Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 609
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

orcia pojechała dziś do nowego domu :p Nowy Pan po nią przyjechał nie obyło się bez kagańca bo Norci sie nie spodobał :diabloti:
Pozniej lody zostały pzrełamane i pojechali . Bądz szczęsliwa mała diablico

Posted

Super:multi::multi::multi::multi: bo już bardzo się martwiłam, że Pan się rozmyślił, a nie wiesz Pati czy możemy liczyć na jakieś relacje z nowego domku?

Posted

a jednak? normalnie uff. jednak wiecie, ja odczekam ze 2 tygodnie z odtrąbieniem sukcesu, bo to jest mały diabeł,z tego, co mówiła pati. jak się okaże, ze dom to znosi, to bedzie gites.
pati, przyłączam się do pytania - będa relacje? trzeba by przewidziec jakąś wizytę poadopcyjną, prawda? gdzie pan mieszka mniej więcej?

a poza tym, ze marudze, to strasznie sie cieszę!!!!! w końcu!

Posted

[quote name='pati']orcia pojechała dziś do nowego domu :p Nowy Pan po nią przyjechał nie obyło się bez kagańca bo Norci sie nie spodobał :diabloti:
Pozniej lody zostały pzrełamane i pojechali . Bądz szczęsliwa mała diablico[/quote]
SUPER!!! dzięki pati!!!:multi::loveu:
napracowałaś się z Norką:lol:

Posted

napracowała się i w dodatku słyszałam, że norka ma u pati dług. ala, która norke umiesciła u pati, spłaca go powoli, ale spłaca, akurat za ten dług ręczę ;). [B]myślałam, czy by nie można pomóc jeszcze ten raz w sprawie norki, co myślicie?[/B] wiem, że najbardziej człowiek ma ochotę pomóc tam, gdzie pies jest w potrzebie. a tu juz pies ma dom..
ale z drugiej strony ala zajmuje się czterdziestką psów, wiem że nie ma lekko. może ktoś by chociaż bazarek mógł zrobic na ten cel?

Posted

[quote name='sleepingbyday']
ale z drugiej strony ala zajmuje się czterdziestką psów, wiem że nie ma lekko. może ktoś by chociaż bazarek mógł zrobic na ten cel?[/QUOTE]

własnie o to samo chciałam wszytkich poprosić

• 1 month later...
Posted

[SIZE=3]od kilku tygodni istniało mocne podejrzenie, ze sucz, mimo sprawdzenia domu, [COLOR=red]trafiła do pseudohodowcy[/COLOR]!!!!![/SIZE]

[SIZE=3]Ala próbowała się skontaktować z właścicielem, były problemy, jak w końcu odebrał, nie chciał się ujawnić, plątał się w zeznaniach co do miejsca przebywania suni, mówił, że nie trafimy do niego.....[/SIZE]

[SIZE=3]Ala poprosiła Grześka z PiSDZ o pomoc, pojechał tam, z zastrzeżeniem, że nie jedzie psa odbierać tylko sprawdzić dom. 3 godziny szukał miejsca, facet podawał lewe adresy (nieaktualne), w końcu policja dała adres (nie powiem, jak to się udało :roll:).[/SIZE]

[SIZE=3]I teraz najgorsze![/SIZE]

[SIZE=5][COLOR=red]Norka odebrana - wychudzona, zakleszczona, z przerażenia i strachu przed człowiekiem atakująca (nasza przekochana, towarzyska Norka) i - z [B]sześcioma szczeniakami (10 dniowymi)!!!!!!![/B][/COLOR][/SIZE]

[SIZE=5][COLOR=#ff0000]sunia cała w kleszczach, więc jest z dziećmi w klinice na obserwacji, będzie tam dwa dni, a potem -??????[/COLOR][/SIZE]

[B][SIZE=5][COLOR=#ff0000]Potrzebne dt, potrzebna kasa na dt, na hotelikowanie, na opiekę!!!![/COLOR][/SIZE][/B]

