Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Apsa, no co Ty! To jest stary mieszczuch! Lubi trzymać pyszczek na poduszce, a teraz jak jestem chora, to wogóle nie schodzi z łożka i przywiera do mnie całym swoim obłym ciałkiem. Nie lubi śniegu, deszczu i upału, ani wysiłku fizycznego. Preferuje mięso i jedzenie gotowane, robi łaskę, gdy znajdzie w misce karmę. :P Wita radośnie gości i podstawia się do głaskania, lubi wieczorne rodzinne oglądanie wiadomości i hipnotyzowane wzrokiem jedzącej coś mojej mamy. Lubi się rozpłaszczać na dużych powierzchniach i tarzać. W budzie by użył jak pies w studni. :P On jest miastowy i mieszkaniowy. :]

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ej, słuchajcie, pietro niżej wprowadziła się babka z dalekim kuzynem fiodora :-).

ralf jest z palucha (rok temu zaadoptowany), jest jeszcze dłuższy i masywniejszy od fiedii, łapy ma za to krótsze (choc to nieprawdopodobne ;-) ), pyuchol wydłużony. kolor - trochę bambaryłkowy, taki burasek.
no i równie "szlachetne" proporcje :-). pani ma kłopot, bo nie lubi facetów, znienacka za nogi łapie na klatce, poza tym wściekły jest na psy, więc zaiwania w smyczy i kagańcu. taki nerwus bardziej. ale miziak, wymiziałam chłopaka. i myslałam, ze on na zgiętych nogach do mnie podchodzi, ale nie, to cielsko jest na niemal jamniczych łapach!

APSA, czy ty takiego kojarzysz?

• 2 months later...
  • 4 weeks later...
Posted

O! Ale ciekawostka! :P A gdzie nas widzieliście - w Warszawie czy poza? =) I czemu nie podeszliście, widząc znajome mordki? :PPP
Póki co, wszystko u nas OK. Pod koniec jesieni przeprowadzam się na Białoruś. Sama. Z Fiodorkiem. Gacek, jako pies rodzinny zostaje w Warszawie... O ile nie będzie "cyrków" z ich rozdzieleniem... (Fiodorka i Gacka). Jedno wiem na 100 %. Fiedka nie może żyć beze mnie (yeas, yeas, yeas), a ja bez Fiedki. :) Jako przyszła bizneswoman z całą stanowczością stwierdzam: Fiodor to była wspaniała inwestycja, ktora zwróciła się już z 10 razy! :P

Posted

Ooo, to ja tym bardziej musze się wreszcie z Wami umówić na zaległy spacer (w maju było albo za gorąco, albo burze, albo ... :oops:). Jesteś teraz w Warszawie? :)

Posted

w Warszawie Was widzieliśmy, w okolicach Dolinki :) tyle, że jechaliśmy samochodem Dolinką i kurcze nie było jak Was złapać ;)

ojej, Fiedka wyjedzie na Białoruś!

Posted

alicjazar, jak nie zrobisz na działce pożegnalnego grilla, to uruchamiam swoje znajomości w strazy granicznej i was nie wypuszczą !!
;-)

strasznie zabrzmiało to o rozdzieleniu chłopaków, wiecie? zmżal mi się ich zrobiło... :-( . Z tego, co opowiadałas, to bardzo się zżyli...

Posted

[quote name='sleepingbyday']alicjazar, jak nie zrobisz na działce pożegnalnego grilla, to uruchamiam swoje znajomości w strazy granicznej i was nie wypuszczą !!
;-)

[/QUOTE]

ja pomogę :diabloti:
zawsze marzyłam, zeby poznac Bambaryłka tzn Fiodora :loveu:

• 4 weeks later...
Posted

Witam! Pozdrowienia ze stolicy Bialorusi! =) Wybaczcie, ze pisze bez polskich znakow, ale tutaj zwyczajnie ich nie ma. :P Pozegnanie zorganizuje na 100%! Ale troszke pozniej - wyjezdzam dopiero zima... I bedziemy czesto przyjezdzac do Warszawy. Jak sie juz tutaj "ogarne", postaram sie zabrac i Gacka. Wiec moze ich rozlaka nie bedzie dluzsza niz kilka miesiecy.

• 3 months later...
Posted

o, alicja :) zyjecie!

słuchajcie wszyscy, mam do Was OGROMNĄ PROŚBĘ....

od poniedziałku szukamy Leona:

http://www.dogomania.pl/threads/196225-owczarek-Leon-ZAGIN%C4%84%C5%81-MOKOT%C3%93W%28Gagarina-%29!-pomocy-z-plakatami!

Leon jako dzieciak trafił na Paluch, przywieziono go z meliny pijackiej. To było 6-8 lat temu. Leona adoptowała kobieta i ten pies już naprawdę sądził, że dożyje u niej dni. Niestety kobieta musiała wyjechać do pracy, Leona oddała jakimś ludziom z Woli. To było pół roku temu. 9 listopada Leona znaleziono w Wawrze… brudnego, przerażonego, wychudzonego! Ponoć błąkał się tam tak kilka tygodni…

Dziś praktycznie mamy dom dla Leona – nie ma tylko Leona…

Leon zaginął w Wawrze, ale na 100% przeszedł most i jest na MOKOTOWIE!

proszę o pomoc z plakatami - trzeba ich porozklejać wszędzie jak najwięcej!
głównie Mokotów - Górny i Dolny - CAŁY!

POMOŻECIE? :(

• 2 weeks later...
Posted

Fiodorek pozdrawia ciocie i wujków! :)
Ciągle nie udało nam się na stałe przeprowadzić na Białoruś (dlatego nie było jeszcze grilla), ale jesteśmy na dobrej drodze i bywamy częściej tam, niż tutaj. ;) I Fiodor i Gacek tryskają zdrowiem i dobrym humorem. :)