędzie :( Quote
alicjazar Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 Rety, zapomniałam o tym forum. :P Czy Big już się znalazł? P.S. Pozdrowienia od Fiodorka i Gacorka! Quote
izzie1983 Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 No jak mogłaś zapomnieć :D Pisz co u Ciebie i u chłopaków! :) Quote
mru Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 ooho, widzieliśmy Was z tydzień temu na spacerze :) chyba wszystko dobrze ;) Big się znalazł jeszcze tego samego dnia! Quote
alicjazar Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 O! Ale ciekawostka! :P A gdzie nas widzieliście - w Warszawie czy poza? =) I czemu nie podeszliście, widząc znajome mordki? :PPP Póki co, wszystko u nas OK. Pod koniec jesieni przeprowadzam się na Białoruś. Sama. Z Fiodorkiem. Gacek, jako pies rodzinny zostaje w Warszawie... O ile nie będzie "cyrków" z ich rozdzieleniem... (Fiodorka i Gacka). Jedno wiem na 100 %. Fiedka nie może żyć beze mnie (yeas, yeas, yeas), a ja bez Fiedki. :) Jako przyszła bizneswoman z całą stanowczością stwierdzam: Fiodor to była wspaniała inwestycja, ktora zwróciła się już z 10 razy! :P Quote
APSA Posted June 30, 2010 Author Posted June 30, 2010 Ooo, to ja tym bardziej musze się wreszcie z Wami umówić na zaległy spacer (w maju było albo za gorąco, albo burze, albo ... :oops:). Jesteś teraz w Warszawie? :) Quote
mru Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 w Warszawie Was widzieliśmy, w okolicach Dolinki :) tyle, że jechaliśmy samochodem Dolinką i kurcze nie było jak Was złapać ;) ojej, Fiedka wyjedzie na Białoruś! Quote
sleepingbyday Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 alicjazar, jak nie zrobisz na działce pożegnalnego grilla, to uruchamiam swoje znajomości w strazy granicznej i was nie wypuszczą !! ;-) strasznie zabrzmiało to o rozdzieleniu chłopaków, wiecie? zmżal mi się ich zrobiło... :-( . Z tego, co opowiadałas, to bardzo się zżyli... Quote
3 x Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 [quote name='sleepingbyday']alicjazar, jak nie zrobisz na działce pożegnalnego grilla, to uruchamiam swoje znajomości w strazy granicznej i was nie wypuszczą !! ;-) [/QUOTE] ja pomogę :diabloti: zawsze marzyłam, zeby poznac Bambaryłka tzn Fiodora :loveu: Quote
alicjazar Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 Witam! Pozdrowienia ze stolicy Bialorusi! =) Wybaczcie, ze pisze bez polskich znakow, ale tutaj zwyczajnie ich nie ma. :P Pozegnanie zorganizuje na 100%! Ale troszke pozniej - wyjezdzam dopiero zima... I bedziemy czesto przyjezdzac do Warszawy. Jak sie juz tutaj "ogarne", postaram sie zabrac i Gacka. Wiec moze ich rozlaka nie bedzie dluzsza niz kilka miesiecy. Quote
mru Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 o, alicja :) zyjecie! słuchajcie wszyscy, mam do Was OGROMNĄ PROŚBĘ.... od poniedziałku szukamy Leona: http://www.dogomania.pl/threads/196225-owczarek-Leon-ZAGIN%C4%84%C5%81-MOKOT%C3%93W%28Gagarina-%29!-pomocy-z-plakatami! Leon jako dzieciak trafił na Paluch, przywieziono go z meliny pijackiej. To było 6-8 lat temu. Leona adoptowała kobieta i ten pies już naprawdę sądził, że dożyje u niej dni. Niestety kobieta musiała wyjechać do pracy, Leona oddała jakimś ludziom z Woli. To było pół roku temu. 9 listopada Leona znaleziono w Wawrze… brudnego, przerażonego, wychudzonego! Ponoć błąkał się tam tak kilka tygodni… Dziś praktycznie mamy dom dla Leona – nie ma tylko Leona… Leon zaginął w Wawrze, ale na 100% przeszedł most i jest na MOKOTOWIE! proszę o pomoc z plakatami - trzeba ich porozklejać wszędzie jak najwięcej! głównie Mokotów - Górny i Dolny - CAŁY! POMOŻECIE? :( Quote
alicjazar Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Fiodorek pozdrawia ciocie i wujków! :) Ciągle nie udało nam się na stałe przeprowadzić na Białoruś (dlatego nie było jeszcze grilla), ale jesteśmy na dobrej drodze i bywamy częściej tam, niż tutaj. ;) I Fiodor i Gacek tryskają zdrowiem i dobrym humorem. :) Quote
alicjazar Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Tekst jest na poprzedniej stronie. ;) Quote
APSA Posted November 30, 2010 Author Posted November 30, 2010 Lśniący, zadbany, zadowolony z życia. Żeby mu jeszcze tylko fleszem po oczach nie błyskali! :evil_lol: Quote
sleepingbyday Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 .. i w ogóle to spadówa po kotleta dla mnie! :-). Quote
Recommended Posts