[SIZE=5][COLOR=black]Błagam pomóżcie!!!! Ala we łzach - jak my nastarczymy???? dzieci prawdopodobnie po beaglu, właśnie otwierają oczy, na eutanazję za późno, trzeba się nimi zająć, trzeba pomóc Norce dojść do siebie po tym koszmarze!!!![/COLOR][/SIZE]

[SIZE=5][COLOR=red]Bardzo, ale to bardzo proszę o pomoc, kaskę (zastanowimy sie, gdzie przelewać, jutro napiszę, na razie zastanówcie się, jak możecie pomóc)[/COLOR][/SIZE]

[B][SIZE=5][COLOR=#ff0000]najpilniej - dt dla rodziny.[/COLOR][/SIZE][/B]

[B][SIZE=5][COLOR=#ff0000]Rozreklamujcie sprawę na dogo!!!!![/COLOR][/SIZE][/B]

[B][SIZE=5][COLOR=#ff0000]ta sunia ma tak niesamowitego pecha w życiu, że nawet nie chce mi się myśleć. musimy jej pomóc. jesteśmy jej to winni.[/COLOR][/SIZE][/B]

Posted

Jasna cholera by to wzięła! Zaznaczam wątek i zaglądam do skarbonki, chociaż wiem, że dno tam zobaczę.

Trzymaj się, suniu. W końcu pech musi cię opuścić. :loveu:

Posted

to zależy, jakie urosną... nie ważne - [SIZE=3][COLOR=red][B]potrzebujemy pomocy!!![/B][/COLOR][/SIZE]
[B][SIZE=3][COLOR=#ff0000][/COLOR][/SIZE][/B]
[B][SIZE=3][COLOR=#ff0000]sunia i dzieci nie mają gdzie iść z lecznicy. jeśli do jutra nie znajdzie się dt, to zostanie dt calkiem płatne, no a wyprowadzenie na prosta maluchów i Norki?[/COLOR][/SIZE][/B]
[B][SIZE=3][COLOR=#ff0000]co więcej, nie wchodzi w gre rozdzielenie rodziny, szczeniaki mają ok 10 dni.[/COLOR][/SIZE][/B]

Posted

[COLOR=red]jestem po rozmowie z PiSDZem[/COLOR]
[COLOR=#ff0000][/COLOR]
[COLOR=#ff0000]szczeniaki u weta okazały sie [B]3dniowe[/B], więc oczu jeszcze nie otwierały. [COLOR=black]Tak sobie myślę, że Ala pewnie tak przez telefon powiedziała w emocjach i łzach antycypując problemy, które przed jej finansami stoją w świetle posiadania suki ze szczeniakami[/COLOR]. [/COLOR]
[COLOR=#ff0000][/COLOR]
[COLOR=#ff0000][B]pieski zostały uśpione. [/B][/COLOR]
[B][COLOR=#ff0000][/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff0000]Norka dostaje leki na zatrzymanie laktacji i uspokajacze, więc śpi caly czas. jest agresywna z totalnego strachu, próbuje gryźć. to znaczy próbowała, przed podaniem leków.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff0000]Jutro przyjedzie do niej zoopsycholog obejrzeć ją i wskazać kierunki pomocy.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff0000]sunia przeszła koszmar, z ufnego do ludzi kompana, jakim jest terier, to znerwicowanego strzępka nerwów bojącego sie każdego dwunoga. teraz musiała też stracić dzieci. [/COLOR][/B]
[B][COLOR=black]uważam, ze zrobiono słusznie, zwłaszcza, ze dzieciaki były młodsze, niż sądzono. [/COLOR][/B]
[COLOR=#ff0000][/COLOR]
[B][COLOR=#ff0000]rano została pobrana krew w kierunku babeszji, ale wydaje się, ze będzie ok, bo w rejonie babeszja nie szaleje. [/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff0000]zatem: dt koniecznie!!!! [/COLOR][/B]
[COLOR=#ff0000]co do potrzeb finansowych, jeśli dt się nie znajdzie - na razie nie wiem, jak będzie, napiszę, jak się dowiem. zapewne będzie tzreba finansować dt płatne, lub hotelik, zlaeżnie od farta suczki.[/COLOR]
[COLOR=black][/COLOR]